X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, drukarnia tkanin. Fajowe, tylko cena już mniej. Ale kusi. Choć przy tak nieograniczonym wyborze, jakbym miała zdecydować co ja chcę to bym chyba na osiemnastkę małej zrobiła ;)

Pościele na szczęście mam - z lumpka, z wzorami które uwielbiam - jedna w żaby, druga w kolorowe korony.

Oooo! Żeby to było na szarym tle, to znalazłabym mój ideał! https://ku-ka.pl/pl/konfigurator/3204-tkanina.html#/28-wielkosc-20x20_cm/27-material-popelina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 00:05

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety!!!! Po 19 miesiącach wróciła... Trzeba będzie z tym jakos żyć ? Ale jak??? ;) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha 4me ostatnio miałam się pytać :-) mnie dziwnie boli brzuch. Ale może to owulacja??
    A jak z Twoja waga po odstawieniu młodego od piersi?

• chabasse Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie.. tak apropos @... Ja dzisiaj ide do ginki na kontrolną wizytę i po "zezwolenie" na starania o rodzeństwo dla Antka. Nie mam jeszcze okresu pewnie dlatego, że nadal karmię piersią. I teraz zastanawiam sie jak to sie ma do siebie. Muszę skończyć kp aby byla owulka.. czy to nie ma znaczenia? Bo przecież żeby była @ musi byc owulka, a skąd ja teraz mam wiedzieć kiedy ona będzie..??
    Łojj.. chyba strasznie to pogmatwałam.. no ale wiadomo o co kaman.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, Zuza wczoraj skończyła 8 miesięcy, chlip chlip, a nie tak dawno byłam w ciąży ;( a ona już się przymierza do chodzenia na dwóch nogach.
    2lnzd02.jpg

la_lenka, chabasse, edysia5, trix lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    No własnie.. tak apropos @... Ja dzisiaj ide do ginki na kontrolną wizytę i po "zezwolenie" na starania o rodzeństwo dla Antka. Nie mam jeszcze okresu pewnie dlatego, że nadal karmię piersią. I teraz zastanawiam sie jak to sie ma do siebie. Muszę skończyć kp aby byla owulka.. czy to nie ma znaczenia? Bo przecież żeby była @ musi byc owulka, a skąd ja teraz mam wiedzieć kiedy ona będzie..??
    Łojj.. chyba strasznie to pogmatwałam.. no ale wiadomo o co kaman.
    Mi gin tłumaczył, że jeśli między karmieniami jest przynajmniej 6h przerwy to można zajść w ciążę (czyli pojawia się owulka). A kiedy będzie i jak Ci się okres na nowo unormuje tego nie wie nikt :P

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Haha 4me ostatnio miałam się pytać :-) mnie dziwnie boli brzuch. Ale może to owulacja??
    A jak z Twoja waga po odstawieniu młodego od piersi?
    Waga stoi w miejscu nic nie orzytylam ;) a to tak działa kg wracają? To chyba musze się bardziej pilnować ;) bo zwłaszcza na wyjeździe sobie poszaleliśmy no ale z drugiej strony na wakacjach to akurat wolno ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse nie koniecznie musi dojść do owulacji aby @ przyszła, kilka razy w roku cykle mogą być bezowulacyjne

a za mną już 2 x @ ale cieszę się bo liczę, że do października cykle mi się unormują i ruszamy (chyba) ze staraniami a przyszły cykl mam zamiar monitorować (mierzyć temp.) czy jest owulka ;)

ach no i znalazłam sposób na mego niejadka! od kiedy miksuję wszystko na papkę zjada porcje warzyw z mięskiem/owoców w 5 minut! widocznie nie jest jeszcze gotowa na grudki w pokarmie, tylko żeby tak jej do 18. nie zostało :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 15:40

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita a jest jakiś szczególny powód dla, którego chciesz monitować cykl przez mierzenie temp? Tak z ciekawości pytam ;)

Ja stosowalam te testy owulacyjne- siusiu robisz i wszystko jasne :D ;D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się dzień dłuży. Jeszcze z 1,5h zanim mała maruda zaśnie. A męża dziś nie będzie bo w pracy musi dłużej. Wymiekam. Jeszcze zjadłam coś na mieście i brzuch mnie boli. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me temperaturę mierzyłam podczas 9 miesięcy starań o Anastazję i tak weszło mi to w krew :) testy owulacyjne też robiłam ale czasem pokazywały co chciały niby wskazywały że owulka się zbliża a monitoring u gina pokazywał co innego ale to może dlatego że używałam tych po 1zł z Allegro? w szafce łazienkowej mam ich duży zapas więc i pewnie testów będę używać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 17:47

4me lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Marysia znów kiepsko je, flustruje mnie to bardzo, cycuś jest dobry, ale ja chciałabym aby mąż mógł mnie czasem zastąpić, ale ona chyba jeszcze na to nie gotowa. Może ząb idzie, ale one będą jeszcze szły z dwa lata. Mam ochotę wrócić tylko do piersi bo nic się nie będzie marnowało, a z drugiej strony chciałabym już więcej luzu (iść na zebranie do szkoły bez stresu, że mała może być głodna)

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młoda oczywiście olewa kompletnie stałe pokarmy, ale za to dziś odpuściłam i w końcu dałam jej łyżeczkę do zabawy, bo uznałam że i tak nici z jedzenia, buzia ciągle w ciup, a panna nagle hyc i wsadziła ją sobie do buzi w 3 sekundy, potem zaczęła się nią bawić, trochę papki zostało na paluszku i to też po chwili wsadziła sobie do paszczy :D I tak parę razy, tzn nakładałam jej na łychę, a ona wsadzała sobie sama do buzi. Wkurza mnie, że jeszcze nie siedzi, bo bym ją już wpakowała do wysokiego krzesełka i dała to jedzenie normalnie na blaciku, niech sobie w tym sama gmera, skoro jest już jakieś zaciekawienie tematem.
    Btw, spróbowałam ją dziś posadzić, ale przewraca mi się na wszystkie strony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 21:55

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls czyli tak jak moj. Posadze i lata na boki...
    W przyszlym tygodniu idę do OWI z tym śmiesznym skierowaniem od lekarza ze szpiatalnego SORu z dopiskiem PILNE btw! Zobaczymy czy mnie wyśmieją i wyzancza termin za rok ;) czy może jednak przyjmą na konsultacje :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak w ogóle to mam mega stresa- jutro wieczorem wycinają mi ósemkę!!! Trzymajcie za mnie kciuki- boje sie strasznie :/ a nawet bardziej to boje sie chyba tego co bedzie PO... bo mam nadzieje, ze podczas zabiegu jednak znieczulenie zrobi swoje...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me współczuje. U nas Wiktorowi idą aż 4 zęby i od tego również ma katarek biedny marudny, płacze przez sen w dzień maruda. Ide spać, bo jutro czeka nas szczepienie i badanie przed czy ok wszystko.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia posadzona ładnie siedzi to może ugotuję jej jakieś warzywo do łapki co polecacie, może batat w nosie już mam, że nie będzie eko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 22:53

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila to już naprawdę ładnie siedzi ale tylko jak ją posadzę, samej jakoś jej nie wychodzi, ale próbuje :) powiedzcie czy wasze maluchy na kp zasypiają przy piersi? Czy najedzone zostawiacie i same zasypiają? U nas młoda bez cyca nie zaśnie... krzyk, ryk, zabawa no zero snu. Jak dam pierś to moment i dziecko śpi. Boję się że będzie problem

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tej nocy mieliśmy tylko 2 pobodki :-) do tego panicz dalej sobie smacznie śpi. Sama się już obudzilam i nie mogę zasnąć.

4me słyszałam że podczas kp można więcej jeść bo zapotrzebowanie kaloryczne jest większe. Po zakończeniu karmienia trzeba się już bardziej pilnować bo często apetyt zostaje ten sam, a zapotrzebowanie jest mniejsze :-) nie wiem na ile to się sprawdza w praktyce :-)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zasypianie przy piersi.. mój bez cycka przed snem raczej nie usnie, no chyba, że jest na prawdę padnięty zabawą. Z tym ze on nie zasypia podczas a kp, a podczas bujnia na raczkach po jedzonku. Heh.. wiem.. to już duży chlop, ale tak mu się poprzestawialo od czasu tej choroby 3 mce temu. Wcześniej usypial sam na poduszce mojej.
    A w ogóle wczoraj byłam u ginki i ogólnie z rana po cc wszystko ok i od zewnątrz i od srodka. Za to jajniki śpią jak zabite. Zero pecherzykow.. endometrium tez cieniusienkie.. także na dzidziusia teraz nie ma szans. Przede wszystkim powinnam skończyć kp jeśli chce się starać o dziecko. Ale dla mnie to większą trauma niż dla dziecka chyba. Jednak muszę się na coś zdecydowac. Albo kp albo siostrzyczka do mlodego. Eehh.. nie ma lekko.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 3111 3112 3113 3114 3115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ