X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez jeszcze nie raczkuje. Obraca sie na brzuszek, na plecy jak mu sie zachce. Obraca sie juz ladnie wokol wlasnej osi. Ostatnio tak jakby chcial zaraczkowac bo podnosi pupe,prostuje raczki,podnosi brzuszek ale cos mu nie wychodzi :-) od wczoraj przesuwa sie do tylu :-P

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    A Wy chcieliscie go podpiac do plecaka?
    Taaaaaak. My najczęściej podróżujemy jako backpackers i potrzebujemy czegoś lekkiego i pakownego, żeby przytroczyć do plecaka na plecach :)

w czwartek pojedziemy pooglądać, obczaiłam już, gdzie w okolicy można go znaleźć. Bo na razie wygrywał reccaro, ale on 1000PLN ;/

tb734z17s9scq0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nawet nie wiecie jak dobrze było to uslyuszeć, że nie tylko moja to taki leniuszek......uffffffffffff
    Bo ja mam momentami naprawdę gupiue mysli, mąż mi powtarza ze mam się od niej "odczepić " :P ale czasami naprawdę schizuję :P

Moja mała ze stałym pokarmem raz lepiej raz gorzej, ale nienawidzi słiczków...niestety...po czasami zwłaszcza gdy jestesmy w podróży byloby to duże ułatwienie...

Nie używa też smoczka, a głos z dnia na dzień ma donośniejszy :P :P

Kochane jesteście <3

• trix Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - ja też często słodzę miodem i mocno sobie wbiłam to do głowy, żeby kiedyś się przy małym nie zapomnieć;)

Julita - jesteśmy na podobnym etapie wprowadzania jedzenia jak Wy. Dosłownie 5 warzyw i 2 owoce. aaa i kasza jaglana i żółtko. Mięso też przed nami.

Ja chciałabym wprowadzić włoszczyznę, żeby mały jadł nasze zupy, bo i tak dla nas gotuję bez wywaru. Ale mam problem z pietruszką. Raz dałam i na następny dzień młodemu zaczęła się infekcja z katarem, temp, a przy tym miał brzydkie kupy i zwymiotował. I teraz nie wiem, czy to wszystko od infekcji czy dołączyło uczulenie.

atdcwn154po83a78.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Taaaaaak. My najczęściej podróżujemy jako backpackers i potrzebujemy czegoś lekkiego i pakownego, żeby przytroczyć do plecaka na plecach :)

w czwartek pojedziemy pooglądać, obczaiłam już, gdzie w okolicy można go znaleźć. Bo na razie wygrywał reccaro, ale on 1000PLN ;/
    My tez tak podrozowalismy jeszcze przed ciaza :-) kurcze,chcialoby sie do tego wrocic :-D tylko tak szczerze to nie wyobrazam sobie tachac wozka na plecach, malego i jeszcze jakies plecaki czy cokolwiek :-P takze podziwiam,ze macie takie plany :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i daj znac jak juz obejrzycie wozek :-) ciekawa jestem czy go wezmiecie :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy lecieć w grudniu/styczniu. Znalazłam fajny blog na którym właśnie opisują takie wyprawy więc czemu nie ;)

Musimy pojechać i pooglądać. Bez macania nie kupię.

Kassie lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Złapałam się ostatnio na tym ze nawet przez myśl mi nie przejdzie żeby sobie coś kupić. Jeśli już kupuje to młodemu. Trzeba to zmienić bo przed porodem twierdziłam ze ten szał mnie ominie, a tu taki klops. Także w maju idę po jakaś fajna nowa bieliznę :-)

• bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u nas brak pelzania i raczkowania, za to posadzona pięknie siedzi sama. Najlepsze jest ze ona się na tej małej pupie bardzo szybko przemieszcza :) nie wiem jak to robi, mąż myślał że to ja ją przesadzam :P ostatnio u nad trochę gorzej z nockami, bywa że budzi się co godzinę. Dziś byliśmy kolejny raz na basenie, było super. Co do jedzenia to słoiczki zaczęłam robić sama, zjada wszystko :) nawet już tak dokładnie nie blenduje, zostawiam większe kawałeczki np ziemniaka.

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    My chcemy lecieć w grudniu/styczniu. Znalazłam fajny blog na którym właśnie opisują takie wyprawy więc czemu nie ;)

Musimy pojechać i pooglądać. Bez macania nie kupię.
    Dawaj bloga! Ja kocham podróżować! Zaraz jedziemy w Polskę a za dluzsza chwilkę w Europe ;)

Sama pisze bloga z podróży- super sie to czyta po latach ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wiecie co? Złapałam się ostatnio na tym ze nawet przez myśl mi nie przejdzie żeby sobie coś kupić. Jeśli już kupuje to młodemu. Trzeba to zmienić bo przed porodem twierdziłam ze ten szał mnie ominie, a tu taki klops. Także w maju idę po jakaś fajna nowa bieliznę :-)
    Anitka wstrzymaj sie z bielizna do zakończenia karmienia. Ja przestalam juz karmić i cycki - masakra!!! Chyba z trzy rozmiary spadły. Mam podejrzenia, ze są nawet mniejsze niz przed ciaza :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me o taki o:

http://www.lkedzierski.com/

my celujemy w Birmę.. ale to jeszcze dużo czasu i czas pokaże co z tego wyjdzie. Ale, że polecimy z niespełna 3 miesięczniakiem też nam nie wierzyli :P

Kassie, 4me, Natka88 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja napiszę coś więcej o sobie, żebyście wiedziały, z kim macie do czynienia ;)
    Ignasia urodziłam 27 września. Mieliśmy trochę problemów na początku z zapaleniem pęcherza i nerkami, ale juz jest ok.
    Mały jest cały czas na piersi i dokąd nie skończył pół roku, kategorycznie odmawiał wszelkich marchewek,dyń i ziemniaczkow... za to teraz zajada az mu sie uszy trzęsą ;) Oczywiscie zaprawiajac wszystko cyckiem.
    Co jeszcze... mieszkamy w Krakowie. No i to jest moje pierwsze dziecię. Choć trzydziestka już mi stuknela cztery lata temu...

4me, la_lenka, trix, karolcia87, chabasse, Anitka201, edysia5, Magnolia3 lubią tę wiadomość

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia parę dni temu zaczęła pełzać i już super jej to wychodzi. Posadzona od równych dwóch dni ładnie siedzi no i do tego cały czas sprężynuje, jak tylko ją pionizuję nogi zaczynają pracować, a jak poczuje grunt to próbuje stawać.

4me, edysia5 lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita głos oddany :) troche późno ale nie było mnie na belly :)

Kacperek raczkuje i dzis obniżylismy łózeczko bo lapie barierki i staje na kolankach wiec pewnie niebawem zacznie stawac na nózkach :)

4me tak jak pisałaś dzieciaki nawet do 10 miesiąca uczą się raczkować :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    4me o taki o:

http://www.lkedzierski.com/

my celujemy w Birmę.. ale to jeszcze dużo czasu i czas pokaże co z tego wyjdzie. Ale, że polecimy z niespełna 3 miesięczniakiem też nam nie wierzyli :P
    Dzieki za linka. W chwili wolnego ;) poczytam. Narazie tylko tytuły zaliczyłam, ale widzę Filipiny a to jeden z punktów na liscie :) wiec moze troche cenny wskazówek zlapie lub inspiracji i wiatru w żagle ;) bo szczerze ostatnio zwatpilam,ze aż tak daleko wybierzemy sie z małym ;) dlatego narazie asekuracyjnie południe Europy ;)
    Birma podobno jest super i przyjazna wiec plany jak najbardziej realne :)

A wy juz gdzies byliście ze swoim malcem jak mial trzy miesiące ? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczki obniżenie lozeczka to cos czego sie boje :D jak ja tego brzdaca bede odkładać po usypianiu, tak zeby sie nie wybudzil to nie wiem :) a jak będę go usypiać w łóżku trzymając za rączkę? Chyba musze sobie materac na poziomie 0 zainstalować ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak młody miał 2 tyg zaciagnelismy go w Bory Tucholskie, a jak miał niespełna 3mce bylismy na Fuerteventurze-spokojnie, hotelowo itp. Ale to nie dla nas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 21:57

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo no prosze to nieźle :) dwa tygodnie to niezły wyczyn, w takim okresie to nawet ja czułam sie srednio- podróże zdecydowanie nie byly mi w glowie :)

my juz tez byliśmy na wyjeździe jak maly miał dwa miesiące ale blisko i weekendowo wiec to sie prawie nie liczy ;) ale egzamin zdal na 6! To byly jedne z nielicznych nocy, które przespal cale ;)

A propos spania- pora najwyzsza! Nigdy nie sądziłam, ze o 22 bede mówić, ze juz późno i trzeba isc spac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 22:15

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A propos spania- pora najwyzsza! Nigdy nie sądziłam, ze o 22 bede mówić, ze juz późno i trzeba isc spac ;)
    Ja o takiej porze dopiero biorę się do roboty. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3099 3100 3101 3102 3103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ