X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    No to mamy 3 wrześniówki z fasolkami :) Gratulacje dziewczyny, spokojnych 9 miesięcy! Strasznie jestem ciekawa jak to jest w drugiej ciąży. Czy geż się człowiek tak trzęsie i wszystko przeżywa? Mam nadzieję, że sama niedługo się dowiem :)

Szczerze to bardIej na lajcie teraz jestem, w pon mam pierwsza wizyte i jakos nawet nie panikuje. Bardziej po glowie mi chodzi jak ogarne tak male dzieci szczegolnie ze wiem ze bedw miala cc bo mam nieprawidlowa budowe miednicy. To mnie prEraza, ale co tam to dopieo za 8 miesiecy :-)

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Macie bidon z tt? Jakoś cieżko zaciągnąć tą słomką. Mamy z canpolu i wszystko cały tylko jest dość nieszczelny i kupiłam nowy ale dupa, bo mała nie moze zaciągnąć. Moze jak podetnę tą rurkę ze środka to będzie lepiej? Moze dna dosięga i przez to nie leci? Macie jakies doświadczenia z tym czymś :P

Ja mam butelke ze slomka z pepko z uchwytami kosztuje 10 zl i maly bez problemu zalapal i nic nie wylewa sie :-). Polecam

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi ostatnio daje wycisk, niby grzeczna w miarę, ale np. dziś poszła spać o 22. Ale zepchnęłam już wszystkie zlecenia, teraz w planach posprzątanie mieszkania i chwila oddechu. Uff.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pościel to my mamy sytuację idealną, kupuje materiał i mama mi szyje pod wymiar. A tej bawełny dziecięcej jest u nas w pasmanterii każdy wzór z allegro. Babcia krawcowa to skaarb :)
    Chciałam właśnie zapytać czy jesteście zadowolone z tych pieluszek bambusowych z allegro, się nakręciłam na nie i chyba jutro zamówię.
    Easymum u nas łóżeczko małej stoi w naszej sypialni dosłownie 20cm ode mnie. Po prostu metrażowo się tego inaczej zrobić nie dało i musi tak być póki co. Jak się Lila budzi to od razu zerka gdzie jestem. Trochę się boję co będzie kiedyś.
    U nas też dziś zasnęła o 21:40 ...

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania zrobiła sobie z cycka smocze w nocy i jestem wykończona., Do tej pory dostawała cyc, jadła, puszczała i szła spać. A teraz glamie, szarpie się z cyckiem, miota się na tym łóżku, pociumka 10 sekund, puszcza, odwraca się na drugi bok, potem wraca i awantura o cycek. Jestem wykończona, a to już któraś taka noc z rzędu.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś sobie chodziłyśmy po mieszkaniu, tulilysmy się itp od 2 do 4.40, także tego.. Dzień dobry :P Księżna za to odsypiała do 8.

Miłego!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaa Moka89 współczuję...mój też miał takie noce ale po godzinie zazwyczaj padał.
    Dzuls a nie próbowałas ja ululac? Bo na przykładzie mojego syna widzę ze te pobodki co 20 min lub co godzinę to było przyzwyczajenie. Dzisiaj się obudził 2 razy na jedzenie, ja bym chciała żeby to było raz w nocy. Ale chcieć to ja sobie mogę :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jeśli będziesz miała chwile to mam do ciebie pytanie. Ile razy budzi się Twój maly? Bo wiem ze tez z nim ostro walczyliscie. I czy karmicie go w nocy czy podajecie jemu wodę? Moj czasami zasypia po wodzie a czasami ewidentnie domaga się jedzenia.

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Akurat maly zasnal i ja ide na drzemkę bo dzis w nocy dal nam popalić. Trzeba miec sily na plaze :D
    Kiedys budzil sie dwa razy wiec na to drugie karmienie zaczelam mu dawać wode. Po trzech nocach przestał sie budzic na drugie karmienie. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy zadzialalo.
    Teraz budzi sie raz a ja zmniejszylam mu porcje do 120 ml. I tak mam w planach zastąpić tez to karmienie woda ale to juz po powrocie. Wydaje mi się jednak, ze z tym jednym karmieniem co zostalo nie pójdzie latwo. On sie tak trzęsie w nocy na to jedzenie jakby naprawde jeszcze go potrzebowal i byl glodny....
    Mysle tez czy by zamiast wody nie zmniejszać mu po prostu porcji mleka vo jakis czas i zobaczyć co on na to...

Oczywiscie jedna pobudka to standard ale zdążają się noce, ze budzi sie trzy razy- jak np dzis :/ przy czym wczoraj przespal cala noc od 20 do 6.40 bez pobudki! I badz tu mądry czloqieku....

Aaaa no i jak on sie budzi to my juz od razu umiem poznać czy uda sie go ululac, dac smoczek i zaśnie bez jedzenia czy musi byc mleko i koniec kropka.jak budzi sie ba mleko jest taka wściekłość i ryk, ze nic innego tego nie ukoi;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Akurat maly zasnal i ja ide na drzemkę bo dzis w nocy dal nam popalić. Trzeba miec sily na plaze :D
    Kiedys budzil sie dwa razy wiec na to drugie karmienie zaczelam mu dawać wode. Po trzech nocach przestał sie budzic na drugie karmienie. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy zadzialalo.
    Teraz budzi sie raz a ja zmniejszylam mu porcje do 120 ml. I tak mam w planach zastąpić tez to karmienie woda ale to juz po powrocie. Wydaje mi się jednak, ze z tym jednym karmieniem co zostalo nie pójdzie latwo. On sie tak trzęsie w nocy na to jedzenie jakby naprawde jeszcze go potrzebowal i byl glodny....
    Mysle tez czy by zamiast wody nie zmniejszać mu po prostu porcji mleka vo jakis czas i zobaczyć co on na to...

Oczywiscie jedna pobudka to standard ale zdążają się noce, ze budzi sie trzy razy- jak np dzis :/ przy czym wczoraj przespal cala noc od 20 do 6.40 bez pobudki! I badz tu mądry czloqieku....

Aaaa no i jak on sie budzi to my juz od razu umiem poznać czy uda sie go ululac, dac smoczek i zaśnie bez jedzenia czy musi byc mleko i koniec kropka.jak budzi sie ba mleko jest taka wściekłość i ryk, ze nic innego tego nie ukoi;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z małym na SOR w Gdańsku.
    Spadlam ze schodów z nim na rekach. Ma poobcierana buzie i mam nadzieje ze nic wiecej. U mnie nawet siniaka :(
    Teraz spi. Czekamy na wyniki.
    Na dodatek jestem calekiem sama w obcym mieście!
    Psychicznie padam..

tb734z17s9scq0zt.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka trzymajcie się! Będzie dobrze, wbrew pozoro te nasze kruche dzieci są bardzo elastyczne i wytrzymałe. Daj znać po wynikach.

gg64rl68s121551a.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze.. mmalutka, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Ja tez się boje, że kiedyś zlecę z młodym na rekach, bo juz nie raz się obsunelam a raz się porządnie wywaliłam niosąc naczynia. Takie mam strome I ciemne schody u rodzicow. Zawsze staram się ostrożnie ale wiadomo... wypadki się zdarzaja.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a w nocy go lulaliscie czy tak sam z siebie zaczął się rzadziej budzić?

Acha i o której macie to jedno karmienie ( ile godzin po zasnieciu )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:48

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mmalutka daj znać czy wszystko w porządku. Ja staram się uważać ale wśród znajomych znana jestem z dziwnych wypadków. Zawsze się boję ze mogę się z młodym przewrócić.

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka bedzie dobrze :-) kciuki zacisniete :-)

edysia5
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka jak tam ? Wiktor się budzi tak o czasem by się pobawić a czasem,bo głodny. Dzieci mają prawo się budzić w nocy,a jeśli się domaga to głodne. U nas też czasem nie zje w nocy,a czasem zje ale daje mu bo głodny na pewno. Jeszcze zależy ile na noc zje.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja Cie pierdziele mmalutka czy wszystko u Was ok??? Daj znac.
    Szkoda, ze akurat nas nie ma bo mogłabym Ci jakos pomóc... Przykro mi strasznie :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me a w nocy go lulaliscie czy tak sam z siebie zaczął się rzadziej budzić?

Acha i o której macie to jedno karmienie ( ile godzin po zasnieciu )

Po podaniu tej wody, po trzech nocach po prostu przestał się budzic na drugie karmienie... Ale naprawde nie wiem czy to woda czy jednak zbieg okoliczności ;)

Młody teraz chodzi spac kolo 20 i na jedno karmienie budzi się kolo 2-3 w nocy. Jesli zdarzaja sie wyjątki, ze np obudzi sie kolo polnocy lub 1 i nie szans by zasnal bez jedzenia, to niestety zazwyczaj kolo 5 jest pobudka ba kolejne karmienie no i często wtedy uśpić go tak nad ranem to cud.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka, daj znać, martwimy się.

Moją coś wysypało na buzi. Takie małe krostki w skupiskach. Nie wiem od czego, ale chyba ją swędzi bo pociera buzię rączkami. Czym to smarować? Pierwszy raz jakaś ala alergia wyszła. Wczoraj jadłyśmy barszczyk ukraiński, w środku był por i seler, może to od tego, podobno częsty alergen... A może od słońca? Jadła też bielucha, ale już nie pierwszy raz był nabiał, więc chyba nie to? Sama nie wiem co teraz robić, czego nie dawać? Najchętniej bym zrobiła kilka dni samego cycusia, ale już ciężko bo mała się dopomina jak ja jem. No i w sumie już duża jest, powinna coś dostawać poza mleczkiem.

Czy wasze dzieci też tak się po was wspinają? Moja nigdzie nie próbuje klekac/wstawać - ale jak mnie dorwie leżącą obok to nawet na głowę mi wchodzi. Z mężem nic takiego nie wyczynia, a mama najlepszy tor przeszkód :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3149 3150 3151 3152 3153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ