X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rady. Tylko to taki egzemplarz ze czy zwykly kubek czy niekapel czy slomka to on pije wszystko ze wszystkiego poza mlekiem. Nawet porbowalam podawac lyzeczka i odruch wymiotny i placz, kupilam juz wszystkie mm jakie sa i zadne mu nie smakuje no masakra. Kasze ostatnio je ladnie z lyzeczki ale na gesto jak jest troche rzadsza tp juz ryk i nie chce ijesc.

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dobra treba spiac podladki i noe jeczec musze sie wziac w garsc - w koncu to kp musi sie skonczyc:-)

Z innej beczki tomek dzis konczy 7 miesiecy i jeczy od rana wiec jakl co dzien smaruje dziasla, bo to ewidentnie na zeby i co? Jestttttttt jedynkąaaaaaa! Ale zeby nie bylo standardowo to ktora? A no u gory!!!! Taki moj egzwemplarz nietypowy. Odkrylam to godzine temu i jeszcze w szoku jestem!

Anitka201, monaaa85, Kasiarzynka, Magnolia3 lubią tę wiadomość

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Kurna, taka pogoda za oknem, a starszak się rozchorował. Idę dziś z Manią do lekarza, bo ma coraz gorsze te plamy, oprócz tego niepokoi mnie trochę, że ona zaraz kończy 8 miesięcy, a nie je mięsa, jajek itd, nie wiem czy nie powinnam też jednak wprowadzić mleka modyfikowanego żeby ją tym trochę podkarmić. No już głupieję już zupełnie, już nic nie wiem, stan wiedzy mi się wyzerował kompletnie.
    Do roku mleko może stanowić podstawę diety, zwłaszcza mleko z piersi.
    Porównaj sobie skład mleka cyckowego a mm i przemyśl czym realnie można dziecko "podkarmić" (nie na pusto upaść, ale dostarczyć składniki odżywcze)
    ZiX1zJsl.jpg (a tu link do większego obrazka http://i.imgur.com/ZiX1zJs.jpg

Poza tym przy alergii nie ma nic lepszego niż mleko mamy, bo dzięki przeciwciałom w nim zawartym można zatrzymać marsz alergiczny

http://www.hafija.pl/2015/11/mleko-sztuczne-to-nie-jest-lek.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 11:21

Dżuls, Anitka201, Kucykowa lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Położyłam małą na matę, wśród zabawek i jęk. Przeturlała się na podłogę (goły parkiet) i od razu pełna radocha. Nie trafi za tym dzieckiem o_O
    Mój ma tak samo na macie jęk a na podłodze zasuwa w uśmiechem :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mój ma tak samo na macie jęk a na podłodze zasuwa w uśmiechem :-)
    Tylko że wiesz, moja się nie przemieszcza, leży na plecach zwiędłym kalafiorem. ;) Noo, turla się, ale to też chyba wygodniej na miękkiej macie by jej było.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki La_lenka, trochę mnie uspokoiłaś, a o marszu alergicznym do tej pory nigdy nie słyszałam. Inna sprawa, że ja już chciałabym sobie trochę ulżyć przy uspianiu młodej wieczorem przy cycku, chciałabym mieć jakąś opcję awaryjną, jak cuś. Ogólnie jakiś zjazd morale mam ostatnio i mam wrażenie, że nie ogarniam.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dzięki La_lenka, trochę mnie uspokoiłaś, a o marszu alergicznym do tej pory nigdy nie słyszałam. Inna sprawa, że ja już chciałabym sobie trochę ulżyć przy uspianiu młodej wieczorem przy cycku, chciałabym mieć jakąś opcję awaryjną, jak cuś. Ogólnie jakiś zjazd morale mam ostatnio i mam wrażenie, że nie ogarniam.
    Rozumiem to, mnie samą męczą wieczory. Dziś mąż ululał na rękach po pierwszym "nocnym spaniu" i dokarmieniu drugim cyckiem, bo ja już opadłam z sił i stwierdziłam, że ja najpierw muszę coś zjeść, bo cały dzień nie miałam jak. Nawet się udało chociaż pełnia nieszczęścia była.
    Sama nie wiem co robić - zasypianie cyckiem jest dla mnie super wygodne... w dzień/wieczorem. Ale jak ostatnio zaczęła się budzić milion razy na noc, żeby sobie pocmokać... Ja rozumiem, że ząbki rosną, ale mnie to już masakruje.
    Z drugiej strony ja wolę dać cycka niż np. lulać na rękach i boję się że jak zacznę kombinować to przestawi się, że będzie gorzej niż jest. :/
    A jeszcze z trzeciej wszystko się we mnie burzy na odmawianie jej cycusia kiedy widzę jak jej tego potrzeba, jak to jej pomaga... Wcześniej potrafiła ładnie sama usnąć, ale odkąd zaczął się temat 4 zębów na raz to wszystko się zepsuło. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię po robionej maści (w której podobno nic nadzwyczajnego nie ma) zmieniło się z 90letniej staruszki pomarszczonej z suchości na maxa w 60latkę pomarszczoną tylko trochę, a smarowałam dopiero trzy razy. Jestem dobrej myśli, że Maryśka po ponad miesiącu odzyska ładnego buziaka bez sterydów.

la_lenka, chabasse lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos testowal te nowe pieluchy z lidla?? Czy ładnie pachna?? Dobija mnie juz zapach dady

relgio4pxlxziakh.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem lekko przerażona moim szkrabem. Nie dosc, że ząbki wyszły jak miał 4 mce ( a razem z tym gryzienie sutkow), raczkowac zaczął jak miał 6,5, to teraz zaczyna się chwytać różnych przedmiotów, jakby chciał wstac.Na razie udaje mu się na kolanach "stawac". Mam nadzieje, ze jak juz zaczął raczkowac to jeszcze to trochę potrwa, anie będzie chciał zaraz chodzic. Ludzie, ja już teraz nie wiem jak go ujarzmic, a co dopiero jak będzie popylał na nóżkach i ciągle w coś przywalal. Ja go w cale nie zachęcam do chodzenia ani nawet stawania, wręcz przeciwnie. I tak się zastanawiam czemu on taki wyrywny czy to nie za szybko, czy nóżki (kości i stawy) są gotowe na takie obciazenia, bo przecież on waży 10 kg. Z drugiej strony.. skoro tak się rwie, to może jednak czuje się na silach..
    Kurcze.. matki to się mają . Jak nie za szybko.. to za późno przychodzą różne rzeczy. Zawsze jakiś stres..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy lidlowych pieluszek i bardzo sobie chwalę. Zapach normalny.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    My używamy lidlowych pieluszek i bardzo sobie chwalę. Zapach normalny.
    Ale są perfumowane? Bo pamppersy sa i zalezy mi właśnie na zapachu :)

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu zupełnie nie czuję żeby dady miały zapach. Te lidlowe trochę śmierdzą taką chemią, tuż po otwarciu paczki ale potem już ok. Ogólnie bardzo są fajne.
    Chyba musisz kupić jedną paczkę na próbę bo każdy ma inne wyczulenie na zapachy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Czy ktos testowal te nowe pieluchy z lidla?? Czy ładnie pachna?? Dobija mnie juz zapach dady

Tak. Pierwsza noc- pielucha nie dala rady. Wiecej na noc nie zalozylam. Uzywam za dnia, ale super chlonna to ja bym jej nie nazwala. Jestem wierna Rossmannowej- wg mnie lepszej nie ma.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam starczają i dady i lidlowe. Chyba, że nad ranem pójdzie mega kupa w mocno zasiusianą pieluchę to czasem się zdarzają wycieki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak wroce do pampersow.dada jest ok ale ledwo cos tam nasika i wali od niej jak od zula na dworcu i musze nocpn stop zmiemiac prawie sucha pieluche. Dlatego szukam zapachowych

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy na serio są perfumowane? Może dlatego tak potwornie małą uczuliły.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pospane. Od 5.30 młoda "na nogach". Znów panna łaskawie da się uśpić koło 20, starszak będzie siedział do 22, a mi zostanie po tym wszystkim akurat tyle sił, żeby wziąć prysznic i pójść spać, żeby cokolwiek pospać do następnej 5.30.
    Czy Wy też macie wrażenie, że przy dzieciach Wasze procesy myślowe sprowadzają się do poziomu ameby? Ja przy dwójce mam już wrażenie, że się cofam w rozwoju, tym bardziej że nie mam czasu nawet się w tyłek podrapać, nie mówiąc już o poczytaniu książki (to była akurat jedna zaleta bolącego kręgosłupa, mogłam wreszcie poczytać)
    Odn. Pieluch to lidlowe dają radę, akurat dla mnie to, że nie są perfumowane to zaleta, zawsze trochę chemii mniej :P Dla mnie zawsze najbardziej capiły pampki Huggies (czy ktoś tu jeszcze pamięta takie pieluszki? :) ) i ogólnie to była moja największa pieluszkowa porażka ever.

kapturnica lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls ja to już ponad 7 miesiecy ksiazki w rece nie mialam :-( nawet na krzyzowki albo sudoku nie mam czasu..dla mnie rarytas to chociaz jakas gazete poczytac.. klade malego to juz jestem tak padnieta ze sama zaraz usypiam a noc i tak za krotka. A co dopiero Ty z dwojka dzieci. Serio,chyba na jednym dziecku poprzestane :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pieluch my właśnie od wczoraj testujemu lidlowe i jak dla mnie mniej czuć niż dady ale za to dady lepiej wchłaniają a to, że ani jedne ani drugie nie są perfumowane jak pampersy też za mną przemawia ;)
    chabasse moja zaczęła raczkować jak miała 6 miesięcy i 1 tydzień i od tygodnia wstaje na nogi! nie nadążam za nią i ogólnie też się martwie, że za szybko to wszystko ale odkąd załapała jak to robić to gdziekolwiek podejdzie łóżko, barierka, ściana, noga od stołu to dźwiga tą dupke małą.
    Czy kaszki jak podajecie u Was też są takie wodniste, myślałam że będzie to bardziej taka papka hmm może coś źle zrobiłam. A i napiszcie mi, manne taką zwykłą dajecie czy jak/w czym ten cholerny gluten podawać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 07:51

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 3104 3105 3106 3107 3108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ