X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Olula to legat straszny.Kreci sie i obraca w kazda strone, i czolga sie czy pelza- jak zwal tak zwal, ale do tylu.Do przodu ani Boze moj a juz nie nowa o tym zeby dupe do gory podniesc.Zebow brak.Ale za to jaki nerwus sie z Niej zrobil, jak za dlugo Jej nie biore na rece gdy zaczyna mnie wolac to za chwile wrecz wrzeczy centralnie ze zlosci. I tez wlasnie jak probuje wstac i odejsc kawalek to krzyk ze lojejku.Nic mi nie daje w domu zrobic.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez poplakuje przez sen niestety.

1usa8u69die0y60t.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le no ostatnio moja, to tylko na rękach chciałaby być noszona. Co jestem u rodziców, to dziadek ją nosi, a pozniej ja sobie z nią poradzić nie mogę :/
    Nie wiem czy to ten lęk separacyjny skę zaczyna czy co..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez tak ma. Jak zajęczy pare razy i od razu nie podejde to zaczyna tak plakac jakby najgorsza rzecz na świecie sie działa.
    A ja juz z kolei mam traumę przy każdym karmieniu. Najpierw sie trzęsie jak galareta jak widzi jedzenie a jak sie skończy to ryk jest tak straszny, ze mi serce pęka. Poważnie kiedyś karmienie bylo przyjemność a teraz dla mnie to mega stres :/

Mi sie właśnie podobają te skarpety z podeszwa z h&m ale w stacjonarnych nigdzie nie mogę dorwać a online juz nie ma :/ buty narazie odpuszczam. Zaraz idzie lato, bedzie smigal na bosaka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 20:38

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, daj mu więcej. Chociaż raz na próbę, zobaczysz ile jeszcze doje. Jest duży chłop, pewnie potrzebuje większych porcji. A poza tym musi się nauczyć co oznacza sytość.
    "Rodzic decyduje, co dziecko je, dziecko decyduje, jak i ile zje"

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - Mania ostatnio wciągnęła na śniadanie pół dużego tartego jabłka z płatkami jaglanymi, na obiad solidny kawałek dyni z mięskiem, a na kolację całego banana (O_o dla mnie cały banan to dużo, zatyka mnie na pół dnia), aż zastanawiałam się, czy nie przeginam, bo nie chcę młodej podtuczyć, ale z drugiej strony to nie jest tak, że zje wszystko i w każdej ilości, z tego co jej przygotuję. Potrafi też coś jeść ze smakiem, po czym nagle zaciska buzię w ciup i nie ma siły jej coś wcisnąć. Chyba same dzieciaki regulują ile im potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 22:35

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dalam mu juz dzis duzy obiad i jeszcze zwiększa porcje mleka w takim razie. Zobaczymy co on na to.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me słuchaj starszej koleżanki, wakacje będą super, bez problemów zębowych, no chyba, że mały zębowo coś wywinie, ale i na to nurofen zaradzi.
    Mała zaczęła lepiej jeść i nauczyła się składać ręce na hasło kosi kosi i parę razy to powtórzyć (choć oczywiście nie zawsze) mama dumna, choć już dwa razy to przerabiałam sama się dziwię jak wszystko bardzo cieszy. Z drugiej strony dobrze napisany test kompetencji lub nagroda w konkursie starszaka też cieszą, więc stwierdzam JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ.

Magnolia3, 4me, edysia5 lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wyjechaliśmy sobie na wieś i wdychamy świeże powietrze. Zostaniemy tu na majówkę i ilka dni po. Disiaj młody pierwszy raz stanął na nóżki obie i coś za bardzo mu się to spodobało ( mnie wręcz przeciwnie, o teraz to gleby non stop będą ) do tego zauważyłam że górne jedyneczki mu już brzdekaja o lyzeczke :)

Spacery z kolei stały się bardzo uciqzliwe. Młody jak jest bardzo śpiący to jakoś tam pospi, ale nie za długo jak wyspany to marudzi, jak nie bardzo śpiący to drze się jakby go wózek parzyl. Ja myslalam, ze dzieci lubią obserwować i jak wyspany to z radością będzie oglądał świat a tu d...a. krzyki i spazmy.

Buciki na razie mamy jedne.. w miarę pasujące ale też nie zakładamy bo jakoś tak dziwnie na nóżkach mu się trzymają jakby zaraz miały spasc. Chyba kostkę ma mlody za gruba.
    A no i usypianie... kurde nadal na rekach. Juz mnie to wykancza. Ale nie wiem jak to zmienic. Jak odkładam do łóżeczka to tak je demoluje, że nie sposób tam wygodnie pospac. I w końcu biorę na ręce i tak zasypia.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na pocieszenie dla tych co im dzieci zle spia.Moja mala dzis zasnela szybko, bo o 19.30 i od tamtej pory juz dwa razy sie budzila i chciala cycka.A w nocy...to juz ja nawet nie licze, tylko zmieniam cycki.

1usa8u69die0y60t.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Nawet nie próbuję nadrobić tego, co napisałyście (16 dni nie zaglądałam). Może komuś będzie się chciało co nieco streścić ;)

Co do wakacji - było SUPER!!! Pomimo obaw, Młoda wszystko zniosła wzorowo, lot w obie strony z regularnym spaniem i jedzeniem, żadnych płaczy, marudzeń. W obie strony mieliśmy 3 siedzenia do dyspozycji. Na miejscu to samo - jedzenie, kupy, spanie - jak w zegarku. Mogliśmy się poopalać, poczytać, posączyć drinka - prawie jak za "bezdzieciowych" wyjazdów. Tylko wieczornych wyjść nie było ;) Ggeneralnie młoda skoczyła też do przodu - zaczęła raczkować i zasuwa na całego, wspina się, zaczęła sama siadać i nagminnie prostuje nogi do stawania. Poza tym zaczęła pić, bo wcześniej ani kropli, na dodatek sama trzyma butlę za uchwyty, wkłada i wyciąga z buziaka. Sama zaczepiała ludzi, śmiała się do wszystkich, a szczególnie jest zaciekawiona innymi dziećmi (bez względu na wiek) i aż się do nich wyrywa. Normalnie sielanka. Jedzenie i mleko kupowałam w lokalnych marketach, pieluchy też i obyło się bez problemów brzuszkowo-uczuleniowych.

Z rzeczy, które super się sprawdziły i bez których nie wyobrażam sobie funkcjonowania, to nosidło polecone przez La_lenkę, namiocik z Deryana, dmuchana wanienka, baby swimmer, pieluchy do wody (kupione na miejscu).

No i teraz wzięłabym połowę ciuchów mniej - i dla siebie i dla młodej, bo wielu po prostu nawet nie założyłam :)

No i nie mogłam się doczekać wejścia na forum ;) jak narkotyk ;)

la_lenka, Anitka201, 4me, chabasse, Kassie, julita, Dżuls, edysia5, Magnolia3 lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam, że moja już nie płacze przez sen? Chyba mi czytała przez ramię, bo właśnie koncert urządziła - oczy zamknięte, a histeria coraz większa - cycka, nie, przytulić nie. W końcu się udało nakarmić i chyba śpi, może mi też się uda. Dobranoc.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum miałam Cię wczoraj przywoływać :-) super ze tak fajnie spedziliscie wakacje. Oby było więcej takich opisów na forum :-)

Chabasse nasi się synchronizowali :-) mój też wczoraj wstał na nóżki i tez nam właśnie wyszły górne jedynki :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum super, ze wakacje sie udaly! No i ekstra, ze tak dlugi lot przebyty bez placzu :)

My lecieliśmy teraz z młodym do Krakowa - az cala godzinę ;) ale i start i lądowanie zniosl wzorowo :)

Ja wysp nie odpuszcze. W tym roku się przesttraszuam lotu ale w przyszlym? Czemu nie :)

Powiedz mi jaka wanienkę miałaś? Bo mi przypomniałaś, ze tez chciałam sie w to zaopatrzyć :) ?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś dołek ostatnio. Z niczym się nie wyrabiam, zwłaszcza praniem. :( Dziś rano - mała ubrana, położona na matę - po dosłownie 5 minutach dorwała się do miseczki w której miałam wodę do przemycia jej rączek, wsadziła do środka skarpetkę i resztę na siebie wylała. I tak jest z wszystkim, góra prania mnie przerasta - a ja ogólnie uwielbiam prać. Czyste ciuchy leża w gustownej kupce na fotelu (bo nie ma kiedy schować), a ja małą ubieram w coraz dziwniejsze połączenia ciuchów - bo były na wierzchu. Nie podoba mi się to.

Poza tym, moim typowym stwierdzeniem, powtarzanym milion razy na dzień jest "puść kota". Jeden z moich kotów chyba ma instynktu samozachowawczego, bo kładzie się tuż w zasięgu jej chwytnych rączek. Boję się, że w końcu w samoobronie zajedzie jej pazurem. Jak na razie cierpliwie znosi wszystkie jej ciągnięcia za nogę, ogon, sierść, próby ugryzienia ucha... ale każda cierpliwość kiedyś się kończy.
    Uech, wygadałam się. Chyba się okres zbliża, bo wszystko w czarnych barwach widzę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj La lenka jak mam Cie pocieszyć- moj facet chyba założy jutro kąpielówki do pracy :D wszystko brudne! Wlasnie dobrze, ze przypomniałaś. Idę wstawić pranie! Bo jak jutro kąpielówki, to co on założy pojutrze???? Moje juz mu tylko zostaną :D

la_lenka, easymum, Magnolia3 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, wanienkę kupiłam na allegro , tutaj link:

allegro.pl/dmuchana-wanienka-zwierzak-89-x-61-x-58-cm-bestway-i5224296667.html

ja mam rybkę nemo. Była napompowana cały czas, tylko wlewaliśmy i wylewaliśmy wodę, suszenie na słońcu. Trochę ciężko było spłukiwać głowę, bo młoda się nóżkami zapierała, ale wywalałam jej nogi do góry, podpierałam plecy i było ok.
    My też mieliśmy trochę obaw, ale okazały się zupełnie niepotrzebne. Na wszelki wypadek wykupiłam ubezpieczenie full opcja, ale przydało się tylko dla mnie, bo po pierwszym wejściu do basenu złapałam infekcję pęcherza i dostałam antybiotyk ... Potem z małą tylko w brodziku do kolan "pływałam" :)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za namiar :)

Generalnie wyjazdu sie nie boje :) tylko te 5h w samolocie mnie odstraszylo. Dlatego tym razem wybraliśmy tez lot se krótszy.

No i troche zazdroszczę tych posiłków i drinków podstawianych pod nos :) my tym razem we wlasnym zakresie :)

easymum lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum super że wakacje się udały! no pochwał się jakąś fotką :)
    my powolutku szukamy ofert do Chorwacji ale to dopiero na wrzesień a póki co za 3 tygodnie jedziemy na weekend do Gdańska pospacerować nad morzem.

ej! mam pytanie, help!!! na dobranoc podaje małej 180-200ml odciągniętego mleka, dzisiaj chciałabym dodać do butli kaszkę kukurydzianą albo manną ale nie mam zielonego pojęcia ile gram/łyżeczek/łyżeczek dodać na taką ilość mleka aby nie wyszło zbyt gęste? i do tego będzie potrzebny smoczek z większym otworem? mam w szafce jeszcze zapakowany smok z Canpola "4-kaszka", taki będzie ok czy wystarczy zwykły smoczek który używam na codzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 11:20

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszki na mleku z cycka nie wychodzą, bo enzymy w nim zawarte sprawiają, że zaraz się robi rzadkie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3119 3120 3121 3122 3123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ