X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze skip hop jest fajnie wykończony w środku ( jakaś bawelniana wyściółka itp). Ta jak otwierasz to ma główna dużą przegrodę zapinaną na rzep i 2 mniejsze zapinane na zamek.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls u nas to wyglada tak, wyszło dość blade ale raz, że kwestia zdjęcia, dwa że czasami to blednie a czasami jest bardziej czerwone. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80b3faf9df65.jpg

Byliśmy dzis u alergologa-dermatologa i mowi, że nie mamy robic z dziecka chorego, bo to po prostu poobcierane naskórek. Dziecko jeszcze nie siedzi, więc szyja narażona jest na otarcia, a innymi suchymi plackami na ciele mamy się nie przejmować, bo to jeszcze maluch i skóra jest bardzo wrażliwa. Mówiłam wam kiedyś, ze pediatra podejrzewała skazę nialkową - gościu na nas spojrzał i zapytał się w ktorym miejscu. Stwierdził, że pediatra wymyśla, bo to całkowicie zdrowe dziecko.

Mamy normalnie rozszerzać dietę i obserwować. Gdyby to było od marchewki, to nie byłoby czerwonego miejsca, przerwy na fałdzie skory i znów czerwonego :)

Piszę, bo moze cię to troszkę uspokoi, jeśli wygląda to u was podobnie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas dziś rano wyglądało tak (na zdjęciu blado), a mimo że cały dzień młoda była tylko na cycku, to teraz wygląda jeszcze paskudniej.
    12ymczfrrev3_t.jpg

8pdp47e.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 tygodni myje Malego i smaruje dwa razy dziennie Aderma- efekty sa boskie. Brak zaczerwien, suchych plackow, skorka mieciutka i gladka. Kosmetyki nie naleza do najtanszych, ale moze uda Wam sie zdobyc probki/mniejsze pojemnosci- cokolwiek. Naprawde warto.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada podobnie, kurcze wybierz się do alergologa dla swojego spokoju, moze to tylko tak wygląda. Gabrysi teraz, to się robi suche, więc nie jest tak mocno zaognione. Na buźce ma krostki od śliny i smoczka.

Lekarz kazał nam nawilżać mocno te miejsca, no i doraźnie dostaliśmy robiona maść z hydrokortyzonem

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak oczyścić dziecku nos? Frida nic nie wyciąga, katarek też, a młodej ewidentnie w nosie furczy i oddycha ustami. Woda morska w sprayu nie pomaga, sól fizjologiczna wkropiona do nosa też nie. Tak się zastanawiam czy to może być jakieś uczulenie, wiosna przecież ;) tylko katar by raczej leciał, tak mi się wydaje.

A, zapomniałam napisać. Nie wiem, czy któraś z Was kupowała szczeniaczka-uczniaczka. Ja właśnie kupiłam na stronie Smyka, cena nienajgorsza (112 pln), ale gorąco polecam. Młoda na sam widok się uśmiecha, sama wciska raczej przypadkiem, ale fun jest. Zabawka przyszłościowa dzięki poziomom zaawansowania, a same piosenki i głosik tego psiaka przeurocze. No i są 2 poziomy głośności. Dla mnie jedne z lepiej wydanych pieniędzy na zabawki.

gg64rl68s121551a.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum- młody dostał szczeniaczka uczniaczka jako prezent pod choinkę ,ale dopiero niedawno zaczął się nim interesować, lubi się nim bawić,uśmiecha się na dźwięk tych piosenek, potwierdzam fajna rzecz, a teraz przymierzamy się do zakupu wspomnianego już tu wcześniej garnuszka na klocuszek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 20:54

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum - wlasnie planujemy kupić szczeniaczka :) tatuś się zajarał reklamą w tv i córa musi mieć :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się znowu ten szczeniaczek nie podoba, jakiś taki koślawy. Ja w sumie ogólnie staram się kupować jak najmniej takich zabawek co grają, świecą, gadają itp. Nie chcę małej przyzwyczajać, że musi mieć fajerwerki żeby się zechciała pobawić.

Bardzo się zgadzam z tym artykułem.
    http://mataja.pl/2014/10/od-nadmiaru-glowa-nie-boli-noworodki-i-male-dzieci-w-oparach-zabawek/
    Chociaż mała i tak ma mnóstwo zabawek, ciągle coś dostaje. Muszę zrobić porządek w jej szufladzie i części się pozbyć, bo realnie bawi się może 1/3.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ! Ale tu cisza :)
    Ja właśnie przepuściłam prawie 400 pln bez wychodzenia z domu- interent jest straszzny!!!

Ostatecznie kupiłam torbe SkipHop- widziałam ją na żywo i jakościowo jest ektra- duża, pojemna, sztywna. Doszłam do wniosku, ze nie chce substytu, który może nie do końca będzie spełniał moje wymagania, bo później skończy się na kolejnej torbie ;)

Wziełam chevron- czyli te zygzaki, chociaż cały czas myślę, czy trójkąty nie lepsze- taka jestem zdecydowana ;)
    Tym bardziej jak patrzę na tę taszą wersję zygzaków z Rosmana, bo jednak roznica w cenie jest a przynajmniej z wyglądu bardzo podobna/ No i pewnie teraz co drugi wózek na ulicy będzie miał zygzakowatą torbę;))))

Dodatkowo kupiłam śpiworek do spacerówki- takie wiosenno jesienny. Elodie jest niestety typowa parasolką więc nawet żadnej osłonki na nóżki nie ma. My teraz wyjeżdżamy- z pogoda może być róznie choć licze na prawdziwą wiosnę w Krakowie :)- więc na wszelki wypadek śpiworek musi być. Zresztą na jesien też na pewno się przyda.

Dziewczyny idziemy na basen z lekkim katarem :/ ale lekarka powiedziała, ze to w niczym nie przeszkadza i nie należy z takich rzeczy rezygnować przy tak małym katarze więc idziemy, oby nam się to czkawką nie odbiło :/ pewnie nie zostaniemy na całych zajęciach- pierwsze oznaki, ze młody marznie i wyłazimy ;)

Miłej niedzieli!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 12:03

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mi się znowu ten szczeniaczek nie podoba, jakiś taki koślawy. Ja w sumie ogólnie staram się kupować jak najmniej takich zabawek co grają, świecą, gadają itp. Nie chcę małej przyzwyczajać, że musi mieć fajerwerki żeby się zechciała pobawić.

Bardzo się zgadzam z tym artykułem.
    http://mataja.pl/2014/10/od-nadmiaru-glowa-nie-boli-noworodki-i-male-dzieci-w-oparach-zabawek/
    Chociaż mała i tak ma mnóstwo zabawek, ciągle coś dostaje. Muszę zrobić porządek w jej szufladzie i części się pozbyć, bo realnie bawi się może 1/3.

My dostaliśmy szczeniaczka i młody go lubi. Może to nie jego ulubiona zabawka ale to się ciagle zmienia wiec kto wie, co będzie w przyszłości. teraz jak mu go wlacze to się do niego cieszy bardzo i próbuje sam coś majstrować by włączyć serduszko. jednak nic nie pobije wałka z kulkami w środku. Jak go widzi to aż spazmów dostaje a to pewnie jedna z tańszych zabawek.

La lenka my kupiliśmy młodemu jedna zabawke- jeszcze zanim się urodził. Niestety to nie oznacza, ze ich nie ma- koszyki pelne. Ciągle ktoś coś przynosi ;)
    Jednak ja mu nie daję wszystkich na raz. Co jakiś czas mu tam zmieniam i te, które go już nie interesują idą na przeczekanie lub żegnamy się z nimi na zawsze ;)

Edit: jak się tak nad tym zastanowię to mi te prezenty zabawkowe nawet odpowiadają- jak sobie myślę, że jeszcze na każdą zabawkę miałabym wydawać 70-100 pln to bankrut jak nic ;) duuuuża część jest używanych ale nam w niczym to nie przeszkadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 12:08

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy dużo używanych zabawek,w zasadzie większość,trochę po siostry dzieciaczkach trochę koleżanka przyniosła bo ma w domu 3 latka,i kurzyły jej się na strychu. Mi też w niczym to nie przeszkadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 12:22

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi używane stanowczo nie przeszkadzają. Ale denerwują mnie takie gówniane albo zupełnie nie trafione w wiek. Jakieś grzechotki za 5 zł z firmy krzak albo znowu pluszaki tematyczne np. z batmana, gwiezdnych wojen itp. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zabawek nie za wiele, młoda dostała kilka pluszowych miśków, jakiś gryzak i grzechotkę. W resztę inwestujemy my :) No i dzięki temu jest ich kilka. Teraz przyszedł czas na szczeniaczka, bo myślę, ze zanteresowanie będzie falowe, ale dzięki poziomom zabawka będzie "rosła" z młodą. Zresztą u nas królują zabawki typu butelka po balsamie Ziaji, albo zgnieciona mała butelka po Nałęczowiance z wlaną odrobiną wody ;) młoda potrafi się nad nią pastwić nawet i z 15 minut :) Jest jeszcze pudełko po Valbon ...
    No a już hitem jest puszka po bebilonie z łyżeczką w środku. Jak się turla to grzechocze, a młoda dostaje takiego speeda, żeby ją dogonić. Idealny motywator do raczkowania ;) I nic nie kosztuje ;)

4me lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa, właśnie. Bo mnie to też interesuje. Chodzi o ten śpiworek wiosenny, kto ma? Poleccie coś fajnego, bo też bym chciała kupić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słyszałyście o nosidle Mei Tai? Z czym to się je i czym się różni od innych? Zdrowe to?

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do swojej spacerówki i tej jej bialo czarnych rombow to mogę tylko poszaleć ze śpiworem w kolorze... Czarnym hehe ;) nuudy :)
    Dlatego wzięłam taki

http://www.pinkieshop.pl/wiosenny-spiworek-black-square.html

Maja w tym sklepie jeszcze parę ciekawych sztuk. Generalnie wszędzie króluje minky ;) a ze mi sie juz troche przejadl to szukalam czegoś innego. Zreszta minky moze nawet fajny ale musi byc z jakimś fajnym kolorowym, najlepiej graficznym wzorem ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że zdrowe. Ma pasy do zawiązania, a nie zapinane na klamerki. Kwestia gustu co kto lubi.

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja do swojej spacerówki i tej jej bialo czarnych rombow to mogę tylko poszaleć ze śpiworem w kolorze... Czarnym hehe ;) nuudy :)
    Dlatego wzięłam taki

http://www.pinkieshop.pl/wiosenny-spiworek-black-square.html
    Niee, dla mnie to za grube. Ja szukam czegoś z bawełny, bez ociepliny, albo z minimum. Zawsze mogę dodać kocyk, a jednak liczę że będzie coraz cieplej. Mam taki stareńki z ikea - flanela + bawełna. Ale ma dwie wady - brak wycięć na pasy i koszmarny wzór,więc szukam czegoś innego.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moze jednak te dwukolorowe minky Ci podpasuja- ladne stonowane kolory tez są. A pewnie i takie bawelniane by sie znalazły czyli bez minky tylko zwykla bawelna.
    Zreszta mysle,ze kazda z tych babeczek moze zrobić taki na zamówienie ;) albo jeszcze lepiej- ty sama sobie uszyj ! :D cos tam szylas juz :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3080 3081 3082 3083 3084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ