Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
przyszła mama wrote:
Czy wasze dzieciaki tez płaczą przez sen ? Kacperek przez ostatnie noce budzi mnie właśnie takim płaczem, łkaniem, nawet tak jakby się zanosił ale śpi...glaskanie śpiewanie nie pomaga, dopiero jak go wezmę do nas na łóżko to się troche uspokaja... -
Moj nie nosi butów bo mu wszystkie spadają
albo jakies shitowe mieliśmy albo w rozmiar nie dobrany ale co zakładam różne buty to zanim wyjdziemy juz leżą na podłodze
Idę na stronę lidla zobaczyć co tam maja
Przyszła mama u mojego narazie takich objawów brak- na szczęście.
Ela- bylam u lekarza. Chyba jest dobrze, nawet mi nie wyciagala tego co wczoraj zalozyla bo mowi, ze juz die powoi nablonkuje. Oczyscila tylko troche i mam jutro jeszcze zajrzeć. Mowi, ze do wakacji bedzie zagojoneoby!
-
Mojemu zdarzalo sie plakac przez sen,ale to jak przebijaly sie dolne jedynki
dzisiaj rano nie mogl zasnac po karmieniu a jak juz usnal to zaczal plakac wlasnie przez sen
wzielam go do siebie do lozka i uspokoil sie i szybko zasnelismy
ciekawe czy znowu zabki daja o sobie znac..
Dziewczyny a dodajecie juz do obiadkow np natke pietruszki albo koperek? -
4me wrote:Ja chyba slepa albo moj telefon cos ukrywa... Nic nie widzę na stronie lidla od kiedy te dziecięce ciuszki?
4me lubi tę wiadomość
-
Mój płacze przez sen wtedy gdy wychodzą jemu kolejne zęby. Właśnie wczoraj mieliśmy taka sytuacje ze spał i płakał. Trzeba go było przytulic i dać pierś. Rano zaglądałam do paszczy a tam już przebite 2 górne jedynki. Czyli jeszcze czekają nas 2 takie noce. Podobno 3 noce przy zębach są kluczowe i tak faktycznie u nas jest.
-
Kassie wrote:Mojemu zdarzalo sie plakac przez sen,ale to jak przebijaly sie dolne jedynki
dzisiaj rano nie mogl zasnac po karmieniu a jak juz usnal to zaczal plakac wlasnie przez sen
wzielam go do siebie do lozka i uspokoil sie i szybko zasnelismy
ciekawe czy znowu zabki daja o sobie znac..
Dziewczyny a dodajecie juz do obiadkow np natke pietruszki albo koperek?
Tak,ja daje natke pietruszki i blenduje ze wszystkim innym.Kassie lubi tę wiadomość
-
A u mnie pod blokiem otworzyli sklep ze eko żywnością - i jaka mam teraz znaleźć sobie wymówkę by dalej karmić małego słoiczkami?!?!?
Dzieki za namiary na gazetkę. Kurcze liczyłam, ze moze jakie sandałki na lato albo tenisówki za kostkę. Narazie tego typu buty WSZYSTKIE spadają młodemu z nogi... Ja nie wiem czy ona ma jakas dziwna noge ?! Mam wrażenie, ze to przez mala piętę - nie trzymają sie
Bodziaki w lidlu bez zatrzasków przy główceu nas się takie nie sprawdzają- młody czołga się w takich z klata na wierzchu non stop
czyli ja o 6 rano w kolejke sie nie ustawiam
Edit: Kuzwa jakie ja bledy robię pisząc z tego telefonu - pewnie słownik jeszcze swoje doklada aaa a aaaa a aaaaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 17:56
-
Moja też z dekoltem po pas lata, ale ja to już lekko olewam, ona też się nie skarżyła
Buty małej też spadają (a raczej sobie ściąga), ale choćby do zdjęcia bym chciała kupić. Wizje mamJedne ma takie trzymające na amen, ale są białe (od chrztu, wiązane - były za duże, dopiero teraz są w sam raz) więc rzadko pasują do ubranka.
-
Mój ściągnie każde buty. Tak trze butem o but ze w końcu któryś się poddaje. Średnio raz w tygodniu musze przejść jeszcze raz pewien odcinek spaceru bo młody gubi buta.
Dzisiaj młody po raz pierwszy wstał na stopki. No i zaczął jeszcze inaczej siadacprzyszła mama lubi tę wiadomość
-
Czy wasze dzieci tez tak maja ze pol dnia nie pija a potem np od razu 50 ml albo i wiecej na raz praktycznie? No moj tak robi i noe wiem czy to ok, maertwie sie bo juz w dzien juz nie daje cycka tylko do wieczornego snu,w nocy i rano przed ostatreczna pobudka. Zastanawiam sie czy om wtedy nie za malo pije w ciagu dnia.edysia5
-
4me wrote:Dziewczyny mam problem z małym. Taki z niego zarlok, ze jazde jedzenie konczy sie meeega płaczem tzn jak skończy sie jedzenie z miseczki lub butelki jest placz na caly blok.... A jak zobaczy, ze idę z jedzeniem to zaczyna się trząść jakbym go tydzień nie karmila ! Czy jeszcze jakies dzieci tu tez reagują na jedzenie?
Moze ja mu za mało daje? Juz sama nie wiem... Musze go zwazyc, czy nie spadł ze swojego centyla. Tymczasem dostaje takie ilości
Sniadanie- 200ml mleka
Obiad- 125gr sloik (chyba przejdę juz na 190gr)
Podwieczorek - 125gr sloik owoc
Wczesna kolacja- 170-180ml mleka
Kolacja po kapieli- 180 ml mleka + 3 pelne lyzki kaszki + pol sloiczka owoców
Nocne karmienie- 100ml mleka - schodzimy z ilości bo powoli oduczamy jedzenia w nocy
(mleko podaje juz po dodaniu proszku do wody bo wiadomo, ze objętość sie zwiększa po zmieszaniu, czyli samej wody początkowo jest ciut mniej)
To chyba nie jest jakos mało jak na 7 miesięczne dziecko?4me lubi tę wiadomość
-
My mamy jedne butki ale ubrałam je tylko kilka razy. Na spacery młoda śmiga w skarpetkach ze skórzaną podeszwą z h&M, nie widzę sensu zeby męczyć nóżki, choć te wszystkie mini butki tak kuszą
)
Zupka na jutro ugotowana, marchewka, pietruszka, ziemniak, indyk i szczypta bazylii, oby posmakowało.
Moja przez sen też czasami płacze, ostatnio jak zasypia to cichutko jęczy. I oczywiście w nocy budzi suę nawet co godzinę. Nie mam już pomysłu na nią
I łazi za mną po całym mieszkaniu, najszybciej do łazienki zasuwa no i jak coś w kuchni robię, to już jest przy mojej nodze. Muszę kupić jakąś matę na płytki, bo przecież ciągnie od podłogi