X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na obiad burgery wołowe :-) taki imieninowy bonus :-) bułka własnej roboty, warzywa z działki taty :-)
    Młody dostaje placuszki z brokuła, cukinii, cebulki i szpinaku :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka co do maty to oni teraz wprowadzili taka mniejsza owalna, która podobno mieści się na blatach wszystkich krzesełek. Miseczka rozmiarowo została taka sama jedynie zmniejszono te podstawkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 15:57

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie normalne nalesniki i malemu rozrywam na male kawaki, klade na tacke i sam wsuwa.ale on jest poki co wszystko zerny wiec rzadko sie zastanawjiam czy on czegos tam nie zje. Poza tym juz naprawde rzadko kiedy on ma osobny oviad, je z nami mieso oczywiscie bez panierki, zupy to juz wszystkie. Chyna ze ogorkowa to miksuje ze wzgledu na ogorki bo kiedys mi zwymiotowal kawalkami. Wiec u mnie z jedzeniem nie ma klopotu

edysia5
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez wszystkozerny, tylko nic nie tykajacy :) Zje wszystko, ale lyzeczka.
    Anitka- wolalabym zeby inaczej okazywal mi milosc. Chce mi sie wyc. Z bolu, z tego jak wygladam, z bezradnosci.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    LaLenka co do maty to oni teraz wprowadzili taka mniejsza owalna, która podobno mieści się na blatach wszystkich krzesełek. Miseczka rozmiarowo została taka sama jedynie zmniejszono te podstawkę.
    To zobaczę, może jeszcze kupię. Tylko się obawiam, że Łucja jest na tyle duża, że raz dwa rozkmini jak to podważyć paluszkiem :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie ogarniam! Dzis znow start dnia 7 jedna drzemka trwajaca poltorej godziny i od 13 maly jest na chodzie jak skowronek pelen luz. Czy to mozliwe zeby juz sie zaczal przestawiac na jedna drzemke? Jak u was to wyglada?

edysia5
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas dzisiaj pierwszy raz jedna drzemka. O 13 dwie godzinki i od 15 szaleje, ale juz po malu odpada. Oby nie za wczesnie, bo znowu pobudka o 5 bedzie.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka o 6, drzemka 45 min przed 10:30 i jaaazzzdaa! Wiem, ze czym dziecko bardziej zmeczone tym trudniej uspic, ale ja nie wiem jak go uspic. On ma tyle energii... I wszystko tak go interesuje... Teraz tez po karmieniu walczy juz rowno godzine.

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek padl przed chwila, z tym ze on szalal od 13. Nie powiem ma moc chlopak! To moze juz ten czas ze maluchy beda spaly tylko raz, tylko zeby on spal chociaz 2h a nie max poltorej. Wykonczy matke hahahha

edysia5
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Młody dostaje placuszki z brokuła, cukinii, cebulki i szpinaku :-)
    Jak robisz te placuszki..? Po prostu.. warzywa +jajko+mąka ?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi na śniadanie chlebek z twarożkiem, na drugie jogurt z porzeczkami (mega kwaśne, ale jej smakowały) obiad standardowo warzywka z mięskiem - marchew, kalafior, ziemniaczek i kawałek cielęciny. Pozniej owocki ok 18 kanapka z szyneczką, flacha mleka i do spania.

Młoda ma dwie drzemki, jeśli jesteśmy w domu to spi dwie godziny ok 10 i godzinkę popołudniu, a ze byłyśmy u mojej mamy, to po 16 zdrzemnęła się z 20 min w wózku, no i rano były 2h o 10. O 19 juz maruda, wiec kąpielka i od ok 19.40 spi :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam placuszki z rozgniecionego banana, jednego jajka i trochę mąki by ciasto się związało :) pycha :) w środku są fajne wilgotne

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Jak robisz te placuszki..? Po prostu.. warzywa +jajko+mąka ?
    Brokuła gotuję, cukinię ścieram na tarce i duszę na patelni z cebulką i szpinakiem. Później mieszam wszystko z jajkiem, maka razowy i platkami (dzisiaj owsiane górskie ). Piekę w piekarniku. Czasami jest pełna improwizacja :-) musze spróbować takie placuszki z łososiem, ziemniakami, marchewka i koperkiem. Może w ten sposób zacznę przemycac mięso.

chabasse lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się rozpisać ale padam... Dzieki za info o kasie na ślub.

Moka a Twoja mala jest jeszcze na cycku? Te mleko na wieczór to jedyne mleko, której jej dajesz?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie po dłuuugiej nieobecności. Nie nadrabiam Was bo poprostu nie mam na to czasu ale dziś mnie natchnęło, żeby się odezwać;)

Kacperek skończył wczoraj 11 miesięcy i dzisiaj zrobł pierwsze 4 a potem 6 kroków ( DUMNA) :)

Ząbków mamy 6 :) ( może trochę mało ale powoli wyjdą )

Może wsadze kij w mrowisko tą wypowiedzią ale jakiś czas teu byl poruszany temat sadzania dziecka na nocnik :) Jeśli chodzi o Kacperka to swoje pierwsze siku w nocnik zrobił jakiś miesiąc temu a w obecnej chwili załóżmy od godziny 6 rano do 21 zużywamy 2-3 pampersy z czego jeden z kupą ( ją czasem ciężko wychwycić w jego zachowaniu). A poza tym po każdym spaniu sadzam go na nocnik a w czasie zabawy co godzine-półtorej. Młody chyba na tyle zalapał, że pampers jest suchy ( tak jak mówie czasem zdarzy się 1-2 zesikane i jedna kupka) Potrafi przespać noc, rano wysadzony na nocnik robi duże siku a paMpers suchy. MOŻNA ? MOŻNA

DOBREJ NOCKI :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Miałam się rozpisać ale padam... Dzieki za info o kasie na ślub.

Moka a Twoja mala jest jeszcze na cycku? Te mleko na wieczór to jedyne mleko, której jej dajesz?
    Od +\- miesiąca tylko na mm. Mleko do spania na 210-240 wody i w nocy 2x120 lub ostatnio raz 150. Za mało?:/ do tego wpada jakiś jogurt naturalny. Kurcze nie wiem ile tych mlecznych posiłków powinno być.

Przyszła mama - jak dla mnie, to na nocnik jest zdecydowanie za wcześnie. To nie wyścigi a takie dziecko nie potrafi jeszcze zapanować nad swoimi potrzebami, nie jest świadome czy chce mu się siusiu czy nie, po prostu robi. To, że synkowi udaje się zrobić na nocleg, to kwestia tego, że raczej kazde dziecko susia po spaniu :)
    My się nie będziemy spieszyć, pewnie jeszcze z rok w pieluszkach posmiga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 23:10

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja sama nie wiem.

Moj dostaje rano jak sie obudzi 180. Kolo 17.30- 180ml. Na kolacje w kaszce i w nocy 120ml. Ostatnio sie pytalam pediatry czy to nie za dużo to powiedziała, ze absolutnie nie bo on jest na tyle maly, ze potrzebuje jeszcze tego,melka. Ale pewnie co lekarz to opinia.
    Ja sie pytam bo zastanawiam się, czy ja wręcz za dużo nie daje :/

A tak w ogóle dzis młody zamiast w środku nocy obudzil sie na mleko juz o 23.30. Chciałam mu dać pić i tak go oszukać to tak sie darl i rzucal butelka po lozku... Mojego dziecka na jedzenie nikt nie wyroluje. A ja cos czuje, ze mam budzenie sie młodego na jedzenie do 3 roku zycia murowane :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka to ostatnio trafiłam na innego pediatre i ta mnie wręcz opierniczyla ze młody nie chce się przestawić na normalne jedzenie. Tzn wg niej powinien zjadać normalny 2 daniowy obiad, zupy powinny być gotowane na kosciach itp itd. Dla mnie to stek bzdur. Wiadomo trzeba rozszerzać dietę ale do roku mleko jest głównym posiłkiem. Młody to typowo mleczny chłopak. On jak widzi że będzie pierś lub butla to dosłownie przebiera nogami i ma na buzi banana od ucha do ucha.

Magnolia3 lubi tę wiadomość

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest rano po przebudzeniu i po kapieli przed snem cycek :) poza tym je wszystko. Jak widzi, że my jemy aż mu się z uszu dymi ;)
    Powoli go bede odstawiac od cycka. Robilismy ostatnio testy z krwi na alergie na mleko krowie (taki panel mieli w laboratorium) i wyszly nawet nieźle. Młody dostał kilka razy jakies sloiki czy produkty z dodatkiem mleka i jego przetworów i nic mu nie było. W czwartek mam wizytę u pediatry to się dowiem co i jak :)

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj było 240, o 23.30 150ml i o 4.50 120 ml, kurcze też juz sama nie wiem, no ale na rano na śniadanie to juz będzie przesada jak znowu jej mleko dam, tak mi się wydaje.
    Anitka - moja jak widzi jakiekolwiek jedzenie to az się trzęsie, nie zdążę jej talerzyka z jedzeniem postawić to juz ma wyciągnięte rączki i paluszki gotowe do chwytania kawałków haha

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 3218 3219 3220 3221 3222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ