Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja kupuję dzisiaj dziecku prezent na imieniny i dzień dziecka razem... W sensie miałam w planach, ale teraz intensywnie kminię co z tym fantem zrobić, bo synuś zażyczył sobie remizę strażacką z Lego City, bo "już nie jest małą dzidzią" i kazał w związku z tym pochować DUPLO. Wchodzę na allegro, a tam wymarzony zestaw synusia za "jedyne" 340 zł. Czy ja już jestem taka stara i po prostu nie pamiętam, czy jednak za moich czasów LEGO nie było takie drogie?? Chyba muszę zmobilizować dziadków, żeby nie kupowali jakiegoś badziewia, tylko po prostu się dorzucili.
-
Oj ja też mam wrażenie że lego kiedyś było tańsze. Teraz taki rozsądny zestaw przy którym można się pobawić to 100-150. Trochę szkoda że moje lego z dzieciństwa poszły w świat.
Od dziś Lila raczkuje. Jestem w szoku jak zasówa. Nie przeszkadzają jej zimne płytki, śliskie panele, włazi wszędzie. Żegnaj spokoju, teraz to już oczu dookoła głowy.easymum lubi tę wiadomość
-
No to mamy 3 wrześniówki z fasolkami
Gratulacje dziewczyny, spokojnych 9 miesięcy! Strasznie jestem ciekawa jak to jest w drugiej ciąży. Czy geż się człowiek tak trzęsie i wszystko przeżywa? Mam nadzieję, że sama niedługo się dowiem
edysia5, monaaa85 lubią tę wiadomość
-
Moje dziecię zaczęło wołać mememememe, mogę zaliczyć to jako mama?
haha
Choróbsko nas opuszcza, widzę że już katar nie spływa do gardła i nie męczy ją kaszelek. Wlasnie ucina sobie drzemkę w wózku (suszylam włosy a ta usnęła hihi) a matka ma czas na internety i kawkę.
Do mnie przyszedł otulacz bambusowy http://allegro.pl/pieluszka-bambusowa-100-bambus-kocyk-120x120-cm-i5985830057.html Jest taki milusi w dotyku, że się zakochałam. Mamy miętowe trójkąty. Bałam się, że to będzie jak Pielucha tetrowa ale jestem pozytywnie zaskoczona.
Miłego dnia mamutkieasymum, Anitka201, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Do mnie wczoraj doszedł ten otulacz w trójkąty
świetna jakość, materiał jet tak miły w dotyku ze chyba zdecyduje się jeszcze na te chmurki. W lecie chce tego używać do przykrywania młodego zamiast kołderki wiec się przyda.
Easymum ja zamawiam z marsielle decor. Pościel szyja z wybranej przeze mnie kombinacji (na stronce mają wzory tkanin). Koszt 79 zł za komplet pościeli.easymum lubi tę wiadomość
-
Easymum - ja zamawiam na Allegro, biorę to co wpadnie w oko. Jedną kupiłam taką za 20parę złotych i nic się w praniu z tym nie dzieje, jakoś super także lepiej więcej a tańsze.
Wlasnie zamówiłam tez ręczniki większe, bo miałam jeden mniejszy i jeden większy i ten mały z kapturkiem już nie otula mojej bździagwy
Zastanawiałam się nad otulaczem w donaty ale maź wybrał trójkąty -
Macie bidon z tt? Jakoś cieżko zaciągnąć tą słomką. Mamy z canpolu i wszystko cały tylko jest dość nieszczelny i kupiłam nowy ale dupa, bo mała nie moze zaciągnąć. Moze jak podetnę tą rurkę ze środka to będzie lepiej? Moze dna dosięga i przez to nie leci? Macie jakies doświadczenia z tym czymś
edysia5 lubi tę wiadomość
-
Wiem,ze duzo z Was szukala organizera i tak jak rozwazala czy warto dac 100 zl za SkipHop. Ja, posiadaczka wielu rzeczy z tej firmy wstrzymalam sie z zakupem i jakis czas temu pisalam Wam, ze kupilam organizer za 18 zl. Dzis przyszedl. Jest spoko. Ma wszystko co potrzeba i wg mnie na chinski nie wyglada. Co najwazniejsze- jest przegrodka na kubek i jest zasuwana kieszen (klucze/pieniadze). Uwazam, ze w zupelnosci mi wystarczy na spacery kiedy nie biore torby (btw- torby SkipHop).
Dla zainteresowanych to mini organizer Bambino. Zrobilam zdjecia na zywo, na wozku, ale nie mam pojecia jak sie je dodaje tutaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 12:05
-
moka89 wrote:Easymum - ja zamawiam na Allegro, biorę to co wpadnie w oko. Jedną kupiłam taką za 20parę złotych i nic się w praniu z tym nie dzieje, jakoś super także lepiej więcej a tańsze.
Wlasnie zamówiłam tez ręczniki większe, bo miałam jeden mniejszy i jeden większy i ten mały z kapturkiem już nie otula mojej bździagwy
Zastanawiałam się nad otulaczem w donaty ale maź wybrał trójkąty
Ja kupilam Texpol w donutsy. Jest boski! -
a my od rana testujemy dwa otulacze z COODO i już je kocham!
tak się prezentują
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f43cf5c4537.jpg
Moka jakiś czas temu kupiłam bidon w Pepco i też niestety przecieka ale Anastazja akceptuje tylko ten sprzęt do picia więc latam cały czas z pieluchą i wycieram to co się wylewadzisiaj raz nieśmiało pociągnęła wodę z niekapka Aventu z pingwinem ale wszystko wypluła!
Anitka201, la_lenka, chabasse, karolcia87, easymum, edysia5, Dżuls, 4me, bellaVi lubią tę wiadomość
-
hello dawno nic tu nie pisałam ale podczytuje was czasami
no i musze pogratulować ponownego pączkowania mamusią
My z Jagódką mamy sie w miare ok ida kolejne ząbki i to 4 na raz wiec ogólnie chodze jak zombie wstaje co 30 min za dnia jest ok ładnie raczkuje pełza i siada, troche nawet sama sie bawi. Ale bedziemy mieli problem z usuypianiem ba mała przyzwyczajona jest to usypiania w foteliku samochodawym tym 0-13 kg a przecież juz wyrosła z niego i nie che nam inaczej usnąc, czy któraś z mam w jakiś racjonalny sposob nauczyła dziecko samo zasypiać ? pozdrawiam was mamusie
easymum, edysia5, bellaVi lubią tę wiadomość
-
Postanowiłam dość radykalnie przeciąć pępowinę i od dziś wracam na łono małżeńskiej sypialni ... Młoda widząc rano składanie kanapy w jej pokoju miała przeraż w oczach ... Trzymajcie kciuki, żebyśmy obie dzielnie to zniosły ...
Musiałam to zrobić, bo mała w łóżeczku w chwilach słabości (czyt. po przebudzeniu, jak coś boli lub przeszkadza, jak nie możezasnąć), natychmiast wędruje w stronę, po której stała moja rozłożona kanapa. Ona poprostu wie, że ja tam zawsze jestem ... Jak nie przerwę tego teraz, to potem może być tylko trudniej. Coś czuję, że mnie czeka dziś trudna noc, a młodą trudny poranek (rozczarowanie, bo uwielbiała mnie rano zaczepiać, żebym już wstała i się nią zajęła). Buuuuu, czy ja nie robię dziecku krzywdy?