X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - challenge accepted! :) Przekopię sklepy w necie i może wykopię coś "odkrywczego", bo niestety większość z tych materiałów ma tak oklepane wzory, że nie da się na to patrzeć, do tego większość niestety na białym albo jasnym tle. Pierwszy soczek pity w wózku i podkładka przestaje zdobić, tylko zaczyna szpecić i straszyć plamami.
    Ja z kolei zastanawiam się, czy do mojego wózka będzie pasować ta podkładka, bo emmaljunga ma taką dziwną spacerówkę, że jak kładzie się oparcie do pozycji leżącej, to pleckom podnoszą się boczki i zagłówek, i nie wiem jak ba tym będzie zachowywać się ta podkładka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 19:12

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisz sobie w allegro Robert Kaufman albo Michael Miller - bardzo ładne, dziecięce wzory tkanin.

http://allegro.pl/robert-kaufman-fabulous-foxes-liski-navy-ahe-15634-i6092456026.html <3

http://allegro.pl/michael-miller-flock-navy-ptaki-granat-cx6356-i6116082198.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 19:20

la_lenka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia w krzesełku do karmienia jest pod kątem, czasami na chwilkę ją zrobię do pionu, ale bardzo rzadko. Sadzam ją na swoich kolanach i to opiera się o mnie pod kątem lub czasami na podłodze jak się bawimy, siedzę w rozkroku, ona między moimi nogami, oparta pleckami. Nie wiem czy tak można czy nie :/ ale czasami widzę, że już ma dość leżenia na brzuchu i wtedy siadamy i bawimy się np siosrzyczką szczeniaczka

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wkładki do wozka, to dzis zamówiłam z pokochaj minky komplet w lody i minky w kolorze truskawkowego sorbetu :) do czarnego wozka z czerwona buda powinno być fajnie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka a może to Ci się spodoba ;-)
    http://sweetcraft.pl/kategoria-produktu/tkaniny-bawelniane/

la_lenka, Dżuls lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Wpisz sobie w allegro Robert Kaufman albo Michael Miller - bardzo ładne, dziecięce wzory tkanin.

http://allegro.pl/robert-kaufman-fabulous-foxes-liski-navy-ahe-15634-i6092456026.html <3

http://allegro.pl/michael-miller-flock-navy-ptaki-granat-cx6356-i6116082198.html
    Dzięki wielkie, ale jak zwykle następuje mój problem - jak wzór mi się podoba to kolor nie pasuje i na odwrót. :P

Mam jeden wzór nad którym się zastanawiam, ale jest turbo infantylny. Niby to dla dziecka, ale nie wiem czy aż tak przełknę ;) http://drecotton.pl/pl/tkaniny/1918-bawelna-100-dziewczynka-z-kotkiem-na-grafitowym-tle-904.html

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja z kolei nie lubię wzorów jednocześnie infantylnych i pastelowych, kocham granat i takie kolory, które nie są do końca oczywiste jeśli chodzi o tkaniny dla dzieci, więc jest mały wybór. Za to mam straszną słabość do etnicznych wzorów i już wiem, że będzie kolejny kocyk, no powiedzmy że "na lato" :P <3 http://sweetcraft.pl/sklep/etno-001/ (od Anitki ;) )
    A ten wzór co podrzuciłaś nie jest zły, taki torchę oldschoolowy ;) Jeśli wzór będzie drobny, to nie będzie się tak rzucał w oczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 22:13

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję się w 100% :D :D :D
    https://www.youtube.com/watch?v=4GrsHkxxwYw

Anitka201, Hagne lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls przywołuje cie do porządku! Jesteś łasa na kocyki :-) nie no zartuje ;-) mnie też ten wzór się podoba. Juz kiedyś miałam napisać ze składam reklamacje bo obiecywałas ze wszycy zawala nas kocykami a my nadal mamy tylko 2 które kupiliśmy na początku :-)
    Ta bawełna (z podanej strony) jest bardz fajnej jakości.

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka szczerze to średni ten szary z dziewczynkami :) jest taaki wybór, ze musisz szukac dalej :)

Dziewczyny my dzis byliśmy z małym u okulisty bo mial cos popękane zylki w oczku i opuchnięte lekko i juz nie wiedziałam, czy to zapalenie spojówek wróciło, czy to moze od tego uderzenia... No i niby wszystko ok ale dostaliśmy kolejne skierowanie do szpitala, zeby sprawdzić czy czaszka nie peknieta... (zapalenie spojówek jest niestety:/ )
    Nie wiem juz sama co o tym wszystkim myśleć... Młody bryka, bawi sie smieje- nie wygląda jakby mu cos bylo... No ale zignorować takiego skierowania nie potrafię... Wiec jutro czeka mnie pewnie pól dnia w szpitalu w kolejkach:/ a wlasnie i niby nie musimy jechac dzis tylko jutro bo to profilaktycznie... I badz tu mądry człowieku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 21:36

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    :D

Hahahah poprawilas mi humor :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lalenka szczerze to średni ten szary z dziewczynkami :) jest taaki wybór, ze musisz szukac dalej :)
    No właśnie też tak trochę czuję. Podoba mi się, że z kotkiem (bo ja kociara jestem do szczętu), ale coś mi nie do końca w tym wzorze leży. Ale jak dla mnie to wybór spełniający moje wytyczne jest raczej kiepski, nic nie mogę znaleźć. :/

Co do szpitala, ja bym poszła. Wiadomo że siedzenie w poczekalni to nic fajnego, ale lepiej sprawdzić. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak idę na pewno. Dlatego klade sie juz albo dopiero spac bo jeszcze jutro czeka mnie dluga droga z rana do tego szpitala.

Szkoda mi mojego maluszka- co ta okulistka mu dzis z okiem robila to pobieranie krwi i cewnikowanie małego przy tym to pikus :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 22:03

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i szukam kolejnej rzeczy - dywanu. Mała mi się rozturliwuje na całe mieszkanie. Wolałabym żeby miała chociaż miękki dywan do asekuracji jak zacznie siadać i się wywalać. Tylko nie wiem... do dziewczyn mających maty puzzlowe - myślicie, że mogą być położone NA dywanie? Nie będą się rozczepiać albo "pływać"?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - ja bym poszła, przynajmniej będziesz spać spokojnie.

Anitka - ej no, słyszałam od którejś z dziewczyn, że miałam rację, bo nastąpiło u niej cudowne rozmnożenie się kocyków - kupiła dwa, a ma teraz siedem :D A ja, fakt, jestem łasa na kocyki ostatnio, ale wiesz, nie wydawałam kasy na te noworodkowe pierdoły, to teraz sobie poszaleję i uszyję sobie dokładnie taki kocyk, jak chcę, od razu większy, pod konkretny wózek, cienki, gubszy itd. :) Ogólnie jaram się strasznie szyciem ostatnio, w sensie że można coś sobie wybrać i uszyć dokładnie takie, jakie się chce, a nie wybierać w gotowcach, do których ma się zawsze jakieś "ale" i wybiera trochę z braku laku.

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja siedzę i szukam kolejnej rzeczy - dywanu. Mała mi się rozturliwuje na całe mieszkanie. Wolałabym żeby miała chociaż miękki dywan do asekuracji jak zacznie siadać i się wywalać. Tylko nie wiem... do dziewczyn mających maty puzzlowe - myślicie, że mogą być położone NA dywanie? Nie będą się rozczepiać albo "pływać"?
    http://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/wykonczenie-podlogi/dywany/dywan-fornax-120-x-170-cm-multicolor-2.html kupiłam taki, jest super miękki :))) myślę, że nie da się ich połoyc na dywan, chyba ze bedzie cienki jak wykladina. ja zrezygnowalam praktycznie z puzzli, Lilka i tak je rozkladala na czesci i wsadzala do buzi :D

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    http://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/wykonczenie-podlogi/dywany/dywan-fornax-120-x-170-cm-multicolor-2.html kupiłam taki, jest super miękki :))) myślę, że nie da się ich połoyc na dywan, chyba ze bedzie cienki jak wykladina. ja zrezygnowalam praktycznie z puzzli, Lilka i tak je rozkladala na czesci i wsadzala do buzi :D
    Zupełnie mi nie pasuje, ale cudny jest! <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Zupełnie mi nie pasuje, ale cudny jest! <3
    wiem, Wy wszystkie lubicie wszystko stonowane nie dzieciowe :D

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    wiem, Wy wszystkie lubicie wszystko stonowane nie dzieciowe :D
    Tyle, że ja go szukam do swojego "salonu", bo nie mam (jeszcze) pokoju dziecięcego :P
    Ogólnie pooglądałam i już kocham, pożądam ten http://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/wykonczenie-podlogi/dywany/dywan-fornax-120-x-170-cm-multicolor-3.html#product
    Tylko:
    a) to dla mnie za mały rozmiar
    b) zupełnie mi nie pasuje do niczego
    c) mąż się nie godzi, skomentował, że jak z parady ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Tyle, że ja go szukam do swojego "salonu", bo nie mam (jeszcze) pokoju dziecięcego :P
    Ogólnie pooglądałam i już kocham, pożądam ten http://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/wykonczenie-podlogi/dywany/dywan-fornax-120-x-170-cm-multicolor-3.html#product
    Tylko:
    a) to dla mnie za mały rozmiar
    b) zupełnie mi nie pasuje do niczego
    c) mąż się nie godzi, skomentował, że jak z parady ;)
    a widzisz bo u mnie to w dziecięcym leży :D

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 3109 3110 3111 3112 3113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ