X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały dał mi dzisiaj taki wycisk ze leze na kanapie i nie chce mi sie ruszyć palcem u nogi. Odkąd się urodzi to był 3 dzień kiedy dosłownie płakać mi się chciało z bezsilności.

• easymum Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A która zamówiłas? Bo ja w te trojkaty i doczekać się jej nie mogę :-)

Ja też w trójkąty, bardzo liczę że w realu będzie taka jak na zdjęciach :) odbieram jutro po południu, bo jadę do dentysty a inpost mam obok gabinetu.

Wogóle to jadę do dentysty z młodą, bo umawiałam się 2 miesiące temu (takie terminy) a teraz mąż nie może wyjść z pracy. I jestem przerażona jak to będzie, bo młoda w domu ok, ale np w sklepie dała dzisiaj taki koncert, że nie byłam w stanie jej uspokoić. Płakała strasznie, dla mnie bez powodu, bo w drodze na zakupy w aucie było super, ale wejście do sklepu i już marudzenie a potem darcie jakby jej się mega krzywda działa. Ludzie się oglądają, ja bezradna bo nie wiem o co chodzi, a mała płacze i łzy się leją. Nie mogłam jej wziąć na ręce, bo pchałam wózek i kosz z zakupami. Następnym razem wezmę nosidełko.
    No, ale dentysta to co innego ... Mam cykora, ale z drugiej strony nie mam wyjścia, bo kolejny termin za kolejne 2 m-ce.

gg64rl68s121551a.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum u mnie dzisiaj pierwszy raz w zyciu na spacerze byl taki ryk, ze ludzie sie za mna ogladali :-( zachcialo mi sie isc do sklepu i kupic jakies ciasto na popoludniu do herbaty.. weszlam do sklepu doslownie na pol minuty i musialam wychodzic a potem pol drogi nioslam go na rekach. No a potem to praktycznie bieglam z nim w wozku bo caly czas darcie. Jeszcze tak nigdy nie mialam :-/ no i niestety nic nie kupilam. na szczescie teraz juz spi, mam nadzieje ze conajmniej do 7 rano..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzę nie tylko mój synio terroryzowal matkę :-)

easymum, Kassie lubią tę wiadomość

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Ja też w trójkąty, bardzo liczę że w realu będzie taka jak na zdjęciach :) odbieram jutro po południu, bo jadę do dentysty a inpost mam obok gabinetu.

Wogóle to jadę do dentysty z młodą, bo umawiałam się 2 miesiące temu (takie terminy) a teraz mąż nie może wyjść z pracy. I jestem przerażona jak to będzie, bo młoda w domu ok, ale np w sklepie dała dzisiaj taki koncert, że nie byłam w stanie jej uspokoić. Płakała strasznie, dla mnie bez powodu, bo w drodze na zakupy w aucie było super, ale wejście do sklepu i już marudzenie a potem darcie jakby jej się mega krzywda działa. Ludzie się oglądają, ja bezradna bo nie wiem o co chodzi, a mała płacze i łzy się leją. Nie mogłam jej wziąć na ręce, bo pchałam wózek i kosz z zakupami. Następnym razem wezmę nosidełko.
    No, ale dentysta to co innego ... Mam cykora, ale z drugiej strony nie mam wyjścia, bo kolejny termin za kolejne 2 m-ce.

Ja juz mam ten otulacz, trojkaty zamowilam dzien wczesniej jam wstawilyscie link i akurat od tego samego dostawch, ale moja opinia nie wiem czy sie przyda bo kompletnie nie mam porownania i nie wiem jak wygladaja te z innych firm:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka_89 a jaka jest Twoja opinia?

• easymum Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie, ja musiałam kupić obiadki, bo już nic nie mam, więc w popłochu ładowałam do koszyka co popadło. Dopiero w domu sprawdzilam co kupiłam, na szczęście nie wzięłam nic np dla 15zmiesięcznego dziecka ;) Miałam listę zakupów, ale nie dałam rady nawet na nią zerknąć ...
    Plus jedyny to taki, że w Rossmanie pani specjalnie dla mnie otworzyła dodatkową kasę, bo w całym sklepie było słychać moją córkę...

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i młoda chyba zmęczona płaczem od 17 śpi do teraz :) Dostanie mleko i będzie spać do rana :)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wisieninka_89 a jaka jest Twoja opinia?

Podbijam pytanie :)

gg64rl68s121551a.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to taka mieciusia wielka pieluszka. Kombinowalyscie cos ze te 3 ostatnie wzory sa inne od pozostalych niestety roznia sie tylko doszyta czarna metka. Wiem bo wzielam sobie tez ta 75 pieluszke w ptaszki:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka, spojrzałam na Twój suwaczek, Ty to tak naprawdę jesteś listopadówka ;) oczywiście fajnie, że jesteś u nas :)

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka_89 w sumie mnie to teraz pasuje. Taki śliski otulacz juz mam więc i taka się przyda. Ale łudziłam się ze material może będzie podobny to tego z maylily :-)
    Dzięki za opinie :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    No i młoda chyba zmęczona płaczem od 17 śpi do teraz :) Dostanie mleko i będzie spać do rana :)
    O której godz ja dokarmiasz? Ja mam taki plan dzisiaj żeby dokarmić młodego.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bamboo-line.pl/mobile/pl/p/Pieluszki-bambusowe-Donuts-od-9-zl/352

Ja zamowilam ten otulacz. Cos wiecej moge powiedziec jak dotrze.
    Zamowilam tez jakis organizer do wozka za niecale 20 zl. Przymierzalam sie caly czas do Skip Hop, bo torba sprawdza sie swietnie, ale stwierdzilam, ze zanim wydam 100 zl zaryzukuje i zamowie ten za 18 zl, ktory na zdjeciu wygladal spoko.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    O której godz ja dokarmiasz? Ja mam taki plan dzisiaj żeby dokarmić młodego.

Ja jak zaczelam domarmiac na spiocha to po 3-4 dokarmianiach Mlody sam zaczal sie budzic o tej 23 i pozniej musialam go znow przestawic na nie budzenie

Wysłany: 18 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliski nie jest, ale tez nie sztywny szorstki tylko taki milusi lekki nie wiem jak to opisać:-)

Zalapalam sie jeszcze do pazdziernikowych 30 dokladnie ale jakby troche pozwlekali z wywolywaniem to faktycznie grozil mi listopad:-)

easymum, Anitka201 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, u nas zwykle ostatnie kamienie jest koło 20-21. Dzisiaj wyjątkowo było po 22, bo młoda spala jak kamień. Trochę przez to miała problem z zaśnięciem, ale w końcu padła :)

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Ja jak zaczelam domarmiac na spiocha to po 3-4 dokarmianiach Mlody sam zaczal sie budzic o tej 23 i pozniej musialam go znow przestawic na nie budzenie
    O widzisz, dzięki za informacje bo właśnie tego się boję. Wczoraj młody nie dal się dokarmić. Zacisnął usta i odmówił jedzenia.

• Kassie Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie dokarmialam i maly przespal mi do 6:35 od ok 21 :-) potem nakarmilam go i jakims cudem uspilam go o 7:40 i pospal jeszcze do 9 :-) tak mogloby byc zawsze :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia! Gratuluję bardzo!! Zycze Ci samej radości z dzidziusia i ciąży!! :)))

edysia5 lubi tę wiadomość

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
‹‹ 3147 3148 3149 3150 3151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ