X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu zaczęłam podawać coraz więcej do ręki, początkowo bardzo się krztusila, kaslala (ja zawał oczywiście) ale dawałam dalej, chciała sama, więc jakoś się przełamałam. I w końcu zaskoczyła. No i mam wrażenie, że zęby jednak też dużo dają, jak teraz ma 6 to już fajowo sobie radzi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeny a my dziś mieliśmy wychodne... Cena pewnie bedzie wysoka.. :/

La lenka ślicznie mala wcina. Chciałabym aby moj maly juz tak sam jadl :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja młodej daję chrupki kukurydziane, czasem kawałek jabłka, banana, ale chyba za rzadko. Muszę ją bardziej przyzwyczajać do większych kawałków.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pobudka 2:30, zawalony nos i przez to kaszel. Młoda obudziła się z płaczem, przebrałam, spróbowałam wyciągnąć katar fridą, no i wzięłam ją do siebie. Zasnęła koło 4 i o 6 pobudka ... Spałam jakieś 4 godziny ... Dawno tak nie miałam.
    Miłej niedzieli dziewczyny!

gg64rl68s121551a.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    U nas dziś pobudka 2:30, zawalony nos i przez to kaszel. Młoda obudziła się z płaczem, przebrałam, spróbowałam wyciągnąć katar fridą, no i wzięłam ją do siebie. Zasnęła koło 4 i o 6 pobudka ... Spałam jakieś 4 godziny ... Dawno tak nie miałam.
    Miłej niedzieli dziewczyny!

Wspolczuje choroby dziecka. A o niewyspaniu cos wiem... Maz sobie kolegow sprosil do domu. Na szczescie Mlody spal. Niespokojnie, ale spal. Ale ja... 3 h snu... Padam na twarz.

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ostatecznie nie bylo tak zle :) młody sie obudzil raz akurat jak wróciliśmy. A ja spalam do teraz :) taki prezencik- tatuś sie zajął młodym ;)
    A teraz pora doprowadzić sie do porządku bo dzionek śliczny :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum u nas tez katar. Przy tym pelzaniu-raczkowaniu to dosłownie gil ciągnie się za synem.
    My dzisiaj wstapilismy po krzesełko do Ikei ;-) młody zadowolony z pozycji jaka zajął przy stole :-)

la_lenka, easymum lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciszaaaaa ;) wywialo wszystkich na świeże powietrze;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez od wczoraj sie przemieszcza. Ale jak! Siedzi na dupie i raczki miedzy nogi i odpucha sie do tylu az prawie nosem o podloge zachaczy, potem sie prostuje i od nowa. Pekamy ze smiechu

edysia5
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ale ciszaaaaa ;) wywialo wszystkich na świeże powietrze;)
    Ja przeżywam swój pierwszy okres po porodzie. Nie boli, ale jak się jutro rano nie odezwę, to znaczy, ze wykrwawiłam się na śmierć.

8pdp47e.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chcialam sie poradzic jednej z was juz nie pamietam ktora ma ten kocyk muslinowy/bambusowy chcialabym kupic cos takiego na spacery bo pod tetrowka mimo krotkiego rekawka mlody hudzi sie mokry ale dostepne se najczesciej 2 rozmiary albo pieluszka 75x75 (do wozka ch6ba akurat) albo kocyk 120x120 i kocy wydaje mi sie ze bedzie za duzy, bedzie trzeba go zlozyc na pol przez co zamiast synka ochlodzic to znowu go ugrzeje, dobrze myślę?, a pewnie jako kolderka na n9c na loto bedzie za cienkie? Bede wdzieczna za opinie:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja przeżywam swój pierwszy okres po porodzie. Nie boli, ale jak się jutro rano nie odezwę, to znaczy, ze wykrwawiłam się na śmierć.
    Jeezuu u mnie to samo. Niech mi ktoś jeszcze raz powie ze po porodzie okres to formalność. .nosz kurde leje się ze mnie któryś dzień, brzuch boli 3 dni i codziennie mam ból głowy.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka_89 ja mam coś takiego w rozmiarze 120x120. Fakt, duże to jest ale u nas się sprawdza. Jak jest chodniej i młody przyśnie na spacerze to go okrywa i to co zostaje zawijam jemu pod nogi. Ten materiał to taka wiskoza bambusowa. Jest chłodny i lejacy. Co dziwne ten materiał grzeje i chlodzi wtedy kiedy trzeba :-) wiem, głupio to brzmi :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Jeezuu u mnie to samo. Niech mi ktoś jeszcze raz powie ze po porodzie okres to formalność. .nosz kurde leje się ze mnie któryś dzień, brzuch boli 3 dni i codziennie mam ból głowy.
    Ja dziś przerobiłam dwie paki superchłonnych podpasek, a na koniec założyłam pieluchę młodej. Ha. Ha. :>

kapturnica, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png

Wysłany: 8 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli moze kupie ten wiekszy bo w sumie z takiego 75x75 zaraz mi wyrosnie, dzieki za odp mam nadzieje ze sie sprawdzi, moze i brzmi glupio ale to powod dla ktorego wogole sie tym zai tersowalam:-) pogoda dopiero sie zaczela ladna r obic wiec na golaska go nie wezme na dwor a na krotki rekaw jak idzie spac jest mu za ciepło i wstaje mokry:-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Zupełna formalność. :P Ze 3 dni, zero bólu, mogłabym przechodzić w jednej podpasce/tamponie na dzień :P
    Za to cykl się rozpierwiastkował zupełnie, powinnam dostać okres parę dni temu, a tu cisza (w ciąży nie jestem na pewno). Chociaż się spodziewałam, bo owulacja była duuużo później niż by wychodziło ze standardowego wyliczenia.
    No i PMS mam jak cholera, dziś już było z mężem na noże ;)
    Mała na szczęście grzeczna, wieczorem lepiej śpi, ale znowu wstaje o 6, dla mnie to środek nocy. Się powiesić można :/

Ogólnie cały dzień zalatany, trafiła mi się jeszcze mała fucha bonusowa, więc latam jak kot z pęcherzem. Ale co tam, zawsze jakaś kaska wpadnie. Na pocieszenie właśnie wstawiłam sernik "nawinie" (bo miałam jakieś resztki różnych serów, z datą dyskusyjną), więc przynajmniej cosik do kawki będzie na jutro.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Czyli moze kupie ten wiekszy bo w sumie z takiego 75x75 zaraz mi wyrosnie, dzieki za odp mam nadzieje ze sie sprawdzi, moze i brzmi glupio ale to powod dla ktorego wogole sie tym zai tersowalam:-) pogoda dopiero sie zaczela ladna r obic wiec na golaska go nie wezme na dwor a na krotki rekaw jak idzie spac jest mu za ciepło i wstaje mokry:-/
    Wiem ze niektóre otulacze są robione z takiej bawełny jak pieluszki tetrowe ( podobno materiał delikatniejszy bo to muślin ),a część z włókna bambusowa wiskoza. To 2 różne materiały, nie wiem na którym tobie zależy :-)

• Hagne Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostałam okres. Koniec przyjemności... Ale na razi niezle - nic nie boli, z obfitością też bez szaleństw.
    I Ignaś zaczął siedzieć z nami przy stole w swoim krzeselku. Też mamy to ikeowe i jest super.
    A tak w ogóle to dotarliśmy na Roztocze i zaczęliśmy urlop. Jak mi dobrze. I tu jest tak ładnie! Zielono, cicho, zielone wzgórza, kwitnące jabłonie... :D

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png

Wysłany: 8 maja 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wiem ze niektóre otulacze są robione z takiej bawełny jak pieluszki tetrowe ( podobno materiał delikatniejszy bo to muślin ),a część z włókna bambusowa wiskoza. To 2 różne materiały, nie wiem na którym tobie zależy :-)

Zalezy mi na czyms co bedzie chlodzic a tak dokladnie to sie nieznam:-/. Ogladalam 100% bambus, będzie dobry czy lepszy taki mieszany z bawelna?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Zalezy mi na czyms co bedzie chlodzic a tak dokladnie to sie nieznam:-/. Ogladalam 100% bambus, będzie dobry czy lepszy taki mieszany z bawelna?
    100% bambus :-)

‹‹ 3132 3133 3134 3135 3136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ