X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje się samo nie pobawi, samo nie zaśnie, nie poleży samo na macie, nie pobędzie samo w pokoju. "Sama" w słowniku mojego dziecka nie istnieje.... dopóki ja się nią zajmuję. Jak tylko zostaje z tatą, to słyszę, że "poszli spać", leżała na macie, nie awanturowała się, wszystko zjadła, pobawiła się zabawkami itd. Fakt, że jak wchodzę po cichu do mieszkania to słyszę tylko jak stary wali w klawiaturę, a młoda gada do siebie i jest święty spokój, ale jak tylko ten mały gnom mnie zobaczy to ryk i awantura na cztery fajery "mamooo nawet nie wiesz, jak mi było źle z tatusiem, jak dobrze, że już jesteś, na rączki, na rączki, teraz!".

Ja nie prasuję, bo w prasowaniu nienawidzę wszystkiego - żelazka, krótkiego kabla od żelazka, za małej deski do prasowania itd, więc nie, nie prasuję dziecku niczego :D Po co, i tak pierwszy chrupek w wózku i jest cała do przebrania. Wyznaję zasadę, że jak się dobrze powiesi do suszenia, to już nie trzeba prasować.

A teraz dzieciary śpią, stary pojechał odebrać coś z allegro, a ja napawam się ciszą w domu. Nie do wiary, że w domu, w którym jest dwójka dzieci może być tak cicho jak teraz :P

kapturnica, Anitka201, 4me lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo matko. Masz terrorystke!!! :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Lo matko. Masz terrorystke!!! :)
    No mam.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam nie wierzę w dziecko idealne :-) wg mnie zawsze jest jakieś "ale". I tak kocham nad życie tego mojego lobuza. Mimo że cały dzisiejszy dzień uwiesil mi się na nodze, stekal i jeczal ;-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj bawil sie sam bardzo dużo. Jak nie byl mobilny to naprawde aż mi bylo wstyd ile sam sie na tej macie, w lezaczku, w łóżeczku potrafi bawić. Teraz za to pelza wszędzie, tylko nie na macie z zabawkami, ktora parzy!!! Najlepiej jest pod stołem i miedzy krzeslami. Do zabawy stolik kawowy, roomba albo gniazdko elektryczne! I najlepiej bym caly czas robila z siebie wariatke- strojąc głupie miny, skacząc i bawiąc sie w akuku. Chichra sie wtedy tak, ze boje sie czy mu sie cos nie dzieje z tego śmiechu. :)
    A ze ja nie mam caaaalego dnia na takie wyglupy to zdarza mu sie jęczeć i jęczeć a jak wraca tatuńcio wariatuncio to nagle inne dziecko ;)

Ale musze go tez pochwalic za publiczne wystąpienia. Jak gdzies idziemy przychodnia, sklep, poczta to tak się chochra do wszystkich, ze ciągle słyszę, ze takiego pogodnego dziecka to nie widzieli;) tiiiaaaa - kochany bandyta :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Mąż prasuje pieluchy ? Cud świata normalnie :) zazdroszczę! Ja właściwie przestałam prasować rzeczy młodej, pieluchy też. Tzn prasuję tylko takie rzeczy ewidentnie pogniecione, bo nie rozwieszam tylko suszarka suszy, a pieluchy takie lepsze, "wyjściowe";)

4me, kiedy jedziecie?
    Wylot o barbarzyńskiej porze w niedziele- gdzies kolo 4 trzeba będzie wstac :/
    Ale juz jutro mkniemy do Wawy, bo jak zawsze wybieralam wakacje z lotami z mojego rodzinnego miasta tak tym razem z niemowlakiem postanowiłam sobie wybrac lotnisko oddalone o jakies 350km ;)

easymum lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też dziecko cygańskie, wychyla się z wózka do ludzi, mało sobie głowy nie ukręci. I tylko zagaduje, w oczy zagląda, robi papa. A jak już inne dziecko zobaczy, majuniu, mało nie wyskoczy.

Mała teraz uwielbia zabawę w "gdzie jest Łucja"? Nakrywam ją pieluszką, a ona sobie ściąga i się zaśmiewa. No szał jest.
    Jak ma dobry humor to też sama długo się bawi. Ale teraz jak jest mobilna to to jest niebezpieczne, bo zaraz krzesełko, sofa, kabel od myszki, papierek itp. Muszę mieć oczy dookoła głowy, bo zajmuje się sama pięknie, tylko mi się nie podoba to co robi :P
    A z mężem nie wiem co robią jak wychodzę, bo... nie wychodzę. Ogólnie dupa, bo jak mała zaczyna jęczeć to on ją kładzie sobie na biurko/sadza na kolanach i przegląda internet. A mała oczywiście patrzy wtedy w ekran z bliskiej odległości jak zahipnotyzowana. Zdrowe toto nie jest, ale on jakoś nie ma "pomysłu" na zabawy. Ech, ciężka z tym sprawa. Wyobrażacie sobie, że mój mąż nie był NIGDY z małą sam na spacerze? Nawet razu! Ja niby lubię wychodzić razem w trójkę, ale od czasu do czasu byłoby miło jakby zabrał urwisa, a ja miałabym godzinkę na pranie, sprzątanie czy choćby samotne popatrzenie w sufit...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj byl raz sam na spacerze z malym i to bylo jakos w listopadzie tamtego roku :-P tak to zawsze chodze sama,nawet nasze wspolne spacery moge zliczyc na palcach.. czasem to juz mam dosc tego przebywania z dzieckiem 24/24 ale jego usmiech mi wszystko wynagradza :-) poza tym to maly od urodzenia jest bardzo wymagajacy,ale jak ma dobry dzien to troche polezy sam na macie ale musze byc w zasiegu jego wzroku.. na szczescie w dzien usypiam go w wozku i mam wtedy chociaz pare minut dla siebie :-) najlepszy nastroj ma zawsze z rana wiec wtedy robie najwiecej i cwicze z nim,bo im blizej wieczora tym bardziej marudny ;-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A ja tam nie wierzę w dziecko idealne :-) wg mnie zawsze jest jakieś "ale". I tak kocham nad życie tego mojego lobuza. Mimo że cały dzisiejszy dzień uwiesil mi się na nodze, stekal i jeczal ;-)

Zalezy od pojecia idealu ;) Ja kazdemu zycze takiego dziecka jak moje. Ma 7,5 mca i plakal moze 5 razy. Marudzi, owszem, to sie zdarza. Jak jest bardzo zmeczony albo znudzony. Czasem jak czytam co Wasi terrorysci wyprawiaja to mysle sobie, ze ktos powinien nam dzieci zamienic- Wy byscie odpoczely a ja zobaczyla co to znaczy miec dziecko :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wychodzi z dzieckiem na spacer i odkryłam nawet, że mu (mężowi) się krzywda nie dzieje, i naprawdę mogę czasem wyrwać się z domu, chociażby, żeby robić to nieszczęsne prawko. A w domu zabawia dziecko lepiej ode mnie, właściwe tych wszystkich papa, kosi kosi łapci i innych zabaw to on młodą nauczył, bo ja zwyczajnie nie mam cierpliwości. No ale tak to jest, że jak zajmuje się dzieckiem z doskoku, to ma więcej cierpliwości niż ja, która siedzę z dzieckiem non stop. Albo z dwójką :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 10:31

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś chwalę męża. Mała pobudka standardowo po 6. Pokokosiłyśmy się do 8, mąż wstał, zobaczył, jakie ja jestem zombie i sam z siebie zabrał małą na matę, a ja godzinkę się zdrzemnęłam. Wow, pod wrażeniem jestem!

easymum lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chwal, bo zapeszysz :) Ale widzicie jak to jest- moj uprasuje pieluchy, ale zeby wstac do Malego a ja choc jeden raz pospala to nigdy. A dzis sie jeszcze wzielam za porzadki i oczywiscie dziecko jak wstalo o 8:30 tak ani mysli spac. Szkoda, ze jeszcze nie moge mu dac szmatki zeby sprzatal ze mna ;)

Niesia86 lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuśki ;-) :-)
    Dzisiaj mija 8 cudownych mc jak Kacper jest z nami ♡♡♡
    Mamy nadal dwa ząbki ale idą kolejne zasowa na czworaka jak torpeda :-) wszędzie gdzie się da to staje i idzie w zdluz P ja dostaje zawału co chile jak to widzę :-)
    Buziaki dla was i waszych maluchów :-*

Dżuls, karolcia87, Anitka201, la_lenka, easymum, 4me, chabasse, edysia5 lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeewczyny co tu taka cisza?

My dojechaliśmy do punktu tranzytowego;) czyli hotelu przy lotnisku. Generalnie podróż spoko z godzinna przerwa na obiad. Ostatnie 30min jednak to byla katorga. Młody ryczal bez opamiętania. Mam wrażenie, ze on mógłby jeszcze tak pol nocy, aż sie krztusil własnymi lzami i ślina. Oczywiscie ne chciał juz siedziec w foteliku no a nie mogłam go przeciez trzymać na rękach na trasie:( ale to mnie utwierdzilo, ze ja żadnego wyplakiwania nie zastosuje.

Myślałam, ze sie dzis wyspie skoro młody z nami w jednym pokoju i tzra siedziec po ciemku ale nic z tego - spac sie nie chce, konkubent wyslany po breezerka- jednego na lepszy sen ;)

Piszcie cos noooooo!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpaka zaraz będę oglądać :D hahahahaaaaa.

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało padać a świeci słońce, taka niespodzianka w niedzielę :) U nas pobudka o 7, co prawda to nie 5:30 jak orzez ostatniich kilka dni, ale pospałoby się trochę jeszcze ... Miłego dnia mamuśki :)

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po drzemce jedziemy do teściów na obiad, bo już teściowa strasznie marudzi, że dawno nie widziała małej. Przynajmniej ja dziś nie gotuję, trzeba szukać pozytywów, nie? ;)

easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gotuję, ale na szybko - łosoś i ziemniaki z piekarnika, do tego zielone szparagi i szpinak. Już mi ślinka cieknie.
    Młoda drzemie od 1,5 godziny, oczywiście z tradycyjnym lekkim przebudzeniem po 30 minutach. U nas to naprawdę działa i zamierzam tak robić jak długo się da, bo noce też przesypia w całości. Np wczoraj zasnęła przed 21 i spała do 7. Taki widocznie egzemplarz, że lubi pospać i w nocy i w dzień.

A, Lenka, zamówiłam organizer do wózka, jak przyjdzie i będzie ok, to dam Ci namiar. Mam obawy czy będzie w porządku, bo tani jest, ale dobrze wyglądał na zdjęciach. Zobaczymy. Czasem mam nosa do niezłych tanich rzeczy. A ten koc z Decathlona u mnie jest zdecydowanie zielony :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/868d6df3859c.jpg

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mój kolor. Zresztą teraz to już wszystko jedno, bo mam ten koc z Lidla ;) Róziowy (mąż wybierał :P)
    Organizer bardzo chętnie, albo jakby ktoś sprawdzony uchwyt na picie miał to też piszcie, bo muszę kupić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś tu zagląda? Anitka, Julita, bellavi, edysia, mmalutka? Jakiś pogrom, czy co?

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 3140 3141 3142 3143 3144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ