X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    dlatego ja już olałam te puzzle piankowe, pod spodem wygląały jakbym nigdy podłogi nie myła i nie zamiatała tyle syfu. teraz mamy dywan i jest cudowny :)
    A jak sobie radzisz ze śliną/ulewaniem? Bo moja se nadal lubi solidnie beknąć leżąc na brzuszku (i rozsmarować to paluszkiem po macie :P ). Samo mleko jeszcze jako tako, ale już tak z marchewką, rybką itp... O hektolitrach śliny nie wspomnę. Z maty zetrę, a dywanu już nie koniecznie...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że pod dywanem masz to samo ;) tylko, ze tego nie widac - no chyba, ze co tydzień trzepiesz/pierzesz dywan ;)
    Myślę, ze roztoczy to nawet wiecej jest w dywanie ;)

Aaa no wlasnie u nas jak maly sie czolga to ulewanie to standard- kilka razy dziennie. Mate mogę szybko umyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 19:27

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dywan ma jedną zaletę, że jest w całości - więc łatwo można podnieść i odkurzyć pod spodem.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny usunęli mi wlasnie tego czorta ósemkę;) bałam sie tak strasznie, ze myślałam, ze pierwszy raz w zyciu zemdleje - a tu... Nic nie bolalo. Znieczulenie zrobili swoje- pewnie gorzej bedzie jak przestanie działać. Lekarz ostatecznie nie przepisał mi żadnego antybiotyku ani nawet ketanolu bo stwierdził,ze nie spodziewa sie problemów większych niz na zwykla tabelkę przeciwbólową;)

Z plusów - na kolacje mam dzis jesc tylko! lody- kupilam cztery :) i zimne piwko tez wskazane- to sobie jednak podaruje ;) no i nie mogę uprawiać sportów przez weekend - ojejejejjjj jaka szkoda ;) ani dziwgac małego! Cóż tatuś bedzie musial dzis w nocy wstawać ;)

Hehehe żarty, żartami ale mam nadzieje, ze bol nie bedzie gorszy niz wstawanie o małego w nocy :) troche mi smutno, ze nie zobaczyłam dziada! Zapomnialam poprosić o wgląd ;)

la_lenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dywan ma jedną zaletę, że jest w całości - więc łatwo można podnieść i odkurzyć pod spodem.
    Moja mata sie w ogóle nie rozłącza. Przenosze ja 5 m do innego pokoju w jednym kawałku ;) ale spoko, spoko nikogo do kupowania nie namawiam moj sklep z zabawkami i tak już swoje zarobil ;) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Moja mata sie w ogóle nie rozłącza. Przenosze ja 5 m do innego pokoju w jednym kawałku ;) ale spoko, spoko nikogo do kupowania nie namawiam moj sklep z zabawkami i tak już swoje zarobil ;) ;)
    Bo Ty masz inną. Taka klasyczna z kółkami się jednak rozwala. Znaczy przesunąć można, ale żeby tak podnieść pionowo to już nie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Aaaa moje klapki jak widzi to włącza 6 bieg! To nazywamy juz atakiem rekinka ;) i uwielbia obgryzać te zakończenia od maty skip-hop. Odczepia spryciarz i ciumka- a mimo moich staran to to od spodu za czyste nie jest... Pelno paprochów sie tam jednak wbija :/
    Jakbym czytała o swoim ;-)u nas mata jest pogryziona :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas młody jakby się cofnął i nie raczkuje tylko się czołga. Małż juz go nazywa "soldier" do tego czepia się wszystkiego co staje jemu na drodze i się podnosi na kolanach.

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie ulewa na szczęście :)

relgio4pxlxziakh.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasze dziecię nadal nie pełza ani się nie czołga, jak leży na brzuchu i ma jakąś rzecz w zasięgu wzroku do której koniecznie chce się zbliżyć to wyciąga się w jej stronę najmocniej jak się da, prostuje rączkę i nóżki, leży w zasadzie tylko na brzuchu. Za to jak siedzi pupą na panelach to bardzo sprawnie nóżkami przebiera i się przemieszcza. Na zęby nadal czekamy, slinotok cały czas. Jak tam u maluchów zamiłowanie do żyrafki nadal kwitnie?

• julita Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nasza Sophie obrosła w kurz :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ma już prawie wygryzioną dziurę w uchu :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) czyli różnie z tą żyrafką. Jak pomyśle że za tydzień jedziemy nad morze to już się doczekać nie mogę :) oby tylko pogoda dopisała. A jakie wasze plany na majówkę ?

• julita Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plany na majówkę - święta wielkanocne (prawosławne), w tym roku późno wypadają ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zostajemy w domu na majowke :-) jesli pogoda dopisze to moze jakies jednodniowe wycieczki. Poki co to takie wyjazdy mnie przerazaja :-P bo o ile mleko w butelce to na powietrzu jakos zrobie ale jak np podgrzac obiadek? :-P jak Wy to dziewczyny ogarniacie bedac w terenie?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moj maly przespal cala noc od 22:30 do 6:05 bez zadnej pobudki :-D o 6 to myslalam ze juz jest 10 bo taka wyspana bylam :-)
    a wlasnie la_lenka Ty chyba kiedys polecalas jakies tansze nosidelko? :-) mialam zapisanego linka ale pousuwalo mi sie wszystko :-/ moglabys jeszcze raz napisac co to za nosidelko? :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    ile mleko w butelce to na powietrzu jakos zrobie ale jak np podgrzac obiadek? :-P jak Wy to dziewczyny ogarniacie bedac w terenie?
    Cycek dobry na wszystko :P

A nosidełko mam takie http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6116937452&reco_id=4ed1a957-0977-11e6-b9f3-0228c53622e9&ars_rule_id=802

Kassie lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje!
    Teoretycznie dobry na wszystko ale np planujemy wakacje jak maly bedzie mial prawie rok - za wczesnie jeszcze chyba na takie normalne jedzenie wiec nie wiem jak to ogarnac :-P

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie to jest baaaardzo proste. Pewnie Twój maly je co jakies srednio 3 godziny ;) mozesz sobie tak zaplanować wyjście, ze jestes 6h w ciemnym lesie ;) i wówczas dajesz mu sztuczne mleko/pierś. Termos z wrzątkiem lub opakowanie termiczne załatwia sprawę w przypadku sztucznego ;)
    Jak raz zmienisz kolejność posiłków Np obiadek z mlekiem zamienisz to nic mu nie bedzie ;)

Jak chcesz dać obiadek- jestes gdzies, gdzie jest choc jedna restauracja/kawiarnia wchodzisz na choćby kawę i prosisz o podgrzanie obiadku w mikrofali- karmisz prosto ze sloiczka- dziecku to obojętne ;)) a jak byś sie uparla to i w lesie mogłabyś ten obiad dać - podgrzać w domu mocno! i włożyć do dobrego opakowania termicznego lub zrobic sloiczkowi kapiel wodna z termosu ;)

Pierwsze koty za płoty jak to mówią;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 20:43

Kassie lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszałyście coś o nosidle womar eko, mogę kupić chyba tanio, ale nie wiem czy warto.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
‹‹ 3113 3114 3115 3116 3117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ