WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No minky byłoby ok, tylko że ja nie lubię tego materiału. Wydaje mi się taki sztuczno śliski.

Nawet o uszyciu myślę ale czy podołam? Tam by trzeba suwak wszyć, w życiu tego nie robiłam :/

Co do kolorów to ja akurat na stonowane parcia nie mam, bo wózek zamówiony gładko czarny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 17:53

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super- poszalej z jakimś wzorami :) i spróbuj uszyć sama- jaka satysfakcja!

la_lenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam już wystarcza zwykły kocyk

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niestety rozkopuje kocyk w 30 sekund :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również okrywamy się kocykiem takim dość dużym składanym na pół, owszem próbuje się rozkopać, ale na ogół nie jest źle, o śpiworku nie myślałam. Znalazłam w hurtowni minki w fajnej cenie i teraz myślę do czego by to wykorzystać, ja akurat lubię ten materiał.
    Dziś byliśmy po raz drugi na basenie, było super, Lila zachwycona i my też :) jedyny psikus taki że woda była chłodniejsza niż ostatnio, widać było że młoda to wyczuwała.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy takie krzesełko, kurcze tak dawno mnie nie było, że zapomniałam jak się wrzuca zdjęcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 08:00

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, a jak rehabilitacja Wiktora? Trochę dziwne, że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na to obniżone napięcie. Ale zawsze lepiej późno niż wcale.

A my po pierwszym karmieniu, dzisiaj sporo do pozałatwiania, bo muszę uzupełnić ostatnie zakupy przed wylotem (to już za 8 dni!).
    Jakie leki zabrać? Boję się, że o czymś nie pomyślę, albo zapomnę.
    A, no i żeby uniknąć
    niespodzianek smaruję młodą kremem przeciwsłonecznym z filtrem 50, gdyby miało się okazać, że ją uczula.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka, do nas jedzie wkładka do spacerówki (z minky i bawełny, ja tam minky lubię, jest przytulne :)) No i też będziemy używać kocyka do przykrycia. Śpiworek na jesień i zimę.

gg64rl68s121551a.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Anulka, a jak rehabilitacja Wiktora? Trochę dziwne, że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na to obniżone napięcie. Ale zawsze lepiej późno niż wcale.

A my po pierwszym karmieniu, dzisiaj sporo do pozałatwiania, bo muszę uzupełnić ostatnie zakupy przed wylotem (to już za 8 dni!).
    Jakie leki zabrać? Boję się, że o czymś nie pomyślę, albo zapomnę.
    A, no i żeby uniknąć
    niespodzianek smaruję młodą kremem przeciwsłonecznym z filtrem 50, gdyby miało się okazać, że ją uczula.
    Na pewno coś przeciwgorączkowego pedicitamol/ibum/nurofen, żel na ząbkowanie, sól fizjologiczna w razie jakby trza było oczko przemyć albo coś (gdzieś o tym czytałam :P) możesz wziąć tez fenistil żel na ukąszenia w razie komarów czy innych muszek

easymum lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Anulka! Co tam u reszty dziewczyn? Przyślij je tu do nas z fejsa :)

la_lenka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jeszcze fride brała. Glicerynowe czopki w razie problemów z kupka. Termometr. Jakiś mocniejszy krem do pupki na odparzenia.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum i cos na rozwolnienie w razie potrzeby- podpytaj w aptece co takie maluszki mogą brać.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że na Was można liczyć :) Będę dziś w aptece to uzupełnię apteczkę młodej :)
    Dziewczyny, u nas dzisiaj pięknie, wiosennie i ciepło. Idziemy na dłuuuugi spacer.

A, Lenka, mam namiar na allegro na dziewczynę, która szyje cudne kocyki z dresówki i minky. Jakby pogadać, to może by z samej dresówki śpiworek uszyła - na wiosnę akurat. Ten kocyk właśnie dziś przyjechał - jest cudny i pięknie odszyty :)

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Wiedziałam, że na Was można liczyć :) Będę dziś w aptece to uzupełnię apteczkę młodej :)
    Dziewczyny, u nas dzisiaj pięknie, wiosennie i ciepło. Idziemy na dłuuuugi spacer.

A, Lenka, mam namiar na allegro na dziewczynę, która szyje cudne kocyki z dresówki i minky. Jakby pogadać, to może by z samej dresówki śpiworek uszyła - na wiosnę akurat. Ten kocyk właśnie dziś przyjechał - jest cudny i pięknie odszyty :)
    Dawaj linka, poogladam sobie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bardzo dobrze przęśle, choć nie wiem czy się nie usunęły. Rehabilitację dwa razy miał i załapał jak na brzuszek się obkreca. Wiecie ja zgłaszała, że nie przekreca się itp a lekarz, że ma czas i mamy kłaść na brzuszek bo pięknie podnosi głowę i to wszystko poza tym okazało się, że ma bardzo niskie żelazo i prawdopodobnie od tego ma obniżene napięcie. Teraz jest bardziej żywiołowy zauważyłam. Dzieci już co niektóre raczkuja reszty np Zuzia Lady, pelzaja.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka nas przysłała hehe.
    Ojj dawno tu nie byłam.
    Co u nas? Mikołaj dzisiaj kończy 7 miesięcy, mamy już dwa ząbki i sami siadamy:) No i niestety również sam wstaje w łóżeczku, przez co dostaje zawału hehe.
    Mikołaj to duży chłopczyk, spokojnie mamy już 11 kg, a dokładną wagę będziemy znać jutro, bo idziemy na trzecią dawkę żółtaczki.
    Zapraszamy na FB:) Tam ruch jak przy porodzie Milana:)

la_lenka, monaaa85, easymum, chabasse, edysia5, przyszła mama lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hehe, jak ten fejs dobrze wpływa. Moja tylko na starodawnym forum lansowana to nawet podpór ma słaby. ;)

Oczywiście żartuję sobie, fajnie że u dziewczyn i maluchów wszystko w porządku. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:37

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Zapraszamy na FB:) Tam ruch jak przy porodzie Milana:)
    Nam tu dobrze w kameralnym gronie. Czasem trochę leniwie, nie ma co poczytać, ale dajemy radę.
    Wpadajcie do nas choć raz na miesiąc i dajcie znać jak dzieciaczki. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się tulimy w naszej Tuli. Małemu się oczka zaswiecily jak zobaczył nosidlo :)
    <3

tb734z17s9scq0zt.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wszystko w porządku :-)
    Dalej jesteśmy Szczerbate i nie raczkujemy :-) za to czołgamy się i rozrabiamy. :-)
    Noce mamy fatalne ale poranny uśmiech wynagradza wszystko :-)
    Cycujemy się dalej i końca jakoś nie widać :-)
    Pozdrawiamy :-)

la_lenka, Dżuls, karolcia87, easymum, chabasse, edysia5 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 3081 3082 3083 3084 3085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ