X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    My mamy odurodzenia z Lullalove.. i jest genialny. Na cały rok. Do tej pory jak mały ma marude to go pacyfikuje otulaczem i od razu się misio wycisza.. teraz jak spi na tarasie w slonku jest akurat :) polecila nam kolezanka i nie żałuję ani złotówki!
    Kusisz zła kobieto :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Jezu..ja poluje na kocyk bambusowy (otulacz) i ciągle mi szkoda pieniedzy :-)
    Jak byłam w ciąży to spotkałam cudne w Tkmaxxie. Za relatywne grosze. I nie kupiłam, bo nie wiedziałam co to takiego, myślałam że tetrowki takie drogie.

Na razie nie kupuję nic do wózka, bo przecież inny w planach. Chociaż powiem wam, że obecnie to jest wieś tańczy i śpiewa - szary wózek, pomarańczowe dodatki, magentowo różowy śpiworek w upiorne ludziki. Sama na to nie mogę patrzeć. Ale stwierdziłam, że najpierw zobaczę nowy wózek na żywo a dopiero potem będę dobierać dodatki. Córka się musi przemeczyć w mało okazałym powozie :P

Za to przyszedł organizer i jest rewelacja, wszystko na spacer mi się zmieściło, 10 zyla a tyle radości :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mowilam Wam, ze Lamilou to tez mon sklep ;) :P

Generalnie ta marka zapoczatkowala ten caly szal na minky, kocyki, wkladki i inne tego typu gadżety z kolorowymi tkaninami i minky.
    Kiedys byli najdrozsi ale ich rzeczy rzeczywiście byly jakościowo naj- grube materiały, niewymietolone, oryginalne wzory (zaslyszane od starszych matek ;)
    Koniki sa w dechę!

P.S. U mnie tez okresu ani śladu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Za to przyszedł organizer i jest rewelacja, wszystko na spacer mi się zmieściło, 10 zyla a tyle radości :P
    daj linka jeszcze raz;p

relgio4pxlxziakh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, Sprzedawca inny, może u Ciebie będzie lepiej, ja właśnie u Makaszki nie byłam przekonana do żadnego konkretnego wzoru, ale wiem, że u niej jest dobra jakość i minky o dobrej gramaturze.

Lenka zamówiłam to nosidło co Ty, wzięłam czarne. I zamówiłam też szelki, niby do nauki chodzenia, ale od 6 m-ca, więc albo teraz albo później się przydadzą. Tutaj link, jakby ktoś był zainteresowany:
    allegro.pl/trunki-szelki-do-nauki-chodzenia-chodzik-dziecka-i6095142809.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 23:09

gg64rl68s121551a.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też okresu brak, ale bóle miewam czasami... ciekawe kiedy się pojawi?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    daj linka jeszcze raz;p

http://allegro.pl/show_item.php?item=5835834665

Ja jako torbę (ogólnie, nie dzieciowo) noszę workowate hobo XXL. Do środka idą wszystkie rzeczy moje + małej. Akurat mi się na wózek mieści. Nie zwracajcie uwagi na wystrój powozu pt "oczy krwawią" ;)
    ikJrrTym.jpg
    Wózek zostawiam na klatce, więc muszę mieć torbę którą mogę zabrać na górę. Dlatego wolę zwykłą "babska" torbę niż coś dedykowanego do wózka.
    A teraz z organizerem wszystko sobie fajnie posortowalam, pieluchy maja oddzielną, zamykaną kieszonkę, każda rzecz ma swoje miejsce a nie wala się po torbie. Zadowolona jestem. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka słów nt raczkowania:

m.mjakmama24.pl/niemowle/rozwoj/raczkowanie-rozwija-mozg,159_2300.html?&page=1

Anitka201 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłabym to La Millou, bo ceny są zupełnie spoko, ale żaden wzór mnie nie przekonuje, do tego jak jakiś jest ładny, to totalnie niepraktyczny. Kiedyś mieli fajniejsze wzory, ale i ceny wyższe, bo przy starszaku kiedyś wpadły mi w ręce w jakimś sklepie.
    A u Makaszki jest dokładnie to, co wszędzie.

Co do naszego AZS, to chyba jednak nie jest pokarmowe. Kupiłam młodej Ziaję Med do AZS i skóra się baaardzo poprawiła. Młoda dostała już brokułka i jabłuszko (na próbę) i po niczym jej nie wysypało.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls to kup tez młodej mediderm. On jest na prawdę super i do tego tani. Ja od urodzenia kapie młodego w olejku ziaja azs i używamy tego balsamu do ciała. Jak juz ziaja azs nie dawała rady to 4me polecila właśnie mediderm i zaczęliśmy jego używać.
    Do tego wszelkiego rodzaju oleje np migdałowy (można używać u takich małych dzieciaczkow) czasami dodaje kilka kropli do balsamów na azs.

Dżuls lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

O tym mówiła nasza rehabilitantka. A jak słyszę od niektórych ze zaraz będę mogła młodego włożyć do chodzika to nie powiem gdzie mnie strzyka. Juz mi się nawet nie chce tłumaczyć ze raczkowanie jest niezbędne przy prawidłowym rozwoju. Jestem zła matka bo dziecku nie kupie chodzika :-)

easymum lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre :-) http://showtime.pl/1367/te_zdjecie_idealnie_pokazuja_ze_rodzinna_sesja_zdjeciowa_nie_jest_taka_latwa_numer_3_wygrywa

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

A mnie to martwi. Moj młody w ogóle nie wie co to wysoki podpór a bez tego raczkowania ani rusz pewnie...
    Ja mam wrażenie, ze on ominie ten etap :( obym sie znów myliła;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj, skoro to było na tapecie, poogladałam te wkładki. I potem z desperacji materiały. Nic nie ma fajnego i praktycznego (czyli wzorzyste, ale nie kiczowate, rozweselajace mój czarny wózek, najlepiej z czarnym tłem pod wzorami). No nie ma. Nawet patrzyłam na opcję stworzenia materiału z własnym wzorem, ale tu to znowu ceny zabijają.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Haha dobre :-) http://showtime.pl/1367/te_zdjecie_idealnie_pokazuja_ze_rodzinna_sesja_zdjeciowa_nie_jest_taka_latwa_numer_3_wygrywa

Cudne! U nas na sesji też była kupa, ale do koszyka (element dekoracji) i na szczęście o konsystencji łatwej do usunięcia ;) Ale pani fotograf nawet nie mrugnęła okiem, widać przyzwyczajona ;)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A mnie to martwi. Moj młody w ogóle nie wie co to wysoki podpór a bez tego raczkowania ani rusz pewnie...
    Ja mam wrażenie, ze on ominie ten etap :( obym sie znów myliła;)

4me, ale on ma czas! Niektóre dzieci raczkują w wieku 9-10 miesięcy, więc się nie stresuj. Wiadomo, chciałoby się, żeby wszystko szło jak w zegarku, pod linijkę. Ale nie raz pisałyśmy, że KAŻDE DZIECKO ROZWIJA SIĘ INDYWIDUALNIE ! Nic nie przyspieszać, nic na siłę i zobaczysz jak szybko młody Cię zaskoczy :)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja absolutnie nie chce przyspieszac ! wcale mi sie nie spieszy do tego raczkowania;) byle nie ominął tego etapu !
    Nie wiadomo, czy reagować juz czy nie. Ja mam wrażenie, ze jak pójdę do fizjoterapeuty prywatnie to ten na pewno cos znajdzie by zarobić ;)

W ogóle jaka jest droga do takich kobsultacji? najpierw powinien obejrzeć maluszka neurolog i to do niego należy dalsza decyzja czy dziecko wymaga jakis dodatkowych ćwiczeń? Tak z ciekawości pytam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Hehe widzialam to juz - dobre ;)

U nas bylo tylko siku i na szczęście na nasz kocyk i ... nasza wieże stereo ;) bo ktos wpadł na pomysł by zrobic golaskowi w wielkich sluchawach zdjęcie na wieży;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatne konsultacje nie wymagają wczesniejszej wizyty u neurologa. My po prywatnej wizycie poszliśmy do przychodni i poprosiliśmy o skierowanie na zabiegi fizjoterapeutyczne. Skierowanie dostarczylismy do ośrodka rehabilitacyjnego i tam ustalili nam datę turnusu.

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie to wiem ale myślałam o NFZ bo wlasnie prywatnie mam wrażenie, ze zawsze cos znajda a NFZ to dziecko prędzej chodzić zacznie niz bez terminy ;)
    Hehe troche zartuje ;)
    Czyli NFZ najpierw neurolog a pozniej ewentualne skierowania? Tak chyba jest brzmi logicznie ;)

Idę jutro do lekarza to dowiem sie, czy na abonament mamy jakiegoś neurolog- tak z ciekawości pójdę, niech go obejrzy... ;)

P.S. Co do raczkowania- jak dla mnie naprawde moze poczekać aż wrócimy z wakacji ;) hehe bedzie nam łatwiej ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3089 3090 3091 3092 3093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ