X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    To ja coś przeoczyłam? Kto jeszcze?
    Na pewno anula1990 pisał, że ma być wrzesniową mamą bis :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W imieniu Miko dziękuję za komplementy. Przystojniak po tatusiu.

Pogodę mamy ok.. teraz 2 dni lało, ale tak to raczej słonecznie :)

Młody siedzi posadzony, bawi się juz klockami. Ale żeby samemu siadać to nieeeee.. a huśtawkato hit. Dziakowie kupili mu już do domu (gdzie ja to postawię?). No i straszny żarłok jest. Nic tylko owoce, biszkopty.. ostatnio jak dostał sucha bułkę to jakby mógł to zjadłby cała!

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba odkryłam czemu moje dziecko jest znowu maruda. I czemu znowu budzenie w nocy, przy drzemkach.
    Widać 6 zębów to mało, lepiej mieć 8 :P

easymum, julita lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Kassie a na wieczór podawałas jemu jakaś kaszę? Moj tez się wybudzal ale starałam się nie ingerować i po chwili sam usypial. Obudził się na jedzenie o 2 I o 4 ale spał juz o 18.30 do 6.20 :-)
    Nie :-) o 22 dalam mu mleko z butelki i potem przespal do po 7. To pomalu odstawiasz smoczka? Bo ja to jak tylko uslysze, ze sie przebudza to od razu lece ze smoczkiem..a tez przydaloby sie pomalu od niego odchodzic ;-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Anitka podajesz kasze na noc? :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia gratulacje, dużo zdrówka i siły, rośnijcie :)

Nadrobiłam, nie było nas znowu trochę, ale to dlatego, że jeździmy z mężem w delegację żebyśmy mogli być razem i jakoś tak mniej czasu na forum. Młoda skończyła 8 miesiąc, posadzona siedzi i kombinuje sama jak tu usiąść zeby było dobrze, póki co udaje jej się jakoś na boczku. Na dupce jak siedzi to się jeszcze podpiera ale ćwiczymy. Niestety dopadł ją straszny katar, który spływa do gardła i powoduje mega kaszel, zwłaszcza po śnie. Biedactwo moje :/ Byliśmy u lekarza, odsłuchowo czysto, więc witamina c, jakiś syrop, wapno i psikam jej jeszcze do noska nasivinem. Mam nadzieję, że się szybko wykuruje, bo mamy wyjechać na długi weekend nad morze.

Anitka - weszłaś mi na psychę i zacznę tez korzystać z przepisów z Alaantkowe BLW, bo póki co gotuję jej warzywka i blenduję (ostatnio coraz większe grudki zostawiam) i trochę mi wstyd, że jestem mało twórcza :P
    Odkrylam dzis, że jogurt grecki z piatnicy ma dobry skład. Samo mleko i bakterie. Kiedyś czytałam, że Bio jogurt z lidla jest dobry składowo, ale znalazłam tylko taki z mlekiem w proszku :/ W lidlu są soczki w kartoniku 100% tłoczone jabłko za 1,20. Polecam
    Cholerka, sami z mężem jemy to na co mamy ochotę, nie czytamy składów (chyba ze np mięsa mielonego pakowanego, parówek) a kupując coś dla dziecka zaczynam wszystko analizować.

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    A Ty Anitka podajesz kasze na noc? :-)
    Ja na godzinę przed spaniem podaje kaszkę z owocami a później albo pierś albo mm (sporady znieczuleniem podaje na noc). Ale dzisiaj dam pierś a o 22 spróbuję dokarmić z butli. Może się uda.

Moka89 ja dzisiaj robiłam kotleciki z indyka z ich stronki :-)
    Co do składów to ja od dawna czytam :-)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.. a my dzisiaj mamy mały sukces. Zrobiłam placuszki z kaszki manny i jabłuszka ze strony o blw. Dałam młodemu do łapki i o dziwo wiedział, że trzeba wsadzić do buziola, żeby się najeść. Oczywiście podzieliłam te małe placki na połówki, żeby za dużo na raz nie chapnął. Zdarzyło sie też że się przyytkał a ja o mało zawału nie dostawałam jak czekałam na przełknięcie każdego kęsa. Koniec końców wszystko dobrze poszło, zjadł może ze dwa malutkie placuszki (resztę ja , bo baardzo dopbre)ale o to dla nas wieeeelki krok. Zmotywowało mnie to do dalszego pichcenia .

easymum, la_lenka lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawstydzaniecie mnie dziewczyny daniami dla maluszków - u nas tylko papki, Chabesse te placuszki brzmią nieźle! zapisuję sobie stronę z przepisami, wkrótce się przydadzą!

la_lenka 8 zębów?! wow! :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zawstydzona, u mnie nie dość że papki to tylko słoiczki ... No dobra, w weekend papka własnej roboty - ziemniak, marchewka na parze, trochę masła i rybka. Ale to nadal papka i karmienie łyżeczką. Ale te placuszki z kaszki manny rzeczywiście brzmią dobrze, spróbuję jutro. Zachęcające jest to, że dziecko je samo, nieważne jak ale uczy się w tem sposób mnóstwa rzeczy. Bo tu chyba nie tylko o jedzenie chodzi. Brakło mi do tej pory motywatora, ale wezmę się za siebie.
    Pytanie, czy potrzebne są jakieś szczególne sprzęty kuchenne?

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, czy Twoja Anastazja nie ściąga z głowy tej spinki, którą spinasz jej włosy? U nas też grzywka wchodzi w oczy, związuję gumką, a spinki się bałam, że ściągnie, zapakuje do buzi i się zadławi ...

gg64rl68s121551a.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Julita, czy Twoja Anastazja nie ściąga z głowy tej spinki, którą spinasz jej włosy? U nas też grzywka wchodzi w oczy, związuję gumką, a spinki się bałam, że ściągnie, zapakuje do buzi i się zadławi ...

nie, nie. absolutnie nie ściąga, nigdy się jej to nie zdarzyło ale to może dlatego że zaczęłam spinać grzywkę gdy miała 2 miesiące i może jest to w jej odczuciu coś naturalnego i niewartego jej uwagi?? :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że podstawowy sprzęt kuchenny będzie wystarczający. Na pewno przyda się dobra nieprzywierająca (teflonowa) patelnia do placuszków, by nie natłuszczać za bardzo

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse w weekend robię placuszki :D

zmobilizowałem się w końcu i zamówiłam dwie chusty/otulacze bambusowe, mam nadzieję że spełnią moje oczekiwania - dwie osoby poleciły mi produkty tej firmy więc się skusiłam i czekam z niecierpliwością na kuriera :) a jak tam wasze otulacze, które zamawiałyście?
    http://coodo.pl/kocyki-chusty-pieluszki/30-chusta-bambusowa-geometric-xl.html
    http://coodo.pl/kocyki-chusty-pieluszki/29-chusta-bambusowa-gold-dots-m.html

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, no to spróbuję z tą spinką. A te chusty świetne, tylko koszmarnie drogie :) Ja na swoją czekam, tzn muszę pojechać odebrać w InPost :)

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita śliczny ten geometryczny wzór :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Julita, no to spróbuję z tą spinką. A te chusty świetne, tylko koszmarnie drogie :) Ja na swoją czekam, tzn muszę pojechać odebrać w InPost :)
    A która zamówiłas? Bo ja w te trojkaty i doczekać się jej nie mogę :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia5 gratuluje a na fejsie ok nikt jeszcze nie jest w kolejnej ciąży. Ja też daję słoiczki nie chcę mi się gotować

edysia5 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A która zamówiłas? Bo ja w te trojkaty i doczekać się jej nie mogę :-)

zamówiłam obie bo chciałam mieć jedną większą, drugą mniejszą (xl, m) :)
    a dawno zamawiałaś? bo ja dzisiaj ale liczę, że najpóźniej do pojutrze otrzymam ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita to pytanie do Easymum bo my zamawialysmy z allegro. Ja mam już jeden otulacz/ kocyk bambusowy z maylily ale jeszcze skusilam się na ten z allegro.

‹‹ 3146 3147 3148 3149 3150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ