Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
mmalutka wrote:My mamy odurodzenia z Lullalove.. i jest genialny. Na cały rok. Do tej pory jak mały ma marude to go pacyfikuje otulaczem i od razu się misio wycisza.. teraz jak spi na tarasie w slonku jest akurat
polecila nam kolezanka i nie żałuję ani złotówki!
-
Anitka201 wrote:Jezu..ja poluje na kocyk bambusowy (otulacz) i ciągle mi szkoda pieniedzy
Na razie nie kupuję nic do wózka, bo przecież inny w planach. Chociaż powiem wam, że obecnie to jest wieś tańczy i śpiewa - szary wózek, pomarańczowe dodatki, magentowo różowy śpiworek w upiorne ludziki. Sama na to nie mogę patrzeć. Ale stwierdziłam, że najpierw zobaczę nowy wózek na żywo a dopiero potem będę dobierać dodatki. Córka się musi przemeczyć w mało okazałym powozie
Za to przyszedł organizer i jest rewelacja, wszystko na spacer mi się zmieściło, 10 zyla a tyle radości -
A mowilam Wam, ze Lamilou to tez mon sklep
Generalnie ta marka zapoczatkowala ten caly szal na minky, kocyki, wkladki i inne tego typu gadżety z kolorowymi tkaninami i minky.
Kiedys byli najdrozsi ale ich rzeczy rzeczywiście byly jakościowo naj- grube materiały, niewymietolone, oryginalne wzory (zaslyszane od starszych matek
Koniki sa w dechę!
P.S. U mnie tez okresu ani śladu
-
Dżuls, Sprzedawca inny, może u Ciebie będzie lepiej, ja właśnie u Makaszki nie byłam przekonana do żadnego konkretnego wzoru, ale wiem, że u niej jest dobra jakość i minky o dobrej gramaturze.
Lenka zamówiłam to nosidło co Ty, wzięłam czarne. I zamówiłam też szelki, niby do nauki chodzenia, ale od 6 m-ca, więc albo teraz albo później się przydadzą. Tutaj link, jakby ktoś był zainteresowany:
allegro.pl/trunki-szelki-do-nauki-chodzenia-chodzik-dziecka-i6095142809.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 23:09
-
MadziaRatMed wrote:daj linka jeszcze raz;p
http://allegro.pl/show_item.php?item=5835834665
Ja jako torbę (ogólnie, nie dzieciowo) noszę workowate hobo XXL. Do środka idą wszystkie rzeczy moje + małej. Akurat mi się na wózek mieści. Nie zwracajcie uwagi na wystrój powozu pt "oczy krwawią"
Wózek zostawiam na klatce, więc muszę mieć torbę którą mogę zabrać na górę. Dlatego wolę zwykłą "babska" torbę niż coś dedykowanego do wózka.
A teraz z organizerem wszystko sobie fajnie posortowalam, pieluchy maja oddzielną, zamykaną kieszonkę, każda rzecz ma swoje miejsce a nie wala się po torbie. Zadowolona jestem.
-
Kupiłabym to La Millou, bo ceny są zupełnie spoko, ale żaden wzór mnie nie przekonuje, do tego jak jakiś jest ładny, to totalnie niepraktyczny. Kiedyś mieli fajniejsze wzory, ale i ceny wyższe, bo przy starszaku kiedyś wpadły mi w ręce w jakimś sklepie.
A u Makaszki jest dokładnie to, co wszędzie.
Co do naszego AZS, to chyba jednak nie jest pokarmowe. Kupiłam młodej Ziaję Med do AZS i skóra się baaardzo poprawiła. Młoda dostała już brokułka i jabłuszko (na próbę) i po niczym jej nie wysypało.MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
Dzuls to kup tez młodej mediderm. On jest na prawdę super i do tego tani. Ja od urodzenia kapie młodego w olejku ziaja azs i używamy tego balsamu do ciała. Jak juz ziaja azs nie dawała rady to 4me polecila właśnie mediderm i zaczęliśmy jego używać.
Do tego wszelkiego rodzaju oleje np migdałowy (można używać u takich małych dzieciaczkow) czasami dodaje kilka kropli do balsamów na azs.Dżuls lubi tę wiadomość
-
easymum wrote:Kilka słów nt raczkowania:
m.mjakmama24.pl/niemowle/rozwoj/raczkowanie-rozwija-mozg,159_2300.html?&page=1easymum lubi tę wiadomość
-
easymum wrote:Kilka słów nt raczkowania:
m.mjakmama24.pl/niemowle/rozwoj/raczkowanie-rozwija-mozg,159_2300.html?&page=1
Ja mam wrażenie, ze on ominie ten etapobym sie znów myliła;)
-
Wczoraj, skoro to było na tapecie, poogladałam te wkładki. I potem z desperacji materiały. Nic nie ma fajnego i praktycznego (czyli wzorzyste, ale nie kiczowate, rozweselajace mój czarny wózek, najlepiej z czarnym tłem pod wzorami). No nie ma. Nawet patrzyłam na opcję stworzenia materiału z własnym wzorem, ale tu to znowu ceny zabijają.
-
Anitka201 wrote:Haha dobre
http://showtime.pl/1367/te_zdjecie_idealnie_pokazuja_ze_rodzinna_sesja_zdjeciowa_nie_jest_taka_latwa_numer_3_wygrywa
Cudne! U nas na sesji też była kupa, ale do koszyka (element dekoracji) i na szczęście o konsystencji łatwej do usunięciaAle pani fotograf nawet nie mrugnęła okiem, widać przyzwyczajona
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
4me wrote:A mnie to martwi. Moj młody w ogóle nie wie co to wysoki podpór a bez tego raczkowania ani rusz pewnie...
Ja mam wrażenie, ze on ominie ten etapobym sie znów myliła;)
4me, ale on ma czas! Niektóre dzieci raczkują w wieku 9-10 miesięcy, więc się nie stresuj. Wiadomo, chciałoby się, żeby wszystko szło jak w zegarku, pod linijkę. Ale nie raz pisałyśmy, że KAŻDE DZIECKO ROZWIJA SIĘ INDYWIDUALNIE ! Nic nie przyspieszać, nic na siłę i zobaczysz jak szybko młody Cię zaskoczy -
Ja absolutnie nie chce przyspieszac ! wcale mi sie nie spieszy do tego raczkowania;) byle nie ominął tego etapu !
Nie wiadomo, czy reagować juz czy nie. Ja mam wrażenie, ze jak pójdę do fizjoterapeuty prywatnie to ten na pewno cos znajdzie by zarobić
W ogóle jaka jest droga do takich kobsultacji? najpierw powinien obejrzeć maluszka neurolog i to do niego należy dalsza decyzja czy dziecko wymaga jakis dodatkowych ćwiczeń? Tak z ciekawości pytam
-
Anitka201 wrote:Haha dobre
http://showtime.pl/1367/te_zdjecie_idealnie_pokazuja_ze_rodzinna_sesja_zdjeciowa_nie_jest_taka_latwa_numer_3_wygrywa
U nas bylo tylko siku i na szczęście na nasz kocyk i ... nasza wieże stereobo ktos wpadł na pomysł by zrobic golaskowi w wielkich sluchawach zdjęcie na wieży;)
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Prywatne konsultacje nie wymagają wczesniejszej wizyty u neurologa. My po prywatnej wizycie poszliśmy do przychodni i poprosiliśmy o skierowanie na zabiegi fizjoterapeutyczne. Skierowanie dostarczylismy do ośrodka rehabilitacyjnego i tam ustalili nam datę turnusu.
-
Prywatnie to wiem ale myślałam o NFZ bo wlasnie prywatnie mam wrażenie, ze zawsze cos znajda a NFZ to dziecko prędzej chodzić zacznie niz bez terminy
Hehe troche zartuje
Czyli NFZ najpierw neurolog a pozniej ewentualne skierowania? Tak chyba jest brzmi logicznie
Idę jutro do lekarza to dowiem sie, czy na abonament mamy jakiegoś neurolog- tak z ciekawości pójdę, niech go obejrzy...
P.S. Co do raczkowania- jak dla mnie naprawde moze poczekać aż wrócimy z wakacjihehe bedzie nam łatwiej