X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:

Czy wasze dzieciaki tez płaczą przez sen ? Kacperek przez ostatnie noce budzi mnie właśnie takim płaczem, łkaniem, nawet tak jakby się zanosił ale śpi...glaskanie śpiewanie nie pomaga, dopiero jak go wezmę do nas na łóżko to się troche uspokaja...
    Miała taki etap jakiś czas temu. Teraz jej chyba przeszło, płacze ale tak normalnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie nosi butów bo mu wszystkie spadają :) albo jakies shitowe mieliśmy albo w rozmiar nie dobrany ale co zakładam różne buty to zanim wyjdziemy juz leżą na podłodze ;)

Idę na stronę lidla zobaczyć co tam maja :)

Przyszła mama u mojego narazie takich objawów brak- na szczęście.

Ela- bylam u lekarza. Chyba jest dobrze, nawet mi nie wyciagala tego co wczoraj zalozyla bo mowi, ze juz die powoi nablonkuje. Oczyscila tylko troche i mam jutro jeszcze zajrzeć. Mowi, ze do wakacji bedzie zagojone ;) oby!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba slepa albo moj telefon cos ukrywa... Nic nie widzę na stronie lidla od kiedy te dziecięce ciuszki?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me - od 5 maja :)

4me lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja chyba slepa albo moj telefon cos ukrywa... Nic nie widzę na stronie lidla od kiedy te dziecięce ciuszki?
    Musisz otworzyć gazetkę na przyszły tydzień (też nie mogłam znaleźć...)

8pdp47e.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie placze przez sen jezwli juz to obudzi sie z rykiem i juz nie spi ale to pewnie cos mu sie sni wtedy. Rzadko sie to zdarza. A i waga z wczoraj 8200 takze rez jakis wiwlkolud to nie jest.

edysia5
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu zdarzalo sie plakac przez sen,ale to jak przebijaly sie dolne jedynki ;-) dzisiaj rano nie mogl zasnac po karmieniu a jak juz usnal to zaczal plakac wlasnie przez sen :-/ wzielam go do siebie do lozka i uspokoil sie i szybko zasnelismy :-) ciekawe czy znowu zabki daja o sobie znac..
    Dziewczyny a dodajecie juz do obiadkow np natke pietruszki albo koperek? :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    http://gazetka-oferta.com/gazetka-lidl-wazna-od-02-05-2016-do-08-05-2016/#lidl-02052016/page20-page21

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój płacze przez sen wtedy gdy wychodzą jemu kolejne zęby. Właśnie wczoraj mieliśmy taka sytuacje ze spał i płakał. Trzeba go było przytulic i dać pierś. Rano zaglądałam do paszczy a tam już przebite 2 górne jedynki. Czyli jeszcze czekają nas 2 takie noce. Podobno 3 noce przy zębach są kluczowe i tak faktycznie u nas jest.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Mojemu zdarzalo sie plakac przez sen,ale to jak przebijaly sie dolne jedynki ;-) dzisiaj rano nie mogl zasnac po karmieniu a jak juz usnal to zaczal plakac wlasnie przez sen :-/ wzielam go do siebie do lozka i uspokoil sie i szybko zasnelismy :-) ciekawe czy znowu zabki daja o sobie znac..

Tak,ja daje natke pietruszki i blenduje ze wszystkim innym.

Kassie lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Daję koperek. Ulubione danie młodej to dynia (z pary) z indykiem i koperkiem.

Kassie lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pod blokiem otworzyli sklep ze eko żywnością - i jaka mam teraz znaleźć sobie wymówkę by dalej karmić małego słoiczkami?!?!? ;)

Dzieki za namiary na gazetkę. Kurcze liczyłam, ze moze jakie sandałki na lato albo tenisówki za kostkę. Narazie tego typu buty WSZYSTKIE spadają młodemu z nogi... Ja nie wiem czy ona ma jakas dziwna noge ?! Mam wrażenie, ze to przez mala piętę - nie trzymają sie ;)

Bodziaki w lidlu bez zatrzasków przy główce :( u nas się takie nie sprawdzają- młody czołga się w takich z klata na wierzchu non stop ;) czyli ja o 6 rano w kolejke sie nie ustawiam ;)

Edit: Kuzwa jakie ja bledy robię pisząc z tego telefonu - pewnie słownik jeszcze swoje doklada aaa a aaaa a aaaa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 17:56

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też z dekoltem po pas lata, ale ja to już lekko olewam, ona też się nie skarżyła ;)

Buty małej też spadają (a raczej sobie ściąga), ale choćby do zdjęcia bym chciała kupić. Wizje mam ;) Jedne ma takie trzymające na amen, ale są białe (od chrztu, wiązane - były za duże, dopiero teraz są w sam raz) więc rzadko pasują do ubranka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakies trampki z pepco na rzep :-) nie spadaja, chyba ze bardzo kopie nozkami to wtedy ale to rzadko :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ściągnie każde buty. Tak trze butem o but ze w końcu któryś się poddaje. Średnio raz w tygodniu musze przejść jeszcze raz pewien odcinek spaceru bo młody gubi buta.
    Dzisiaj młody po raz pierwszy wstał na stopki. No i zaczął jeszcze inaczej siadac :-)

przyszła mama lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temat butów na razie nie istnieje. Na spacery zakładam młodej takie ocieplacze, w domu śmiga na bosaka. Ale wyjęłam już z czeluści szafy takie mięciutkie papcie ze skórką zamiast podeszwy.

8pdp47e.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez tak maja ze pol dnia nie pija a potem np od razu 50 ml albo i wiecej na raz praktycznie? No moj tak robi i noe wiem czy to ok, maertwie sie bo juz w dzien juz nie daje cycka tylko do wieczornego snu,w nocy i rano przed ostatreczna pobudka. Zastanawiam sie czy om wtedy nie za malo pije w ciagu dnia.

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buty u nas poki co ok. Ale tez mam trampki z pepco na rzep i nijak nie moge malemu och zalozyc tak jakby pietka do konca nie chciala wejsc do tych butow.

edysia5
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny mam problem z małym. Taki z niego zarlok, ze jazde jedzenie konczy sie meeega płaczem tzn jak skończy sie jedzenie z miseczki lub butelki jest placz na caly blok.... A jak zobaczy, ze idę z jedzeniem to zaczyna się trząść jakbym go tydzień nie karmila ! Czy jeszcze jakies dzieci tu tez reagują na jedzenie?

Moze ja mu za mało daje? Juz sama nie wiem... Musze go zwazyc, czy nie spadł ze swojego centyla. Tymczasem dostaje takie ilości

Sniadanie- 200ml mleka
    Obiad- 125gr sloik (chyba przejdę juz na 190gr)
    Podwieczorek - 125gr sloik owoc
    Wczesna kolacja- 170-180ml mleka
    Kolacja po kapieli- 180 ml mleka + 3 pelne lyzki kaszki + pol sloiczka owoców
    Nocne karmienie- 100ml mleka - schodzimy z ilości bo powoli oduczamy jedzenia w nocy

(mleko podaje juz po dodaniu proszku do wody bo wiadomo, ze objętość sie zwiększa po zmieszaniu, czyli samej wody początkowo jest ciut mniej)

To chyba nie jest jakos mało jak na 7 miesięczne dziecko?
    4me, moja spokojnie zjada szklanke gestej kaszy i zupy tez.Teraz sama jej gotuje, a jak jadla sloiczki to tez te 190.Daje jej tez banany, normalnie kawaleczki do buzki wkladam i ona jje. I ryz gotowany, normalnie lyzeczka jej daje - tak po pol lyzeczki do buzki. Ale np.moj synek musial miec zmiksowane na maksa bo inaczej mial odruch wymiotny odrazu.Takze z Ola pol biedy mamy.

4me lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jedne butki ale ubrałam je tylko kilka razy. Na spacery młoda śmiga w skarpetkach ze skórzaną podeszwą z h&M, nie widzę sensu zeby męczyć nóżki, choć te wszystkie mini butki tak kuszą :))

Zupka na jutro ugotowana, marchewka, pietruszka, ziemniak, indyk i szczypta bazylii, oby posmakowało.

Moja przez sen też czasami płacze, ostatnio jak zasypia to cichutko jęczy. I oczywiście w nocy budzi suę nawet co godzinę. Nie mam już pomysłu na nią :/

I łazi za mną po całym mieszkaniu, najszybciej do łazienki zasuwa no i jak coś w kuchni robię, to już jest przy mojej nodze. Muszę kupić jakąś matę na płytki, bo przecież ciągnie od podłogi :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 3118 3119 3120 3121 3122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ