X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, takkkkkkk Natka88 ma100% racji :-) :-) :-) :-) :-)

edysia5
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita hipp ma taki mały olej rzepakowy bio. Ja kupuję z gospodarstwa ekologicznego. Ostatnio jak mi zabrakło to dodałam właśnie odrobinę masła 82% tłuszczu mlecznego.

Chabasse ja mam te reklamowana obecnie torbę z rossmanna (wzorowana pewnie na skip hop) i jestem zadowolona. Odpowiednio sztywna, pakowna. Pewnie gdybym często używała takiej torby to kupiłabym skip hop ale u nas ta jest sporadycznie używana wiec sprawdza się w 100% :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 10:49

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Yes, yes, yes! Uwielbiam ikeowe sliniaczki, ale do tej pory wzory (kolory) były trochę za ostre i ciężko dobrać żeby pasowało do ubranka. A te nowe są super, kupię kilka. :D

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00319526/
    Fajne! Nawet na upartego mogąrobić za wyjściowe bandanki ;) :P
    Tylko męża po nie tym razem nie wysyłaj samego :D

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jest używać na zmianę różnych rodzajów tłuszczu, każdy ma trochę inne właściwości. Masło prawdziwe (powyżej 82% tłuszczu mlecznego) jest zupełnie ok. Poza tym olej rzepakowy bezerukowy, olej lniany, oliwa z oliwek itd.

julita lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Fajne! Nawet na upartego mogąrobić za wyjściowe bandanki ;) :P
    No właśnie mniej więcej tak bym ich chciała używać. Mała ślini się po pas, zęby rosną na potęgę, musi mieć ochronę ubranka cały czas, zwłaszcza na wyjście. W domu ja przebieram po milion razy. Zwykłe śliniaki wyglądają kiepsko, a te dedykowane chusteczki na ślinienie kosztują majątek. Dlatego teraz cała nadzieja w ikea.
    Mąż raczej musi pojechać sam, ale że do tej pory mam na niego focha o tamto, więc liczę że teraz kupiłby dobrze :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam znowu po dłuższej nieobecności. Z nowości u nas mamy już 2 zęby (dolne jedynki). Młoda dziś na szczepieniu ważyła 7,3 kg. Całe szczęście z głowy aż skończy roczek (podstawowe NFZ + rota + pneumo). Mamy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej bo neurolog stwierdził lekkie opóźnienie motoryczne.

Podziwiam was - mi jakoś kompletnie nie chce się gotować małej i wolę podać słoiczek. Choć z takim smakiem je szamie <ironia> że chyba będę musiała sama spróbować.

Ja korzystam z torby przy wózku. Do tego stopnia że jak ostatnio szłam do pracy negocjować warunki w zamian za skrócenie macierzyńskiego to zapomniałam zmienić na normalną elegancką torebkę :P . Masakra co się ze mną dzieje.

Udało mi się TSH zbić z 97 na 19,9 więc wszystko jest na dobrej drodze.

Pozdrawiamy :) zawsze obiecuję sobie że będę częściej a wychodzi inaczej.

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka, bo ja nie w temacie. Co z tym Twoim TSH? Mi się wydaje nadal strasznie duże!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 16:34

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że pisałam? Po porodzie złapało mnie poporodowe zapalenie tarczycy i wykryto niedoczynność i Hashimoto (przedtem niby nie miałam). Przytyłam 17 kg w 2 miesiące (!!) i nie do opisania wręcz jakie inne problemy miałam. Tarczyca powiększona, itd. Teraz ładnie regulujemy i jestem pod kontrolą endokrynologa. Więc te 19,9 to ładny wynik.

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Masakra. Oby było już tylko lepiej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po porodzIe tez tsh mialam 30. Ale tez szybko zmiana dawki i teraz jest ok. Gowno to takie ze szok! Sorki za wyrazenie

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG masakra Kasiarzynka. Dochodź do siebie szybko!

A ja znów podkuszona jedna z was cos zakupilam ;) tym razem Dzuls mnie skusila na wesołego sortera;)
    Babka w okolicy mnie miała do sprzedania za 25 pln to wzięłam. Narazie nie poddałam ocenie małego, bo muszą mu się znudzic obecne zabawki. Wygląda fajnie ale kurczę to naprawde jest kawałek plastiku, nawet żadnego skomplikowanego mechanizmu tam nie ma. W zyciu bym nie dala za to 100 pln za nowe ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dosłownie z dnia na dzien zaczelo tan pelzac, ze ja go nie ogarniam. Mata skip hop jest juz zdecydowanie za mala a wszystko co poza Nia jest fajniejsze niz to co na niej ;) a ze mamy rozbebeszona zabudowe w salonie to znalazlam juz go z listewka nad glows I kablem audio w buzi.... Masakra. W trybie pilnym szukam barierki ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka, OMG, a ja tu się martwię, że mam TSH w okolicy 3 (spadło mi ostatnio do 1,74, tak btw). Mam nadzieję, że wkrótce Ci się już zupełnie unormuje ta tarczyca.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo młoda właśnie zaparła się wysoko rączkami, oderwała brzuch i stanęła na kolankach (minimalnie, ale zawsze coś).

4me - to się nazywa kupowanie kompulsywne :D Ja wczoraj rzuciłam się na kocyk średniaka La Millou, a dziś wpadł tata z kocykiem minky, który uszyła mama :>

mmalutka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Chabasse ja mam te reklamowana obecnie torbę z rossmanna (wzorowana pewnie na skip hop) i jestem zadowolona. Odpowiednio sztywna, pakowna. Pewnie gdybym często używała takiej torby to kupiłabym skip hop ale u nas ta jest sporadycznie używana wiec sprawdza się w 100% :-)
    A czy tą torbę można założyć na wózek..?? Czy to jest po prostu torba na ramię..?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    A czy tą torbę można założyć na wózek..?? Czy to jest po prostu torba na ramię..?
    To torba na ramię ale ja mam 2 wózki ( jeden z raczkami, drugi z jednolitą rękojeścią) i na obu dobrze się trzyma.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok.. mam juz tą torbę.. Rzeczywiście całkiem spora i na chwilę obecną na moje potrzeby wystarczająca. Ale i tak myślę nad tą skip hop duo signature. zaraz sie zaczna długie spacery i jakies wyjazdy dluzsze i krotsze i pewnie cos porzadniejszego sie przyda. Będę miała dwie w dwóch różnych wersjach kolorystycznych. Skip hop podobają mi sie trók=jkąty

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. Jestem pod kontrolą lekarza więc już się nie martwię. Swojego czasu przedstawiałam zdjęcia z badań krwi ale to chyba faktycznie na innej grupie było. Będzie dobrze, bardziej niż te wyniki zmartwił mnie obraz tarczycy (moja mama miała w zeszłym tygodniu biopsję z powodu guzków :( ).

Dżuls, teraz lada moment mała zacznie śmigać ;) .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mogę prosić o oddanie głosu na Anastazję? :) nie trzeba się logować, tylko kliknąć. zgóry dziękujemy ;)

https://www.bobovita.pl/klub-bobovita/konkursy/konkurs-zdjecie-miesiaca/zdjecie/12191

easymum, przyszła mama lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, poszło. Anastazja jest świetna :)

julita lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
‹‹ 3096 3097 3098 3099 3100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ