X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls współczuję :-/ u mnie 1 paczka dziennie wystarcza :-)
    Przynajmniej jednej na forum po porodzie się polepszylo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 08:01

easymum lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu pobudka o 6. Jestem tak wściekła rano, że poziom cierpliwości zero. Normalnie potrzebuje heroicznego wysiłku żeby się do niej zwlec, nawet jej zaczepienia i uśmiechy mnie drażnią. A ta oczywiście wyje dotąd aż nie wstanę i nie odsłonie rolet, wtedy już się bawi. Tylko po tym jest już po moim spaniu.

Jeszcze z kupą jakiś problem, kupiłam kaszkę i 3 dni kupy nie było, dopiero dziś twardy bobek. Wrr, już myślałam że znalazłam jakaś prostą sycącą potrawę, którą można by podać zamiast cycka jak potrzebuje wyjść.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka lacze sie w bolu :( moj pobudka juz o 7 a zanim zasnie to jest 22:30-23.. w dzien drzemek max 2,5h i caly czas tylko uee i uee i domaga sie uwagi :-( niby ladna pogoda za oknem a ja znowu mam jakis spadek formy :-( serio nawet nie mam sily zeby spacerowac po calych dniach bo tylko wtedy jest w miare cicho :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie rzekajcie bo mkze hyc gorzej, my pobudka 4 z hakiem a noc prawie nie spana, tak ze ja zazdroszcze 6 :-D

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie czy 4 czy 6 to taka sama noc ;)
    Cokolwiek przed minimum 7.30-8 to jest pora spania i jestem wściekła jeśli muszę się obudzić tak rano. A najchętniej to bym pospała do jakiejś 9-10, ech, marzenie.

A małej kupiłam motylka Lamaze i dosłownie hipnoza, dziecka nie ma :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym pospala do 9-10. Moze na emeryturze :-D
    Jedziemy tez dzisiaj do neurologa dzieciecego prywatnie, zeby jednak sprawdzic czy wszystko ok z malym. Glowke juz ladnie trzyma jak nosze go na biodrze ale mimo wszystko brak wysokiego podporu :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie 6 to normalna pora wstawiania do pracy, więc nawet mi ta godzina pobudki pasuje, bo nakarmie mlodego i potem się spokojnie ogarniam :)

A dziś pierwszy dzień pracy.. uff.. trzymajcie kciuki!!

karolcia87 lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka ja tak samo pomimo że mąż w nocy wstaje do dziecka

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :)

4 me nie martw się tym, że mlody nie siedzi jeszcze. Moj Kacper mab 8 i pól miesiąca i tak prawde mowiąć to od 3 dni można powiedzieć, że siedzi a wcześniej się przewracał.Moim zdaniem na Twojego maluszka też przyjdzie pora :)

Ja od porodu miałam 4 razy okres. odkąd nie karmie pierwszy był po 26 dniach, dziś jest 28 i narazie cisza. W ciąży nie sądze, żebym była ;p Przed porodem miałam cykle 28-29 dniowe.

Jeśli chodzi o poziom bóli i obfitości nie zauważyłam jakiejś szczególnej różnicy :)

Co do motylka z fischer price to Kacperek nie bardzo jest nim zainteresowany..

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 22:56

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciąg dalszy zębów, górne jedynki, jedna już prawie, prawie jest. Ale one bardzo dokuczają, bo to duże zęby - tak mówi pediatra. No i katar też od tego, bo brak temp, brak innych objawów, osłuchana i wszystko ok. Oby już wylazły te zęby, bo młoda stęka, jęczy, jeść nie chce i marudna do bólu. Padam na nos, jeszcze te braki w śnie uzbierane z kilku dni. Warczę i gryzę ...

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, wiem, że pisałyście nt kocy piknikowych. Komu co się sprawdziło? Tak, żeby wywalić na trawnik i żeby łatwo strzepać z farfocli ?

gg64rl68s121551a.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo zadowolona z tego koca z biedry. Bez problemu paprochy strzepuje.
    Aa i mamy pierwszego zęba, prawa górna jedynka :) trochę niespokojne ostatnie 3 nocki były i w końcu się przebił ;) drugi obok też już idzie, będzie jak królik wyglądała :D

Anitka201, easymum lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    A, wiem, że pisałyście nt kocy piknikowych. Komu co się sprawdziło? Tak, żeby wywalić na trawnik i żeby łatwo strzepać z farfocli ?
    Polecam koce z decathlonu. Nic się nie przyczepia, strzepujesz i już. I są dość tanie, bo mniejszy rozmiar koło 40 zł

Ja mam taki:
    https://www.decathlon.pl/koc-do-pooenia-na-ziemi-id_8171148.html
    Używam już któryś sezon, na pikniki i pod namiot, i jest super.

Nowsza wersja wygląda chyba tak: https://www.decathlon.pl/koc-zielony-id_8358363.html

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młody w 90% przypadków budzi się o 6.45 :-) on ma chyba gdzieś nastawiony budzik :-)
    La lenka przepis na kluski wypróbowany :-) o dziwo! młody się nimi zajadal. Jednak Łucja jest kilka poziomów wyżej z jedzeniem. Jak mojemu dałam na tacy to większość rozciapal w raczce. Później ja jemu podałam z sosem pomidorowym :-).
    Jak masz jeszcze jakieś ciekawe przepisy to się nimi podziel :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa I po tych kluskach młody ponownie zaczął raczkowac :-) magia :-)

la_lenka lubi tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluski? Jakie kkuski? Dajcie przepis, bo chciałabym nowe rzeczy młodej dać.

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Jednak Łucja jest kilka poziomów wyżej z jedzeniem. Jak mojemu dałam na tacy to większość rozciapal w raczce.
    U nas na początku to też tylko rozciapywanie było. Jak pierwszy raz dostała batata do ręki to nawet razu nic nie poszło do buzi.
    Dodatkowo ona jest bardzo sprawna manualnie, od dawna. Ruchowo to umiejętności zdobywa powoli, ale rączkami manewrować potrafi świetnie, była naprawdę malutka jak już potrafiła złapać zabawkę. Teraz też aż mnie zadziwia jakie drobinki już potrafi złapać (np. ziarenko żwirku, niestety :P).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeny co za dzień. Nie wiem jak się nazywam a jeszcze wieczorem musze jechac jedna sprawę załatwić....

Byliśmy dzis u neuro. Lekarz powiedział, ze maly zdrowy a tamci lekarze przesadzają. Norma na poszczególne etapy jest szeroka a on juz widział nie jeden przypadek leniuszka ;) ja chcemy mozemy oczywiscie porehabilitowac ale neurologicznie jest wszystko ok. Ufffff

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety obnizone napiecie miesniowe i czeka nas rehabilitacja :-( jestem wsciekla na nasza pediatre, ze wczesniej bagatelizowala nasze problemy. Przy okazji i na siebie, ze wczesniej nie poszlismy do neurologa na wlasna reke :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
‹‹ 3133 3134 3135 3136 3137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ