X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ciągle nic :P
    Po pierwszym porodzie okres bolał minimalnie mocniej, ale też pierwszy raz dosłownie czułam owulację, bo wcześniej nic. Czyli bolało dwa razy w miesiącu i do tego mocniej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 07:03

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls nie strasz. Ja miałam tak, ze czasem musiałam z pracy sie zwalniac- nie moze byc mocniej! Protestuje!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dokładnie to wczoraj powiedziałam malzowi,ze ból może mniejszy ale ja cały dzień latam za młodym, ciągle go podnoszę itp itd..
    Jakieś 2 tyg tem czułam owulacje, do tego spuchlam 2 kg (woda) wiec spodziewałam się ze okres juz za rogiem.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kiedy można dziecku podawać jakieś płatki owsiane np błyskawiczne?

• easymum Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres też niestety bolesny, tzn pierwszy był w miarę, ale kolejne w sumie jak przed ciążą :( nie wiem skąd ta fama, że po ciąży nie boli. Tyle prawdy w tych medycznych statystykach ;)

Jeszcze 2 dni temu marudziłam, że młoda nie naśladuje, no to od wczoraj klaszcze w łapki :) niezdarnie, ale uroczo i robi przy tym słodką minkę - wymiękam :) a wystarczyło kilka razy pokazać jej stukanie klockiem o klocek, to jej się spodobało i zaczęła uderzać sama. No i potem błysk i brawo też powtarza. A jak robię pa,pa zaczyna się głośno śmiać :) Tylko to gaworzenie sylabami w lesie, ale ma czas, dużo gada do siebie, dzisiaj nawet obudziła mnie śpiewaniem ;)

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Keter fajnie wygląda, ale np. do mojego mieszkania byłoby już za grzmotowate :)
    Według mnie (choć ikeowe widziałam tylko w knajpie, nie miałam okazji porównać jednego obok drugiego) keter nie jest zupełnie większy jeśli chodzi o zajmowanie przestrzeni/rozstaw nóg. Ogólnie na żywo byłam zaskoczona, że jest takie niewielkie. Jeśli chodzi o wygląd to też mi się bardzo podobało. Cena też zła nie jest porównując np. do takiego Tripp Trapp ;)

Za to co do okresu po porodzie to mogę wam powiedzieć skąd się wzięło przekonanie, że nie boli. Bo są takie kobiety. Na przykład ja się pod tym podpisuję. :P U mnie w tej chwili okres przychodzi zupełnie niespodziewanie, zero wcześniejszych symptomów, zero bólu. Nie wzięłam nawet jednej tabletki przeciwbólowej, bo nie było potrzeby. A ja miałam już (chyba) 4 (5?) okresów, ciągle bezbolesne. Moja siostra po swojej ostatniej ciąży jest 7 lat (a po porodzie 11 lat) i nadal stwierdza, że tabletkę musi od wielkiego dzwonu.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka na rynku jest wiele podróbek tego krzesełka (stokke). Tez je rozważałam :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 15:41

la_lenka, easymum, mmalutka, julita, Dżuls, Luna1, Kassie, Hagne, przyszła mama, bento, 4me, edysia5, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, co to za przykrycie, bo cudnie wygląda? (moje kolory!)

Oczywiście uśmiech powalający! <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambusowy otulacz "pada lemoniada" z firmy maylily. Prezent od babci :-)

la_lenka lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle moje dziecko ma wywalone na wszystkie niby "hitowe" zabawki. Kupiłam jej właśnie jakąś taką kulę (Hula-kula? no coś w tym stylu). Że niby super, że zachęca do poruszania się, uczy raczkowania... Zainteresowania było 5 minut i kula leży, mała ma w nosie piosenki, światełka, tulanie.
    Obecnie hitem jest rozmontowywanie maty i gryzienie łączników :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Bambusowy otulacz "pada lemoniada" z firmy maylily. Prezent od babci :-)
    Polecasz?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Polecasz?
    W sumie spełnia swoje zadanie. Ten materiał to taka jakby wiskoza. Jest delikatny, lekko lejacy materiał. Idealnie nadaje się do auta, wózka jak chce tylko okryć młodego. Podobno w lecie ten materiał chłodzi. U nas się sprawdza w 100% ale zdaje sobie sprawę ze komuś zwyczajnie nie podpasuje. Jako plus otulacz posiada takie uszy do zawiązywania (np w aucie do zagłówka, wózka czy nawet na szyję aby spokojnie nakarmić dziecko w miejscu publicznym bez wystawiania piersi). No i jest ogromny :-)
    Długo chodziłam za jakimś otulaczem bambusowym. Nie mogłam zdecydować się na wzór i nagle ten wpadł mi w oko, a ze babcia miała nieodparta ochotę kupić coś młodemu to zaproponowałam ten kocyk :-)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny od kiedy można dziecku podawać jakieś płatki owsiane np błyskawiczne?
    Moja już je, ale ja je zmieniłam blenderem na miał i tak jej podaje jak kaszkę :) przy okazji w samochodzie pałąk od fotelika zawsze musi byc podniesiony

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Moja już je, ale ja je zmieniłam blenderem na miał i tak jej podaje jak kaszkę :) przy okazji w samochodzie pałąk od fotelika zawsze musi byc podniesiony
    Wiem :-) to był postój na karmienie :-)
    Co do owsianki to zacznę jemu podawać na przemian z płatkami jaglanymi.

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wiem :-) to był postój na karmienie :-)
    Co do owsianki to zacznę jemu podawać na przemian z płatkami jaglanymi.
    Ja podaje, bo za bardzo kaszki jej nie smakuja, a te jaglane to robi się tak samo?? Nigdy ich nie jadłam, a na pewno zdrowsze niz kaszka manna

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja podaje blyskawiczne płatki jaglane. W sumie ich nie miksuje. Młody wcina aż miło (szkoda ze obiadu tak chętnie nie je ) dodaje do tego starte lub prazone jabłko. W smaku bardzo dobre :-) czasami wspólnie to jemy na śniadanie :-)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie szukam bambusowego otulacza na lato. Ten jest bardzo ładny, ale cenowo... Pomyślę. Jeszcze męża wyślę do Tkmaxxa, kiedyś tam widziałam świetne (i nie kupiłam, bo nie rozumiałam wtedy do czego to).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Też właśnie szukam bambusowego otulacza na lato. Ten jest bardzo ładny, ale cenowo... Pomyślę. Jeszcze męża wyślę do Tkmaxxa, kiedyś tam widziałam świetne (i nie kupiłam, bo nie rozumiałam wtedy do czego to).
    To ja poproszę krótki wygład do czego to, bo może jeszcze nie wiem, że tego potrzebuję. Czy pod nazwa otulacz nie kryje się po prostu coś a la pieluszka tetrowa, tylko że z materiału dobrej jakości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 11:06

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gdzie jest guzik spowalniający? jakiś przycisk "slow down"?
    w poniedziałek mała zaczeła raczkować a od wczoraj samodzielnie siadać z pozycji na pieska :O to może jutro zacznie chodzić a pojutrze biegać?

hmm muszę zastanowić się nad jakimiś płatkami o których piszecie bo kaszką z woda mała pluje, próbowałam różnych smaków bo myślałam że w tym tlwi problem ale chyba nie.

ach no i kolejna cała noc przespana, kaszka dodana do butli z mlekiem to chyba był dobry pomysł :)

Anitka! uroczyyyyyy synuś!!! <3

Anitka201 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 3128 3129 3130 3131 3132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ