X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w niedzilene południe :)

U nas z tym nocnym karmieniem i budzeniem sie pozmieniało odkąd młody jest na mm czyli od około miesiąca. Na moim mleku porafil przespać noc, czasami budził sie raz. Na nutramigenie budzi sie 2 razy w nocy... I o tyle o ile na moim mleku zjadał i szedł spac( sciągałam i karmilam butelką) tak teraz zjada i częśto nie moze zasnąc i godzinne próby uśpienia w łózeczku kończą sie tym ze ląduje w naszym łózku w srodku miedzy mną a mężem i usypia w pół minuty....

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wywoływalyście kiedyś zdjęcia przez grupona ?

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Myślicie, ze kaszka z owocami na noc to moze się zle skończyć czy wręcz przeciwnie i to jest ok?
    Ja tak daję, ale najpierw spróbuj mu to przez kilka dni dać rano, zobacz czy go nie zatyka, nie ma gazów itd, i dopiero wtedy na wieczór.

A mi dziś młoda spała do 8.45 :D aż małż zajrzał, czy u nas wszystko w porządku :P

Co do wszelkich teorii wychowawczych, to po prostu wierzę w intuicję matki, która zna własne dziecko, wierzę też w dziecko, że samo wyznacza czasem kiedy czas na jakąś zmianę i kiedy jeszcze nie jest gotowe. Ogólnie nie spinam się jakoś szczególnie i nie łapię kurczowo jakiejś "metody". Owszem, rad specjalistów bardzo chętnie wysłucham, mojej mamy i koleżanek też :) Ale rad udzielanych na zasadzie "moje jest najmojsze" nie trawię i od razu zsyłam na drzewo :P Sama po sobie widzę, że można mieć kolejne dziecko, prawie jedno po drugim, a uczyć się wszystkiego zupełnie od początku :)
    Więc "dystansik, kurna, dystansik albo wszyscy umrzemy" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 12:21

kapturnica, easymum, Anitka201 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki: wyjęłam młodej nieco większe, niemowlęce zabawki po starszaku i zabawa jest przednia, nie ma dziecka. Polecam zwłaszcza "wesoły sorter" Playskool:
    63n1ycsye8kd_t.jpg
    http://allegro.pl/playskool-explore-n-grow-wesoly-sorter-i6114712717.html (na OLX za 1/5 ceny)
    Dobry plastik, porządnie zrobione, kolory ładne i na maksa wkręcające. Młoda sobie w to wściekle paca od samego rana i się śmieje. Jak się naciśnie te ludziki (które można wyjąć) to wyskakują te elementy na górze, kręcą się, ogólnie hipnoza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 12:39

mmalutka, la_lenka, 4me, Anitka201, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls.. zobaczyłam, zaszalałam i kupiłam :D na allegro trafiłam używkę za 20PLN :D

będzie młody miał radochę

Dżuls lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Dzuls.. zobaczyłam, zaszalałam i kupiłam :D na allegro trafiłam używkę za 20PLN :D

będzie młody miał radochę
    Stówy za nówkę bym nie dała, dla zasady, ale jako że kupowała teściowa.... hehehe dwie dychy zdecydowanie warte, bo jakość też fajna.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracając do organizera. Widziałam dzisiaj w smyku skip hop i powiem wam, że się zawiodłam. Jest zrobiony z takiej jakby pianki, więc szału nie robi. Liczyłam na ten sam materiał, z którego uszyta jest torba. Także dupa. Kupiłam sobie za to uchwyt na kawkę :)

Aa i jestem od dziś szczęśliwą posiadaczką Valco snap 4, waży ciut ponad 6 kg. Normalnie jaram się xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe żeby surowe jabłko zadziałało zapierająco?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno działa odwrotnie. ?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Podobno działa odwrotnie. ?
    No właśnie... Wczoraj był słoiczek z łososiem (dosłownie kilka łyżeczek) i buraczki. Ale nad ranem i koło południa dwie normalne kupki (no, pierwsza trochę czerwona od buraka).
    A dziś babcia dała jabłuszko (a że, jak to babcia, robiła fajerwerki podczas karmienia, więc mała zjadła sporo) i teraz wieczorem kupka... dziwna, jakaś gęsto-krusząca. Wszystko niby tak super szybko, ale ta konsystencja taka inna. Sama nie wiem co myśleć?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, jestem zajechana, ale można uznać, że jesteśmy spakowani. Mega sukces, bo wyjazd we wtorek raniutko (z domu wyjeżdżamy przed 5) a my mamy tylko podręczne drobiazgi do spakowania. Muszę Wam powiedzieć, że od myślenia jak to logistycznie spakować, co zabrać, z czego zrezygnować, co kosztem czego itd, to głowa parowała. Szczególnie, że od pakowania jestem u nas w domu ja, więc mąż tylko wybrał swoje ciuchy, buty, akcesoria, a ja prasowałam, składałam i pakowałam, tzn wkładałam, wyciągałam, znowu składałam, wkładałam, przekładałam ... I tak bez końca. Masakra! Następny wyjazd tylko samochodem ;) Zasłużyłam na ten wyjazd jak nikt ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 22:17

karolcia87, Anitka201, 4me lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam dzisiaj w smyku i kupiłam młodemu krzeselko do karmienia smiki za 199 zeta, bo jakas obniżka cen byla. W sumie to jestem zadowolona, bo jest regulowane oparcie, wysokość siedziska i odległość tacki.. nie ma natomiast tego wglebienia na kubeczek i tak się zastanawiam czy to duży minus. Zajmuje tez trochę więcej miejsca niż te najprostsze, ale coś za coś. Oglądałam tez torby skip hop duo signature za 239 i bardzo ki się podobają od strony designu, ale wydaje mi sie, że jest nieco sztywna i ma wąski wlot. I teraz bije się z myślami czy kupić czy nie. W końcu to niemałe pieniadze. Czy któraś Was używa i mogłaby się wypowiedzieć na temat wygody w użytkowaniu tego gadżetu.?
    Szukam tez śpiworkow lub wkładek do wozka.. ale gdzie tam.. nigdzie nie maja. Jesli juz był jakiś to taki mega gruby zimowy. Kupię wiec pewnie na allegro, ale tam z kolei można trafić na jakiś badziew.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yes, yes, yes! Uwielbiam ikeowe sliniaczki, ale do tej pory wzory (kolory) były trochę za ostre i ciężko dobrać żeby pasowało do ubranka. A te nowe są super, kupię kilka. :D

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00319526/

Anitka201, easymum, Dżuls, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, co tu tak cicho wszyscy jeszcze śpią?

PePePe lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • julita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) przygotowuje młodej jedzenie i chciałabym dodać trochę masła, w lodówce mam takie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd5f0241b141.jpg

które dodać? chyba to masło "extra"?? ma 82% tłuszczu
    ile tego masła dodać? mam trzy porcje warzywek po 120g :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    hej :) przygotowuje młodej jedzenie i chciałabym dodać trochę masła, w lodówce mam takie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd5f0241b141.jpg

które dodać? chyba to masło "extra"?? ma 82% tłuszczu
    ile tego masła dodać? mam trzy porcje warzywek po 120g :)

Lepsze 82%, ale lepiej by byla to oliwa z oliwek, a najlepiej- olej rzepakowy. Najlepszy to ten tloczony na zimno, nierafinowany.
    Ile? Odrobine:) Na tyle warzyw - 120g mysle, ze 3/4 plaskiej lyzki bedzie ok.

• julita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki! dzisiaj dodam masło ale zaopatrze się w olej rzepakowy, oliwe z oliwek mam ale nie wiem jakiej ona jest jakości :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse ja tez sie wahalam nad torba skip hop i ostatecznie po opiniach dziewczyn z forum kupilam.:-)
    Naprawde jest rewelacyjna, ciagle ja ze soba mam nawet jak nie jestem z malym po prostu extrea i nie boj sie ze ma maly wlot naprawde jest wygodna i mega pakowna :-)

chabasse lubi tę wiadomość

edysia5
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie mnie nie pamietacie,bo bardzooo rzadko sie udzielam, ale czytam;)

Chabasse, ja mam torbe skip hop od samego poczatku i ja uwielbiam. Mieszcze w niej butelke, dozownik na mleko, 0,5l wody, tetre, ciuchy na zmiane, pieluszki, paczke wilgotnych chusteczek, portfel, dokumenty- WSZYSTKO. Nawet tona zabawek i chusta wejda;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 10:42

chabasse lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam krzeselko do karmienia sun baby. To taki kombajn, ktory potem mozna rozlozyc na krzeswlko wolnostojace i stolik. Ma regulowane oparcie, podwojna regulowana tacke i jak dla mnie to rewelacja. Fakt zajmuje duzo miejsca ale my mamy dom i dla mnie to malo istotna sprawa. Fajne jest to ze np jak maly w kolejne wakacje juz bedzie mial prawie 2 latka to w lato moge to krzeselko ze stolikiem wystawic na taras i /zabawa przednia :-)
    Takze jak komius nie zalezy na czyms co zajmuje malo miejsca to polecam aha i kpsztowalo 250 zl takze ostatecznie jak na taki kombajn to tez nie az tak duzo :-) zreszta babcia kase dala :-) :-$

edysia5
‹‹ 3095 3096 3097 3098 3099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ