X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupuję dzisiaj dziecku prezent na imieniny i dzień dziecka razem... W sensie miałam w planach, ale teraz intensywnie kminię co z tym fantem zrobić, bo synuś zażyczył sobie remizę strażacką z Lego City, bo "już nie jest małą dzidzią" i kazał w związku z tym pochować DUPLO. Wchodzę na allegro, a tam wymarzony zestaw synusia za "jedyne" 340 zł. Czy ja już jestem taka stara i po prostu nie pamiętam, czy jednak za moich czasów LEGO nie było takie drogie?? Chyba muszę zmobilizować dziadków, żeby nie kupowali jakiegoś badziewia, tylko po prostu się dorzucili.

8pdp47e.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mam wrażenie że lego kiedyś było tańsze. Teraz taki rozsądny zestaw przy którym można się pobawić to 100-150. Trochę szkoda że moje lego z dzieciństwa poszły w świat.
    Od dziś Lila raczkuje. Jestem w szoku jak zasówa. Nie przeszkadzają jej zimne płytki, śliskie panele, włazi wszędzie. Żegnaj spokoju, teraz to już oczu dookoła głowy.

easymum lubi tę wiadomość

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia gratulacje! U mnie już 9tc ☺

1usacwa1uvvludfr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy 3 wrześniówki z fasolkami :) Gratulacje dziewczyny, spokojnych 9 miesięcy! Strasznie jestem ciekawa jak to jest w drugiej ciąży. Czy geż się człowiek tak trzęsie i wszystko przeżywa? Mam nadzieję, że sama niedługo się dowiem :)

edysia5, monaaa85 lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię zaczęło wołać mememememe, mogę zaliczyć to jako mama?:P haha
    Choróbsko nas opuszcza, widzę że już katar nie spływa do gardła i nie męczy ją kaszelek. Wlasnie ucina sobie drzemkę w wózku (suszylam włosy a ta usnęła hihi) a matka ma czas na internety i kawkę.
    Do mnie przyszedł otulacz bambusowy http://allegro.pl/pieluszka-bambusowa-100-bambus-kocyk-120x120-cm-i5985830057.html Jest taki milusi w dotyku, że się zakochałam. Mamy miętowe trójkąty. Bałam się, że to będzie jak Pielucha tetrowa ale jestem pozytywnie zaskoczona.

Miłego dnia mamutki :)

easymum, Anitka201, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie kupujecie pościel do łóżeczka?

A wogóle to dzień dobry:) ładny dzień się zapowiada, nareszcie :)

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie wczoraj doszedł ten otulacz w trójkąty :-) świetna jakość, materiał jet tak miły w dotyku ze chyba zdecyduje się jeszcze na te chmurki. W lecie chce tego używać do przykrywania młodego zamiast kołderki wiec się przyda.

Easymum ja zamawiam z marsielle decor. Pościel szyja z wybranej przeze mnie kombinacji (na stronce mają wzory tkanin). Koszt 79 zł za komplet pościeli.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę ze wszystkie wybralysmy te trojkaty :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum - ja zamawiam na Allegro, biorę to co wpadnie w oko. Jedną kupiłam taką za 20parę złotych i nic się w praniu z tym nie dzieje, jakoś super także lepiej więcej a tańsze.

Wlasnie zamówiłam tez ręczniki większe, bo miałam jeden mniejszy i jeden większy i ten mały z kapturkiem już nie otula mojej bździagwy :)

Zastanawiałam się nad otulaczem w donaty ale maź wybrał trójkąty :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka a możesz wrzucić linka tej tańszej pościeli? Bałam się jej jakości ale skoro piszesz ze po praniu nic się z nią nie dzieje to chętnie bym taka kupiła.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, nie działa mi zakładka Kupione w aplikacji Allegro, ale brałam taką różową w duże sówki, dość popularny wzór :) jak się gdzieś do tego dokopię w matkach to dam znac :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie bidon z tt? Jakoś cieżko zaciągnąć tą słomką. Mamy z canpolu i wszystko cały tylko jest dość nieszczelny i kupiłam nowy ale dupa, bo mała nie moze zaciągnąć. Moze jak podetnę tą rurkę ze środka to będzie lepiej? Moze dna dosięga i przez to nie leci? Macie jakies doświadczenia z tym czymś :P

edysia5 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,ze duzo z Was szukala organizera i tak jak rozwazala czy warto dac 100 zl za SkipHop. Ja, posiadaczka wielu rzeczy z tej firmy wstrzymalam sie z zakupem i jakis czas temu pisalam Wam, ze kupilam organizer za 18 zl. Dzis przyszedl. Jest spoko. Ma wszystko co potrzeba i wg mnie na chinski nie wyglada. Co najwazniejsze- jest przegrodka na kubek i jest zasuwana kieszen (klucze/pieniadze). Uwazam, ze w zupelnosci mi wystarczy na spacery kiedy nie biore torby (btw- torby SkipHop).

Dla zainteresowanych to mini organizer Bambino. Zrobilam zdjecia na zywo, na wozku, ale nie mam pojecia jak sie je dodaje tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 12:05

• PePePe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Easymum - ja zamawiam na Allegro, biorę to co wpadnie w oko. Jedną kupiłam taką za 20parę złotych i nic się w praniu z tym nie dzieje, jakoś super także lepiej więcej a tańsze.

Wlasnie zamówiłam tez ręczniki większe, bo miałam jeden mniejszy i jeden większy i ten mały z kapturkiem już nie otula mojej bździagwy :)

Zastanawiałam się nad otulaczem w donaty ale maź wybrał trójkąty :)

Ja kupilam Texpol w donutsy. Jest boski!

• julita Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my od rana testujemy dwa otulacze z COODO i już je kocham! :D tak się prezentują
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f43cf5c4537.jpg

Moka jakiś czas temu kupiłam bidon w Pepco i też niestety przecieka ale Anastazja akceptuje tylko ten sprzęt do picia więc latam cały czas z pieluchą i wycieram to co się wylewa :) dzisiaj raz nieśmiało pociągnęła wodę z niekapka Aventu z pingwinem ale wszystko wypluła!

Anitka201, la_lenka, chabasse, karolcia87, easymum, edysia5, Dżuls, 4me, bellaVi lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello dawno nic tu nie pisałam ale podczytuje was czasami :) no i musze pogratulować ponownego pączkowania mamusią:) My z Jagódką mamy sie w miare ok ida kolejne ząbki i to 4 na raz wiec ogólnie chodze jak zombie wstaje co 30 min za dnia jest ok ładnie raczkuje pełza i siada, troche nawet sama sie bawi. Ale bedziemy mieli problem z usuypianiem ba mała przyzwyczajona jest to usypiania w foteliku samochodawym tym 0-13 kg a przecież juz wyrosła z niego i nie che nam inaczej usnąc, czy któraś z mam w jakiś racjonalny sposob nauczyła dziecko samo zasypiać ? pozdrawiam was mamusie

easymum, edysia5, bellaVi lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie po dluuugim czasie :) gratuluje kolejnej przyszlej mamie :)

a my wreszcie mamy pierwszy ząbek po tak długim oczekiwaniu jest górna prawa jedynka :)

edysia5, Anitka201, easymum, bellaVi lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Hagne Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, otulacz super, ale i tak Anastazja przycmiewa go swoim własnym urokiem! :) Sliczna jest!!!

julita, easymum, edysia5 lubią tę wiadomość

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam dość radykalnie przeciąć pępowinę i od dziś wracam na łono małżeńskiej sypialni ... Młoda widząc rano składanie kanapy w jej pokoju miała przeraż w oczach ... Trzymajcie kciuki, żebyśmy obie dzielnie to zniosły ...

Musiałam to zrobić, bo mała w łóżeczku w chwilach słabości (czyt. po przebudzeniu, jak coś boli lub przeszkadza, jak nie możezasnąć), natychmiast wędruje w stronę, po której stała moja rozłożona kanapa. Ona poprostu wie, że ja tam zawsze jestem ... Jak nie przerwę tego teraz, to potem może być tylko trudniej. Coś czuję, że mnie czeka dziś trudna noc, a młodą trudny poranek (rozczarowanie, bo uwielbiała mnie rano zaczepiać, żebym już wstała i się nią zajęła). Buuuuu, czy ja nie robię dziecku krzywdy?

gg64rl68s121551a.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Edysia gratulacje! U mnie już 9tc ☺

Dzieki monaa tobie rowniez zycze w miare naszych mozliwosci spokojnych ciaz i czasu po ciazowego :-)

monaaa85 lubi tę wiadomość

edysia5
‹‹ 3148 3149 3150 3151 3152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ