X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Lidlu od 5 maja - ciuszki dziecięce, fajne nowoczesne wzory plus genialne buty-niechodki.

4me, Hagne lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A jaki masz kojec? Pochwal sie :) boja mysle nad kupnem i nie wiem co kupic :/ jakos się boje tych małych z siatka, ze będzie za maly i bedzie ryk zamiast zabawy. Myślałam o takim dużym na okolo maty skip hop ale nie wiem czy w ogóle robią takie drewniane na wymiar ?!?!?!
    Ja mam sena nuna. Jesteśmy zadowoleni bo młody ma w nim wystarczająco miejsca na zabawę. To typ łóżeczka turystycznego. On i tak zasuwa pk całym parterze ale jak musze wyjść do pralni rozwieść pranie czy robie obiad to odkładałam go do kojca.

4me, wisieninka_89 lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka to znam go- rozwazalam kiedys ze względu na spokojny design ale chyba u mnie sie nie sprawdzi. Zwłaszcza, ze mamy juz jedno lóżko turystyczne i czulabym sie jakbym kupowala drugie :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny koc piknikowy jest w rossmannie tu link ;-)
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Grill-koc-piknikowy-1-szt,382421,1240

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem z małym. Taki z niego zarlok, ze jazde jedzenie konczy sie meeega płaczem tzn jak skończy sie jedzenie z miseczki lub butelki jest placz na caly blok.... A jak zobaczy, ze idę z jedzeniem to zaczyna się trząść jakbym go tydzień nie karmila ! Czy jeszcze jakies dzieci tu tez reagują na jedzenie?

Moze ja mu za mało daje? Juz sama nie wiem... Musze go zwazyc, czy nie spadł ze swojego centyla. Tymczasem dostaje takie ilości

Sniadanie- 200ml mleka
    Obiad- 125gr sloik (chyba przejdę juz na 190gr)
    Podwieczorek - 125gr sloik owoc
    Wczesna kolacja- 170-180ml mleka
    Kolacja po kapieli- 180 ml mleka + 3 pelne lyzki kaszki + pol sloiczka owoców
    Nocne karmienie- 100ml mleka - schodzimy z ilości bo powoli oduczamy jedzenia w nocy

(mleko podaje juz po dodaniu proszku do wody bo wiadomo, ze objętość sie zwiększa po zmieszaniu, czyli samej wody początkowo jest ciut mniej)

To chyba nie jest jakos mało jak na 7 miesięczne dziecko?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me u nas rano i przed snem jest cycek, ale jak zostaja faceci sami to zjada rano 220ml, a na noc 240-260ml odciagnietego. A tak to 3 posilki po ok 200g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:57

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koce piknikowe były fajne w lidlu 2x2 za 44 zł, kupiłam granatowy i jest fajny :)

Co do reakcji na jedzenie. Moja też uwielbia jeść, jak widzi miseczkę i śliniaczek to aż się trzęsie. Kiedyś podgrzewałysmy razem słoiczek tzn miałam ją na rękach, to myślałam ze mi go wyrwie i zje zimny. Tymi małymi się nie najadła, teraz wciąga 190 i jest ok. Owoców daje mniejszy, ten 120g, albo kawałek banana w gryzaku w ciagu dnia i np popołudniu poł słoiczka. Zależy.
    Na śniadanie 180 mm, obiad 190g (albo 3/4 takiego słoiczka moich warzywek, bo są bardziej gęste), deserek, mm 180 ml, w międzyczasie jeszcze cyc ze 3 razy no i w nocy tez na cycka sie budzi :/ Chyba za dużo je :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to zupełnie inna skala :P
    Moja dziś zjadła na śniadaniem pół kubka śliwek, pojęcia nie mam ile to na wadze, z amarantusem (jak mi się sypneło), pół dużego chrupka kukurydzianego na spacerze i w sumie kubek wody. No i cycka, kto ją wie ile razy. :P
    Czasem jeszcze dostaje obiadek, wtedy też wszystko tak na oko daje, rzadko jest tak że sam słoiczek, najczęściej coś dodaje od siebie, więc też nie wiem ile to dokładnie. No i często dostaje kawałki, więc tu to już zupełnie nie kontroluje ilości jaka trafia do brzuszka. Ja jej daję bez ograniczenia, ile chce to zje. Je chętnie, ale raczej zostawia niż placze o więcej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze mmalutka, moka to chyba jednak glodze młodego ;) czym prędzej musze przejść przynajmniej na te obiadki 190 gram....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me też tak tego nie można liczyć.. każdy krasnal ma swoje potrzeby.. zależy od wielkości ruchliwości.. U nas jakoś tak powoli się układało, zwiększało, aż doszliśmy do tych ilości. ostatnio ma chyba mniejsze potrzeby albo mniejszy apetyt przez zęby, bo potrafi coś zostawić..
    My też dosyć szybko rozszerzyliśmy dietę i w miarę sprawnie nam to szło :)

4me lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czasem jak narobię młodej dyni na parze, to wychodzi tego tyle, że upchnęłabym spokojnie w dwóch średniej wielkości słoiczkach...

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela zaglądasz czasem do nas?

Mam pytanie do profesjonalisty. Niestety po usunięciu ósemki zrobil mi sie suchy zębodół. Generalnie boli jak cholera i dzis poszłam do dentysty bo stwierdziłam, ze to juz za długo ten bol. No i teraz juz wiem czemu :/

Niestety za dwa i pół tygodnia wyjeżdżam na wakacje za granice i jestem posrana, ze mnie tam cos złapie z tym zębem albo, ze nie zdążymy tego wyleczyć.

Dzis dentysta dal mi jakas podwojna dawkę leku przeciwzapalnego i przeciwbólowego do tego dolu. Tak mi bedzie dawal jeszcze przez kilka dni.

Pytanie do Ciebie- moze sie orientujesz- moze mi dać profilaktycznie jakies lekarstwo jak wyjade?
    W ogóle jest szansa, ze mi sie to zagoi do wyjazdu na tyle by nie bolało?
    Ja sobie tego nie wyobrazam- skoro ten dol bedzie się goil kilka miesięcy to przeciez ja bede miała tam on stop resztki jedzenia i infekcje i zapalenia :/

Kuzwa zawsze cos- jak nie urok to sraczka :/ a przeciwbólowych biorę tyle, ze zaraz mi siadzie watroba :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 21:06

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas inny problem bo maly nie chce jeść. Tzn pierś je chętnie ale jak już jemu podajemy obiadek to zaciska usta i nie chce jeść. Kasze zje tylko na wieczór tzn kolo 18-18.30 o innej godzinie nawet nie mam po co robić bo nie chce jej jeść. Słoiczki z owocami powodują u niego drgawki, dosłownie nim trzepie.
    Tyle że mój waży juz pewnie kolo 10 kg. Jest po prostu duży.

• ela Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam, a jakże. Miałam ci ostatnio nawet pisać czy to nie suchy, ale przeoczyłam w końcu.
    Myślę, że powinno być dobrze. Jeśli zacznie się goić ulgę poczujesz już za dwa, trzy dni. Rozumiem, że antybiotyku nie doastałaś, więc nie ma jakiegoś stanu zapalnego. Suchy zębodół to oznacza, że niewytworzył ci się skrzep i dziua nie może się zasklepić, ale zobaczysz, że na każdej wizycie będzie wchodziło mniej tej tabletki. Jeśli będziesz chodziła na płukanie co dzień to sama lepiej tam nie grzeb. Dół nie będzie się zasklepiał kilka miesięcy, książkowo po 6tyg robi się protezy przy usunięciu większej ilości zębów. Myślę, że już za tydzień nie wejdzie ci tam żadne jedzenie. A tak z ciekawości miałaś szwy?
    Jeśli w przyszłym tygodniu będzie jeszcze źle będziemy myśleć co dalej, choć z opisu myślę, że nie jesteś trudnym przypadkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 22:40

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ela. Miałam jeden szew- tak bardziej przy końcu szczęki a dół sie zrobil miedzy siodemka a tym szwem. Antybiotyku nie dostalam dzis. Wczesniej tez nie.

Jutro się dokładniej wypytam mojej lekarki, co tam się dzieje i jak ona to widzi.

Zestresowana jednak jestem. Po pierwsze wakacje, po drugie ileż mozna jesc ketonalu?! Myślałam, ze pare dni to pobiorę a to trwa i trwa. I to jeszcze ketonal zdobyty bo oczywiście chirurg nie widział potrzeby by wystawić receptę:/

Dzieki Ela jeszcze raz. Zawsze to raźniej usłyszeć słowa otuchy nawet, gdy nie widzialas rany mojej- hehehehehe :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U nas inny problem bo maly nie chce jeść. Tzn pierś je chętnie ale jak już jemu podajemy obiadek to zaciska usta i nie chce jeść. Kasze zje tylko na wieczór tzn kolo 18-18.30 o innej godzinie nawet nie mam po co robić bo nie chce jej jeść. Słoiczki z owocami powodują u niego drgawki, dosłownie nim trzepie.
    Tyle że mój waży juz pewnie kolo 10 kg. Jest po prostu duży.
    No wlasnie moj tez juz prawie 10. No i ja mu nie bronie, nawet chyba będę musiała mu zwiększyć te obiadki ale wlasnie nie chcę go przekarmić.
    A mam takie wrażenie, ze on zje kazda ilość jaka sie mu poda - zwłaszcza jak patrzę jak sie trzęsie na jedzenie... ;)

Z drugiej strony on sam to sie rzadko o jedzenie dopomina. Trzeba mu przypomnieć, ze to juz pora.

No i jak widzę, jak sie chłopak czolga, czolga i przewraca z boku na bok to spala wiecej kalorii niz jego matka na kanapie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 23:21

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja chciałam kupic w biedzie ten koc piknikowy duzy i oczywiscie duuuupa nie bylo

od wczoraj jestem posiadaczem tego koca 2x2m, jest super! :)

4me lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A w Lidlu od 5 maja - ciuszki dziecięce, fajne nowoczesne wzory plus genialne buty-niechodki.
    Kurde, takie fajne pościele w lidlu, a zupełnie niekompatybilne z moją ikeowską kołdrą 200x200 :>
    A ubranka niemowlęce są super. Będę polować na dresiki, bo jak zacznie się raczkowanie, to trochę więcej tego będzie schodzić :P

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za spodenkami akurat nie przepadam (mam z poprzedniego razu). Są jakieś... luźnie, rozwlekające się. W pasie lata, nogawki się podwijają do kolanka. Chyba mała będzie nosić kiedyś, jak będzie starsza, jako takie 3/4. Ale bodziaki spoko. No i mnie te trampki zachwyciły. Tylko nie wiem jaki rozmiar trzeba... Zrobiłam pomiar, ale mi jakiś duży wyszedł (plus za każdym razem inny :P) Jaką wielkość butów noszą wasze dzieciaki?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) jak czytam ile wasze dzieciaki ważą to ja mam jakąś kruszynkę :) bo mój Kacperek ma 8 miesięcy i 2 dni i wczoraj sie z nim zważyłam i sama i wyszło, że waży
    7,5 kg ... ale chyba taka jego uroda bo dużo je :)

Czy wasze dzieciaki tez płaczą przez sen ? Kacperek przez ostatnie noce budzi mnie właśnie takim płaczem, łkaniem, nawet tak jakby się zanosił ale śpi...glaskanie śpiewanie nie pomaga, dopiero jak go wezmę do nas na łóżko to się troche uspokaja...

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
‹‹ 3117 3118 3119 3120 3121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ