X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - challenge accepted! :) Przekopię sklepy w necie i może wykopię coś "odkrywczego", bo niestety większość z tych materiałów ma tak oklepane wzory, że nie da się na to patrzeć, do tego większość niestety na białym albo jasnym tle. Pierwszy soczek pity w wózku i podkładka przestaje zdobić, tylko zaczyna szpecić i straszyć plamami.
    Ja z kolei zastanawiam się, czy do mojego wózka będzie pasować ta podkładka, bo emmaljunga ma taką dziwną spacerówkę, że jak kładzie się oparcie do pozycji leżącej, to pleckom podnoszą się boczki i zagłówek, i nie wiem jak ba tym będzie zachowywać się ta podkładka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 19:12

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisz sobie w allegro Robert Kaufman albo Michael Miller - bardzo ładne, dziecięce wzory tkanin.

http://allegro.pl/robert-kaufman-fabulous-foxes-liski-navy-ahe-15634-i6092456026.html <3

http://allegro.pl/michael-miller-flock-navy-ptaki-granat-cx6356-i6116082198.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 19:20

la_lenka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia w krzesełku do karmienia jest pod kątem, czasami na chwilkę ją zrobię do pionu, ale bardzo rzadko. Sadzam ją na swoich kolanach i to opiera się o mnie pod kątem lub czasami na podłodze jak się bawimy, siedzę w rozkroku, ona między moimi nogami, oparta pleckami. Nie wiem czy tak można czy nie :/ ale czasami widzę, że już ma dość leżenia na brzuchu i wtedy siadamy i bawimy się np siosrzyczką szczeniaczka

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wkładki do wozka, to dzis zamówiłam z pokochaj minky komplet w lody i minky w kolorze truskawkowego sorbetu :) do czarnego wozka z czerwona buda powinno być fajnie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka a może to Ci się spodoba ;-)
    http://sweetcraft.pl/kategoria-produktu/tkaniny-bawelniane/

la_lenka, Dżuls lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Wpisz sobie w allegro Robert Kaufman albo Michael Miller - bardzo ładne, dziecięce wzory tkanin.

http://allegro.pl/robert-kaufman-fabulous-foxes-liski-navy-ahe-15634-i6092456026.html <3

http://allegro.pl/michael-miller-flock-navy-ptaki-granat-cx6356-i6116082198.html
    Dzięki wielkie, ale jak zwykle następuje mój problem - jak wzór mi się podoba to kolor nie pasuje i na odwrót. :P

Mam jeden wzór nad którym się zastanawiam, ale jest turbo infantylny. Niby to dla dziecka, ale nie wiem czy aż tak przełknę ;) http://drecotton.pl/pl/tkaniny/1918-bawelna-100-dziewczynka-z-kotkiem-na-grafitowym-tle-904.html

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja z kolei nie lubię wzorów jednocześnie infantylnych i pastelowych, kocham granat i takie kolory, które nie są do końca oczywiste jeśli chodzi o tkaniny dla dzieci, więc jest mały wybór. Za to mam straszną słabość do etnicznych wzorów i już wiem, że będzie kolejny kocyk, no powiedzmy że "na lato" :P <3 http://sweetcraft.pl/sklep/etno-001/ (od Anitki ;) )
    A ten wzór co podrzuciłaś nie jest zły, taki torchę oldschoolowy ;) Jeśli wzór będzie drobny, to nie będzie się tak rzucał w oczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 22:13

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję się w 100% :D :D :D
    https://www.youtube.com/watch?v=4GrsHkxxwYw

Anitka201, Hagne lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls przywołuje cie do porządku! Jesteś łasa na kocyki :-) nie no zartuje ;-) mnie też ten wzór się podoba. Juz kiedyś miałam napisać ze składam reklamacje bo obiecywałas ze wszycy zawala nas kocykami a my nadal mamy tylko 2 które kupiliśmy na początku :-)
    Ta bawełna (z podanej strony) jest bardz fajnej jakości.

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka szczerze to średni ten szary z dziewczynkami :) jest taaki wybór, ze musisz szukac dalej :)

Dziewczyny my dzis byliśmy z małym u okulisty bo mial cos popękane zylki w oczku i opuchnięte lekko i juz nie wiedziałam, czy to zapalenie spojówek wróciło, czy to moze od tego uderzenia... No i niby wszystko ok ale dostaliśmy kolejne skierowanie do szpitala, zeby sprawdzić czy czaszka nie peknieta... (zapalenie spojówek jest niestety:/ )
    Nie wiem juz sama co o tym wszystkim myśleć... Młody bryka, bawi sie smieje- nie wygląda jakby mu cos bylo... No ale zignorować takiego skierowania nie potrafię... Wiec jutro czeka mnie pewnie pól dnia w szpitalu w kolejkach:/ a wlasnie i niby nie musimy jechac dzis tylko jutro bo to profilaktycznie... I badz tu mądry człowieku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 21:36

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    :D

Hahahah poprawilas mi humor :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lalenka szczerze to średni ten szary z dziewczynkami :) jest taaki wybór, ze musisz szukac dalej :)
    No właśnie też tak trochę czuję. Podoba mi się, że z kotkiem (bo ja kociara jestem do szczętu), ale coś mi nie do końca w tym wzorze leży. Ale jak dla mnie to wybór spełniający moje wytyczne jest raczej kiepski, nic nie mogę znaleźć. :/

Co do szpitala, ja bym poszła. Wiadomo że siedzenie w poczekalni to nic fajnego, ale lepiej sprawdzić. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak idę na pewno. Dlatego klade sie juz albo dopiero spac bo jeszcze jutro czeka mnie dluga droga z rana do tego szpitala.

Szkoda mi mojego maluszka- co ta okulistka mu dzis z okiem robila to pobieranie krwi i cewnikowanie małego przy tym to pikus :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 22:03

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i szukam kolejnej rzeczy - dywanu. Mała mi się rozturliwuje na całe mieszkanie. Wolałabym żeby miała chociaż miękki dywan do asekuracji jak zacznie siadać i się wywalać. Tylko nie wiem... do dziewczyn mających maty puzzlowe - myślicie, że mogą być położone NA dywanie? Nie będą się rozczepiać albo "pływać"?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - ja bym poszła, przynajmniej będziesz spać spokojnie.

Anitka - ej no, słyszałam od którejś z dziewczyn, że miałam rację, bo nastąpiło u niej cudowne rozmnożenie się kocyków - kupiła dwa, a ma teraz siedem :D A ja, fakt, jestem łasa na kocyki ostatnio, ale wiesz, nie wydawałam kasy na te noworodkowe pierdoły, to teraz sobie poszaleję i uszyję sobie dokładnie taki kocyk, jak chcę, od razu większy, pod konkretny wózek, cienki, gubszy itd. :) Ogólnie jaram się strasznie szyciem ostatnio, w sensie że można coś sobie wybrać i uszyć dokładnie takie, jakie się chce, a nie wybierać w gotowcach, do których ma się zawsze jakieś "ale" i wybiera trochę z braku laku.

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja siedzę i szukam kolejnej rzeczy - dywanu. Mała mi się rozturliwuje na całe mieszkanie. Wolałabym żeby miała chociaż miękki dywan do asekuracji jak zacznie siadać i się wywalać. Tylko nie wiem... do dziewczyn mających maty puzzlowe - myślicie, że mogą być położone NA dywanie? Nie będą się rozczepiać albo "pływać"?
    http://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/wykonczenie-podlogi/dywany/dywan-fornax-120-x-170-cm-multicolor-2.html kupiłam taki, jest super miękki :))) myślę, że nie da się ich połoyc na dywan, chyba ze bedzie cienki jak wykladina. ja zrezygnowalam praktycznie z puzzli, Lilka i tak je rozkladala na czesci i wsadzala do buzi :D

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    http://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/wykonczenie-podlogi/dywany/dywan-fornax-120-x-170-cm-multicolor-2.html kupiłam taki, jest super miękki :))) myślę, że nie da się ich połoyc na dywan, chyba ze bedzie cienki jak wykladina. ja zrezygnowalam praktycznie z puzzli, Lilka i tak je rozkladala na czesci i wsadzala do buzi :D
    Zupełnie mi nie pasuje, ale cudny jest! <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Zupełnie mi nie pasuje, ale cudny jest! <3
    wiem, Wy wszystkie lubicie wszystko stonowane nie dzieciowe :D

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    wiem, Wy wszystkie lubicie wszystko stonowane nie dzieciowe :D
    Tyle, że ja go szukam do swojego "salonu", bo nie mam (jeszcze) pokoju dziecięcego :P
    Ogólnie pooglądałam i już kocham, pożądam ten http://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/wykonczenie-podlogi/dywany/dywan-fornax-120-x-170-cm-multicolor-3.html#product
    Tylko:
    a) to dla mnie za mały rozmiar
    b) zupełnie mi nie pasuje do niczego
    c) mąż się nie godzi, skomentował, że jak z parady ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Tyle, że ja go szukam do swojego "salonu", bo nie mam (jeszcze) pokoju dziecięcego :P
    Ogólnie pooglądałam i już kocham, pożądam ten http://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/wykonczenie-podlogi/dywany/dywan-fornax-120-x-170-cm-multicolor-3.html#product
    Tylko:
    a) to dla mnie za mały rozmiar
    b) zupełnie mi nie pasuje do niczego
    c) mąż się nie godzi, skomentował, że jak z parady ;)
    a widzisz bo u mnie to w dziecięcym leży :D

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 3109 3110 3111 3112 3113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ