X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie mogłam zdecydować się, czy młoda ma być w czapce, czy bez, tak grzało. W końcu zdjęłam i wtedy minęła mnie jakaś wychuchana mama z wychuchanym dzieckiem, i nie pytana zaczyna swój monolog Doświadczonej Matki do Niedojrzałej Matki Kretynki (to wszystko przez mój wygląda gówniary i opiekunki do dzieci): "Polecałabym założyć jednak dziecku czapeczkę, to słońce jest bardzo zdradliwe". I wszystko takim tonem z nutką zażeniowania, jakby mi tłumaczyła oczywistą oczywistość, a ja kretynka ciągle nie rozumiem. Nic mnie tak nie wku*wia, jak wpieprzające się ze swoimi radami wszystkowiedzące, przewrażliwione mamusie. A ja oczywiscie, jak to ja, zamiast zesłać babę na drzewo, podziękowałam za radę i poszłam w swoją stronę. Ughhhhhhhh

easymum lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka super :-) mam taki kocyk i tez wybieral go mój mąż :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeny ależ u Was cieplo. Ponad 20 stopni, krótkie rękawki... Szal! Zazdroszcze ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, że się odezwały dziewczyny z FB :) Nancy - wieki całe Cię tu nie było :) Mikołaj niezły kawał chłopca ;) Agatka, Aldona, Kasig - pozdrówcie nasze wrześniowe mamusie na FB. Fajnie, że z Waszymi bąblami wszystko ok. Rośnijcie dalej zdrowo i zaglądajcie do nas (tzn dajcie jakiś znak życia).

Lenka, link do tych kocyków z dresówką, ja mam z amarantowym minky, wygląda naprawdę super. Jutro ma przyjść jeszcze wkładka do wózka, nie mogę się doczekać, bo chyba na razie jest potrzebna jako dodatkowe wypełnienie do wózka. Dzisiaj wyjęłam z wózka zimowy śpiworek, młoda ubrana tylko w bluzę dresową i jakoś mi w tym wózku utonęła ;) My dzisiaj dużo czasu spędziłyśmy w centrum handlowym, więc młoda była bez czapki, ale na przejazd po parkingu założyłam jej cieniutką bawełnianą. Ubrałam ją tylko w bluzkę na długi, cieniutkie dżinsy ogrodniczki i na to bluza z cienkiego dresu. Skarpety i czapa i myślę, że było ok.

Za to młoda dzisiaj dała czadu w CH. Jak wózek jechał, to było ok, ale przystanięcie na chwilę to już marudzenie, stopniowe dodawanie decybeli, w końcu bek z łzami jak grochy. Myślałam, że osiwieję, bo nic nie mogłam na spokojnie obejrzeć, a musiałam zrobić te drobne zakupy w kilku sklepach. Z jednego musiałam wyjść niemal w biegu odprowadzana uśmieszkami sprzedawców ... W końcu jak już miałam iść do auta to młoda zasnęła. Stwierdziłam, że może coś się uda na spokojnie obejrzeć. Weszłam do H&M, zerknęłam dosłwonie na kilka.rzeczy i w pewnym momencie z głośników ryknęła jakaś rozradowana gaduła informując o jakiejś tam promocji. Młoda się poderwała, no i co? Znowu bek ... No i tak się skończyły moje zakupy. Dobrze, że miałam na liście, do.którego sklepu chcę wejś i po co, bo normalnie zapomniałam po co przyjechałam ... Umęczona wróciłam do.domu, młoda dostała jeść, pofikała, dopiła mlekiem i teraz sobie smacznie śpi. A ja zachodzę w głowę, jakim sposobem ja mam robić zakupy, bo tak jak dzisiaj, to hardcore. A do tej pory w sklepach moje dziecko to anioł ...

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze ten link do kocyka :)

allegro.pl/kocyk-dres-minky-do-wozka-hit-piekne-kolory-i6009651475.html

gg64rl68s121551a.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 24 stopnie były. Ja miałam sandałki :D
    a mlody bodziak i cieniutenkie spodnie. Potem nawet mu skarpetki zdjelam. I jak widać my bez czapki :)

A moje dziecko w noaidle jest cudny. Pooglada, pogada, pousmiecha się do mamy, a potem kima :)
    I po powrocie do domu też taki spokojny, wyciszony, ładnie się sam bawił..

Naladowalam akumulatory na kolejne dni :)

Kassie lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że się dziewczyny odezwały :) zapraszamy częściej :)

U nas dziś piękne słońce, ponad 20 stopni, więc już o 10 był pierwszy spacer, pozniej o 13 zaliczyliśmy jeszcze 2,5h. Młoda ubrana w kr body, bluzeczkę i cieniutką kurteczkę, do tego bawełniana cienka czapeczka, no i dresy, za to koleżanki 7 miesięczna miała zimową grubaśną czapkę na porannym spacerze i rajstopy pod dresami, na to grubasny koc. Masakra :P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko transformuje w bobra, ogryza szczeble łóżeczka o.O

easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek za to wczoraj zrobił pierwsze PRAWIDŁOWE 4 KROCZKI RACZKOWANIA czy jak to lepiej nazwać :) w tygondiu ćwiczył ale nóżki szły a rączki nie chciały się zgrać ale kilka dni na kocyku z zabawkami i już umiemy :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja tez sie odzywam :) u nas roznie raz lepiej raz gorzej teraz troche ciezej bo Lilce ida zeby lada moment bedzie miala ich 5 :) ladnie sama siedzi i pelza juz po calym pokoju i dzis tesc przywiezie nam spacerpwke bo gondola jest złaaaa :) dni wypelnione spacery,zakupy, wizyty u babci i tak w kolko :)zjada juz obiadki deserki kaszki i flipsy :) sa dni ze jest istna maruda i nie daje zyc :P a sa ze jest calkiem fajnie :) ma jednak dziewczyna charakterek :)
    pozdrawiamy Was :)

b2624cdd07aed486med.jpg

edysia5, easymum, la_lenka, monaaa85, Dżuls, chabasse, 4me, karolcia87, Kassie lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EASYMUM jakbym cztytala opis moich zakupow !
    chcialam kupic Lili jakas kurteczke/bluze ale w wozku ryk iesamowity i tylko jej dobrze na rekach ale przodem do swiata... wiec nawet chusta odpada;/ spacer na dworze to samo nie mam juz pomyslow :( ogolnie nic nie kupilam bo praktycznie juz wszedzie kurtki po wyprzedazach (wtf??)a te co zostalo to za 130zł ;/ chyba przez najblizsze dni zostaje nam siedzenie w ogrodku bez spacerowania

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    A ja zachodzę w głowę, jakim sposobem ja mam robić zakupy, bo tak jak dzisiaj, to hardcore.
    Internet wszystko cierpliwie znosi :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Internet wszystko cierpliwie znosi :P

Tylko, że doszłam do wniosku, że bez mierzenia jednak nie da rady. Kupiłam kilka rzeczy w necie, niby można odesłać, ale to już kłopot, bo trzeba jechać na pocztę, na zwrot kasy też się czeka. Jakoś do kupienia fajnej i trafionej rzeczy dla siebie nie mam szczęścia ;) Liczę na to, że dzisiaj to był incydent. Ale nawet jeśli, to przecież do przymierzalni z wózkiem nie wjadę, bo to zwykle klitki. A mąż ciągle zajęty, do wieczora w pracy, po pracy i w soboty zawsze jest coś przy domu do zrobienia, a w niedzielę chcemy odpocząć i pobyć razem. PoZa tym nie znoszę centrów handlowych w weekend, brrrrr ....

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum ja ostatnio byłam x młodym na zakupach. Wykorzystałam okazje, ze byl grzeczny i nawet udalo mi sie cos zmierzyć. W większości dużych sklepów sa takie wielkie przymierzalnie dla inwalidów Np w H&m, żarze itp ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka moj uwielbia swoje szczebelki ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szczebelki poszły do obróbki, to może ząbki idą :)

Wogóle to Dzień dobry:) kolejny piękny dzień się zapowiada, my po karmieniu fikamy na podłodze. Raczkowanie coraz bardziej zaawansowane, co najfajniejsze młoda pada i się podnosi, pada i się podnosi. Jak sobie upatrzy jakiś cel, to za wszelką cenę musi do niego dotrzeć. A ja jej urządzam taką mini ścieżkę zdrowia ;) Śmiga po pokoju aż miło. A teraz zaczyna ziewać, więc mam nadzieję, że wymęczona zaśnie co najmniej na godzinkę albo więcej.

mmalutka, 4me lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum ależ Ty będziesz miała zwiedzanie podłogi hotelowej na wczasach :)
    Hehehe ja niedługo bede miec to samo. W sumie to się nad tym czasem zastanawiam- tutaj to sie dzieciaka polozy na macie i człowiek die nie martwi, ze wyciągnie cos z pod lóżka albo ze ta podloga, ktora wlasnie zaczyna gryźć jest nie za czysta :D a wiadomo, ze w hotelach to czysto jak w domu nie jest ;)
    Ciekawe jak my tego naszego lobuza ogarniemy...
    A rośnie nam łobuz jak nic :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis ostatni etap wykonczeniowy w domu. Obiecałam sobie - po ostatnim mieszkaniu, gdzie piec lat go nie wykończyliśmy - ze tym razem bedzie inaczej- i obietnicy dotrzymalam :) dzis i jutro ostatnia brudna robota :) stolarze montują nam zabudowę w salonie. Super! Ale ile bedzie przy tym pylu i hałasu to na sama mysl głowa boli :( wybywam teraz z małym ale wracam wieczorem do syfu. I musze to ogarnac jakos po powrocie sama, bo mój facet w pracy- ktos musi na to zarabiać ;) dzis się na sprzątam by przetrwać noc a jutro znów od nowa beda brudzic ;)trzymajcie kciuki bym to jakos sama ogarnela- dziecko w jednej ręce w drugiej mop ;))

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wlasnie widac jak przebija sie dolna jedynka,wiec niebawem bedziemy miec pierwszego zabka <3 obok niego widac ze druga jedynka tez juz sie pcha :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie zapraszamy nasze wrzesniowki na FB tak taka sama atmosfera jak i tutaj kiedyś była wszystkie się udzielamy i jesteśmy zzyte ze sobą jest super a no i wiadomo co u innych, bo nie wszyscy tutaj na forum są. Piszemy dosłownie o wszystkim.Ale czasem tu zagladam coś naskrobie. Wiktor dopiero ma dwa ząbki na dole jeszcze nie pelza ale dzięki rehabilitacji zywszy się zrobił. Ja małego jeszcze w czapkę ubieram zawieje lekko i choroba murowana jakby był czerwiec pewnie bym ściągnęła no i jakby było dłużej ciepło a nie kilka dni

edysia5 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 3083 3084 3085 3086 3087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ