Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHeyyyyyyyyyyyyy
Nie zaglądalam do Was od wieków, ale czas śmiga mi niesamowicie
Nie nadrobię Was to pewne
Ale zaglądam, żeby podpytać ( chociaż zapewne temat macie obgadany)
Czy jest jeszcze maluszek ktory nie raczkuje ???
Generalnie nie niepokoiłam się, aż nie natrafiłam na filmik kiedy mój syn ( wcześniak) w wieku Amelki już śmigał jak szalony na czworaka, no i powoli się pionizował..
A ona nic, zero...generalnie mogłaby przeleżeć na plecach caly dzień
Posadzona ładnie siedzi i utrzymuje się na czworakach ( co najwyżej buja się tył - przód na rączkach)
Zapewne świruje trochę, ale kurcze...cykam się
Pozdrawiam Was Kobitki
Julita - Jakie Twoja mała ma wlosy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wooooooooooooowwwwwwwww- cudo !!!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 13:47
easymum lubi tę wiadomość
-
Alutka moj pelza od jakis czterech dni dopiero. Nie raczkuje, na czworakach nie umie sie utrzymać nawet gdybym probowala go ustawić w tej pozycji. Probuje sie podciągać do siedzenia ale jak juz mu się uda to sklada sie jak scyzoryk.
Takze nic sie nie boj
Ktos tu ostatnio pisał, ze raczkowanie do 8-10 miesiąca? Nie wiem czy czegos nie przekręciłam ale tak mi się kojarzy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 14:16
alutka lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Moja posadzona nie siedzi, postawiona w czworakach prostuje nogi ekspresem, więc się nie utrzymuje, wysoki podpór nadal bez uniesienia brzucha... Jeszcze ma kupę czasu na wszystko. Na spokojnie.
alutka lubi tę wiadomość
-
Jaaaaaaa!!! Moj maly za 3 dni bedzie mial 7 miesiecy i nie raczkuje, nie pelza, nawet dobrze sie nie obraca na plecy to raptem kilka razy mu sie zdarzylo, a na brzUch to wogole mi sie jeszcze nie obrocil. Jedynie wokol wlasnwej osi na boczki, fakt ze nie znosi na brzuchu bo ryczy od razu i dlatego malo go w tej pozycji ukladam. Ale jak go posadze to siedzi czasem jak cos siwega to wtedy fiknie do tylku albo na boki dlatgo jak siedzi to musze go pilnowac.
alutka lubi tę wiadomość
edysia5 -
Cześć! Ostatnio, szukając odpowiedzi na pytania nurtujące matkę 6 i pół miesięcznego człowieka, trafiłam na Wasze forum. I tak mi się spodobało, że ośmielam się zapytać, czy przyjmiecie mnie do swego grona?
Anitka201, Dżuls, alutka, easymum lubią tę wiadomość
-
Mój nie pełza, nie obraca się w koło własnej osi, posadzone na chwilę utrzyma pozycje dziś pierwszy raz i obraca się na brzuch ale my się rehabilitujemy byliśmy u neurologa dziecięcego bo mały nie podcigal się a powinien i mamy obniżone napięcie mięśniowe i rehabilitacja. Mój już je zupki z mięsem każdym ze sloiczkow i rybka też.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 18:10
-
mmalutka wrote:Kassie, baaaardzo mi się ten wózek podoba. Oglądaliście go w jakimś sklepie namacalnie? Jakiś sieciowy? My szukamy lekkiego, żeby łatwo było przypiąć do plecaka i ten ma z nich wszystkich najlepszą cenę i fajna opcja z tą torbą..
w porownaniu do innych wozkow to dziecko ma w nim duzo miejsca. W naszej soacerowce z riko malemy bez przerwy juz wypadaly nogi, a w tej ma jeszcze miejsce na dlugosc. jedyne co mnie martwi to jak rozlozy sie budke to na srodku jest zamek,ktory sie rozpina i nie ma tam materialu a siatka z dziurkami. I material jest dosc cienki. A no i ta budka jest przyczepiana na rzepy do wozka. Ale zaryzykowalismy bo waga i mozliwosc zlozenia nawet do torby to super opcja
dzisiaj zrobilam juz nim dosc dluga rundke po kamieniach,nierownej drodze,polnych sciezkach i dal rade. Wiadomo,ze to nie to co pompowane kola i czolg z riko ale jestem zadowolona
przepraszam za sklad,ale pisze na szybko z telefonu