X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedaczek :/ ale przystojniaka- poradzi sobie w zyciu ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy jak moje dziecko po 2 tygodniach łaskawie ;) znowu zaczęła jeść marchewkę to mam plan żywieniowy od początku wprowadzać ze schematem czy mogę już zacząć mięsko zaraz wprowadzać?
    W ogóle od poniedziałku ma kaszelek i katar i do tej pory ją męczy już mnie wiem jak jej pomóc. U pediatry byłyśmy i dała mam cebion i deflegamine ale jakoś chyba nie widzę poprawy a to już 5 dzień. Dzisiaj idziemy na kontrolę zobaczymy co powie. Aa ni i do mam, które używały nebulizator bo dostałam ale ni cholerę nie wiem jak tego używać w jakich przypadkach? Bo boję się, że jak zacznę jej robić to te gluty jej się zaczną tak spływać, że pogorsze sprawe.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia87 ja bym zaczynała jednak od warzyw i po jakiś 2 tygodniach mięsko. Ale ja ekspertem nie jestem więc możesz się zapytać się pediatry.
    Co do inhalatora to my używamy podczas kataru. Młodemu zdarzył się już kilka razy. Wlewamy sól fizjologiczna i inhalujemy. Czasami wlewam do inhalatora zablocką mgiełkę solankową i neutralizuje np sypialnię.

karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam spiworek wzorowany na elodie details za 1/4 ceny. Wiadomo, zima się skonczyla ale może którejś się spodoba
    http://allegro.pl/showitem/description/5939472398.html

4me, easymum lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go widzialam- sorry nie pomyślałam, zeby tu dodać - sprzedawca powiedzial, ze są naprawdę grube, bo ja myślałam o takiej wczesnej wiośnie- na
    Pomorzu to zimno ;) ale podobno za grube ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ten spiworek chciałam Tobie pokazać bo widziałam ze szukasz całorocznego. Trochę tanszy od ED i ogólnie bardzo chwalony: https://lespetits.pl/mobile/pl_PL/p/Lodger-Spiwor-do-wozka-Antracite/2682?gclid=CKul_fex_ssCFaHUcgodnKoB3A

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dzisiaj wychodne. Ciekawe jak moja nocna maruda na to zareaguje.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś z was używa spacerówki bez żadnych śpiworków i wkładek? Bo ja nic takiego nie mam i nie wiem za bardzo jak tego dzieciaczka tam ulokować.. On tam ma jakos tak nie przytulnie, łyso i w ogóle mam wrażenie , że zimno mu będzie. A nie chcę go w kombinezon zimowy pakować, bo to już nie zima w końcu. Sam kocyk to też chyba za mało, zwłaszcza, że w spacerówce łatwo go zgubić, skopac itp. Coć mi mówi, że bez tych wkładek/ śpiworków na chwile obecną to nie da rady..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - u nas dwa dni smarowania młodej Ziają Med do AZS i po AZSie prawie śladu nie ma :P Heh, dobrze, że się nie dałam namówić na żadne sterydy. Widać ma cerę po mamusi, ja mam tak suchą skórę, że jak się na noc nie wysmaruję, to mam wrażenie, że twarz mi pęka :P

Anitka201 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dzięki za radę odnośnie suszonych śliwek - dzisiaj kupie 3 słoiczki i będę powoli podawać, zobaczę czy coś ruszy i jabłko dzisiaj podam surowe a nie z parowara.

chabasse przez dwa dni jeździłyśmy bez wkładki / śpiworka ale właśnie wnętrze wydało mi się takie twarde i łyse więc włożyłam śpiworek bo bratowa mi podrzuciła po swojej córci

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czyli jednak lepiej mieć coś do podlozenia..hmm. a jak to jest z pasami.. czy mając taki śpiworek to można jakoś zapiąć czy to juz tylko na leżąco bez pasow.?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się że każdy śpiworek do wózka ma otwory na pasy, przynajmniej mój zimowy i wiosenny ma. nawet każda wkładka, śpiworek na Allegro mają otwory :)

chabasse lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me ten spiworek chciałam Tobie pokazać bo widziałam ze szukasz całorocznego. Trochę tanszy od ED i ogólnie bardzo chwalony: https://lespetits.pl/mobile/pl_PL/p/Lodger-Spiwor-do-wozka-Antracite/2682?gclid=CKul_fex_ssCFaHUcgodnKoB3A
    Fajny :) ale niestety juz mam wiosenny i jednak z nam zostaje pomim tego, ze mógłby byc lepszy...

A ja daje sobie juz szlaban na zakupy. Przypomniało mi sie, ze od kwietnia 60% pensji mam! Buuuuu, buuuu, buuu a nawet siebie na wiosnę i lato nie obkupiłam a wiadomo, ze jak kobieta nie kupi sobie trochę nowych rzeczy na te sezony to humor nie ten ;) ;(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    4me dzięki za radę odnośnie suszonych śliwek - dzisiaj kupie 3 słoiczki i będę powoli podawać, zobaczę czy coś ruszy i jabłko dzisiaj podam surowe a nie z parowara.

chabasse przez dwa dni jeździłyśmy bez wkładki / śpiworka ale właśnie wnętrze wydało mi się takie twarde i łyse więc włożyłam śpiworek bo bratowa mi podrzuciła po swojej córci
    Na pewno pomoże. Młody wczoraj zjadl śliwki bo trochę mial twarde kupyi dzis rano tak, ze musiałam myc go i wszystko w okolo :/

Oprócz tego Hipp na deserkach ma jeszcze podpowiedzi- wsazowki, ze ten deserek moze powodować luźniejsze stolce- takze to tez przydatne ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse ja mam wrażenie, ze bez podklaki pod tylek nie da rady w taka przejsciowa pogodę jak jest teraz. Kazdy śpiwór, wkladka ma otwory- uniwerslane maja takie w różnych miejscach, ze można dostosowac

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie... jaka ja nie w temacie jestem. Dziękuję za oświecenie. Teraz to juz wiem, że muszę mieć coś takiego. Rozumiem ze w smyku są takie rzeczy. Mam niedaleko megastore i może dzisiaj podjadę to obejrzę a tymczasem będziemy się kisic w gondoli.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    a czy któraś z was używa spacerówki bez żadnych śpiworków i wkładek? Bo ja nic takiego nie mam i nie wiem za bardzo jak tego dzieciaczka tam ulokować.. On tam ma jakos tak nie przytulnie, łyso i w ogóle mam wrażenie , że zimno mu będzie. A nie chcę go w kombinezon zimowy pakować, bo to już nie zima w końcu. Sam kocyk to też chyba za mało, zwłaszcza, że w spacerówce łatwo go zgubić, skopac itp. Coć mi mówi, że bez tych wkładek/ śpiworków na chwile obecną to nie da rady..
    My jeździmy w spracerowce przykryte tylko kocem, Lilka jest ubrana w body, dresy i bluzę polarowa, bo wciaz jeszcze nie kupilam kurteczki. Nic nie moge znalezc ladnego w dobrej cenie :/ wozek jedek od plecow grzeje, to jest material i usztywnienie i ja jeszcze mam za tym budke wiec nie przesadzajmy zwlaszcza, ze ostatmio temperatury sa wysokie :)

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam pas od spacerówki, ale radocha :D

easymum, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, moje dziecko chyba bardzo chciałoby zaraczkować, ale chcą nogi, a ręce nie bardzo i wygląda, jakby ryło twarzą dywan, bo pupa jest w górze, a twarz na ziemi :D Od rana jakieś dziwne rzeczy dzieją się u mnie na dywanie :D

easymum, karolcia87, Anitka201, julita lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, no to chwilkę jej daj, zaraz ogarnie, że bez rąk się nie da i będzie próbować. Brawo Mania!

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 3091 3092 3093 3094 3095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ