X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Julita - my też zagłosowaliśmy :)

Anitka - miodu nie wolno podawać do pierwszego roku życia. Chodzi o zatrucie botuliną
    Coś mi się właśnie obiło o uszy z tym miodem ale byłam pewna że tu chodzi o to ze jest alergenem.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy wczoraj w Pepco i oczywiście pokupowałam bodziaki :P do niektórych są pasujące półśpiochy :)

W Rossmanie jest teraz sporo promocji na te dzieciowe rzeczy- na Hipp głównie, kaszka i obiadki są 2 za 8 :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyyyyyyyyyyyyy ;)

Nie zaglądalam do Was od wieków, ale czas śmiga mi niesamowicie :)

Nie nadrobię Was to pewne ;)

Ale zaglądam, żeby podpytać ( chociaż zapewne temat macie obgadany :P)

Czy jest jeszcze maluszek ktory nie raczkuje ???

Generalnie nie niepokoiłam się, aż nie natrafiłam na filmik kiedy mój syn ( wcześniak) w wieku Amelki już śmigał jak szalony na czworaka, no i powoli się pionizował..

A ona nic, zero...generalnie mogłaby przeleżeć na plecach caly dzień :(

Posadzona ładnie siedzi i utrzymuje się na czworakach ( co najwyżej buja się tył - przód na rączkach)

Zapewne świruje trochę, ale kurcze...cykam się :P

Pozdrawiam Was Kobitki ;)

Julita - Jakie Twoja mała ma wlosy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wooooooooooooowwwwwwwww- cudo !!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 13:47

easymum lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka moj pelza od jakis czterech dni dopiero. Nie raczkuje, na czworakach nie umie sie utrzymać nawet gdybym probowala go ustawić w tej pozycji. Probuje sie podciągać do siedzenia ale jak juz mu się uda to sklada sie jak scyzoryk.
    Takze nic sie nie boj ;)
    Ktos tu ostatnio pisał, ze raczkowanie do 8-10 miesiąca? Nie wiem czy czegos nie przekręciłam ale tak mi się kojarzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 14:16

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja posadzona nie siedzi, postawiona w czworakach prostuje nogi ekspresem, więc się nie utrzymuje, wysoki podpór nadal bez uniesienia brzucha... Jeszcze ma kupę czasu na wszystko. Na spokojnie. :)

alutka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba jeszcze sporo dzieciaczkow tu nie raczkuje, co nie dziewczynki? ;) ktora ma jeszcze takiego leniuszka? ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja nie raczkuje ale pełza do tylu i wokół własnej osi jak szalona ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moja posadzona nie siedzi, postawiona w czworakach prostuje nogi ekspresem, więc się nie utrzymuje, wysoki podpór nadal bez uniesienia brzucha... Jeszcze ma kupę czasu na wszystko. Na spokojnie. :)
    U mnie dokładnie to samo, no może czasem udaje jej się minimalnie oderwać brzuch. Podkurcza nóżki jak do raczkowania, ale raczej na boki, niż pod pupę, i nie odpycha się. Wygląda jak przy pływaniu żabką, tylko że naprzemiennie. Do raczkowania mamy jeszcze lata świetlne.

alutka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaaa!!! Moj maly za 3 dni bedzie mial 7 miesiecy i nie raczkuje, nie pelza, nawet dobrze sie nie obraca na plecy to raptem kilka razy mu sie zdarzylo, a na brzUch to wogole mi sie jeszcze nie obrocil. Jedynie wokol wlasnwej osi na boczki, fakt ze nie znosi na brzuchu bo ryczy od razu i dlatego malo go w tej pozycji ukladam. Ale jak go posadze to siedzi czasem jak cos siwega to wtedy fiknie do tylku albo na boki dlatgo jak siedzi to musze go pilnowac.

alutka lubi tę wiadomość

edysia5
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały "gania" mnie wokół wyspy kuchennej :-) i krzyczy przy tym "eee eee" a zaciesz przy tym niesamowity :-)

4me, Dżuls, Kasiarzynka, Kassie, alutka, karolcia87, edysia5, easymum, Natka88 lubią tę wiadomość

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dziś zaczaiła pełzanie do przodu ☺ Wcześniej było tylko do tyłu na boki. Niesamowite, każdy dzień jest inny ☺

Anitka201, easymum lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ostatnio, szukając odpowiedzi na pytania nurtujące matkę 6 i pół miesięcznego człowieka, trafiłam na Wasze forum. I tak mi się spodobało, że ośmielam się zapytać, czy przyjmiecie mnie do swego grona? :)

Anitka201, Dżuls, alutka, easymum lubią tę wiadomość

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hagne witaj:-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie padł nowy forumowy rekord :D Witaj! :D

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hange nigdy nie jest zbyt późno :) welcome!

wracamy ze szczepienia i dostałam zjebe, że jeszcze mięsko nie wprowadzone :P ok, jutro zaserwuje!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj pierwszy raz podałam mięsko.. zupka jarzynowa z indykiem hipp. Powiem szczerze, że to bardzo smaczne, sama bym opędzlowała cały słoiczek. Młody też zjadł z apetytem a teraz śpi drugą godzinę :0

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie pełza, nie obraca się w koło własnej osi, posadzone na chwilę utrzyma pozycje dziś pierwszy raz i obraca się na brzuch ale my się rehabilitujemy byliśmy u neurologa dziecięcego bo mały nie podcigal się a powinien i mamy obniżone napięcie mięśniowe i rehabilitacja. Mój już je zupki z mięsem każdym ze sloiczkow i rybka też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 18:10

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pierwszy raz manna.

Mięsko i rybka już była. Jeszcze jajko przed nami, ale mąż miał potworną alergię jako niemowlak i strasznie się boję podać :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Kassie, baaaardzo mi się ten wózek podoba. Oglądaliście go w jakimś sklepie namacalnie? Jakiś sieciowy? My szukamy lekkiego, żeby łatwo było przypiąć do plecaka i ten ma z nich wszystkich najlepszą cenę i fajna opcja z tą torbą..
    ogladalismy go wczoraj na zywo,ale niestety nie w sklepie sieciowym. Szczerze powiedziawszy to nie ogladalam go nawet na necie,mialam inne typy ale wizyta w sklepie zmienila moje poglady :-P w porownaniu do innych wozkow to dziecko ma w nim duzo miejsca. W naszej soacerowce z riko malemy bez przerwy juz wypadaly nogi, a w tej ma jeszcze miejsce na dlugosc. jedyne co mnie martwi to jak rozlozy sie budke to na srodku jest zamek,ktory sie rozpina i nie ma tam materialu a siatka z dziurkami. I material jest dosc cienki. A no i ta budka jest przyczepiana na rzepy do wozka. Ale zaryzykowalismy bo waga i mozliwosc zlozenia nawet do torby to super opcja :-) dzisiaj zrobilam juz nim dosc dluga rundke po kamieniach,nierownej drodze,polnych sciezkach i dal rade. Wiadomo,ze to nie to co pompowane kola i czolg z riko ale jestem zadowolona :-)
    przepraszam za sklad,ale pisze na szybko z telefonu :-P

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy chcieliscie go podpiac do plecaka?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
‹‹ 3098 3099 3100 3101 3102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ