Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiedzcie mi czy jak moje dziecko po 2 tygodniach łaskawie
znowu zaczęła jeść marchewkę to mam plan żywieniowy od początku wprowadzać ze schematem czy mogę już zacząć mięsko zaraz wprowadzać?
W ogóle od poniedziałku ma kaszelek i katar i do tej pory ją męczy już mnie wiem jak jej pomóc. U pediatry byłyśmy i dała mam cebion i deflegamine ale jakoś chyba nie widzę poprawy a to już 5 dzień. Dzisiaj idziemy na kontrolę zobaczymy co powie. Aa ni i do mam, które używały nebulizator bo dostałam ale ni cholerę nie wiem jak tego używać w jakich przypadkach? Bo boję się, że jak zacznę jej robić to te gluty jej się zaczną tak spływać, że pogorsze sprawe. -
Karolcia87 ja bym zaczynała jednak od warzyw i po jakiś 2 tygodniach mięsko. Ale ja ekspertem nie jestem więc możesz się zapytać się pediatry.
Co do inhalatora to my używamy podczas kataru. Młodemu zdarzył się już kilka razy. Wlewamy sól fizjologiczna i inhalujemy. Czasami wlewam do inhalatora zablocką mgiełkę solankową i neutralizuje np sypialnię.karolcia87, easymum lubią tę wiadomość
-
4me ten spiworek chciałam Tobie pokazać bo widziałam ze szukasz całorocznego. Trochę tanszy od ED i ogólnie bardzo chwalony: https://lespetits.pl/mobile/pl_PL/p/Lodger-Spiwor-do-wozka-Antracite/2682?gclid=CKul_fex_ssCFaHUcgodnKoB3A
4me lubi tę wiadomość
-
a czy któraś z was używa spacerówki bez żadnych śpiworków i wkładek? Bo ja nic takiego nie mam i nie wiem za bardzo jak tego dzieciaczka tam ulokować.. On tam ma jakos tak nie przytulnie, łyso i w ogóle mam wrażenie , że zimno mu będzie. A nie chcę go w kombinezon zimowy pakować, bo to już nie zima w końcu. Sam kocyk to też chyba za mało, zwłaszcza, że w spacerówce łatwo go zgubić, skopac itp. Coć mi mówi, że bez tych wkładek/ śpiworków na chwile obecną to nie da rady..
-
Anitka - u nas dwa dni smarowania młodej Ziają Med do AZS i po AZSie prawie śladu nie ma
Heh, dobrze, że się nie dałam namówić na żadne sterydy. Widać ma cerę po mamusi, ja mam tak suchą skórę, że jak się na noc nie wysmaruję, to mam wrażenie, że twarz mi pęka
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
4me dzięki za radę odnośnie suszonych śliwek - dzisiaj kupie 3 słoiczki i będę powoli podawać, zobaczę czy coś ruszy i jabłko dzisiaj podam surowe a nie z parowara.
chabasse przez dwa dni jeździłyśmy bez wkładki / śpiworka ale właśnie wnętrze wydało mi się takie twarde i łyse więc włożyłam śpiworek bo bratowa mi podrzuciła po swojej córci
-
Anitka201 wrote:4me ten spiworek chciałam Tobie pokazać bo widziałam ze szukasz całorocznego. Trochę tanszy od ED i ogólnie bardzo chwalony: https://lespetits.pl/mobile/pl_PL/p/Lodger-Spiwor-do-wozka-Antracite/2682?gclid=CKul_fex_ssCFaHUcgodnKoB3A
ale niestety juz mam wiosenny i jednak z nam zostaje pomim tego, ze mógłby byc lepszy...
A ja daje sobie juz szlaban na zakupy. Przypomniało mi sie, ze od kwietnia 60% pensji mam! Buuuuu, buuuu, buuu a nawet siebie na wiosnę i lato nie obkupiłam a wiadomo, ze jak kobieta nie kupi sobie trochę nowych rzeczy na te sezony to humor nie ten;(
-
julita wrote:4me dzięki za radę odnośnie suszonych śliwek - dzisiaj kupie 3 słoiczki i będę powoli podawać, zobaczę czy coś ruszy i jabłko dzisiaj podam surowe a nie z parowara.
chabasse przez dwa dni jeździłyśmy bez wkładki / śpiworka ale właśnie wnętrze wydało mi się takie twarde i łyse więc włożyłam śpiworek bo bratowa mi podrzuciła po swojej córci
Oprócz tego Hipp na deserkach ma jeszcze podpowiedzi- wsazowki, ze ten deserek moze powodować luźniejsze stolce- takze to tez przydatne
-
A widzicie... jaka ja nie w temacie jestem. Dziękuję za oświecenie. Teraz to juz wiem, że muszę mieć coś takiego. Rozumiem ze w smyku są takie rzeczy. Mam niedaleko megastore i może dzisiaj podjadę to obejrzę a tymczasem będziemy się kisic w gondoli.
-
chabasse wrote:a czy któraś z was używa spacerówki bez żadnych śpiworków i wkładek? Bo ja nic takiego nie mam i nie wiem za bardzo jak tego dzieciaczka tam ulokować.. On tam ma jakos tak nie przytulnie, łyso i w ogóle mam wrażenie , że zimno mu będzie. A nie chcę go w kombinezon zimowy pakować, bo to już nie zima w końcu. Sam kocyk to też chyba za mało, zwłaszcza, że w spacerówce łatwo go zgubić, skopac itp. Coć mi mówi, że bez tych wkładek/ śpiworków na chwile obecną to nie da rady..
wozek jedek od plecow grzeje, to jest material i usztywnienie i ja jeszcze mam za tym budke wiec nie przesadzajmy zwlaszcza, ze ostatmio temperatury sa wysokie
-
Słuchajcie, moje dziecko chyba bardzo chciałoby zaraczkować, ale chcą nogi, a ręce nie bardzo i wygląda, jakby ryło twarzą dywan, bo pupa jest w górze, a twarz na ziemi
Od rana jakieś dziwne rzeczy dzieją się u mnie na dywanie
easymum, karolcia87, Anitka201, julita lubią tę wiadomość