Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
W imieniu Miko dziękuję za komplementy. Przystojniak po tatusiu.
Pogodę mamy ok.. teraz 2 dni lało, ale tak to raczej słonecznie
Młody siedzi posadzony, bawi się juz klockami. Ale żeby samemu siadać to nieeeee.. a huśtawkato hit. Dziakowie kupili mu już do domu (gdzie ja to postawię?). No i straszny żarłok jest. Nic tylko owoce, biszkopty.. ostatnio jak dostał sucha bułkę to jakby mógł to zjadłby cała! -
Anitka201 wrote:Kassie a na wieczór podawałas jemu jakaś kaszę? Moj tez się wybudzal ale starałam się nie ingerować i po chwili sam usypial. Obudził się na jedzenie o 2 I o 4 ale spał juz o 18.30 do 6.20
o 22 dalam mu mleko z butelki i potem przespal do po 7. To pomalu odstawiasz smoczka? Bo ja to jak tylko uslysze, ze sie przebudza to od razu lece ze smoczkiem..a tez przydaloby sie pomalu od niego odchodzic ;-/
-
Edysia gratulacje, dużo zdrówka i siły, rośnijcie
Nadrobiłam, nie było nas znowu trochę, ale to dlatego, że jeździmy z mężem w delegację żebyśmy mogli być razem i jakoś tak mniej czasu na forum. Młoda skończyła 8 miesiąc, posadzona siedzi i kombinuje sama jak tu usiąść zeby było dobrze, póki co udaje jej się jakoś na boczku. Na dupce jak siedzi to się jeszcze podpiera ale ćwiczymy. Niestety dopadł ją straszny katar, który spływa do gardła i powoduje mega kaszel, zwłaszcza po śnie. Biedactwo mojeByliśmy u lekarza, odsłuchowo czysto, więc witamina c, jakiś syrop, wapno i psikam jej jeszcze do noska nasivinem. Mam nadzieję, że się szybko wykuruje, bo mamy wyjechać na długi weekend nad morze.
Anitka - weszłaś mi na psychę i zacznę tez korzystać z przepisów z Alaantkowe BLW, bo póki co gotuję jej warzywka i blenduję (ostatnio coraz większe grudki zostawiam) i trochę mi wstyd, że jestem mało twórcza
Odkrylam dzis, że jogurt grecki z piatnicy ma dobry skład. Samo mleko i bakterie. Kiedyś czytałam, że Bio jogurt z lidla jest dobry składowo, ale znalazłam tylko taki z mlekiem w proszkuW lidlu są soczki w kartoniku 100% tłoczone jabłko za 1,20. Polecam
Cholerka, sami z mężem jemy to na co mamy ochotę, nie czytamy składów (chyba ze np mięsa mielonego pakowanego, parówek) a kupując coś dla dziecka zaczynam wszystko analizować. -
Kassie wrote:A Ty Anitka podajesz kasze na noc?
Moka89 ja dzisiaj robiłam kotleciki z indyka z ich stronki
Co do składów to ja od dawna czytam -
Ooo.. a my dzisiaj mamy mały sukces. Zrobiłam placuszki z kaszki manny i jabłuszka ze strony o blw. Dałam młodemu do łapki i o dziwo wiedział, że trzeba wsadzić do buziola, żeby się najeść. Oczywiście podzieliłam te małe placki na połówki, żeby za dużo na raz nie chapnął. Zdarzyło sie też że się przyytkał a ja o mało zawału nie dostawałam jak czekałam na przełknięcie każdego kęsa. Koniec końców wszystko dobrze poszło, zjadł może ze dwa malutkie placuszki (resztę ja , bo baardzo dopbre)ale o to dla nas wieeeelki krok. Zmotywowało mnie to do dalszego pichcenia .
easymum, la_lenka lubią tę wiadomość
-
Ja też jestem zawstydzona, u mnie nie dość że papki to tylko słoiczki ... No dobra, w weekend papka własnej roboty - ziemniak, marchewka na parze, trochę masła i rybka. Ale to nadal papka i karmienie łyżeczką. Ale te placuszki z kaszki manny rzeczywiście brzmią dobrze, spróbuję jutro. Zachęcające jest to, że dziecko je samo, nieważne jak ale uczy się w tem sposób mnóstwa rzeczy. Bo tu chyba nie tylko o jedzenie chodzi. Brakło mi do tej pory motywatora, ale wezmę się za siebie.
Pytanie, czy potrzebne są jakieś szczególne sprzęty kuchenne? -
easymum wrote:Julita, czy Twoja Anastazja nie ściąga z głowy tej spinki, którą spinasz jej włosy? U nas też grzywka wchodzi w oczy, związuję gumką, a spinki się bałam, że ściągnie, zapakuje do buzi i się zadławi ...
nie, nie. absolutnie nie ściąga, nigdy się jej to nie zdarzyło ale to może dlatego że zaczęłam spinać grzywkę gdy miała 2 miesiące i może jest to w jej odczuciu coś naturalnego i niewartego jej uwagi??
-
chabasse w weekend robię placuszki
zmobilizowałem się w końcu i zamówiłam dwie chusty/otulacze bambusowe, mam nadzieję że spełnią moje oczekiwania - dwie osoby poleciły mi produkty tej firmy więc się skusiłam i czekam z niecierpliwością na kurieraa jak tam wasze otulacze, które zamawiałyście?
http://coodo.pl/kocyki-chusty-pieluszki/30-chusta-bambusowa-geometric-xl.html
http://coodo.pl/kocyki-chusty-pieluszki/29-chusta-bambusowa-gold-dots-m.html