Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my bylismy na dzialeczce u tesciow- bez tesciow- ha ha.Z dala od miasta, las, jezioro, piekna pogoda i dluuuugi spacer.Ciesze sie, mala pooddychala swiezym powietrzem.U nas zebow brak, ale chleb mala wcina. Aha, kupilismy malej sophie i co? Ma ją w dupie...zdecydowanie bardziej podoba jej sie walenie raczkami w blaszana miske za 8 zl.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls, znowu chore dzieci- Boze wspolczuje.U mnie maly tez dychra, ale to chyba dlatego ze sie nazarl slodyczy.

1usa8u69die0y60t.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia a jak podajech chleb? Bo mojemu wlasnie wczoraj pojawila sie pierwsza zebowa kreseczka u gory :-)

edysia5
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u mnie dziś test ciążowy pozytywny!!! ☺☺☺
    Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. Niesamowite, nie myślałam że tak szybko się uda...bo na Gosię to się wyczekaliśmy. Jestem baardzo szczęśliwa...może troszkę w szoku...ale szczęśliwa.

edysia5, 4me, Lilla My, la_lenka, MadziaRatMed, przyszła mama, Kassie, ela, karolcia87, chabasse, Anitka201, Hagne, Natka88, Dżuls, Kasiarzynka, Magnolia3, Wonderland, julita lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa trzymam kciuki i ocYwiscie gratulacje :-)

monaaa85 lubi tę wiadomość

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaaacie! Druga na liście :) powodzenia!!! I brawo za odwagę;))))

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa Gratulacje ! :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona ale super wieści, gratulacje :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona ogromne gratulacje :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza. Gdzie się wszystkie podziały? :-) my sprzątam dom i uciekamy na spacer. Dzisiaj serwuje mojej mamie obiad urodzinowy.

• Hagne Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa gratulacje! Ale fajnie :))) Też bym tak już chyba chciała.
    A z innych wieści: znalazłam dziś na szyi u Dzidzia kleszcza!!! taki malutenki. Po wczorajszym spacerze. Wybraliśmy się do Puszczy Niepołomickiej. Polecialam na SOR. Tam mi powiedzieli, ze oni leszczy nie wyciągają, tylko pediatra rejonowy. Ale wyciągnęli w końcu. Uff...
    Mam nadzieję, ze na tym koniec tej historii. Mój mąż miał boreliozę i nie chcę mieć z tym już więcej do czynienia.

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis nie mam pomyslu na obiad. Jakies propozycje tylko szybkie hehe?

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuuzwa dziewczyny co ja dzis przeżyłam!!! Śpimy u rodziny- ja śpię z małym na łóżku. Młody z kazdej strony zabezpieczony jak nie sciana to ja! I co i kuzwa znalazł taka szczelinę 10 cm i w nią wpadł! I to od strony głowy wiec ja nie wiem jak on sie tam znalazł! Spalam, usłyszałam huk i płacz! I jeszcze, zeby bylo weselej to nie spadł po prostu na ziemie a na rurę od kaloryfera....
    Nie mogłam go w ogóle wyciągnąć! Zadzwoniliśmy na pogotowie kazali jechac do szpitala to pojechaliśmy ale raczej g sie dowiedzieliśmy.... iSG zrobione ale niby ono nic nie wyklucza bo krwawienia itp,itd występują wiele godzin pozniej...
    I jak ja mam sie nie martwic? :( piękne zakończenie wyjazdu :(

Dziewczyny, które śpią z dzieciakami w lozku - dobra rada- najwyzsza pora to zmienić ! Po co kusić los... Młody zawsze spi w swoim łóżeczku no ale lecilismy samolotem i branie turystycznego wydawało nam sie zbyt dużym nadgabarytem :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze 4me trzymam kciuki aby wszystko było w jak najlepszym porządku.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hagne ja bym dała tego kleszcza do analizy. Może jestem przewrazliwiona ale 5o nie są żarty.
    A tak w ogóle to borelioze można w 100% wyleczyć? Bo ja znam kilka osób z ta choroba przynajmniej 2 mają duże problemy z chodzeniem i stawami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 11:14

• Hagne Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleszcza mi wyrzucili... myślałam o tym przed ale jak już się działo, to zapomniałam :( bez sensu.
    Ale zrobię mu badania krwi na borelie.

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy można wyleczyć zawsze. U męża wyszło przez przypadek - nie to było powodem badań. Dostał w szpitalu antybiotyk przez dwa tygodnie i na wygląda na to, ze to koniec. Wyniki są ok. Antybiotyk brał 1,5 roku temu.

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me współczuję stresu, a za radę bardzo dziękuję, ale żadne z moich dzieci nie spało w łóżeczku i daliśmy radę, wszystko kwestia przyzwyczajenia i organizacji. Myślę, że losu nie kuszę, ale to oczywiście moje zdanie.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, straszna historia, macie jakieś wyjątkowe "szczęście" do różnych złych przypadków. Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku.

Ale córki z łóżka też nie planuję wyprowadzić, każdy niech robi jak uważa. ;)

Z dzieckiem i tak nigdy nic nie wiadomo, moja chrześnica zawsze śpiąca w łóżeczku i tak spadła na głowę z łóżka mimo że tata ją niby pilnował. Niestety dzieci rosną, zaczynają się przemieszczać więc zaczyna się okres że coraz częściej będą różne uderzenia, przewrocenia, guzy i siniaki. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam karmiących piersią, jak przygotowujecie kaszki dla maluchów? Na większości z nich jest sposób przygotowania na mleku modyfikowanym i już zgłupialam. Takie podajecie czy macie jakieś sprawdzone, który nie wymagają mm. Eh to rozszerzanie diety, zdecydowanie nie lubię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 12:54

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 3106 3107 3108 3109 3110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ