X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Oczywiscie, ze mogą! Nie mogą Cie zwolnic na macierzyńskim. Jak wracasz na pełen etat to pierwszego dnia mogą Ci dać wypowiedzenie.

Generalnie ja nie lubię kombinować z pracą. Jakimiś wychowawczyni, 3/4 etatu itd. Uważam, ze swoimi czynami wystawiam opinie swojemu nazwisku. Przez tyle lat zachowywalam sie fair w stosunku do każdego pracodwacy i mam zamiar robić to dalej. Moja branza jest specyficzna, wszyscy sie znają miedzy firmami i niegdy nie wiesz czy twój obecny wróg kiedys nie zostanie twoim szefem wiec NIGDY nie pale za sobą mostów. Jesli bede musiała odejść nie bede szczesliwa ale zrobię to z klasa! :)

Jesli wracasz na caly to owszem, moga. Obnizenia etatu, np. do 7/8 nie uwazam za zachowanie nie fair wobec nikogo.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiłowałam własnie zapisać dziecko do alergologa na NFZ (no bo skoro już dostałam skierowanie, to czemu nie?) I co? Jajco. Najbliższy wolny termin na koniec września. Pozostałe terminy to marzec i czerwiec 2017. Ha ha ha. Dochodzę do wniosku, że to nie prywatna opieka lekarska jest luksusem, tylko ta na NFZ. Dostęp mają nieliczni.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nosideł, to warto poczekać aż dziecko usiądzie ale na tym etapie nic zlego się nie stanie jak ponosisz 2h :) Ja korzystam ostatnio często jak młoda nie uśnie przy butli, a widzę w ciagu dnia ze jest zmęczona i zaczyna marudzić. Wkładam do tuli, zabieram się np za prasowanie, dwie koszulki i młoda spi xD pozniej rozpakowuję do łóżeczka i po sprawie :)

Zrobiła się taka mobilna, że zapuszcza się już za mną do łazienki :) Kurcze po mału wyrasta z bujaczka i zaczyna w nim podnosić się do siadu... A to jedyna moja deska ratunku jak jesteśmy same, zeby wziąć prysznic :/

Dżuls - alergolodzy mają teraz pełne ręce roboty, każdemu w końcu wmawiają alergie. W Poznaniu minimum miesiąc czekania, nawet prywatnie mają długie terminy

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o kojcu, ale już serio nie mam gdzie tego postawić. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja nie piszę bo młody stęka niemiłosiernie :/ a mnie równie niemiłosiernie napierdziela dziura po ósemce ;/ juz trzeci dzien bez zmian az zaczynam tracić nadzieje, ze kiedys to sie zmieni,,,

Ale skoro się juz odezwalam. Laski, ktores z Was pisaly, ze maja termomixa. Zaczynamy sie nad tym zastanawiać... Mam taka wizje, ze bede zajmować sie małym a obiad bedzie się robił prawie sam ;) tzn bede podchodzić i wrzucać po kolei składniki do miski jak Pan termomix bedzie kazał;) czy to naprawde tak wyglada? Czy da sie w tym zrobić "jednogarnkowy" obiad? I najważniejsze czy opłaca sie na to wydać tyyyyle kasy ?

Please help!!!

Ja mam od miesiaca i jestem mega zadowolona gotuje i nam obiadek i malemu tez. Desery super szybko i extra pycha. Wszelkie zupy i dania jednogarnkowe bez grzebania i pilnowania czy cos wykipi tylko wrzucasz ustawiasz czas i temp i sie samo robi. Powoiem szczerze ze odsapnelam bo maly prawie w dzien nie spi i zrobienie z nim obiadu to bylaa maskara a teraz luzik :-). Jak masz kase kupuj nie zastanawiaj sie. Aha i pieczywo super extra zz termomixa

4me lubi tę wiadomość

edysia5
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu w lidlu było coś w stylu termomixa za normalne pieniądze, ale nie wiem jak to się sprawdza :)

4me lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Ja mam od miesiaca i jestem mega zadowolona gotuje i nam obiadek i malemu tez. Desery super szybko i extra pycha. Wszelkie zupy i dania jednogarnkowe bez grzebania i pilnowania czy cos wykipi tylko wrzucasz ustawiasz czas i temp i sie samo robi. Powoiem szczerze ze odsapnelam bo maly prawie w dzien nie spi i zrobienie z nim obiadu to bylaa maskara a teraz luzik :-). Jak masz kase kupuj nie zastanawiaj sie. Aha i pieczywo super extra zz termomixa
    Edysia to dzieki za opinie. Jedna na plus ;)

Jeszcze popatrzę na inne multicookery i cos z tego wybiorę :) moze właśnie TM :) ja bym chyba nie wpadła na to by to kupowac ale moj facet, gdzies podpatrzyl u kogoś i sie zachwycil ;) hehehe pewnie sie wkurzyl, ze obiadu nie ma jak wraca z pracy i liczy, ze ten sprzęt na to poradzi ;D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja mam i nie żałuję.
    Super do ciasta na pizze, pieczywa, wszelkich zup, gotowania na parze. Można zrobić kilka rzeczy na raz.
    Dla mnie dużym plusem jest to, że mam kilka urządzeń w jednym i nie mam zajętego tyle miejsca w kuchni.
    No i jak Edysia pisała- ustawiam temperaturę, czas i się robi, nie muszę pilnować, sprawdzać.
    Nie oddałabym go za nic :)

4me, edysia5 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna, u nas chyba jakiś hardcorowy skok, bo nie poznaje własnego dziecka :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz miała trzecia drzemkę, w tym druga trwała ze dwie godziny (jak nigdy). Ciekawe co w nocy będzie robić.

No i oprócz przedstawicielek sklepów zabawkowych mamy jeszcze specjalistki od termomixa. Nie kuscie! :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe zaraz polow z nas sobie TM kupi :) ja juz jestem blisko ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w takim razie jestem wtyką Biedronki ;) Bo kupiłam tam jedyną rzecz która dziś zainteresowała moją marudę, czyli bańki mydlane, za półtora polskiego złotego. Dosłownie hipnoza była przez kilka minut, nawet próbowała łapać jak jakaś bańka leciała koło wózka. :D

A poza tym promocja na saszetki Kubuś baby, moja uwielbia jabłko - banan.

4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me moi rodzice mają TM i są zadowoleni. Do tego całą rodzina małza tez go ma i tez go uwielbiają. Więcej korzysta z niego mój ojciec, mama sporadycznie. My 5ez myśleliśmy nad kupnem. U moich rodziców jest 5en najnowszy z wyświetlaczem i elektroniczna książka (super sprawa).

La lenka a w jakiej cenie te saszetki z Kubusia? Moj tez je lubi. To praktycznie jedyne które zje. Słoiczki jemu nie smakują.

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja myślę o kojcu, ale już serio nie mam gdzie tego postawić. :(
    My mamy kojec w kuchni i ja jestem bardzo zadowolona z zakupu. Mój w kuchni potrafi już wyciągać wszystko z szafek wiec kojec rozwiązuje problem :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Moja juz miała trzecia drzemkę, w tym druga trwała ze dwie godziny (jak nigdy). Ciekawe co w nocy będzie robić.

No i oprócz przedstawicielek sklepów zabawkowych mamy jeszcze specjalistki od termomixa. Nie kuscie! :)
    Mój też dzisiaj ma.już 3 drzemkę :-) i spokojnie w nocy powinni spać. Ostatnio trochę poczytałam na temat spania i dziecko wypoczęte lepiej śpi od takiego zmęczonego i przetrzymanego ze snem.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,89zl.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musze dzisiaj kupić. :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    My mamy kojec w kuchni i ja jestem bardzo zadowolona z zakupu. Mój w kuchni potrafi już wyciągać wszystko z szafek wiec kojec rozwiązuje problem :-)
    A jaki masz kojec? Pochwal sie :) boja mysle nad kupnem i nie wiem co kupic :/ jakos się boje tych małych z siatka, ze będzie za maly i bedzie ryk zamiast zabawy. Myślałam o takim dużym na okolo maty skip hop ale nie wiem czy w ogóle robią takie drewniane na wymiar ?!?!?!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam kupic w biedzie ten koc piknikowy duzy i oczywiscie duuuupa nie bylo! Pod tym względem strasznie nie lubię biedronki! Narobią człowiekowi ochoty a pozniej w ogóle to nie dociera do sklepu albo przychodzi kilka sztuk i musisz stać od 6 pod sklepem :/

Saszetki fajna sprawa- chyba tez kupie kilka ba jakies wyjścia na dwór itp

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poszłam po koc i nie było :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3116 3117 3118 3119 3120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ