X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19tego pisałam, że Gabi się czołga, bo nie ogarnia ruchów ręka -noga i co? Na drugi dzien wystartowała :) Jak sobie obierze jakiś cel typu zabawka, pies, kapeć to włącza takiego speeda, że szok, nic tylko czekać, aż salon jej się znudzi i wypuści się w pozostają cześć mieszkania :) Oczywiście najlepiej wchodzi się pod stół, ławę i krzesła i leży w oknie balkonowym obserwując co się dzieje na boisku :P

Nocki tragiczne, nie wiem co się z nią dzieje :/ Ostatnio mąż ucieka na kanapę, a ja biorę trutnia do swojego łóżka, wtedy spi spokojnie i nie wybudza się tak często.

Co do planów na majówkę, to dopiero w drugi weekend majowy wybieramy się nad morze trochę odsapnąć i odwiedzić znajomych :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Dziewczyny słyszałyście coś o nosidle womar eko, mogę kupić chyba tanio, ale nie wiem czy warto.
    Dopytaj dokładnie które, ale chyba (jako jedno z niewielu z Womara) jest ok.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu cicho.... weszłam z myślą ze poczytam troszke a tu nie ma co czytac ;p

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaahaha jestem geniuszem zła :) Właśnie wylicytowałam starszakowi na allegro ikeowskie łóżeczko piętrowe (antresolę), z materacem, za 120 zl :D Materac i tak kupujemy nowy, ale nowa antresola kosztuje prawie 600 zł, a używane chodzą po min 250zł i to bez materaca :D Pal licho już tę cenę, ale już tak długo mu obiecywaliśmy, że prawie podskoczył pod sufit jak mu powiedzieliśmy, że kupione :D

la_lenka, karolcia87, Magnolia3 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i wczoraj byliśmy na działce ogarniać chatę i ogród po poprzednich właścicielach. Kupowaliśmy zimą, więc nawet nie mieliśmy pojęcia co tam rośnie, tym bardziej, że oni już kilka sezonów tam nie jeździli, więc wszystko nieco zarosło i zapyziało. A wczoraj grabiąc liście dokopałam się do dwóch skalniaczków, paru ładnych roślin, specjalnego miejsca na ognisko :D Niby głupie rzeczy, a cieszą :D 2 lata łaziłam za małżem, żeby przykręcił karnisz, a tutaj wystarczyło pół dnia, żeby taras miał nową barierkę :P Żeby miał takie śmigło w dupce przy pracach domowych, to miałabym najładniejszą chatę w mieście i nie musiałby przychodzić mój ojciec, żeby podokręcać śrubki w drzwiczkach od szafek :>

8pdp47e.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O panie! Ja sie wykoncze od dobrych trzrech tyg albo i lepiej maly budzi sie co 1,5 albo co 2 godz, no i w dzien ale to standard spi 2 razy po pol godziny.
    I wiecie co w przeciagu ostatniego tygodnia pokazaly sie trzy zeby! Najpierw 15 kwietnia gorna jedynka a dzis na dole obie jedynki. No maskara jakas! Oczywiscie do tego nie spania dochodza jeki, katar i temp. Wcale sie temu mojemu aniolkowi nie dziwie tak sie meczy malutki, ale ja tez naprawde wysiadam.
    Dzis w dzien maz sie nim zajmowal i chcialam sie zdrzemnac i z tego zmeczenia zwyxzajnie nie moglam zasnac. Eh wyzalilam sie.

edysia5
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.. forum chyba umiera :( pogoda coraz ladniejsza to i z domów wszystkie wybywaja. Poza tym chyba dzieciaczki coraz ruchliwsze i nie ma jak spokojnie przy kompie posiedziec. Heh.. moze w zimę się ozywimy.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda się pogorszyło deszcz zimno nie chcę się wychodzić. Noc od urodzenia tragedia od 1.15-4.30non stop kręcenie, wiercenie, płacz jęki co chwilę wstawalam i smoka musialam dawać, a i pobudka o 6.30myslalam, że dłużej pospi. Kiedy to się zmieni?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaglądam cały czas, ale trochę mi brak humoru na pisanie, bo doszły do mnie pewne negatywne pogłoski związane z moją pracą i niestety mocno się martwię jak to będzie z powrotem po macierzyńskim.
    Mała ostro pracuje nad próbami raczkowania, na razie idzie jej średnio, nie umie zgrać rączek i nóżek, przewraca się na głowę, ciągły płacz. Ogólnie pełne ręce mam cały czas. Do tego śpi okropnie - ale wyszły jej ostatnio dwa nowe zęby - górna 2 i 1; a drugie 1 i 2 są tak prawie już, pod samym wierzchem.
    Z rozszerzaniem diety powolutku idziemy do przodu, nadal nie dałam jajka i cały czas się boję. Chyba spróbuję najpierw przepiórcze, podobno mniej uczula. Mała stanowczo woli jedzenie do rączki, coraz częściej tak dostaje, chociaż papki też. Na razie cały czas idziemy takim mieszanym trybem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 09:35

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się witamy po krótkich wakacjach.

Zębów nadal brak.

Ale byliśmy na kontroliu dr z rehabilitacji i wszystko super, a nawet trochę do przodu :) uffff

tb734z17s9scq0zt.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w 2 dni wyszly 2 dolne jedynki ! co prawda dopiero ledwo je widac, ale sa! raczkowanie jeszcze jje nie wychodzi a to ciagle chce wstawac na nogi.
    JULITA mam prośbę, bo ty masz książkę 2XME a moją pożyczyłam a chciałam koleżance dać dokładnie co moze jesc mogłabys mi zrobic zdjecia tych tabeli bialko/wegle.tluszcze blonnik na 350kcal? i najlepiej wyslac na maila [email protected] bede wdzięczna :)
    za to rozszerzanie diety to jakas masaka, kaszki zadnej nie chce ale dzis o dziwo zjadla owoce, moze to przez te zeby nie ma apetytu, nie wiem, ale jak tak nam bedzie szlo to do 18tki na mleku

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    O.. forum chyba umiera :( pogoda coraz ladniejsza to i z domów wszystkie wybywaja. Poza tym chyba dzieciaczki coraz ruchliwsze i nie ma jak spokojnie przy kompie posiedziec. Heh.. moze w zimę się ozywimy.
    E tam zaraz umiera. Weekend, ładna pogoda i tyle.

8pdp47e.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaa...

mamy pierwszego zęba :D tak nagle i niespodziewanie :)

przyszła mama, chabasse, Magnolia3 lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba piątego, ale nie da sobie dziś podejrzeć, bo ma dzień marudy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dziś kończymy 8 miesięcy :) ZĄBKÓW BRAK, raczkujemy jak mała wyścigówka:) stajemy samodzielnie w łóżeczku i potrafimy wspiąć się na leżaczek - takie dziś nowe osiągnięcie ;)

chabasse, mmalutka, la_lenka, monaaa85, edysia5, Magnolia3 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piszę bo młody stęka niemiłosiernie :/ a mnie równie niemiłosiernie napierdziela dziura po ósemce ;/ juz trzeci dzien bez zmian az zaczynam tracić nadzieje, ze kiedys to sie zmieni,,,

Ale skoro się juz odezwalam. Laski, ktores z Was pisaly, ze maja termomixa. Zaczynamy sie nad tym zastanawiać... Mam taka wizje, ze bede zajmować sie małym a obiad bedzie się robił prawie sam ;) tzn bede podchodzić i wrzucać po kolei składniki do miski jak Pan termomix bedzie kazał;) czy to naprawde tak wyglada? Czy da sie w tym zrobić "jednogarnkowy" obiad? I najważniejsze czy opłaca sie na to wydać tyyyyle kasy ?

Please help!!!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ja pomału dostaję szału z moją panną. Dostaje totalnej histerii jak znikam jej z oczu. I tu już nawet nie chodzi o wyjścia z pokoju, tylko o samo podniesienie tyłka z kanapy, przy której leży. Wiem, że już kolejny raz o tym piszę, ale myślałam, że to przejdzie, a tu nic.
    La_lenka - nie ciekawa sytuacja, mam nadzieję, że wszystko się jednak pozytywnie rozwiąże.
    Co do jajek, to też już powinnam dać młodej, ale znów ją wysypało, i to akurat w dzień, kiedy była właściwie na samym cycku i boję się, że to przez jajka na twardo zjedzone przeze mnie tego dnia na śniadanie, bo już drugi raz wysypka zgrywa mi się z jajkiem na twardo :/ A czy możliwe jest, że młoda ma atak tych plam na skórze, a jednocześnie ma ładną kupkę?

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy jesteśmy :) czasu trochę mniej, bo dzieciaczki się bardziej absorbujące zrobiły i nawet jak się cycamy, to nie mogę pada mieć na kolanach, bo ten moj mały nicpoń się wygina mi mi łapkami po ekranie stuka xD
    W sobotę starałam się ogarnąć mieszkanie, bo ostatnio sprzątam tylko po łebkach z braku czasu, oczywiście nie skończyłam i w tym tygodniu będę robic to jakoś na raty. W sobotę mamy chrzciny i mimo robienia imprezy w lokalu, to i tak muszę coś przygotować do domu w sensie ciasto i jakąś sałatkę, bo w końcu teście przyjeżdzają. Teściowa młodej jeszcze nie widziała! Juz oczywiście panikuję, że się z wszystkim nie wyrobię! :P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie termomix nie przekonuje. Według mnie to samo mozna osiągnąć kilkoma prostymi sprzetami, np. w parowarze też się samo gotuje. Ale jak ktoś wymyśli maszyne która sama będzie pamiętać o wyjęciu miesa z zamrażarki, obierze warzywa i sama wstawi to kupię.

Ja myślę o szybkowarze, ale się boję tego ciśnienia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 16:05

Magnolia3 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja myślę o szybkowarze, ale się boję tego ciśnienia :/
    Szybkowar jest super, kilo schabu w 20 minut :P A garnki są tak pancerne, nie ma czego się bać.

8pdp47e.png
‹‹ 3114 3115 3116 3117 3118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ