X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Kaszki na mleku z cycka nie wychodzą, bo enzymy w nim zawarte sprawiają, że zaraz się robi rzadkie.

serio?! no to szkoda bo myślałam, że może uda się przespać całą noc z dodatkiem kaszki, trudno ech...

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pranie to też trudny temat.... Mąż zużywa codziennie przynajmniej ze trzy koszulki, jak ma lepszy dzień to i więcej. Ja też się usyfię pięć razy, bo młoda na mnie czymś chlapnie, ubrudzę się przy gotowaniu, a trzeba przecież wyjść w czymś na spacer i do przedszkola tak, żeby ludzi nie straszyć. Młoda zużywa stosunkowo najmniej ciuszków (jeszcze), ale za to te wszystkie kocyki i inne pierdoły też trzeba w miarę regularnie prać. Mam góóóóry prania, a na suszarce niewiele się mieści. Czekam na otwarcie sezonu balkonowego i wtedy będę robiła ze trzy pralki dziennie :P
    A u nas na razie na tapecie jazdy ze starszakiem, bo nawrzucał pani w przedszkolu od głupich, starych bab... Także tego :>

Magnolia3 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Kaszki na mleku z cycka nie wychodzą, bo enzymy w nim zawarte sprawiają, że zaraz się robi rzadkie.
    To już wiem dlaczego zawsze mi nie wychodziły :-)

• PePePe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    serio?! no to szkoda bo myślałam, że może uda się przespać całą noc z dodatkiem kaszki, trudno ech...

Ale przeciez chcesz podac w butelce,wiec chyba dobrze,ze bedzie rzadkie.. Proporcje? Plaskie 2 lyzki na 100 ml. Pierwsze 2 min bedzie wydawac sie geste, ale zaraz sie rozpusci. Wlasnie ze wzgledu na te enzymy.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi zasnęło na spacerze, święto! W szoku jestem, aż sprawdzam czy oddycha!

Dżuls, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a czy Waszym dzieciakom zmieniła się juz kolor oczu? Mój trwa na razie w szarych ( ja - zielone, msz - brązowe..).

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Ale przeciez chcesz podac w butelce,wiec chyba dobrze,ze bedzie rzadkie.. Proporcje? Plaskie 2 lyzki na 100 ml. Pierwsze 2 min bedzie wydawac sie geste, ale zaraz sie rozpusci. Wlasnie ze wzgledu na te enzymy.

czytam rzadkie a myślę gęste, boziuuu to chyba jakieś przemęczenie :| no ale fakt to dobrze że będzie rzadkie, lepiej przez smoka poleci :) 2 łyżki kuchenne duże czy małe na 100ml?

i jeszcze jedno!! bo są kaszki do których dodaje się wodę albo mleka modyfikowanego więc do odciągniętego mleka chyba lepiej dodać kaszkę bezmleczną, co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 17:56

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć, bo ja mam szare w kierunku niebieskich, a mąż szare w zielone. Mała straciła już ten noworodkowy granat, ma właśnie takie szarawe, ale nie wiem kiedy to będą te docelowe.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    czytam rzadkie a myślę gęste, boziuuu to chyba jakieś przemęczenie :| no ale fakt to dobrze że będzie rzadkie, lepiej przez smoka poleci :) 2 łyżki kuchenne duże czy małe na 100ml?

i jeszcze jedno!! bo są kaszki do których dodaje się wodę albo mleka modyfikowanego więc do odciągniętego mleka chyba lepiej dodać kaszkę bezmleczną, co?

Ja mam Holle i SunBaby. Wszystkie bezmleczne. Probowalam je robic na swoim mleku,ale za kazdym razem konczylo sie rzadka kaszka do butelki a chcialam podawac lyzeczka. Tak, dawalam dwie plaskie lyzki (takie do zupy). Poczatkowo wydawalo sie geste a po 2 min trzeba bylo przelac do butelki.

julita lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda ma już bardzo jasnoniebieskie z ciemnoniebieską obwódką.

Dziś wieczór to myślałam, że normalnie zakwitnę, dzieciaki doprowadziły mnie do białej gorączki, a traf chciał, że akurat napisała do mnie koleżanka na fb z pytaniem, którego nie powinno zadawać się żadnej matce, bo albo wyleje na Ciebie czarę goryczy, albo (w najlepszym razie) trzeba będzie słuchać o alergiach i niekończącym się śluzie w kupie. No więc czytam: "co słychać?". Zastanawiam się co odpisać, rozglądam się wokół siebie, a tam: obok mnie leży młoda, która drze mordę jak obdzierana ze skóry jak tylko straci mnie z oczu/zostanie odłożona na ziemię/wstanę z kanapy. W międzyczasie starszak dopytuje, czy meteoryty spadają na ziemię i dlaczego nie spadają nam na głowy. W połowie wywodu drze się do mnie małż wku*wiony o to, że gdzieś odłożyłam jego pity, których to nigdy nie miałam w ręce, a sam je była łaskaw pieprznąć w jakiś kąt wieki temu (a co, najwyżej narobię rabanu, podrę mordę i żonka migiem znajdzie, żeby tego nie słuchać). W kuchni gotuje się obiad, a wygłodzone koteły, o których od rana nikt nie pamięta, plączą się między nogami i przypominam sobie o nich dopiero wtedy, jak się o mało przez nie nie wypierdalam z dzieckiem na ręku. Story of my life.

easymum, chabasse, 4me, Magnolia3, Kassie, Anitka201 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, no ciekawe masz życie, tak po prostu :)

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, po prostu frustracja już mi się uszami wylewa i niestety musicie o tym czytać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 21:14

Magnolia3, kapturnica, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls.. jak Ty coś opisujesz to od razu mi sie humor poprawia Eehh nie dlatego, że masz taki kocioł tylko dlatego, że uwielbiam Twoją twórczość.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu sie nie zmienily. Ma niesamowicie niebieskie i nie wiem po kim??? Ja mam zielone, moj facet szare ??? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko to 99,9% tatusia (takie kopiuj-wklej), ale kolor oczu ma po mamusi :D brązowe :)

osiągnęłam ostateczny poziom bólu kręgosłupa, w którym stwierdzam, że trzeba coś ze sobą zrobić- nie mogę sięgnąć po kieliszek z winem stojący na stole bo boli..

tb734z17s9scq0zt.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Moje dziecko to 99,9% tatusia (takie kopiuj-wklej), ale kolor oczu ma po mamusi :D brązowe :)

osiągnęłam ostateczny poziom bólu kręgosłupa, w którym stwierdzam, że trzeba coś ze sobą zrobić- nie mogę sięgnąć po kieliszek z winem stojący na stole bo boli..
    Weź ibupofen i zrób sobie gorącą kąpiel, mi zazwyczaj pomaga.

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani ibuprofen, ani kapiel, ani plastry rozgrzewające, ani voltaren, ani masażysto-kegarz nie dają rady.
    Wyciągam zapasy ketonalu. A jak nie to po weekendzie blokada jakaś..

tb734z17s9scq0zt.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    Ani ibuprofen, ani kapiel, ani plastry rozgrzewające, ani voltaren, ani masażysto-kegarz nie dają rady.
    Wyciągam zapasy ketonalu. A jak nie to po weekendzie blokada jakaś..
    Uuuu to faktycznie grubo. Jak miałam przez ostatnie kilka miesięcy kilka takich rzutów bólu pleców, to jedynym sposobem było przeczekanie tego ażtrochęodpuści(jakieś 5 dni męczarni), a potem końskie dawki ibuprofenu i basen. No ale u mnie to były lędźwia.

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie bardziej miednica.. a nawet nie mogę odpocząć, bo ślubny dziś np od 6.30 do 20 w robocie..
    A już kilka kilo do dźwigania jest..
    Jutro mam dyżur to plecy trochę odpoczną..

tb734z17s9scq0zt.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls u mnie to samo....w dodatku w kolko te choroby i sama tez sie przeziebilam.Nie wyrabiam w ogole z niczym, mala znowu strasznie kaszle.Meza ciagle nie ma w domu.Juz mam serdecznie dosc.Kiedy odpoczac- kiedy??? Mlodszy syn to dziecko petarda, z ktorym po prostu sobie nie radze, starszego z lekcjami dopilnowac.Zeby chociaz ta mala byla zdrowa, a tu ciagle cos...

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 3120 3121 3122 3123 3124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ