X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio problem, to znaczy jest coś co mnie zastanawia w zachowaniu małej.
    Podczas zabawy, gdy przekłada coś z rączki do rączki lub po prostu bierze w rączki, przechyla główkę na bok, podnosi ramię i kładzie na nie główkę. Trochę dziwnie to wygląda. Myślałam że robi tak jak jest już zmęczona i chce spać, ale jednak w ciągu dnia też. Zauważyliście coś podobnego u swoich dzieci ?

• julita Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bożeeeeeee od 3 dni znowu problem z jedzeniem, no taki wkurw mnie bierze że szok!
    mała wszystko pięknie jadła, porcje warzyw/owoców pochłaniała w 3 minuty a teraz co jej nie podam to wypluwa, nic nie zjadła od 3 dni (oprócz mleka), dawałam jej różne smaki, różne konsystencji i nic! no glizda mała nauczyła się wypluwać i pluje po każdej łyżeczce. zaraz pęknę ze złości :|

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    Ja mam ostatnio problem, to znaczy jest coś co mnie zastanawia w zachowaniu małej.
    Podczas zabawy, gdy przekłada coś z rączki do rączki lub po prostu bierze w rączki, przechyla główkę na bok, podnosi ramię i kładzie na nie główkę. Trochę dziwnie to wygląda. Myślałam że robi tak jak jest już zmęczona i chce spać, ale jednak w ciągu dnia też. Zauważyliście coś podobnego u swoich dzieci ?
    Siostrzenica robi identycznie. Jest 1.5 miesiaca starsza od mojego babla

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita łącze się w bólu. U nas to samo. Mały wcześniej pięknie jadł, a teraz szkoda gadać.
    Na zaprzeczenie dodam zdjęcie. Ten turystyczny fotelik do karmienia kupiłam w lumpie za uwaga: 2 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 06:52

la_lenka, Dżuls, karolcia87, chabasse, julita, 4me lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam takie samo na olx za 100 zł :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jedzenie małej akurat teraz nie narzekam

Macie jakieś klocki dla dzieciaków? Mała lubi wrzucać rzeczy do miseczki (i wyciągać). Chciałbym kupić coś w stylu sortera, ale no właśnie, bez tego sortowania, bo tego nie ogarnia. Pomyślałam, że kupię jej jakieś fajne klocki, o różnych kształtach, najlepiej różnych fakturach... Istnieje w ogóle coś takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 22:54

Anitka201, karolcia87, MadziaRatMed, Hagne, Dżuls, chabasse lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma lego duplo (potrafi się zająć poszczególnym elementem) ma też taka fajna drewniana zabawkę : http://olx.pl/i2/oferta/montessori-przebijanka-wbijanka-eko-drewniana-z-kulkami-CID88-IDeCpJf.html#:6f6e472991
    i to faktycznie robi furorę. Wkłada kulki do tych dziurek ( zabrałam młotek ;-) )

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka , super wygląda to samodzielne jedzenie. Co Łucja ma na talerzyku?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluski jaglane (z płatków) z marchewką i serkiem.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Kluski jaglane (z płatków) z marchewką i serkiem.
    Podzielisz się przepisem?

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Macie jakieś klocki dla dzieciaków? Mała lubi wrzucać rzeczy do miseczki (i wyciągać). Chciałbym kupić coś w stylu sortera, ale no właśnie, bez tego sortowania, bo tego nie ogarnia. Pomyślałam, że kupię jej jakieś fajne klocki, o różnych kształtach, najlepiej różnych fakturach... Istnieje w ogóle coś takiego?

U nas świetnie sprawdza się żyrafka Fisher Price po starszaku. Ciekawe duże klocki, różne faktury, do tego w środku przeróżne zwierzaki, a sama żyrafka gra, jak wrzuci się do niej klocek. Młoda już ogarnęła, ze tam nalezy coś wrzucić, tylko ma problem z wypuszczaniem z rączki :) umie też sama nacisnąć tę klapkę na dole, żeby żyrafka grała )
    http://allegro.pl/fisher-price-muzyczna-zyrafa-klocki-sorter-ksztalt-i6108660361.html

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam przepisu, jak zwykle robiłam na oko. Sobie robiłam kluski leniwe, więc wykombinowałam wersję dla małej. Dałam z pół żółtka, trochę białego serka, trochę marchewki ze słoiczka (bo mi zostało z poprzedniego dnia). Wyspałam płatków jaglanych (błyskawicznych?) i troszkę mąki. Potem na wrzatek kladlam łyżką i 5 minut od wyplyniecia gotowałam.

Nie chciałam od razu dać dużo nabiału jak w moich leniwych, bo ona nie jadła wcześniej w dużych ilościach, no i żeby zmniejszyć ilość mąki dałam te płatki jako bezpieczne zastepstwo. Dobre było, mała jadła, ale mi też całkiem smakowało.

kapturnica, kapturnica, Anitka201, karolcia87 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszedł okres :D To tłumaczy, dlaczego ostatnie dwa tygodnie chciałam wyskoczyć przez okno, żarłam co popadnie i łaziłam napompowana wodą jak balon. Good news są takie, że nie czuję dosłownie nic, zero bólu brzucha (co nie oznacza, że np. pod wieczór nie zacznę zwijać się z bólu).

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym właśnie chciała coś takiego mniej gra, świeci, krawaty wiąże. ;)
    Podoba mi się ten domek Mula z Ikea, ale boję się męża wysłać :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka dzięki :-) spróbuję zrobić :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No ja bym właśnie chciała coś takiego mniej gra, świeci, krawaty wiąże. ;)
    Podoba mi się ten domek Mula z Ikea, ale boję się męża wysłać :P
    Oessssuuuuu ;) ;) Jakbyś zobaczyła co regularnie przynosi starszakowi prababcia, to byś padła. Ostatnio przyniosła taki pociągo-helikopter kupiony na straganie. Pomijam tragiczną jakość plastiku i wiadome kolory, to to jeździło, grało (takie disco-techno w china jakości) i świeciło.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie już większość tych fiszerprajsów jest za bardzo wszystko, a co dopiero takie straganowe. Masakra. Ale może i to będę kiedyś musiała przeżyć ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś kończymy 8miesiecy

la_lenka, Anitka201, Dżuls, chabasse, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka mam nadzieję że nasze dzieciaki wkrótce naprawią się w kwestii jedzenia bo u nas trzeci dzień jedziemy tylko na mleku do którego przemycam trochę kaszki ryżowej a biorąc pod uwagę że ostatnie tygodnie w ciągu dnia prawie nie karmiłam piersią, bo wystarczało jedzonko stałe, to i ilość pokarmu jest niezadowalająca więc w ruch poszło rozmrażanie zapasów :)

wykładanie/wkładanie klocków z/do pudełka - w obecnej chwili zabawa No. 1 :D a póki co wystarcza nam coś takiego z FisheraP.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc32ea5c9d6a.jpg

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy tego motylko, w razie potrzeby będzie sorter, na razie jest dolna część i wywalanie klocków. Właśnie od tych klocków młoda załapała stukanie dwoma klockami o siebie, a teraz klaskanie w łapki. Bije brawo namiętnie i powtarza po nas. A ubaw ma przy tym po pachy.

Anitka, no ja właśnie o tym siedzisku pisałam kilka razy, moje na olx kosztowało 30 pln, ale Twoja cena to szał. Tylko moja trochę się jeszcze w nim kiwa, a nie chcę zbyt mocno ściskać brzuszka. Ale awaryjnie np do restauracji to super.

Moja ostatnio z jedzeniem słoiczków też słabo. Jak zje połowę to dobrze. Niestety, na razie wszystko musz€ miksować, bo wszystkie po 7 misiącu z kawałkami jedzenia wywołują odruch wymiotny i d£awienie. Pediatra radziła poczekać. Macie jakiś sposób na przekonanie młodej do jedzenia mniej rozdrobnionego niż papka?

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 3131 3132 3133 3134 3135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ