X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten z babyono jest bardzo fajny, bo ma uszka za które dziecko może złapać. No u ta pojemność dobra, łatwiej utrzymać. Kupiłam w zwykłym lokalnym sklepie dziecięcym.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U u nas młoda pięknie pije z niekapka tommee tippe,
    http://allegro.pl/kubek-niekapek-tommee-tippee-4m-150ml-i5659587527.html?bi_s=ads&bi_m=p5&bi_c=97414
    Starszak długo nie mógł go załapać, ale kupiłam z przyzwyczajenia, i młoda z kolei załapała od razu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:23

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna, znowu wysypało mi młodą, dostałą jeszcze gorszych plam niż wcześniej :> Zła jestem jak cholera. Znów zaryzykowałam i dałam jakiś słoik z marchewką w składzie. Co ciekawe po takiej eko, robionej przeze mnie jej nie wysypało, tak samo z dynią i brokułem. Odpuszczam sobie słoiki chyba na dłuższy czas. Dziś przekopałam się przez słoje w rossmannie i tam w słoiku z eko rybką w składzie jest panga :/

Okazało si, że prawie pod domem od 16 lat mam eko sklep, a po tym jak zrobiłam tam zakupy, weszłam po coś do kerfa, a tam też dział z ekologicznymi warzywami i to nawet w znośnych cenach. Dynię piżmową kupiłam za 8 zł. Na razie poczekam, aż zejdą jej te plamy i zacznę już sama gotować, bez wyjątków. Na razie kupiłam dynię, brokuły, batata, marchewkę, cukinię i banana :) Banana o dziwo wrąbała, bo słoikowego nie chciała.

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Dżuls widziałam tą pangę i się nogą przeżegnałam, że uznają to za eko rybkę... :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez widziałam pange w babydream i tez jej podziękowałam. Dzuls te eko marchewki są mega słodkie i mój juz nie ruszy dania ze słoika. Dzisiaj gotowalam jemu zupkę z burakiem ale i tak najbardziej lubi coś na wzór pomidorowki z ryżem :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tygodnia użytkuje organizer do wozka skip hop i wg mnie wart swojej ceny. Fajny bo biorę młodemu wodę, jakieś małe zabawki, swoją wodę. Ta mała kieszonka fajnie naciąga się do różnych rozmiarów telefonów. Ogólnie jestem na tak. No i można go już kupić za 85 zł np w smyku online z dostawą do sklepu.

la_lenka lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla witaj :-) dawno Cie u nas nie było :-)

Lilla My lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, kupiłam w Pepco jakiś kubek ze słomką niestety bez uchwytów, pewnie dama i tak wzgardzi wodą :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój wzgardzil wodą w butelce, w niekapku.. Za to okazało się, że woda jest pyszna, kiedy się ja pije ze zwykłego kubka. Teraz wyciąga ręce do każdego kubka w zasięgu wzroku :)

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wzielam młodego na spacer i wstapilismy na PKP. Dalam jemu wodę w niekapku i w tym czasie najechał pociąg. Wiecie z wrażenia wsadził niekapek do buzi i wydoil ze 100 ml :-) do tej pory wodę pił z butelki a dzisiaj w ruch poszedł niekapek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 16:34

Dżuls lubi tę wiadomość

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pepco mam kubek ze slomka z uvhwytami :-) maly pije z niego i niekapek nuk i tez spoko :-) i mojemu bez roznicy czy woda, sok, herbatka jak chce pic to pije wszystko...poza mlekiem:-)

edysia5
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no! mała myśli że słomka jest go gryzienia a nie do picia :) kurcze! kurcze! kurcze! no jak ją przekonać do wody?!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, mam pytanko - czy przy typowym AZS robi się w miejscu czerwonych plam taka sucha pomarszczona skorupka, a potem to się łuszczy?

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, odebrałam swój kocyk La Millou. Hmmm, uczucia mam mieszane. Niby wzór fajny, jakość tej bawełny też spoko, ale nic wow. W życiu nie dałabym za to 180 zł (kocyk średniaka). Traf chciał, że akurat mama w tym samym czasie uszyła mi kocyk minky i za cholerę nie odbiega jakością materiałów i wykonania od La Millou, a wydałam na to niecałe 40 zł :P

Co do eko marchewki, to fakt, słodka jak karotka,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 18:01

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dzisiaj wzielam młodego na spacer i wstapilismy na PKP. Dalam jemu wodę w niekapku i w tym czasie najechał pociąg. Wiecie z wrażenia wsadził niekapek do buzi i wydoil ze 100 ml :-) do tej pory wodę pił z butelki a dzisiaj w ruch poszedł niekapek :-)
    Kuuuurcze Anitka to slabo :/ teraz będziesz musiała po każdym posilku na PKP latać ... :( ;) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 18:11

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    nie no! mała myśli że słomka jest go gryzienia a nie do picia :) kurcze! kurcze! kurcze! no jak ją przekonać do wody?!
    Wyluzuj i daj jej chwilę. Moja też najpierw testowała ząbkami, a potem odkryła, że leci :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka mieszkałam kilka lat na Sokolce :) od pól roku juz nie mieszkam. Jak sie tam przeprowadziłam to korków nie bylo w ogóle. Ja wyjeżdżałam na obwodnice wiec tylko kawałek jechałam ta waska droga. Trochę ponad rok temu jak jeszcze jeździłam do pracy niestety juz tak kolorowo nie bylo :( ja w wjezdzalam na pierwszym rondzie (kolo Almy) i dojazd do obwodnicy zajmował mi jakies 7 min wiec sporo jak na taki kawałek. Pozniej wiem, ze korki byly dalej na tej wąskiej drodze na witominie. Takze tak niestety korki sa (tylko w godzinach szczytu) moze nie jakies tragiczne ale beda sie zapewne zwiększać bo tam ciągle budują i budują...
    Jednak miejsce jest super do mieszkania- blisko do centrum, jeżdżą autobusy, są juz dwie biedronki, apteka, bankomat, przychodnia, alma, fitness club i jeszcze budują jakies osiedlowe centrum handlowe qiec generalnie wszystko na miejscu. Do tego wszystko nowe wiec ladne, łącznie z prosciutkimi chodnikami. No i tuz obok lasu ! Wiec gdyby nie korki wielkie TAK. No i blisko obwodnicy co dla mnie jest na plus.
    Ale czy warto patrzeć na korki? Gdziekolwiek nie zamieszkasz poza centrum juz teraz stoisz w korkach- sokolka, Karwiny, maly kack, wielu kack, witomino- generalnie wszystko stoi... Nawet te wszystkie mi nieznane osiedla za obluze, pogórze itp stoją bo morska tez zakorkowana qiec chyba nie ma co patrzeć na te korki...
    Jeszcze ważne, gdzie pracujecie i o której jeździcie. Ja jeździłam tak kolo 7.40 ale moj facet juz chwile po 8 i korków nie mial. Za to jak wracam z centrum to mial a ja wracając z obwodnicy żadnych nie miałam.
    Jak to jest dla Ciebie mocny punkt blokujący to zróbcie sobie tam wycieczkę o 7.30 rano i sprawdźcie jak jest teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 18:12

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja próbuje maszerować rączkami, szkoda tylko, że brzuszek i nóżki nadal płasko na podłodze. Wygląda jak taki konik na paradzie, tylko tak klapie rączkami o podłogę w miejscu :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Anitka, mam pytanko - czy przy typowym AZS robi się w miejscu czerwonych plam taka sucha pomarszczona skorupka, a potem to się łuszczy?
    Razem z młodym to mamy i to jest egzema. Myślę że tu by pomógł mediderm i np olej ze słodkich migdałów.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Kuuuurcze Anitka to slabo :/ teraz będziesz musiała po każdym posilku na PKP latać ... :( ;) :D
    Haha spoko teraz już pije z niekapka na zawołanie. Właśnie wróciliśmy z 2 spaceru i podawałam jemu kilka razy wodę i pił :-)

‹‹ 3101 3102 3103 3104 3105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ