Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend i wieje pustkami ;) tylko czekać jak będzie lato i wpisy 2 na tydzień ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy w Gdańsku i spędzamy dni bardzo aktywnie. Do 14 jestem w pracy, wracam do domu, obiad i nad morze do samego spania. Zreszta młody się wietrzy od 8 z przerwami na jedzenie ;) ostatnio zrobiliśmy spacer do Sopotu- 15km na piechotę :

Poza tym bez zmian. Dwa zeby, owsiko-wiertaro-wkretarka mode: on.

No i mlody zaczął stawać przy meblach.

tb734z17s9scq0zt.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Ja gotuję, ale na szybko - łosoś i ziemniaki z piekarnika, do tego zielone szparagi i szpinak. Już mi ślinka cieknie.
    Młoda drzemie od 1,5 godziny, oczywiście z tradycyjnym lekkim przebudzeniem po 30 minutach. U nas to naprawdę działa i zamierzam tak robić jak długo się da, bo noce też przesypia w całości. Np wczoraj zasnęła przed 21 i spała do 7. Taki widocznie egzemplarz, że lubi pospać i w nocy i w dzień.

A, Lenka, zamówiłam organizer do wózka, jak przyjdzie i będzie ok, to dam Ci namiar. Mam obawy czy będzie w porządku, bo tani jest, ale dobrze wyglądał na zdjęciach. Zobaczymy. Czasem mam nosa do niezłych tanich rzeczy. A ten koc z Decathlona u mnie jest zdecydowanie zielony :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/868d6df3859c.jpg

O co chodzi dokladnie z tym wybudzaniem. W jaki sposob budzisz i potem usypiasz? U nas drzrmki 30 min zegarek mozna nastawiac. Moze by sie to sprawdzilo, chociaz troche sie boje ze jak przerwevdrzemke tobjuz nie dam radybtak latwo uspic:-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    O co chodzi dokladnie z tym wybudzaniem. W jaki sposob budzisz i potem usypiasz? U nas drzrmki 30 min zegarek mozna nastawiac. Moze by sie to sprawdzilo, chociaz troche sie boje ze jak przerwevdrzemke tobjuz nie dam radybtak latwo uspic:-/

Po 30 minutach od zaśnięcia idę do młodej, lekko ją budzę, nie tak żeby się ocknęła, ale np mocniej odetchnie, poruszy się, no w każdym razie przerwie głęboki sen. Bo mniej więcej w 30 min od zaśnięcia dziecko śpi głęboko. U nas działa poprawienie (delokatne podniesienie)główki na poduszce, albo pogłaskanie po plecach. Moje dziecko po takim lekkim rozbudzeniu zapada w sen na jakąś godzinę, czasem dłużej. Muszę tylko pilnować, żeby nie przegapić tych 30 minut. Zdarzyło się, że zrobiłam to po 40 minutach no i oczy otwarte i pełna gotowość do zabawy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 18:32

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    My jesteśmy w Gdańsku i spędzamy dni bardzo aktywnie. Do 14 jestem w pracy, wracam do domu, obiad i nad morze do samego spania. Zreszta młody się wietrzy od 8 z przerwami na jedzenie ;) ostatnio zrobiliśmy spacer do Sopotu- 15km na piechotę :

Poza tym bez zmian. Dwa zeby, owsiko-wiertaro-wkretarka mode: on.

No i mlody zaczął stawać przy meblach.

No to mamy podobne dzieciaki - 2 zęby, nie usiedzi na miejscu 3 sekund, zmiana pieluchy to przedsięwzięcie logistyczne z arsenałem gadżetów do odwrócenia uwagi, bo inaczej z gołym tyłkiem śmiga po całym łóżku. Gorzej jak nie zdołam jej utrzymać i przetrzeć pupy po nr 2 ... No wesoło jest w każdym razie. Generalnie ćwiczenia na refleks u mnie nie mają końca ;) no i raczkowanie to już nuda, teraz królują szafki, szuflady, wspinanie się na wszystko dosłownie i włażenie w każdy zakamarek. Oczy dookoła głowy - dosłownie. Wczoraj np utknęła w regale i gdyby mnie nie było, to wpadłaby w panikę...

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa nie wytrzymała i kupiła ten "garnuszek na klocuszek". I zgodnie z moimi przewidywaniami zainteresowanie było mierne. Mała klocki jadła, oglądała pokrywkę, łapała za czerwony nos. I tyle, wrzucania nie, trochę wyjmowania ale do tego się sprawdza równie dobrze miska za 2 zł :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem my mamy kiepskie dni bo zeby i dlatego malo pisze. A dodatkowo dzis bylismy na komuni u mojej chrzesnicy i dla odmiany maly spisal sie jak aniolek. A poza tym to u nas ok

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki Was nie opudzczam i pisze nawet z Majorki:) padamy na buźki... Na nogach od 4 a właściwie od 3bo młody sie obudził na jedzenie i on zasnal a my juz nie bardzo a o 4 trzeba byli wstawać na samolot ;)

Dziedzic spi a my otwieramy winko :)

la_lenka, Dżuls, easymum, Anitka201 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Chyba sprobuje w koncu co mi szkodzi jak i tak by sie obudzil maks 5 min pozniej:-) a na noc juz sie tego nie stosuje? Ciekawe zreszta czy by podzialalo bo problemy z nocnym spaniem sa ewidentnie od zebow:-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, weekend jak zwykle szybko zleciał. Babcie i dziadkowie wnuczke wybawli więc my mieliśmy trochę wolnego :) też tak macie ze wasze dzieci u dziadków, cioć to aniołki co potrafią się godzinę same sobą zajmować? Ja nie wiem jak się to dzieje. W domu to na krok się ruszyć nie można od niej.
    U nas zębowa sytuacja dość dziwna. Mamy dolne jedynki i prawą dwójkę, a od dwóch dni zgrzyta zębami i chyba wychodzi górna prawa dwójka ?? Myślałam że to po kolei będzie ... A jedynek na górze brak i się nie zapowiada.
    W sobotę mieliśmy wolny wieczór, babcia została ze śpiąca już Lilą A my wyszliśmy na noc muzeów. Mimo kiepskiej pogody było warto :)

• easymum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Dzieki. Chyba sprobuje w koncu co mi szkodzi jak i tak by sie obudzil maks 5 min pozniej:-) a na noc juz sie tego nie stosuje? Ciekawe zreszta czy by podzialalo bo problemy z nocnym spaniem sa ewidentnie od zebow:-/

Na noc nie próbowałam, bo u nas nie ma z tym problemu. A jak zęby idą, to sen rządzi się swoimi prawami :)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellavi, moje babcie, ciocie i inni setki kilometrów od nas, więc nie wiem jak młoda spisuje się poza domem bez nas :)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Teściowa nie wytrzymała i kupiła ten "garnuszek na klocuszek". I zgodnie z moimi przewidywaniami zainteresowanie było mierne. Mała klocki jadła, oglądała pokrywkę, łapała za czerwony nos. I tyle, wrzucania nie, trochę wyjmowania ale do tego się sprawdza równie dobrze miska za 2 zł :P

Dlatego stawiam na używane :) kupiłam wesoły sorter za 30 pln w stanie idealnym. No i się sprawdza, oczywiście momentami, ale trudno oczekiwać, że taki maluch przez godzinę skupi się na zabawce ;)

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie Was czytam ale ostatnio nie miałam czasu na pisanie.

Ciągle przymierzam się do BLW. Znalazłam fajna stronkę z przepisami ( pewnie każda ja zna alaantkowe blw) dzisiaj drukuje przepisy i zaczynam działać. Mam już serdecznie dosyć walki przy zupce. Młody zaciska usta i nie chce jeść. Za to nam nie pozwala zjeść śniadanie, obiad bo tylko otwiera dzioba żeby coś jemu zapakować do buzi :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody do perfekcji opanował raczkowanie i wstawanie. Do tego zaczął się wspinać. I tak potrafi już wejść na niski stolik kawowy czy łóżko. Latanie za nim i ciągle ściąganie powoduje że wieczorem jestem wykończona.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    też tak macie ze wasze dzieci u dziadków, cioć to aniołki co potrafią się godzinę same sobą zajmować? Ja nie wiem jak się to dzieje. W domu to na krok się ruszyć nie można od niej.
    O tak, potem tylko słyszę "jakie grzeczne dziecko, jak masz dobrze itd."
    W sumie mnie to nie dziwi, nowe osoby każdy ciućka, rozbawia, zagaduje to mała pełnia szczęścia. Tylko, że ona to potem odreagowuje i wieczorem do prawie 22 usypiałam, bo dostawała szaleju, a i tak ciągle się budziła na dojedzenie. Normalnie zasypia koło 20.
    U kogoś nie zrobi dramy pod tytułem "nie pozwolili mi zjeść kabla pod prądem, więc będę płakać aż przestanę oddychać". I potem nikt nie rozumie na co ja narzekam :P
    easymum wrote:
    Dlatego stawiam na używane :) kupiłam wesoły sorter za 30 pln w stanie idealnym. No i się sprawdza, oczywiście momentami, ale trudno oczekiwać, że taki maluch przez godzinę skupi się na zabawce ;)
    Ja tak samo szukam używanych, ale wiesz teściowa jest specyficzna. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to często słyszę,zobacz jak się ładnie sama bawi, jaka grzeczna,wcale nie płacze", ale zauważyłam że ona lubi jak jest więcej osób. Można wtedy w ogóle się nią nie zajmować, nawet do niej nie zgadywać, i będzie się bawić, oglądać zabawki, książeczki, babci korale :)
    Również poluje na jakieś klocki dla młodej. Myślałam właśnie o tym garnuszku, ale może bardziej klasyczne będą lepsze.
    Pogoda się zepsuła, ja wiem że deszcz potrzebny, ale jest okropnie.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tych wypasionych turbo zabawek, to bierzcie tylko używane, bo jeśli są dobrej firmy to rzadko się zdarza, żeby poprzedni użytkownik je zniszczył, a nowe są horrendalnie drogie (ale to już wiemy :) )
    Inna sprawa, że jak zauważycie, ze dzieć jeszcze nie załapał co chodzi i jak się bawić tą zabawką, to ją od razu schowajcie, w każdym razie zabierzcie mu z pola widzenia, żeby poczekała na lepsze czasy, wtedy jak ją wyciągniecie to dopiero będzie szał. Z mojej obserwacji: straszak jako pierwszy wnuk ze strony męża i najmłodszy z mojej strony, obsypywany był różnymi zabawkami, bo teściowa kupowała jak szalona drogie i wypasione zabawki, które były z kolei za bardzo wypasione na szybkie pchnięcie je komuś dalej (la_lenka, łączę się w bólu), a po rodzeństwie dostałam z kolei dużo zabawek po ich dzieciach. I to tak sobie leżało w kąciku zabaw starszaka, bo głupia nie pochowałam na później, i jak był mały to nie kminił jak się tym bawić, a potem z kolei już mu się tak opatrzyły, że nie były żadną atrakcją i olał temat. Za to teraz wyciągamy je młodej z piwnicy (przykitrałam, a jak! Głownie te wszystkie fisher price) i dostaje je duuużo później niż starszak i jest szał. I nie wszystkie na raz.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zabawki są falami. Część jest schowana, a część do zabawy. I wyciągam na przemian co kilka tygodni. Wtedy mała zdąży zapomnieć i od nowa jest radocha. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem z paźdzeirnikowego forum, ale mój synek urodził się 18. września, dlatego mam do Was pytanie :) Ile drzemek w ciągu dnia mają Wasze 8-miesięczne dzieci?

Arturek do niedawna miał 2 drzemki, ale od pewnego czasu na tę druga drzemkę coraz dłużej nie idzie go uśpić. W końcu udaje sie o 17.00, śpi godzinę i potem wieczorem jest masakra z zasypianiem. Natomiast pierwszą drzemkę sobie wydłuża... np. teraz śpi już 2 h, a mimo, że kręciłam się po pokoju, nie obudził się.

Zatem drugie pytanie: czy mogę go już kłaść na 1 drzemkę w ciągu dnia o długości 3 h?? On potem pewnie o 18stej padnie już na całonocne spanie O.o Dla mnie ideał byłby, gdyby zasypiał na noc o
    19.30-20.00 ;)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 3141 3142 3143 3144 3145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ