X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio problem, to znaczy jest coś co mnie zastanawia w zachowaniu małej.
    Podczas zabawy, gdy przekłada coś z rączki do rączki lub po prostu bierze w rączki, przechyla główkę na bok, podnosi ramię i kładzie na nie główkę. Trochę dziwnie to wygląda. Myślałam że robi tak jak jest już zmęczona i chce spać, ale jednak w ciągu dnia też. Zauważyliście coś podobnego u swoich dzieci ?

• julita Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bożeeeeeee od 3 dni znowu problem z jedzeniem, no taki wkurw mnie bierze że szok!
    mała wszystko pięknie jadła, porcje warzyw/owoców pochłaniała w 3 minuty a teraz co jej nie podam to wypluwa, nic nie zjadła od 3 dni (oprócz mleka), dawałam jej różne smaki, różne konsystencji i nic! no glizda mała nauczyła się wypluwać i pluje po każdej łyżeczce. zaraz pęknę ze złości :|

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    Ja mam ostatnio problem, to znaczy jest coś co mnie zastanawia w zachowaniu małej.
    Podczas zabawy, gdy przekłada coś z rączki do rączki lub po prostu bierze w rączki, przechyla główkę na bok, podnosi ramię i kładzie na nie główkę. Trochę dziwnie to wygląda. Myślałam że robi tak jak jest już zmęczona i chce spać, ale jednak w ciągu dnia też. Zauważyliście coś podobnego u swoich dzieci ?
    Siostrzenica robi identycznie. Jest 1.5 miesiaca starsza od mojego babla

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita łącze się w bólu. U nas to samo. Mały wcześniej pięknie jadł, a teraz szkoda gadać.
    Na zaprzeczenie dodam zdjęcie. Ten turystyczny fotelik do karmienia kupiłam w lumpie za uwaga: 2 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 06:52

la_lenka, Dżuls, karolcia87, chabasse, julita, 4me lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam takie samo na olx za 100 zł :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jedzenie małej akurat teraz nie narzekam

Macie jakieś klocki dla dzieciaków? Mała lubi wrzucać rzeczy do miseczki (i wyciągać). Chciałbym kupić coś w stylu sortera, ale no właśnie, bez tego sortowania, bo tego nie ogarnia. Pomyślałam, że kupię jej jakieś fajne klocki, o różnych kształtach, najlepiej różnych fakturach... Istnieje w ogóle coś takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 22:54

Anitka201, karolcia87, MadziaRatMed, Hagne, Dżuls, chabasse lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma lego duplo (potrafi się zająć poszczególnym elementem) ma też taka fajna drewniana zabawkę : http://olx.pl/i2/oferta/montessori-przebijanka-wbijanka-eko-drewniana-z-kulkami-CID88-IDeCpJf.html#:6f6e472991
    i to faktycznie robi furorę. Wkłada kulki do tych dziurek ( zabrałam młotek ;-) )

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka , super wygląda to samodzielne jedzenie. Co Łucja ma na talerzyku?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluski jaglane (z płatków) z marchewką i serkiem.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Kluski jaglane (z płatków) z marchewką i serkiem.
    Podzielisz się przepisem?

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Macie jakieś klocki dla dzieciaków? Mała lubi wrzucać rzeczy do miseczki (i wyciągać). Chciałbym kupić coś w stylu sortera, ale no właśnie, bez tego sortowania, bo tego nie ogarnia. Pomyślałam, że kupię jej jakieś fajne klocki, o różnych kształtach, najlepiej różnych fakturach... Istnieje w ogóle coś takiego?

U nas świetnie sprawdza się żyrafka Fisher Price po starszaku. Ciekawe duże klocki, różne faktury, do tego w środku przeróżne zwierzaki, a sama żyrafka gra, jak wrzuci się do niej klocek. Młoda już ogarnęła, ze tam nalezy coś wrzucić, tylko ma problem z wypuszczaniem z rączki :) umie też sama nacisnąć tę klapkę na dole, żeby żyrafka grała )
    http://allegro.pl/fisher-price-muzyczna-zyrafa-klocki-sorter-ksztalt-i6108660361.html

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam przepisu, jak zwykle robiłam na oko. Sobie robiłam kluski leniwe, więc wykombinowałam wersję dla małej. Dałam z pół żółtka, trochę białego serka, trochę marchewki ze słoiczka (bo mi zostało z poprzedniego dnia). Wyspałam płatków jaglanych (błyskawicznych?) i troszkę mąki. Potem na wrzatek kladlam łyżką i 5 minut od wyplyniecia gotowałam.

Nie chciałam od razu dać dużo nabiału jak w moich leniwych, bo ona nie jadła wcześniej w dużych ilościach, no i żeby zmniejszyć ilość mąki dałam te płatki jako bezpieczne zastepstwo. Dobre było, mała jadła, ale mi też całkiem smakowało.

kapturnica, kapturnica, Anitka201, karolcia87 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszedł okres :D To tłumaczy, dlaczego ostatnie dwa tygodnie chciałam wyskoczyć przez okno, żarłam co popadnie i łaziłam napompowana wodą jak balon. Good news są takie, że nie czuję dosłownie nic, zero bólu brzucha (co nie oznacza, że np. pod wieczór nie zacznę zwijać się z bólu).

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym właśnie chciała coś takiego mniej gra, świeci, krawaty wiąże. ;)
    Podoba mi się ten domek Mula z Ikea, ale boję się męża wysłać :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka dzięki :-) spróbuję zrobić :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No ja bym właśnie chciała coś takiego mniej gra, świeci, krawaty wiąże. ;)
    Podoba mi się ten domek Mula z Ikea, ale boję się męża wysłać :P
    Oessssuuuuu ;) ;) Jakbyś zobaczyła co regularnie przynosi starszakowi prababcia, to byś padła. Ostatnio przyniosła taki pociągo-helikopter kupiony na straganie. Pomijam tragiczną jakość plastiku i wiadome kolory, to to jeździło, grało (takie disco-techno w china jakości) i świeciło.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie już większość tych fiszerprajsów jest za bardzo wszystko, a co dopiero takie straganowe. Masakra. Ale może i to będę kiedyś musiała przeżyć ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś kończymy 8miesiecy

la_lenka, Anitka201, Dżuls, chabasse, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka mam nadzieję że nasze dzieciaki wkrótce naprawią się w kwestii jedzenia bo u nas trzeci dzień jedziemy tylko na mleku do którego przemycam trochę kaszki ryżowej a biorąc pod uwagę że ostatnie tygodnie w ciągu dnia prawie nie karmiłam piersią, bo wystarczało jedzonko stałe, to i ilość pokarmu jest niezadowalająca więc w ruch poszło rozmrażanie zapasów :)

wykładanie/wkładanie klocków z/do pudełka - w obecnej chwili zabawa No. 1 :D a póki co wystarcza nam coś takiego z FisheraP.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc32ea5c9d6a.jpg

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy tego motylko, w razie potrzeby będzie sorter, na razie jest dolna część i wywalanie klocków. Właśnie od tych klocków młoda załapała stukanie dwoma klockami o siebie, a teraz klaskanie w łapki. Bije brawo namiętnie i powtarza po nas. A ubaw ma przy tym po pachy.

Anitka, no ja właśnie o tym siedzisku pisałam kilka razy, moje na olx kosztowało 30 pln, ale Twoja cena to szał. Tylko moja trochę się jeszcze w nim kiwa, a nie chcę zbyt mocno ściskać brzuszka. Ale awaryjnie np do restauracji to super.

Moja ostatnio z jedzeniem słoiczków też słabo. Jak zje połowę to dobrze. Niestety, na razie wszystko musz€ miksować, bo wszystkie po 7 misiącu z kawałkami jedzenia wywołują odruch wymiotny i d£awienie. Pediatra radziła poczekać. Macie jakiś sposób na przekonanie młodej do jedzenia mniej rozdrobnionego niż papka?

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 3131 3132 3133 3134 3135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ