X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja jak na złość, dzisiaj mamy wizytę w klinice dermatologicznej i o 8 musimy tam być a ona dalej śpi gdzie zazwyczaj już się szczerzyła i to ona Nas budziła ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia standard- zawsze tak jest, ze jak trzeba rano do lekarza łobuzy śpią.
    Młody rano wstal to i juz ma drzemkę. Miałam prasować ubrania na wyjazd ale idę spać z nim... (btw to byłby drugi raz - pierwszy raz byl przed narodzinami :D )

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Karolcia standard- zawsze tak jest, ze jak trzeba rano do lekarza łobuzy śpią.
    Młody rano wstal to i juz ma drzemkę. Miałam prasować ubrania na wyjazd ale idę spać z nim... (btw to byłby drugi raz - pierwszy raz byl przed narodzinami :D )

No wlasnie... Dobry temat poruszylas. Prasujecie wszystko dzieciom? Bo ja tak. A pozniej mnie szlag trafia jak cos jest z powrotem do prania po 5 min od zalozenia.

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie trzy razy wczoraj zmieniałam młodemu spodnie... Nie ma mowy. Na godzien chodzi w niewyprasowanych ale wczesniej ladnie rozwieszonych i jakos nikt mi nie zwrócił uwagi, ze pogniecione. A znam takiego osoby, które by sie nie krepowaly ;)
    Tak mnie jakos na wyjazd naszlo, ze wyprasuję... ;) ja nawet swoje praduje tylko wtedy jak musze i dopiero po wyjściu z szafy a nie po praniu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha a moj młody zrobil dzis wysoki podpór na raczkach ;) odpowiednia mobilizacja i potrafi :) chcial mame zobaczyć a barierka przeszkadzala :D

la_lenka, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ale suma sumarum to chyba jednak wole te przespane noce i pobudkę o 5... Chyba ;)
    Moja też dziś 5.20 i ja stanowczo tego nie wolę. Niech się budzi na docycanie choćby i 2-3 razy (i od razu zasypia) niż muszę z nią walczyć rano kilkadziesiąt minut (lulając, karmiąc i zapętlić) żeby dała się przekonać, że to jeszcze noc i trzeba spać.

A wczoraj wieczorem dostała kaszę przed kąpaniem, potem cycek i spała twardo od 20.30 do 1. I chyba by spała jeszcze, ale oczywiście matce nie dogodzi, więc już zaczęłam się martwić dlaczego śpi, milion razy ją podglądałam, macałam, sprawdzałam czy oddycha i w końcu przypadkowo ją rozbudziłam. Wtedy już nie ma szans, cycanie być musiało, miałam za swoje :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    No wlasnie... Dobry temat poruszylas. Prasujecie wszystko dzieciom? Bo ja tak. A pozniej mnie szlag trafia jak cos jest z powrotem do prania po 5 min od zalozenia.
    Nic nie prasuję. Uprasowałam ubranko na wyjście ze szpitala, żeby mi od razu opieki społecznej nie wezwali. ;) No i potem sukienkę na chrzest.
    Piorę też od dawna w normalnym proszku, razem z naszymi ciuchami - żadnych problemów skórnych mała nie ma.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Nic nie prasuję. Uprasowałam ubranko na wyjście ze szpitala, żeby mi od razu opieki społecznej nie wezwali. ;) No i potem sukienkę na chrzest.
    Piorę też od dawna w normalnym proszku, razem z naszymi ciuchami - żadnych problemów skórnych mała nie ma.

A ja glupia piore w Loveli (nasze juz tez tez) i prasuje wszystko, nawet te durne pieluchy tetrowe.
    Co do spania- ja sie czasem smieje jak spi dlugo "gowna nie tykaj" :) Staje w odleglosci i tylko patrze czy oddycha, nie zblizam sie, bo sie jeszcze obudzi :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe, to podziwiam organizację, że masz czas (i chęci) ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    PePePe, to podziwiam organizację, że masz czas (i chęci) ;)

Glupia ja- robie to o 20/21 jak poloze Malego spac. Jeszcze zamiast robic to regularnie po kazdym praniu to skladuje. I jak juz nie mam pieluch czy ubranek takich akurat to sie za to biore i stoje przy tej desce godzine czy poltorej. Jedyny plus, ze wlacze sobie wtedy tv i cos popatrze jednym okiem :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe opanuj sie! :D nie dość, ze dzieciowe ubrania starczają na kilka godzin to jeszcze to robisz w swoim świętym czasie! Apeluje do Twojego zdrowego rozsądku! ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze przyznac racje. Naprasuje sie tej tetry a on pozniej zygnie marchewka

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me co dużo usypiania, to wiem ze to metoda Tracy :-) my mieliśmy 2 noce z jedną pobodka :-) 2 dni temu obudził się na jedzenie tylko raz i to było o 4.20 spał do 6.30. Tej nocy walczyliśmy z nim godzinę od 1 do 2 i później też spał do rana.

Dzuls tak to dokładnie ten wcześniaczek :-)

PePePe ja też praktycznie wszystko parsuje. .to jakaś obsesja ale ja nawet musze odpowiednio składać pieluchy tetrowe. Ostatnio przestałam prasować pajace w których młody śpi. Od czegoś trzeba zacząć :-)

• PePePe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me co dużo usypiania, to wiem ze to metoda Tracy :-) my mieliśmy 2 noce z jedną pobodka :-) 2 dni temu obudził się na jedzenie tylko raz i to było o 4.20 spał do 6.30. Tej nocy walczyliśmy z nim godzinę od 1 do 2 i później też spał do rana.

Dzuls tak to dokładnie ten wcześniaczek :-)

PePePe ja też praktycznie wszystko parsuje. .to jakaś obsesja ale ja nawet musze odpowiednio składać pieluchy tetrowe. Ostatnio przestałam prasować pajace w których młody śpi. Od czegoś trzeba zacząć :-)

Ufff, dobrze ze nie tylko ja tak mam :) A z tymi pieluchami... Czasem maz prasuje i on inaczej sklada- musze poprawic, po swojemu :)

• easymum Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż prasuje pieluchy ? Cud świata normalnie :) zazdroszczę! Ja właściwie przestałam prasować rzeczy młodej, pieluchy też. Tzn prasuję tylko takie rzeczy ewidentnie pogniecione, bo nie rozwieszam tylko suszarka suszy, a pieluchy takie lepsze, "wyjściowe";)

4me, kiedy jedziecie?

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba musiała nie spać żeby mieć czas na prasowanie.
    Tylko nie wiem, czy to ja taka niezorganizowana, czy ta moja buba tyle uwagi wymaga. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Mąż prasuje pieluchy ? Cud świata normalnie :) zazdroszczę! Ja właściwie przestałam prasować rzeczy młodej, pieluchy też. Tzn prasuję tylko takie rzeczy ewidentnie pogniecione, bo nie rozwieszam tylko suszarka suszy, a pieluchy takie lepsze, "wyjściowe";)

4me, kiedy jedziecie?

To chyba jedyna rzecz jaka robi wokol dziecka. Jak widzi, ze prasuje to mowi "pieluchy zostaw, ja to zrobie" lol :)

easymum lubi tę wiadomość

• PePePe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja bym chyba musiała nie spać żeby mieć czas na prasowanie.
    Tylko nie wiem, czy to ja taka niezorganizowana, czy ta moja buba tyle uwagi wymaga. :P

Z tego co opisujesz to raczej wymagajace dziecko. Moje to i samo sie pobawi, i samo zasnie. Tylko pieluchy sobie samo nie zmieni i nie zrobi sobie jedzenia i go nie zje :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Z tego co opisujesz to raczej wymagajace dziecko. Moje to i samo sie pobawi, i samo zasnie. Tylko pieluchy sobie samo nie zmieni i nie zrobi sobie jedzenia i go nie zje :)
    Mnie najbardziej rozkłada to jak ona śpi. Że najlepiej żebym była obok, bo inaczej kichnięcie komara ją wybudza. Więc na czas drzemek jestem z nią uwięziona, biorę tablet, siedzę na forum, przeglądam allegro, czytam. Ale robota leży odłogiem.
    Chociaż dziś śpi sama, już 2h. Normalnie nie wiem co ze sobą zrobić z tego szoku. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe. Ale wspolczuje. Ja wiem- bliskosc, czas razem i tym podobne. Ale no zesz- ile mozna z dzieckiem? To mozna zwariowac. Ja sie ciesze jak Maly spi. Mam czas na kawe, telefony, ksiazke, a jak potrzebuje (czyt. musze) zeby ugotowac czy posprzatac. Ty jestes uziemiona.

‹‹ 3139 3140 3141 3142 3143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ