Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Julita hipp ma taki mały olej rzepakowy bio. Ja kupuję z gospodarstwa ekologicznego. Ostatnio jak mi zabrakło to dodałam właśnie odrobinę masła 82% tłuszczu mlecznego.
Chabasse ja mam te reklamowana obecnie torbę z rossmanna (wzorowana pewnie na skip hop) i jestem zadowolona. Odpowiednio sztywna, pakowna. Pewnie gdybym często używała takiej torby to kupiłabym skip hop ale u nas ta jest sporadycznie używana wiec sprawdza się w 100%Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 10:49
-
la_lenka wrote:Yes, yes, yes! Uwielbiam ikeowe sliniaczki, ale do tej pory wzory (kolory) były trochę za ostre i ciężko dobrać żeby pasowało do ubranka. A te nowe są super, kupię kilka.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00319526/
Tylko męża po nie tym razem nie wysyłaj samego -
Najlepiej jest używać na zmianę różnych rodzajów tłuszczu, każdy ma trochę inne właściwości. Masło prawdziwe (powyżej 82% tłuszczu mlecznego) jest zupełnie ok. Poza tym olej rzepakowy bezerukowy, olej lniany, oliwa z oliwek itd.
julita lubi tę wiadomość
-
Dżuls wrote:Fajne! Nawet na upartego mogąrobić za wyjściowe bandanki
Mąż raczej musi pojechać sam, ale że do tej pory mam na niego focha o tamto, więc liczę że teraz kupiłby dobrze -
Witam znowu po dłuższej nieobecności. Z nowości u nas mamy już 2 zęby (dolne jedynki). Młoda dziś na szczepieniu ważyła 7,3 kg. Całe szczęście z głowy aż skończy roczek (podstawowe NFZ + rota + pneumo). Mamy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej bo neurolog stwierdził lekkie opóźnienie motoryczne.
Podziwiam was - mi jakoś kompletnie nie chce się gotować małej i wolę podać słoiczek. Choć z takim smakiem je szamie <ironia> że chyba będę musiała sama spróbować.
Ja korzystam z torby przy wózku. Do tego stopnia że jak ostatnio szłam do pracy negocjować warunki w zamian za skrócenie macierzyńskiego to zapomniałam zmienić na normalną elegancką torebkę. Masakra co się ze mną dzieje.
Udało mi się TSH zbić z 97 na 19,9 więc wszystko jest na dobrej drodze.
Pozdrawiamyzawsze obiecuję sobie że będę częściej a wychodzi inaczej.
-
Myślałam że pisałam? Po porodzie złapało mnie poporodowe zapalenie tarczycy i wykryto niedoczynność i Hashimoto (przedtem niby nie miałam). Przytyłam 17 kg w 2 miesiące (!!) i nie do opisania wręcz jakie inne problemy miałam. Tarczyca powiększona, itd. Teraz ładnie regulujemy i jestem pod kontrolą endokrynologa. Więc te 19,9 to ładny wynik.
-
OMG masakra Kasiarzynka. Dochodź do siebie szybko!
A ja znów podkuszona jedna z was cos zakupilamtym razem Dzuls mnie skusila na wesołego sortera;)
Babka w okolicy mnie miała do sprzedania za 25 pln to wzięłam. Narazie nie poddałam ocenie małego, bo muszą mu się znudzic obecne zabawki. Wygląda fajnie ale kurczę to naprawde jest kawałek plastiku, nawet żadnego skomplikowanego mechanizmu tam nie ma. W zyciu bym nie dala za to 100 pln za nowe
-
Moje dziecko dosłownie z dnia na dzien zaczelo tan pelzac, ze ja go nie ogarniam. Mata skip hop jest juz zdecydowanie za mala a wszystko co poza Nia jest fajniejsze niz to co na niej
a ze mamy rozbebeszona zabudowe w salonie to znalazlam juz go z listewka nad glows I kablem audio w buzi.... Masakra. W trybie pilnym szukam barierki
-
Oooo młoda właśnie zaparła się wysoko rączkami, oderwała brzuch i stanęła na kolankach (minimalnie, ale zawsze coś).
4me - to się nazywa kupowanie kompulsywneJa wczoraj rzuciłam się na kocyk średniaka La Millou, a dziś wpadł tata z kocykiem minky, który uszyła mama :>
mmalutka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:
Chabasse ja mam te reklamowana obecnie torbę z rossmanna (wzorowana pewnie na skip hop) i jestem zadowolona. Odpowiednio sztywna, pakowna. Pewnie gdybym często używała takiej torby to kupiłabym skip hop ale u nas ta jest sporadycznie używana wiec sprawdza się w 100% -
ok.. mam juz tą torbę.. Rzeczywiście całkiem spora i na chwilę obecną na moje potrzeby wystarczająca. Ale i tak myślę nad tą skip hop duo signature. zaraz sie zaczna długie spacery i jakies wyjazdy dluzsze i krotsze i pewnie cos porzadniejszego sie przyda. Będę miała dwie w dwóch różnych wersjach kolorystycznych. Skip hop podobają mi sie trók=jkąty
-
Dzięki, dziewczyny. Jestem pod kontrolą lekarza więc już się nie martwię. Swojego czasu przedstawiałam zdjęcia z badań krwi ale to chyba faktycznie na innej grupie było. Będzie dobrze, bardziej niż te wyniki zmartwił mnie obraz tarczycy (moja mama miała w zeszłym tygodniu biopsję z powodu guzków
).
Dżuls, teraz lada moment mała zacznie śmigać.