Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    dlatego ja już olałam te puzzle piankowe, pod spodem wygląały jakbym nigdy podłogi nie myła i nie zamiatała tyle syfu. teraz mamy dywan i jest cudowny :)
    A jak sobie radzisz ze śliną/ulewaniem? Bo moja se nadal lubi solidnie beknąć leżąc na brzuszku (i rozsmarować to paluszkiem po macie :P ). Samo mleko jeszcze jako tako, ale już tak z marchewką, rybką itp... O hektolitrach śliny nie wspomnę. Z maty zetrę, a dywanu już nie koniecznie...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że pod dywanem masz to samo ;) tylko, ze tego nie widac - no chyba, ze co tydzień trzepiesz/pierzesz dywan ;)
    Myślę, ze roztoczy to nawet wiecej jest w dywanie ;)

Aaa no wlasnie u nas jak maly sie czolga to ulewanie to standard- kilka razy dziennie. Mate mogę szybko umyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 19:27

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dywan ma jedną zaletę, że jest w całości - więc łatwo można podnieść i odkurzyć pod spodem.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny usunęli mi wlasnie tego czorta ósemkę;) bałam sie tak strasznie, ze myślałam, ze pierwszy raz w zyciu zemdleje - a tu... Nic nie bolalo. Znieczulenie zrobili swoje- pewnie gorzej bedzie jak przestanie działać. Lekarz ostatecznie nie przepisał mi żadnego antybiotyku ani nawet ketanolu bo stwierdził,ze nie spodziewa sie problemów większych niz na zwykla tabelkę przeciwbólową;)

Z plusów - na kolacje mam dzis jesc tylko! lody- kupilam cztery :) i zimne piwko tez wskazane- to sobie jednak podaruje ;) no i nie mogę uprawiać sportów przez weekend - ojejejejjjj jaka szkoda ;) ani dziwgac małego! Cóż tatuś bedzie musial dzis w nocy wstawać ;)

Hehehe żarty, żartami ale mam nadzieje, ze bol nie bedzie gorszy niz wstawanie o małego w nocy :) troche mi smutno, ze nie zobaczyłam dziada! Zapomnialam poprosić o wgląd ;)

la_lenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dywan ma jedną zaletę, że jest w całości - więc łatwo można podnieść i odkurzyć pod spodem.
    Moja mata sie w ogóle nie rozłącza. Przenosze ja 5 m do innego pokoju w jednym kawałku ;) ale spoko, spoko nikogo do kupowania nie namawiam moj sklep z zabawkami i tak już swoje zarobil ;) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Moja mata sie w ogóle nie rozłącza. Przenosze ja 5 m do innego pokoju w jednym kawałku ;) ale spoko, spoko nikogo do kupowania nie namawiam moj sklep z zabawkami i tak już swoje zarobil ;) ;)
    Bo Ty masz inną. Taka klasyczna z kółkami się jednak rozwala. Znaczy przesunąć można, ale żeby tak podnieść pionowo to już nie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Aaaa moje klapki jak widzi to włącza 6 bieg! To nazywamy juz atakiem rekinka ;) i uwielbia obgryzać te zakończenia od maty skip-hop. Odczepia spryciarz i ciumka- a mimo moich staran to to od spodu za czyste nie jest... Pelno paprochów sie tam jednak wbija :/
    Jakbym czytała o swoim ;-)u nas mata jest pogryziona :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas młody jakby się cofnął i nie raczkuje tylko się czołga. Małż juz go nazywa "soldier" do tego czepia się wszystkiego co staje jemu na drodze i się podnosi na kolanach.

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie ulewa na szczęście :)

relgio4pxlxziakh.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasze dziecię nadal nie pełza ani się nie czołga, jak leży na brzuchu i ma jakąś rzecz w zasięgu wzroku do której koniecznie chce się zbliżyć to wyciąga się w jej stronę najmocniej jak się da, prostuje rączkę i nóżki, leży w zasadzie tylko na brzuchu. Za to jak siedzi pupą na panelach to bardzo sprawnie nóżkami przebiera i się przemieszcza. Na zęby nadal czekamy, slinotok cały czas. Jak tam u maluchów zamiłowanie do żyrafki nadal kwitnie?

• julita Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nasza Sophie obrosła w kurz :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ma już prawie wygryzioną dziurę w uchu :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) czyli różnie z tą żyrafką. Jak pomyśle że za tydzień jedziemy nad morze to już się doczekać nie mogę :) oby tylko pogoda dopisała. A jakie wasze plany na majówkę ?

• julita Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plany na majówkę - święta wielkanocne (prawosławne), w tym roku późno wypadają ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zostajemy w domu na majowke :-) jesli pogoda dopisze to moze jakies jednodniowe wycieczki. Poki co to takie wyjazdy mnie przerazaja :-P bo o ile mleko w butelce to na powietrzu jakos zrobie ale jak np podgrzac obiadek? :-P jak Wy to dziewczyny ogarniacie bedac w terenie?

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moj maly przespal cala noc od 22:30 do 6:05 bez zadnej pobudki :-D o 6 to myslalam ze juz jest 10 bo taka wyspana bylam :-)
    a wlasnie la_lenka Ty chyba kiedys polecalas jakies tansze nosidelko? :-) mialam zapisanego linka ale pousuwalo mi sie wszystko :-/ moglabys jeszcze raz napisac co to za nosidelko? :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    ile mleko w butelce to na powietrzu jakos zrobie ale jak np podgrzac obiadek? :-P jak Wy to dziewczyny ogarniacie bedac w terenie?
    Cycek dobry na wszystko :P

A nosidełko mam takie http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6116937452&reco_id=4ed1a957-0977-11e6-b9f3-0228c53622e9&ars_rule_id=802

Kassie lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje!
    Teoretycznie dobry na wszystko ale np planujemy wakacje jak maly bedzie mial prawie rok - za wczesnie jeszcze chyba na takie normalne jedzenie wiec nie wiem jak to ogarnac :-P

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie to jest baaaardzo proste. Pewnie Twój maly je co jakies srednio 3 godziny ;) mozesz sobie tak zaplanować wyjście, ze jestes 6h w ciemnym lesie ;) i wówczas dajesz mu sztuczne mleko/pierś. Termos z wrzątkiem lub opakowanie termiczne załatwia sprawę w przypadku sztucznego ;)
    Jak raz zmienisz kolejność posiłków Np obiadek z mlekiem zamienisz to nic mu nie bedzie ;)

Jak chcesz dać obiadek- jestes gdzies, gdzie jest choc jedna restauracja/kawiarnia wchodzisz na choćby kawę i prosisz o podgrzanie obiadku w mikrofali- karmisz prosto ze sloiczka- dziecku to obojętne ;)) a jak byś sie uparla to i w lesie mogłabyś ten obiad dać - podgrzać w domu mocno! i włożyć do dobrego opakowania termicznego lub zrobic sloiczkowi kapiel wodna z termosu ;)

Pierwsze koty za płoty jak to mówią;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 20:43

Kassie lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszałyście coś o nosidle womar eko, mogę kupić chyba tanio, ale nie wiem czy warto.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
‹‹ 3113 3114 3115 3116 3117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ