X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita gdzies jestes????

Jestem ciekawa jak skonczyla sie Wasza sprawa z uzywana Tulą z OLX? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały czas jestem! czytam, czytam i nic nie piszę z lenistwa a może dlatego, że nie jestem w temacie spacerówek, wkładek do wózków, toreb ani organizerów więc nie mogę wnieść nic do dyskusji :)

nosidełko z OLX pozostawiło niesmak ale nie ma tego złego hehe mam teraz nowe z ErgoBaby, dokładnie takie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd0f56999e11.jpg

z nowości to dzisiaj wyszedł nam pierwszy ząbek, dolna jedynka! mojej jeszcze daleko do raczkowania, jest na etapie prób uniesienia tyłka ale zawsze kończy się to rozjechaniem nóg do tylu ale walczy dziewczyna, walczy!

mój bazylek ma ogromny problem z zatwardzeniami, wprawdzie nie aplikuje jej czopków ani nie podaje syropków ale każdej kupie muszę pomóc wyjść, podkulam nóżki i przyciskam do brzuszka gdy ona prze ale naprawdę straszne są te kupy, zanim zrobi mija 15 minut w tym czasie cała się spoci z wysiłku, krzyk i płacz a z tyłka wychodzą orzeszki włoskie :( wieczorami podaje owoce: jabłka, gruszki ale nie zdaje to egzaminu, może gdyby chciała pić wodę byłoby lżej ale nie chce koniec kropka ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze jeden problem a mianowicie nie jestem wstanie ściągnąć laktatorem ani trochę mleka :O mam dwa elektryczne (Medela i Canpol), jeden ręczny (Canpol) i każdy z nich wyciąga max. 10 kropelek i koniec! a jak przystawię małą to ona tak ciągnie że aż słychać strumień wypływającego mleka. a przecież przez pierwsze 5 miesięcy używałam laktatora codziennie i było elegancko, może cyckom w dupie się poprzewracało od tego że przez ostatni miesiąc ssała tylko Anastazja bo nie miałam potrzeby odciągania, to jest możliwe? i co ja mam teraz zrobić?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5835834665

:)
    genialne ! zamawiam ! mam super torbe z diversejest ogrmona ale wlasnie brakuje mi kieszeni w srodku ! DZIEKI !!!!!!!!!!!!! :*

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, też mam ten organizer i do tej pory zero pomysłów co z nim zrobić, ale już mnie natchnęłyście :D Byłam dziś w smyku, ale nie było La Millou, szkoda, bo chciałam sprawdzić jakie to jest jakościowo. Była za to całą masa badziewia z minky, pierdylion pluszaków.

Kupiłam dziś młodej ekologiczną marchewkę i zobaczymy jak zareaguje.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Wczoraj, skoro to było na tapecie, poogladałam te wkładki. I potem z desperacji materiały. Nic nie ma fajnego i praktycznego (czyli wzorzyste, ale nie kiczowate, rozweselajace mój czarny wózek, najlepiej z czarnym tłem pod wzorami). No nie ma. Nawet patrzyłam na opcję stworzenia materiału z własnym wzorem, ale tu to znowu ceny zabijają.
    Do kocyków zatrudnię mamę, bo lubi szyć, w sklepach sukienniczych jest od cholery fajnych bawełenek, których nie ma na allegro, i są minky we wszystkich kolorach tęczy, nie tylko takie badziewno-pstrokate. Ja już wczoraj odpuściłam temat wkładek, bo mnie tylko szlag trafiał :D No nic, szukam dalej, jeszcze mamy trochę czasu do spacerówki, bo przecież panna zamierza całe życie przeleżeć na dywaniku, raczkowanie na razie jej nie kręci :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:02

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita na zatwardzenia śliwki suszone gerbera o nie maja cukru! Dziala- uwierz mi. Przerabialiśmy to samo - tak bardzo, ze w końcu zaczelam młodemu do wody dodawać troche soku- minimalna ilość - bo juz sie niebezpiecznie robilo z tymi kupami- owcze bobki normalnie byly.
    Dodatkowo przetworzone jablka- zatwardzaja! To samo marchewka. Za to surowe jabłka i marchewka rozluzniaja ;)

P.S. No to slabo z tym OLX - ja bym tak nie zrobila na miejscu sprzedającego ale ludzie sa różni ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie przyszedł śpiworek wiosenny do spacerówki i jestem niezadowolona :( jeszcze wieczorem przytargam spacerówkę z auta i przymierze ale narazie 50%, ze odsylam :/ jakis wielki i szmatławy- zakupy z netu- again :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 15:13

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A do mnie przyszedł śpiworek wiosenny do spacerówki i jestem niezadowolona :( jeszcze wieczorem przytargam spacerówkę z auta i przymierze ale narazie 50%, ze odsylam :/ jakis wielki i szmatławy- zakupy z netu- again :/
    Jaki? Mnie też denerwują zakupy w necie, a dziś specjalnie polazłam kawał drogi do smyka, żeby sobie pooglądać i nic nie mieli :/

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki

http://www.pinkieshop.pl/wiosenny-spiworek-black-square.html

Czarny bo mam pstrokatą parasolkę. Na zdjęciu wygląda na sztywny- nawet sie bałam, ze za bardzo sztywny a przyszła miekka szmatka :/ i triche wielki jest.
    Nie wiem przymierze do wózka i zobaczę jak to wygląda.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam w smyku najpierw ale pustki totalne. Jak bylam w megastore to tez nic ciekawego niestety:(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Taki

http://www.pinkieshop.pl/wiosenny-spiworek-black-square.html

Czarny bo mam pstrokatą parasolkę. Na zdjęciu wygląda na sztywny- nawet sie bałam, ze za bardzo sztywny a przyszła miekka szmatka :/ i triche wielki jest.
    Nie wiem przymierze do wózka i zobaczę jak to wygląda.
    Yyy no słabo, bo na zdjęciach wygląda super.

Ja chyba w końcu zamówię na tej aukcji z allegro, raz kozie śmierć, ale ciekawość mnie zżera, mają też dobre opinie w komentarzach. Zawsze można zwrócić, ale imho nawet la millou po jakimś czasie wygląda jak szmatka, tak patrząc na zdjęcia używanych. A ten cholerny motylek u mnie akurat będzie bardzo potrzebny, bo moja spacerówka jest tak wielka, że i starszaka jeszcze bym na upartego wcisnęła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 17:33

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    moja spacerówka jest tak wielka, że i starszaka jeszcze bym na upartego wcisnęła :P
    Ile ma gondola? Bo ja mam sporą a Łucja już na serio musiała do spacerowki, bo nogi na brzegu trzymała.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ile ma gondola? Bo ja mam sporą a Łucja już na serio musiała do spacerowki, bo nogi na brzegu trzymała.
    Z netu: Wymiary gondoli (wewn.): 79x33x20 cm, model Smart Duo Combi
    Gondola jest duża, jak tak porównuję na oko z innymi wózkami. Ale i tak Mania wypełnia już całą, więc czeka nas przesiadka do spacerówki. Przy starszaku musiałam mieć spacerówkę "przechodnią" (jakiegoś zdobycznego badziewnego xlandera na trzech kółkach, z wyjątkowo płytkim siedziskiem), bo z gondoli mi już wyrósł, a w spacerówce jeszcze mi latał na wszystkie strony, mimo że jeździł na leżąco, bo późno usiadł. Dlatego jeszcze nie śpieszę się tak z przesiadaniem Mani do emmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 18:09

8pdp47e.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moj maly tez nie raczkuje, on nawet nie ma wysokiego podporu bo co go poloze na brzuch to od razu ryk i tak go trzymam mozwe max2 min :-) ale za to siedzi sobie sam tylko go asekuruje bo lubi poleciec na boczki :-). Nawet sie nie obraca na plecy ani na brzuch, kilka razy mu sie zdarzylo na plecy ale to wszystko. Jedynie na boczki fika i wokol wlasnej osi.
    A poza tym to za tydzIen bedzIe mial 7 miesiecy i zebow brak

edysia5
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 ale to siada sam czy Ty go sadzasz? :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie siada, sadzam go i wtedy pilnuje

edysia5
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 16:43

Dżuls, edysia5, karolcia87, Kassie, 4me, easymum, agatka196, la_lenka, chabasse, julita lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ma ładna cerę Twój maly! Jakie AZS ?!?! ;)

Przyszła Tula- podoba mi sie, małemu tez ;) ale musze jeszcze poćwiczyć ulozenie bo dzis jakos jedna nozka wystawala bardziej niz druga ;)

Moj dzis przeczolgal sie przez pól pokoju i znalazłam go majstrującego przy stoliku ;) zauwazylam, ze mata uczy raczkować bo jest tarcie a na panelach młody dzis wyczail, ze łatwiej pelzac - moze do jutra zapomni ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me on ma tak jak ja na nogach, brzuchu, rękach. Na twarzy sporadycznie (tfu tfu) czasami jest tak ze ma plamy na całych kolanach i udach.

‹‹ 3090 3091 3092 3093 3094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ