Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie w niedzilene południe
U nas z tym nocnym karmieniem i budzeniem sie pozmieniało odkąd młody jest na mm czyli od około miesiąca. Na moim mleku porafil przespać noc, czasami budził sie raz. Na nutramigenie budzi sie 2 razy w nocy... I o tyle o ile na moim mleku zjadał i szedł spac( sciągałam i karmilam butelką) tak teraz zjada i częśto nie moze zasnąc i godzinne próby uśpienia w łózeczku kończą sie tym ze ląduje w naszym łózku w srodku miedzy mną a mężem i usypia w pół minuty....Marzenia się spełniają
-
4me wrote:Myślicie, ze kaszka z owocami na noc to moze się zle skończyć czy wręcz przeciwnie i to jest ok?
A mi dziś młoda spała do 8.45aż małż zajrzał, czy u nas wszystko w porządku
Co do wszelkich teorii wychowawczych, to po prostu wierzę w intuicję matki, która zna własne dziecko, wierzę też w dziecko, że samo wyznacza czasem kiedy czas na jakąś zmianę i kiedy jeszcze nie jest gotowe. Ogólnie nie spinam się jakoś szczególnie i nie łapię kurczowo jakiejś "metody". Owszem, rad specjalistów bardzo chętnie wysłucham, mojej mamy i koleżanek teżAle rad udzielanych na zasadzie "moje jest najmojsze" nie trawię i od razu zsyłam na drzewo
Sama po sobie widzę, że można mieć kolejne dziecko, prawie jedno po drugim, a uczyć się wszystkiego zupełnie od początku
Więc "dystansik, kurna, dystansik albo wszyscy umrzemy"Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 12:21
kapturnica, easymum, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Z innej beczki: wyjęłam młodej nieco większe, niemowlęce zabawki po starszaku i zabawa jest przednia, nie ma dziecka. Polecam zwłaszcza "wesoły sorter" Playskool:
http://allegro.pl/playskool-explore-n-grow-wesoly-sorter-i6114712717.html (na OLX za 1/5 ceny)
Dobry plastik, porządnie zrobione, kolory ładne i na maksa wkręcające. Młoda sobie w to wściekle paca od samego rana i się śmieje. Jak się naciśnie te ludziki (które można wyjąć) to wyskakują te elementy na górze, kręcą się, ogólnie hipnozaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 12:39
mmalutka, la_lenka, 4me, Anitka201, easymum lubią tę wiadomość
-
mmalutka wrote:Dzuls.. zobaczyłam, zaszalałam i kupiłam
na allegro trafiłam używkę za 20PLN
będzie młody miał radochę -
Dziewczyny wracając do organizera. Widziałam dzisiaj w smyku skip hop i powiem wam, że się zawiodłam. Jest zrobiony z takiej jakby pianki, więc szału nie robi. Liczyłam na ten sam materiał, z którego uszyta jest torba. Także dupa. Kupiłam sobie za to uchwyt na kawkę
Aa i jestem od dziś szczęśliwą posiadaczką Valco snap 4, waży ciut ponad 6 kg. Normalnie jaram się xD -
4me wrote:Podobno działa odwrotnie. ?
A dziś babcia dała jabłuszko (a że, jak to babcia, robiła fajerwerki podczas karmienia, więc mała zjadła sporo) i teraz wieczorem kupka... dziwna, jakaś gęsto-krusząca. Wszystko niby tak super szybko, ale ta konsystencja taka inna. Sama nie wiem co myśleć? -
Ło matko, jestem zajechana, ale można uznać, że jesteśmy spakowani. Mega sukces, bo wyjazd we wtorek raniutko (z domu wyjeżdżamy przed 5) a my mamy tylko podręczne drobiazgi do spakowania. Muszę Wam powiedzieć, że od myślenia jak to logistycznie spakować, co zabrać, z czego zrezygnować, co kosztem czego itd, to głowa parowała. Szczególnie, że od pakowania jestem u nas w domu ja, więc mąż tylko wybrał swoje ciuchy, buty, akcesoria, a ja prasowałam, składałam i pakowałam, tzn wkładałam, wyciągałam, znowu składałam, wkładałam, przekładałam ... I tak bez końca. Masakra! Następny wyjazd tylko samochodem
Zasłużyłam na ten wyjazd jak nikt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 22:17
karolcia87, Anitka201, 4me lubią tę wiadomość
-
A ja bylam dzisiaj w smyku i kupiłam młodemu krzeselko do karmienia smiki za 199 zeta, bo jakas obniżka cen byla. W sumie to jestem zadowolona, bo jest regulowane oparcie, wysokość siedziska i odległość tacki.. nie ma natomiast tego wglebienia na kubeczek i tak się zastanawiam czy to duży minus. Zajmuje tez trochę więcej miejsca niż te najprostsze, ale coś za coś. Oglądałam tez torby skip hop duo signature za 239 i bardzo ki się podobają od strony designu, ale wydaje mi sie, że jest nieco sztywna i ma wąski wlot. I teraz bije się z myślami czy kupić czy nie. W końcu to niemałe pieniadze. Czy któraś Was używa i mogłaby się wypowiedzieć na temat wygody w użytkowaniu tego gadżetu.?
Szukam tez śpiworkow lub wkładek do wozka.. ale gdzie tam.. nigdzie nie maja. Jesli juz był jakiś to taki mega gruby zimowy. Kupię wiec pewnie na allegro, ale tam z kolei można trafić na jakiś badziew. -
Yes, yes, yes! Uwielbiam ikeowe sliniaczki, ale do tej pory wzory (kolory) były trochę za ostre i ciężko dobrać żeby pasowało do ubranka. A te nowe są super, kupię kilka.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00319526/Anitka201, easymum, Dżuls, 4me lubią tę wiadomość
-
hej
przygotowuje młodej jedzenie i chciałabym dodać trochę masła, w lodówce mam takie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd5f0241b141.jpg
które dodać? chyba to masło "extra"?? ma 82% tłuszczu
ile tego masła dodać? mam trzy porcje warzywek po 120g
-
julita wrote:hej
przygotowuje młodej jedzenie i chciałabym dodać trochę masła, w lodówce mam takie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd5f0241b141.jpg
które dodać? chyba to masło "extra"?? ma 82% tłuszczu
ile tego masła dodać? mam trzy porcje warzywek po 120g
Lepsze 82%, ale lepiej by byla to oliwa z oliwek, a najlepiej- olej rzepakowy. Najlepszy to ten tloczony na zimno, nierafinowany.
Ile? Odrobine:) Na tyle warzyw - 120g mysle, ze 3/4 plaskiej lyzki bedzie ok. -
Chabasse ja tez sie wahalam nad torba skip hop i ostatecznie po opiniach dziewczyn z forum kupilam.
Naprawde jest rewelacyjna, ciagle ja ze soba mam nawet jak nie jestem z malym po prostu extrea i nie boj sie ze ma maly wlot naprawde jest wygodna i mega pakownachabasse lubi tę wiadomość
edysia5 -
Pewnie mnie nie pamietacie,bo bardzooo rzadko sie udzielam, ale czytam;)
Chabasse, ja mam torbe skip hop od samego poczatku i ja uwielbiam. Mieszcze w niej butelke, dozownik na mleko, 0,5l wody, tetre, ciuchy na zmiane, pieluszki, paczke wilgotnych chusteczek, portfel, dokumenty- WSZYSTKO. Nawet tona zabawek i chusta wejda;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 10:42
chabasse lubi tę wiadomość
-
A ja mam krzeselko do karmienia sun baby. To taki kombajn, ktory potem mozna rozlozyc na krzeswlko wolnostojace i stolik. Ma regulowane oparcie, podwojna regulowana tacke i jak dla mnie to rewelacja. Fakt zajmuje duzo miejsca ale my mamy dom i dla mnie to malo istotna sprawa. Fajne jest to ze np jak maly w kolejne wakacje juz bedzie mial prawie 2 latka to w lato moge to krzeselko ze stolikiem wystawic na taras i /zabawa przednia
Takze jak komius nie zalezy na czyms co zajmuje malo miejsca to polecam aha i kpsztowalo 250 zl takze ostatecznie jak na taki kombajn to tez nie az tak duzozreszta babcia kase dala
:-$
edysia5