X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu zaczęłam podawać coraz więcej do ręki, początkowo bardzo się krztusila, kaslala (ja zawał oczywiście) ale dawałam dalej, chciała sama, więc jakoś się przełamałam. I w końcu zaskoczyła. No i mam wrażenie, że zęby jednak też dużo dają, jak teraz ma 6 to już fajowo sobie radzi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeny a my dziś mieliśmy wychodne... Cena pewnie bedzie wysoka.. :/

La lenka ślicznie mala wcina. Chciałabym aby moj maly juz tak sam jadl :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja młodej daję chrupki kukurydziane, czasem kawałek jabłka, banana, ale chyba za rzadko. Muszę ją bardziej przyzwyczajać do większych kawałków.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pobudka 2:30, zawalony nos i przez to kaszel. Młoda obudziła się z płaczem, przebrałam, spróbowałam wyciągnąć katar fridą, no i wzięłam ją do siebie. Zasnęła koło 4 i o 6 pobudka ... Spałam jakieś 4 godziny ... Dawno tak nie miałam.
    Miłej niedzieli dziewczyny!

gg64rl68s121551a.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    U nas dziś pobudka 2:30, zawalony nos i przez to kaszel. Młoda obudziła się z płaczem, przebrałam, spróbowałam wyciągnąć katar fridą, no i wzięłam ją do siebie. Zasnęła koło 4 i o 6 pobudka ... Spałam jakieś 4 godziny ... Dawno tak nie miałam.
    Miłej niedzieli dziewczyny!

Wspolczuje choroby dziecka. A o niewyspaniu cos wiem... Maz sobie kolegow sprosil do domu. Na szczescie Mlody spal. Niespokojnie, ale spal. Ale ja... 3 h snu... Padam na twarz.

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ostatecznie nie bylo tak zle :) młody sie obudzil raz akurat jak wróciliśmy. A ja spalam do teraz :) taki prezencik- tatuś sie zajął młodym ;)
    A teraz pora doprowadzić sie do porządku bo dzionek śliczny :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum u nas tez katar. Przy tym pelzaniu-raczkowaniu to dosłownie gil ciągnie się za synem.
    My dzisiaj wstapilismy po krzesełko do Ikei ;-) młody zadowolony z pozycji jaka zajął przy stole :-)

la_lenka, easymum lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciszaaaaa ;) wywialo wszystkich na świeże powietrze;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez od wczoraj sie przemieszcza. Ale jak! Siedzi na dupie i raczki miedzy nogi i odpucha sie do tylu az prawie nosem o podloge zachaczy, potem sie prostuje i od nowa. Pekamy ze smiechu

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ale ciszaaaaa ;) wywialo wszystkich na świeże powietrze;)
    Ja przeżywam swój pierwszy okres po porodzie. Nie boli, ale jak się jutro rano nie odezwę, to znaczy, ze wykrwawiłam się na śmierć.

8pdp47e.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chcialam sie poradzic jednej z was juz nie pamietam ktora ma ten kocyk muslinowy/bambusowy chcialabym kupic cos takiego na spacery bo pod tetrowka mimo krotkiego rekawka mlody hudzi sie mokry ale dostepne se najczesciej 2 rozmiary albo pieluszka 75x75 (do wozka ch6ba akurat) albo kocyk 120x120 i kocy wydaje mi sie ze bedzie za duzy, bedzie trzeba go zlozyc na pol przez co zamiast synka ochlodzic to znowu go ugrzeje, dobrze myślę?, a pewnie jako kolderka na n9c na loto bedzie za cienkie? Bede wdzieczna za opinie:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja przeżywam swój pierwszy okres po porodzie. Nie boli, ale jak się jutro rano nie odezwę, to znaczy, ze wykrwawiłam się na śmierć.
    Jeezuu u mnie to samo. Niech mi ktoś jeszcze raz powie ze po porodzie okres to formalność. .nosz kurde leje się ze mnie któryś dzień, brzuch boli 3 dni i codziennie mam ból głowy.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka_89 ja mam coś takiego w rozmiarze 120x120. Fakt, duże to jest ale u nas się sprawdza. Jak jest chodniej i młody przyśnie na spacerze to go okrywa i to co zostaje zawijam jemu pod nogi. Ten materiał to taka wiskoza bambusowa. Jest chłodny i lejacy. Co dziwne ten materiał grzeje i chlodzi wtedy kiedy trzeba :-) wiem, głupio to brzmi :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Jeezuu u mnie to samo. Niech mi ktoś jeszcze raz powie ze po porodzie okres to formalność. .nosz kurde leje się ze mnie któryś dzień, brzuch boli 3 dni i codziennie mam ból głowy.
    Ja dziś przerobiłam dwie paki superchłonnych podpasek, a na koniec założyłam pieluchę młodej. Ha. Ha. :>

kapturnica, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png

Wysłany: 8 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli moze kupie ten wiekszy bo w sumie z takiego 75x75 zaraz mi wyrosnie, dzieki za odp mam nadzieje ze sie sprawdzi, moze i brzmi glupio ale to powod dla ktorego wogole sie tym zai tersowalam:-) pogoda dopiero sie zaczela ladna r obic wiec na golaska go nie wezme na dwor a na krotki rekaw jak idzie spac jest mu za ciepło i wstaje mokry:-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Zupełna formalność. :P Ze 3 dni, zero bólu, mogłabym przechodzić w jednej podpasce/tamponie na dzień :P
    Za to cykl się rozpierwiastkował zupełnie, powinnam dostać okres parę dni temu, a tu cisza (w ciąży nie jestem na pewno). Chociaż się spodziewałam, bo owulacja była duuużo później niż by wychodziło ze standardowego wyliczenia.
    No i PMS mam jak cholera, dziś już było z mężem na noże ;)
    Mała na szczęście grzeczna, wieczorem lepiej śpi, ale znowu wstaje o 6, dla mnie to środek nocy. Się powiesić można :/

Ogólnie cały dzień zalatany, trafiła mi się jeszcze mała fucha bonusowa, więc latam jak kot z pęcherzem. Ale co tam, zawsze jakaś kaska wpadnie. Na pocieszenie właśnie wstawiłam sernik "nawinie" (bo miałam jakieś resztki różnych serów, z datą dyskusyjną), więc przynajmniej cosik do kawki będzie na jutro.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Czyli moze kupie ten wiekszy bo w sumie z takiego 75x75 zaraz mi wyrosnie, dzieki za odp mam nadzieje ze sie sprawdzi, moze i brzmi glupio ale to powod dla ktorego wogole sie tym zai tersowalam:-) pogoda dopiero sie zaczela ladna r obic wiec na golaska go nie wezme na dwor a na krotki rekaw jak idzie spac jest mu za ciepło i wstaje mokry:-/
    Wiem ze niektóre otulacze są robione z takiej bawełny jak pieluszki tetrowe ( podobno materiał delikatniejszy bo to muślin ),a część z włókna bambusowa wiskoza. To 2 różne materiały, nie wiem na którym tobie zależy :-)

• Hagne Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostałam okres. Koniec przyjemności... Ale na razi niezle - nic nie boli, z obfitością też bez szaleństw.
    I Ignaś zaczął siedzieć z nami przy stole w swoim krzeselku. Też mamy to ikeowe i jest super.
    A tak w ogóle to dotarliśmy na Roztocze i zaczęliśmy urlop. Jak mi dobrze. I tu jest tak ładnie! Zielono, cicho, zielone wzgórza, kwitnące jabłonie... :D

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png

Wysłany: 8 maja 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wiem ze niektóre otulacze są robione z takiej bawełny jak pieluszki tetrowe ( podobno materiał delikatniejszy bo to muślin ),a część z włókna bambusowa wiskoza. To 2 różne materiały, nie wiem na którym tobie zależy :-)

Zalezy mi na czyms co bedzie chlodzic a tak dokladnie to sie nieznam:-/. Ogladalam 100% bambus, będzie dobry czy lepszy taki mieszany z bawelna?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Zalezy mi na czyms co bedzie chlodzic a tak dokladnie to sie nieznam:-/. Ogladalam 100% bambus, będzie dobry czy lepszy taki mieszany z bawelna?
    100% bambus :-)

‹‹ 3132 3133 3134 3135 3136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ