X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Szybkowar jest super, kilo schabu w 20 minut :P A garnki są tak pancerne, nie ma czego się bać.
    Się naczytalam historii z horroru, że ta pokrywa może wybuchnąć od cisnienia i sie cykam. Ale czas gotowania kusi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 16:16

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D upolowała m właśnie na olx kocyk i wkładkę do wózka z poduszką, granatowy zestaw La Millou w te koniki, co je sobie tak upatrzyłam i nigdzie już ich nie było w sprzedaży :) 150 zł, więc nie ma tragedii. A co, hrabina musi mieć zestaw na zmianę :P A tak swoją droga, to niewiele jej kupiłam, bo ma wszystko [po starszaku, więc mogę szaleć :P

la_lenka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRat chętnie pstryknęłabym zdjęcie tabeli ale po tym jak wróciłam do wagi sprzed ciąży przekazałam książkę bratowej, której ciążą zbędne kg, a zanim ją pożyczyłam to nawet myślałam aby zrobić ksero tabel aby były w razie w. ;) a jak idzie dieta u ciebie? u mnie waga super się trzyma a nawet jest -1kg sprzed ciąży :)

a ja odzyskałam swoje grzeczne dziecko! noc znowu przesypia od 22 do 7 rano z jedną pobudką na cycka, zjada wszystkie obiadki, w ciągu dnia trzy piękne godzinne drzemki ufff! :D ten niespokojny czas wiąże z 29 i 30 kryzysowym tygodniem no i z zębami, a mamy już 2 dolne jedynki! :D a do tego dzisiaj pięknie podnosiła tyłek do góry i się gibała jak piesek :)

czy są tu jakieś miłośniczki Gry o Tron? dzisiaj zaczyna się 6 sezon!! nie mogę doczekać sie wieczoru!! :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka u mnie podobna sytuacja z praca. Co chwile dowiadują sie co rusz to nowych plotek- kazda coraz bardziej prserazajaca :( zle sie dzieje u mnie w firmie i sama nie wiem czy bede miała, gdzie wracać. Mogę sie mnie pozbyć i za dwa razy mniejsza pensje przyjac kogoś po studiach zaraz :/ masakra a zawsze myślałam, ze mam w maire stabilna fuchę i ze trzeba by sie nastarac by mnie zwolnili. A tu teraz drze, ze wystarczyło urodzić dziecko i do odstrzału :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam grę o tron i na pewno u tego sezonu nie odpuścimy. Najpierw jednak musimy dokończyć House of Cards a przy młodym jakos nam to wiecej czasu zajmuje ;) kiedys caly sezon w dwa, trzy wieczory pykaliśmy;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lalenka u mnie podobna sytuacja z praca. Co chwile dowiadują sie co rusz to nowych plotek- kazda coraz bardziej prserazajaca :( zle sie dzieje u mnie w firmie i sama nie wiem czy bede miała, gdzie wracać. Mogę sie mnie pozbyć i za dwa razy mniejsza pensje przyjac kogoś po studiach zaraz :/ masakra a zawsze myślałam, ze mam w maire stabilna fuchę i ze trzeba by sie nastarac by mnie zwolnili. A tu teraz drze, ze wystarczyło urodzić dziecko i do odstrzału :(

Ale przeciez nie moga Cie zwolnic...
    Ja wiem,ze nie mam gdzie wracac,ale chociaz na pieluchy beda placic,bo zwolnic nie moga.

• julita Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie, PRACA... od dłuższego czasu męczył mnie ten temat bo nie miałam pewności czy będzie do czego wracać ale jakieś 2 tyg. temu postanowiłam wstąpić do biura i pogadałać z szefową i sie okazuje że będą mnie potrzebować a nawet bardzo jupi! :D przeszło kilka projektów unijnychm i niektóre z nich będę koordynować :) od tamtej wizyty mam luz w dup** odnośnie mojej przyszłości w firmie B-)

4me no to mamy wieczorną ucztę w HBO :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 16:56

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedną z dzisiejszych drzemek młodego poświęciłam na obejrzenie Gry o tron :D

zamiast obiadu, prania czy prasowania :P

julita, 4me lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lalenka u mnie podobna sytuacja z praca.
    U mnie sytuacja jest inna. Ja się nie boję, że mnie zwolnią, bo pracuję w maleńkiej firmie, o rodzinnej atmosferze, z szefową mam stosunki właściwie jak z siostrą i z pewnych powodów mam właściwie pewność, że moje miejsce pracy mam zaklepane. Ale... źle się dzieje z firmowymi obrotami, strasznie spadła np. współpraca z Rosją itp. (wiadomo, sytuacja polityczna), jeszcze trochę i po prostu nie da się utrzymać, bo podatki i wszelkie opłaty zarżną do zera. Obawiam się, że firma może się po prostu zamknąć i wtedy jakiekolwiek sympatie nic nie zmienią. :/

Ja "Gry" oglądałam pierwszy sezon. Zawsze sobie obiecuję, że nadrobię dalej, ale jakoś się nie składa.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przygotowania do komunii starszaka, próby, zebrania i ogólnie organizacja, więc czasu brak, ale staram się czytać na bieżąco.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Ale przeciez nie moga Cie zwolnic...
    Ja wiem,ze nie mam gdzie wracac,ale chociaz na pieluchy beda placic,bo zwolnic nie moga.
    Oczywiscie, ze mogą! Nie mogą Cie zwolnic na macierzyńskim. Jak wracasz na pełen etat to pierwszego dnia mogą Ci dać wypowiedzenie.

Generalnie ja nie lubię kombinować z pracą. Jakimiś wychowawczyni, 3/4 etatu itd. Uważam, ze swoimi czynami wystawiam opinie swojemu nazwisku. Przez tyle lat zachowywalam sie fair w stosunku do każdego pracodwacy i mam zamiar robić to dalej. Moja branza jest specyficzna, wszyscy sie znają miedzy firmami i niegdy nie wiesz czy twój obecny wróg kiedys nie zostanie twoim szefem wiec NIGDY nie pale za sobą mostów. Jesli bede musiała odejść nie bede szczesliwa ale zrobię to z klasa! :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam dobre stosunki z szefem. W zasadzie bylam pewna, ze on nie pozwoli mnie zwolnic. Ale jak wrócę go juz nie bedzie a zarząd który siedzi kilka tysięcy km stad ma w dupie jakas panienkę z Polski ;) a skoro jej tyle nie bylo, znalazł sie ktos na zastępstwo za mniejsze pieniadze to czemu by ich nie zamienić... Juz na to czy wykonujemy taka sama prace ilościowo i jakościowo to oni now patrzą... Mam nadzieje, ze niepotrzebnie panikuje.

Gdybym miała 100% pewność, ze to nie moja panika a fakty to po prostu bym się zdecydowala na drugie dziecko (nie do konca fair, ale to jeszcze by uszlo w moich oczach ;) ) a tak jak nie mam pewności to chciałabym jednak wrócić do tej pracy ale nie wiem, czy nie wyjdzie mi to bokiem :///

Mam jednak jakis tam plan- zobaczymy czy uda sie go zrealizować....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używa ktoś kremu Mediderm? Mała ma lekko przesuszoną skórę na rączkach i dziś kupiłam. Ale opinia na Sroce taka se i się zastanawiam czy to był dobry pomysł...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest Szefowa, ja + dwie inne osoby. Więc po prostu nie ma szans, że się ktoś decyzyjny zmieni. ;) Ale na upadłość firmy nic mi to nie pomoże :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy. Młody mial sucha/szorstka skore od maleńkości (dla mnie wyczuwalne głównie na kolanach). Nie wiem. czy to dzieki temu kremowi, czy nie ale teraz ma juz ladna skórkę- wszystko zeszlo wiec naazie z tym kremem zostalismy a uzywamy go prawie od urodzenia.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam, skora jest fajnie nawilżona, ale otarcia i suche placki na brzuszku i pleckach nadal są. Podejrzewam, że jej wrażliwa skora nie daje rady przy tych wszystkich czolganiach, wierceniach się w prawo i lewo.

Do twarzy przydałoby mi się coś dla Gabrysi silnie nawilżającego, czego używacie?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela! Ja mam to nosidlo z Womaru. Ergonomiczne. Zupełnie przyzwoite. Mnie się nosi dobrze, a mój mąż to jakby mógł, to by wózka nie używał.

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki za informację. Mi jeszcze chodzi o małą, czy nie będzie wisieć, no i czy jest tak zrobione aby dziecku nie szkodzić. Na codzień wierzę w wózek, ale na lotnisku, czy wakacjach będę potrzebowała. Zdecyduję się chyba na o co poleca Lalenka.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ostatnim wyjeździe- w tym lot samolotem- jestesmy zakochani w nosidle. Przydal nam sie na lotnisku i juz na damej wycieczce- jak młody miał dość leżenia w wózku przez caly dzień.
    Czasem używam go teraz w domu. Maruda sie zrobila straszna z synka to chociaż tym nosidlem mogę go troche spacyfikować i cokolwiek ogarnac w tym czasie w domu lub poprzebywac w ciszy ;)

Generalnie jestem baaardzo za ! :) i w zasadzie zaluje, ze szybciej nie kupiłam ;) albo, ze do chusty sie na poczatku nie przekonałam, chociaż z chusta wiecej roboty...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Generalnie jestem baaardzo za ! :) i w zasadzie zaluje, ze szybciej nie kupiłam ;)
    Nosidło ogólnie jest polecane dla dzieci samodzielnie siadających, więc lepiej, że nie wcześniej ;) Choć mi się też czasem zdarza małą nosić - rzadko, bo rzadko ale jednak :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3115 3116 3117 3118 3119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ