X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A ja tak dziś popatrzyłam na swój wózek... i tak sobie pomyślałam, że chyba spękam, jak go będę sprzedawać, łezka się w oku zakręciła i takie tam
    Machniesz, se trzecie, przy okazji Ci kręgosłup naprawią, same plusy ;)

kapturnica, Anitka201, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Machniesz, se trzecie, przy okazji Ci kręgosłup naprawią, same plusy ;)
    Znam tańsze sposoby naprawy kręgosłupa :D
    A, no i pomyślałam sobie jeszcze, że wraz ze sprzedażą wózka zamknę pewien rozdział w wychowaniu dzieciaków i że następnym razem takiego bobasa będę miała w rękach jak zostanę babcią :D ;)

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie macierzyństwo to ja rozumiem :-) młody uciął sobie 3 drzemkę :-) dom posprzątany, pranie i prasowanie ogarnięte a obiad w piekarniku i mam jeszcze czas na siedzenie na kanapie :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls tu masz artykuł o Azs ( egzemie) http://ec.grisol.com/atopowe-zapalenie-skory-egzema

• ela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy od pediatry mała ma suchego buziaka i łapki od śliny, dostałyśmy jakąś robioną maść i skierowanie do dermatologa.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to dzis mam strasznego dola ale to takie mega. Mam juz dosc kp zwyczajnie egoistycznie wymiekam i to totalnie. Po prostru jak mam wyciagnac cycka i dac malemu to az lzy mi same leca - mam dosc.

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Ja za to dzis mam strasznego dola ale to takie mega. Mam juz dosc kp zwyczajnie egoistycznie wymiekam i to totalnie. Po prostru jak mam wyciagnac cycka i dac malemu to az lzy mi same leca - mam dosc.
    Mam mniej więcej to samo jak mam małej dawać obiadek. ;)
    Ja tam bym mogła cały czas tylko kp, dla mnie to taka wygoda - zawsze, wszędzie, bez kombinowania, bez brudzenia, bez przebierania, bez bólu brzuszka etc.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Edysiu, nie dasz rady go odstawic po prostu? Nie chce butelki? Taki stan emocjonalny nie wplywa korzystnie na zadne z Was.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpadlam w depresje jak lekarz z powodu refluksu kazal mi synka odstawic, wytrzymalam 5 dni i wrocilam do karmienia bo myslalam ze sie wykoncze i moj synek tez.Teraz tez piwinnam mala odstawic, bo w nocy mala prawie nie spi, wciaz sie kreci i wybudza, ale nie wyobrazam sobie.Ona by bez cyca oszalala.A ja kocham ją karmic, inna mowa 5 razy w nocy- ale to inna bajka.Jak bylam ostatnio u naszej doktor razem z przyjaciolka i jej 5 tyg.synkiem- bo krzyczal bez przerwy az sie wysadzal- a Ona cala w nerwach, to Jej proponowala odstawic od piersi,,bo dziecko pochlania z mlekiem te zle emocje.

1usa8u69die0y60t.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaką wodę dajecie dzieciaczkom? Bo mi pediatra kazala zwykłą, przegotowaną, a niektóre artykuły podają że niskozmineralizowaną należy podawać.

1usacwa1uvvludfr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kranówę z Brity, przegotowaną i ostudzoną.

monaaa85 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa85 ja podaje źródlana, czasami jak nie mam (bo ja pije mineralną ) to podaje przegotowaną. Mój mały jednak chętniej pije ciepła wodę.

Edysia współczuję takiego stanu. Na tym forum większość karmiacych dziewczyn stoczyla walkę o pokarm. W sumie ciesze się ze tu trafiłam bo wśród moich znajomych wszyscy powiedzieli mi ze nie wykarmie tak długo młodego, a dzięki takim osobom jak La lenka czy Sigma dałam rade bo zagłębiłam się trochę w temat. Jeśli tak źle się czujesz karmiąc staraj się powoli odstawiac młodego od piersi. Im więcej normalnych posiłków tym mniej kp. Bedzie dobrze :-)

la_lenka lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kranówe przegotowaną. Ostatnio czytałam artykuł, ze niby najlepiej źródlaną albo niskozmineralizowana ale ja powstaje przy kranówie- u nas podobno wyborna i dorośli to mogą ja pic nawet bez gotowania ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podaję zwykłą z kranu przegotowaną i ostudzoną.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    Jejku Edysiu, nie dasz rady go odstawic po prostu? Nie chce butelki? Taki stan emocjonalny nie wplywa korzystnie na zadne z Was.

Nie dam rady bo maly nie pije zadnego mm wogole nie chce z butelki nawet mojego sciagnietego.
    Ja po prpsru fizycznie tego nie wytrzyumije, odkad skonczyl 3,5 miesiaca cala noc budzi mi sie co 1,5-2 h i ewidentnie jest glodny. Wyciaga cycka wypluwa i spi dalej. W dzien tez ma 3 drzemki po pol godz. Takze naprawde ja fiiYczNie mam doscyc przez co po prostu psychika mi siada bo nie mam sily.

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ostro ćwiczy cierpliwości mamusi. Pobudek w nocy już nie zliczę, od rana jęki i brak chęci do spania. A co najgorsze ugryzła mnie w sutka na pół śpiąco, boli jak cholera.
    Jedno dobre, że pogoda się zapowiada dziś pięknie,może jakiś fajny spacer zaliczylismy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia a może Twój maly wypije mleko z niekapka? Mam znajoma która podawała mm łyżeczka i w końcu dziecko zaskoczyło i zaczelo pic z butli. Na noc możesz jemu podawać np kaszkę na twoim mleku. Chociaz widząc obecnie po swoim to on i tak obudzi się o swojej porze.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Nie dam rady bo maly nie pije zadnego mm wogole nie chce z butelki nawet mojego sciagnietego.
    Ja po prpsru fizycznie tego nie wytrzyumije, odkad skonczyl 3,5 miesiaca cala noc budzi mi sie co 1,5-2 h i ewidentnie jest glodny. Wyciaga cycka wypluwa i spi dalej. W dzien tez ma 3 drzemki po pol godz. Takze naprawde ja fiiYczNie mam doscyc przez co po prostu psychika mi siada bo nie mam sily.

Mozesz tez sprobowac ze zwyklego kubka, np. Doidy. Moj Maly pil z butelki jak musial od urodzenia a teraz cos mu sie poprzestawialo i odrzuca kazda butelke, ale z niekapka czy Doidy wypije wszystko.
    Dobrym pomyslem jest tez podawanie kaszki na swoim mleku. Co prawda zrobienie kaszki na gesto, tak aby moc podac ja lyzeczka to poki co dla mnie nie lada wyczyn, ale moze Ci sie uda.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam małą na matę, wśród zabawek i jęk. Przeturlała się na podłogę (goły parkiet) i od razu pełna radocha. Nie trafi za tym dzieckiem o_O

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna, taka pogoda za oknem, a starszak się rozchorował. Idę dziś z Manią do lekarza, bo ma coraz gorsze te plamy, oprócz tego niepokoi mnie trochę, że ona zaraz kończy 8 miesięcy, a nie je mięsa, jajek itd, nie wiem czy nie powinnam też jednak wprowadzić mleka modyfikowanego żeby ją tym trochę podkarmić. No już głupieję już zupełnie, już nic nie wiem, stan wiedzy mi się wyzerował kompletnie.

8pdp47e.png
‹‹ 3103 3104 3105 3106 3107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ