X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No minky byłoby ok, tylko że ja nie lubię tego materiału. Wydaje mi się taki sztuczno śliski.

Nawet o uszyciu myślę ale czy podołam? Tam by trzeba suwak wszyć, w życiu tego nie robiłam :/

Co do kolorów to ja akurat na stonowane parcia nie mam, bo wózek zamówiony gładko czarny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 17:53

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super- poszalej z jakimś wzorami :) i spróbuj uszyć sama- jaka satysfakcja!

la_lenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam już wystarcza zwykły kocyk

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niestety rozkopuje kocyk w 30 sekund :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również okrywamy się kocykiem takim dość dużym składanym na pół, owszem próbuje się rozkopać, ale na ogół nie jest źle, o śpiworku nie myślałam. Znalazłam w hurtowni minki w fajnej cenie i teraz myślę do czego by to wykorzystać, ja akurat lubię ten materiał.
    Dziś byliśmy po raz drugi na basenie, było super, Lila zachwycona i my też :) jedyny psikus taki że woda była chłodniejsza niż ostatnio, widać było że młoda to wyczuwała.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy takie krzesełko, kurcze tak dawno mnie nie było, że zapomniałam jak się wrzuca zdjęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 08:00

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, a jak rehabilitacja Wiktora? Trochę dziwne, że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na to obniżone napięcie. Ale zawsze lepiej późno niż wcale.

A my po pierwszym karmieniu, dzisiaj sporo do pozałatwiania, bo muszę uzupełnić ostatnie zakupy przed wylotem (to już za 8 dni!).
    Jakie leki zabrać? Boję się, że o czymś nie pomyślę, albo zapomnę.
    A, no i żeby uniknąć
    niespodzianek smaruję młodą kremem przeciwsłonecznym z filtrem 50, gdyby miało się okazać, że ją uczula.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka, do nas jedzie wkładka do spacerówki (z minky i bawełny, ja tam minky lubię, jest przytulne :)) No i też będziemy używać kocyka do przykrycia. Śpiworek na jesień i zimę.

gg64rl68s121551a.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Anulka, a jak rehabilitacja Wiktora? Trochę dziwne, że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na to obniżone napięcie. Ale zawsze lepiej późno niż wcale.

A my po pierwszym karmieniu, dzisiaj sporo do pozałatwiania, bo muszę uzupełnić ostatnie zakupy przed wylotem (to już za 8 dni!).
    Jakie leki zabrać? Boję się, że o czymś nie pomyślę, albo zapomnę.
    A, no i żeby uniknąć
    niespodzianek smaruję młodą kremem przeciwsłonecznym z filtrem 50, gdyby miało się okazać, że ją uczula.
    Na pewno coś przeciwgorączkowego pedicitamol/ibum/nurofen, żel na ząbkowanie, sól fizjologiczna w razie jakby trza było oczko przemyć albo coś (gdzieś o tym czytałam :P) możesz wziąć tez fenistil żel na ukąszenia w razie komarów czy innych muszek

easymum lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Anulka! Co tam u reszty dziewczyn? Przyślij je tu do nas z fejsa :)

la_lenka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jeszcze fride brała. Glicerynowe czopki w razie problemów z kupka. Termometr. Jakiś mocniejszy krem do pupki na odparzenia.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum i cos na rozwolnienie w razie potrzeby- podpytaj w aptece co takie maluszki mogą brać.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że na Was można liczyć :) Będę dziś w aptece to uzupełnię apteczkę młodej :)
    Dziewczyny, u nas dzisiaj pięknie, wiosennie i ciepło. Idziemy na dłuuuugi spacer.

A, Lenka, mam namiar na allegro na dziewczynę, która szyje cudne kocyki z dresówki i minky. Jakby pogadać, to może by z samej dresówki śpiworek uszyła - na wiosnę akurat. Ten kocyk właśnie dziś przyjechał - jest cudny i pięknie odszyty :)

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Wiedziałam, że na Was można liczyć :) Będę dziś w aptece to uzupełnię apteczkę młodej :)
    Dziewczyny, u nas dzisiaj pięknie, wiosennie i ciepło. Idziemy na dłuuuugi spacer.

A, Lenka, mam namiar na allegro na dziewczynę, która szyje cudne kocyki z dresówki i minky. Jakby pogadać, to może by z samej dresówki śpiworek uszyła - na wiosnę akurat. Ten kocyk właśnie dziś przyjechał - jest cudny i pięknie odszyty :)
    Dawaj linka, poogladam sobie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bardzo dobrze przęśle, choć nie wiem czy się nie usunęły. Rehabilitację dwa razy miał i załapał jak na brzuszek się obkreca. Wiecie ja zgłaszała, że nie przekreca się itp a lekarz, że ma czas i mamy kłaść na brzuszek bo pięknie podnosi głowę i to wszystko poza tym okazało się, że ma bardzo niskie żelazo i prawdopodobnie od tego ma obniżene napięcie. Teraz jest bardziej żywiołowy zauważyłam. Dzieci już co niektóre raczkuja reszty np Zuzia Lady, pelzaja.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka nas przysłała hehe.
    Ojj dawno tu nie byłam.
    Co u nas? Mikołaj dzisiaj kończy 7 miesięcy, mamy już dwa ząbki i sami siadamy:) No i niestety również sam wstaje w łóżeczku, przez co dostaje zawału hehe.
    Mikołaj to duży chłopczyk, spokojnie mamy już 11 kg, a dokładną wagę będziemy znać jutro, bo idziemy na trzecią dawkę żółtaczki.
    Zapraszamy na FB:) Tam ruch jak przy porodzie Milana:)

la_lenka, monaaa85, easymum, chabasse, edysia5, przyszła mama lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hehe, jak ten fejs dobrze wpływa. Moja tylko na starodawnym forum lansowana to nawet podpór ma słaby. ;)

Oczywiście żartuję sobie, fajnie że u dziewczyn i maluchów wszystko w porządku. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:37

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Zapraszamy na FB:) Tam ruch jak przy porodzie Milana:)
    Nam tu dobrze w kameralnym gronie. Czasem trochę leniwie, nie ma co poczytać, ale dajemy radę.
    Wpadajcie do nas choć raz na miesiąc i dajcie znać jak dzieciaczki. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się tulimy w naszej Tuli. Małemu się oczka zaswiecily jak zobaczył nosidlo :)
    <3

tb734z17s9scq0zt.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wszystko w porządku :-)
    Dalej jesteśmy Szczerbate i nie raczkujemy :-) za to czołgamy się i rozrabiamy. :-)
    Noce mamy fatalne ale poranny uśmiech wynagradza wszystko :-)
    Cycujemy się dalej i końca jakoś nie widać :-)
    Pozdrawiamy :-)

la_lenka, Dżuls, karolcia87, easymum, chabasse, edysia5 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 3081 3082 3083 3084 3085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ