X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalenka u nas puzzle piankowe nie zdają egzaminu na dywanie, tak jak pisałaś, rozjeżdżają się. Z tym ze my mamy dywan shaggy. Na panelach jest ok.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    La lenka ostatnio to nasza codzienność :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Zebralam sie z rana- obudził mnie budzik a nie dziecko!!! I jak na zalosc, gdy musimy wychodzić to młody spi i spi. Strajkuje- halasujemy a on nic :/ mogłam tyle dzis spac! ;) ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej u nas mata lezy na dywanie, takim zwyklym i jest ok.
    Ja mala sadzam, oczywiscie nie na dlugo, w sumue to tego nie robilam, ale lekarka w por.neonatologicznej sama ja posadzila, wiec moze to nic strasznego.Ina super trzyma w pion.A Chabasse, tak- jak dziecko z czworaka samo sadza dupke i podpiera sie raczka to to jest samodzielne prawidlowe siadanie.
    U mnie znowu wszystkie chore.Mala wczoraj nie spala prawie wcale, dopiero nad ranem zasnela.Dzis bylo troche lepiej.

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me Wy już wyczerpaliscie limit odwiedzin w szpitalu. Mam nadzieję że w końcu to się skończy.

• julita Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooo matko! 4me! ale strachu się najadłaś :/ ale dobrze że wszystko jest ok! kurcze, wczoraj dosłownie o włos znalazłabym się na twoim miejscu. położyłam młodą na łóżku, obłożyłem ją z każdej strony a i tak chwila mojej nieuwagi i rozgrzebali się, no dosłownie złapałam ją w ostatniej sekundzie, już spadała! myślałam że serce mi wyskoczy :/

Nastka wczoraj tak mnie ugryzła (zacisnęła dziąsła i nie chciała póścić a ząb ostry jak igła) za sutka że zrobiła mi się rana, nawet krew się polała, dzisiaj miejsce jest spuchnięte a z bólu ledwo karmie fuck! boli jak cholera! waszym dzieciakom nie zdarza się dziabnąć za cycka? chyba trzeba kończyć KP...

chodziłom mówimy nie! moja rehabilitantka mówi że jak mała nie usiądzie do 8. miesiąca to wówczas ją odwiedzić a teraz zero stresu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 10:40

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

Nastka wczoraj tak mnie ugryzła (zacisnęła dziąsła i nie chciała póścić) za sutka że zrobiła mi się rana, nawet krew się polała, dzisiaj miejsce jest spuchnięte a z bólu ledwo karmie fuck! boli jak cholera! waszym dzieciakom nie zdarza się dziabnąć za cycka? chyba trzeba kończyć KP...
    Jak wyrósł jej pierwszy ząbek to gryzła, tak specjalnie, do krwi, paprało się z tydzień. Konsekwentnie mówiłam, że nie wolno, a jak dalej próbowała gryźć to zabieralam cycka na kilka minut. Raz dwa zalapala jakie są reguły gry i cycus tylko do ssania.
    Niedawno ugryzła mnie jeszcze raz, ale to już niespecjalnie - jadła, właściwie już spała i nagle się wystraszyla - może kot coś zrzucił, już nie pamiętam. W każdym razie odruchowo zacisnela ząbki i trochę mi przyciela sutka.

W razie co, jeśli dziecko nie chce puścić to mały palec w kącik ust i pomoże.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, dziś był maraton usypiania. 1,5h na cycku i jeszcze do tego wczepiona w cycek pazurami, mam dość.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, dziś był maraton usypiania. 1,5h na cycku i jeszcze do tego wczepiona w cycek pazurami, mam dość.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaa, wchodzę poczytać a tu od 11 żadnego wpisu :-) Dziewczyny co z wami?? :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzien!!!!

Z małym wszystko ok- chociaż baba mi nagadala o pękniętej czaszcze a dala skierowanie na okulistyke a wiadomo, ze tam tego nie,mogli sprawdzić... Sprawdzili oko wszystko dobrze i uważam temat za zamknięty! Byliśmy dwa razy w szpitalu i raz u okulisty- wystarczy ;)

A maly mnie wykończy - dzis od 14 mial takie jazdy, ze tylko ręce, ręce i ręce. A nawet na tych rękach czasem miauczał.... Nie wiem co mu jest ale mam nadzieje, ze to tylko zeby!!!

Padam na na twarz! Jak to potrwa dluzej to skutecznie zniechęci mnie do rodzeństwa dla siebie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 21:03

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam czasu pisać! Pierwszy raz od zarejestrowania sie na forum nie mam czasu wlasnie przez tego małego terroryste ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a jak Twój maly zachowuje się w nosidle? Bo mój właśnie wtedy się uspokaja i tuli do mnie. Może to Wam ułatwi funkcjonowanie.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zdycham cały dzień, to ciśnienie mnie zabije. O mało nie usnęłam dziś na kursach z prawka, a jak wyszłam, to z kolei myślałam, że rozsadzi mi czaszkę.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, wrzucam, bo to bardzo popularny u nas mebel z IKEA, zwłaszcza w dziecięcych pokojach:

http://www.corriere.it/esteri/16_aprile_20/altro-bambino-travolto-torna-l-allarme-la-cassettiera-ikea-malm-407b826a-06ff-11e6-8870-6aa8c10eafcf.shtml?cmpid=SF020103COR

Po włosku, więc już tłumaczę: W USA w ciągu kilku miesięcy troje dzieci zginęło przygniecione komodą MALM z IKEA, musi być przykręcona do ściany.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Laski, wrzucam, bo to bardzo popularny u nas mebel z IKEA, zwłaszcza w dziecięcych pokojach:

http://www.corriere.it/esteri/16_aprile_20/altro-bambino-travolto-torna-l-allarme-la-cassettiera-ikea-malm-407b826a-06ff-11e6-8870-6aa8c10eafcf.shtml?cmpid=SF020103COR

Po włosku, więc już tłumaczę: W USA w ciągu kilku miesięcy troje dzieci zginęło przygniecione komodą MALM z IKEA, musi być przykręcona do ściany.
    Między innymi po to ostatnio ojca sciagalam. Teraz już mam przykrecone :P

Dżuls lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżuls - starszak ma taką, tylko z 3 szufladami i faktycznie, jak nie była przykręcona i otowrzyłam wszystkie szuflady to się przewracała

4me - dobrze, że wszystko ok. Nam kiedyś starszak za czasów niemowlęcych też tak spadł z łóżka, wprost na głowę i rurę od grzejnika. Niestety to był początek wywrotek i walenia głową w różne rzeczy. Mam nadzieję, że młodszy będzie ostrożniejszy

atdcwn154po83a78.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me a jak Twój maly zachowuje się w nosidle? Bo mój właśnie wtedy się uspokaja i tuli do mnie. Może to Wam ułatwi funkcjonowanie.
    Ojj tak! Tylko dzieki Tuli cokolwiek mogłam zrobic. Kupilam to w najlepszym momencie. Wczesniej nie miałam takich problemów z nim wiec nie myślałam, ze bede w domu to wykorzystywać. Teraz o obiedzie to nawet nie mysle ale nawet przygotowanie kąpieli dla niego i kaszki na noc, gdy jestem sama, tak jak dzis, jest niemożliwe! Dlatego dzis włożyłam tule i daliśmy rade- uspokaja sie a jak jest zmęczony to potrafi w niej odpłynąć nawet jak ja chodzę i cos robię.

W ogóle na wyjeździe super sprawdziła sie i tula i nasza spacerowka. Ani na jedno ani na drugie nie zaluje kasy- super rzeczy :D

Jak ktos sie waha nad tulą - to meeega polecam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:09

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze a propos tanin - nadziałam się właśnie w necie na coś takiego:
    https://ku-ka.pl/pl/3-wszystkie

la_lenka, Anitka201 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ kusicie tymi wszystkimi tkaninami... W sumie to ja mam jeden fajny koc, który używam non stop, drugi taki sobie a z trzeciego młody wyrosl bo byl tylko do gondoli i ... Chyba tez bede sobie musiała uszyć;)

Ale najpierw poszewki na posciel! bo mam jedna i piorę w kółko :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:44

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3110 3111 3112 3113 3114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ