Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
cały czas jestem! czytam, czytam i nic nie piszę z lenistwa a może dlatego, że nie jestem w temacie spacerówek, wkładek do wózków, toreb ani organizerów więc nie mogę wnieść nic do dyskusji
nosidełko z OLX pozostawiło niesmak ale nie ma tego złego hehe mam teraz nowe z ErgoBaby, dokładnie takie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd0f56999e11.jpg
z nowości to dzisiaj wyszedł nam pierwszy ząbek, dolna jedynka! mojej jeszcze daleko do raczkowania, jest na etapie prób uniesienia tyłka ale zawsze kończy się to rozjechaniem nóg do tylu ale walczy dziewczyna, walczy!
mój bazylek ma ogromny problem z zatwardzeniami, wprawdzie nie aplikuje jej czopków ani nie podaje syropków ale każdej kupie muszę pomóc wyjść, podkulam nóżki i przyciskam do brzuszka gdy ona prze ale naprawdę straszne są te kupy, zanim zrobi mija 15 minut w tym czasie cała się spoci z wysiłku, krzyk i płacz a z tyłka wychodzą orzeszki włoskiewieczorami podaje owoce: jabłka, gruszki ale nie zdaje to egzaminu, może gdyby chciała pić wodę byłoby lżej ale nie chce koniec kropka
-
mam jeszcze jeden problem a mianowicie nie jestem wstanie ściągnąć laktatorem ani trochę mleka
mam dwa elektryczne (Medela i Canpol), jeden ręczny (Canpol) i każdy z nich wyciąga max. 10 kropelek i koniec! a jak przystawię małą to ona tak ciągnie że aż słychać strumień wypływającego mleka. a przecież przez pierwsze 5 miesięcy używałam laktatora codziennie i było elegancko, może cyckom w dupie się poprzewracało od tego że przez ostatni miesiąc ssała tylko Anastazja bo nie miałam potrzeby odciągania, to jest możliwe? i co ja mam teraz zrobić?
-
Heh, też mam ten organizer i do tej pory zero pomysłów co z nim zrobić, ale już mnie natchnęłyście
Byłam dziś w smyku, ale nie było La Millou, szkoda, bo chciałam sprawdzić jakie to jest jakościowo. Była za to całą masa badziewia z minky, pierdylion pluszaków.
Kupiłam dziś młodej ekologiczną marchewkę i zobaczymy jak zareaguje.
-
la_lenka wrote:Wczoraj, skoro to było na tapecie, poogladałam te wkładki. I potem z desperacji materiały. Nic nie ma fajnego i praktycznego (czyli wzorzyste, ale nie kiczowate, rozweselajace mój czarny wózek, najlepiej z czarnym tłem pod wzorami). No nie ma. Nawet patrzyłam na opcję stworzenia materiału z własnym wzorem, ale tu to znowu ceny zabijają.
No nic, szukam dalej, jeszcze mamy trochę czasu do spacerówki, bo przecież panna zamierza całe życie przeleżeć na dywaniku, raczkowanie na razie jej nie kręci :>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:02
-
Julita na zatwardzenia śliwki suszone gerbera o nie maja cukru! Dziala- uwierz mi. Przerabialiśmy to samo - tak bardzo, ze w końcu zaczelam młodemu do wody dodawać troche soku- minimalna ilość - bo juz sie niebezpiecznie robilo z tymi kupami- owcze bobki normalnie byly.
Dodatkowo przetworzone jablka- zatwardzaja! To samo marchewka. Za to surowe jabłka i marchewka rozluzniaja
P.S. No to slabo z tym OLX - ja bym tak nie zrobila na miejscu sprzedającego ale ludzie sa różni
-
A do mnie przyszedł śpiworek wiosenny do spacerówki i jestem niezadowolona
jeszcze wieczorem przytargam spacerówkę z auta i przymierze ale narazie 50%, ze odsylam
jakis wielki i szmatławy- zakupy z netu- again
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 15:13
-
4me wrote:A do mnie przyszedł śpiworek wiosenny do spacerówki i jestem niezadowolona
jeszcze wieczorem przytargam spacerówkę z auta i przymierze ale narazie 50%, ze odsylam
jakis wielki i szmatławy- zakupy z netu- again
-
Taki
http://www.pinkieshop.pl/wiosenny-spiworek-black-square.html
Czarny bo mam pstrokatą parasolkę. Na zdjęciu wygląda na sztywny- nawet sie bałam, ze za bardzo sztywny a przyszła miekka szmatkai triche wielki jest.
Nie wiem przymierze do wózka i zobaczę jak to wygląda.
-
4me wrote:Taki
http://www.pinkieshop.pl/wiosenny-spiworek-black-square.html
Czarny bo mam pstrokatą parasolkę. Na zdjęciu wygląda na sztywny- nawet sie bałam, ze za bardzo sztywny a przyszła miekka szmatkai triche wielki jest.
Nie wiem przymierze do wózka i zobaczę jak to wygląda.
Ja chyba w końcu zamówię na tej aukcji z allegro, raz kozie śmierć, ale ciekawość mnie zżera, mają też dobre opinie w komentarzach. Zawsze można zwrócić, ale imho nawet la millou po jakimś czasie wygląda jak szmatka, tak patrząc na zdjęcia używanych. A ten cholerny motylek u mnie akurat będzie bardzo potrzebny, bo moja spacerówka jest tak wielka, że i starszaka jeszcze bym na upartego wcisnęłaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 17:33
-
la_lenka wrote:Ile ma gondola? Bo ja mam sporą a Łucja już na serio musiała do spacerowki, bo nogi na brzegu trzymała.
Gondola jest duża, jak tak porównuję na oko z innymi wózkami. Ale i tak Mania wypełnia już całą, więc czeka nas przesiadka do spacerówki. Przy starszaku musiałam mieć spacerówkę "przechodnią" (jakiegoś zdobycznego badziewnego xlandera na trzech kółkach, z wyjątkowo płytkim siedziskiem), bo z gondoli mi już wyrósł, a w spacerówce jeszcze mi latał na wszystkie strony, mimo że jeździł na leżąco, bo późno usiadł. Dlatego jeszcze nie śpieszę się tak z przesiadaniem Mani do emmy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 18:09
-
Hej moj maly tez nie raczkuje, on nawet nie ma wysokiego podporu bo co go poloze na brzuch to od razu ryk i tak go trzymam mozwe max2 min
ale za to siedzi sobie sam tylko go asekuruje bo lubi poleciec na boczki
. Nawet sie nie obraca na plecy ani na brzuch, kilka razy mu sie zdarzylo na plecy ale to wszystko. Jedynie na boczki fika i wokol wlasnej osi.
A poza tym to za tydzIen bedzIe mial 7 miesiecy i zebow brakedysia5 -
Ależ ma ładna cerę Twój maly! Jakie AZS ?!?!
Przyszła Tula- podoba mi sie, małemu tezale musze jeszcze poćwiczyć ulozenie bo dzis jakos jedna nozka wystawala bardziej niz druga
Moj dzis przeczolgal sie przez pól pokoju i znalazłam go majstrującego przy stolikuzauwazylam, ze mata uczy raczkować bo jest tarcie a na panelach młody dzis wyczail, ze łatwiej pelzac - moze do jutra zapomni