X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia uważaj na siebie! A tak w ogóle to minęły ci juz mdłości? (Moja największą trauma z okresu ciąży ).
    La lenka dobrze ze juz ci opuściło, słabo mi się robi jak sobie pomyślę o chorobie przy dziecku + ten upał.
    4me co do księdza to szczerze mówiąc juz nie pamietam jak to było. My jesteśmy po ślubie jestesmy dopiero 6 lat a o takich sprawach juz zapomniałam. Ale jeśli to ostatnia wizyta u księdza przed ślubem to pewnie teraz się płaci.
    Co do spania to mój też przez kilka dni budził się po 8 i jednak wrócił do godziny 7 i dwóch drzemek w czasie dnia.
    U nas gorączka była związana z trzydniowka, wczoraj młodego wysypalo.

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdlosci specjalnie nie mialam, wymiotow to juz wogole ale z malym tez tak mialam :-) :-) tylko teraz najgorsze dla mnie bylo to zr mialam okropnr zawroty glowy i slaba bylam. Ale juz jest prawie ok :-)
    Co do ksiedza to my przed samym sluvnem zaplacilismy na zachrystii to bylo 4 lata temu i my dalismy 600 zl ale potem wszystcy mowili ze za duzo.
    Aha i chyba bedzie u nas drugi chlopak, cZyli tak jak/chcialam :-)

Natka88, mmalutka, la_lenka, chabasse, Anitka201, Magnolia3, bellaVi lubią tę wiadomość

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz lenka twoj patent na materac podlogowy i zabawki sprawdzilby sie u mnie wlasnie w pierwszym trymestrze hehehhe no ale to juz za mna:-) ale rEczYwiacie pomysl super. Wczoraj kupilam malemu paczke klockow takich wiekszych w pepco za 30 zl i wiecie co jest szał. Nic innego tylko te klocki,maly podaje pojedynczo tacie krzyczac przy tym eee, eee,eee albo da, da, da i tata buduje wieze. Ale maja radoche oboje hehe :-) a ja spokojnie kawke pije.
    Taaaa maz na urlopie to jest to!! Pojechalabym nad morze, mam ok 60 km tylko ze musze przejechac przez malbork gdzie jest jeden most i to w remoncie wiec korki okropne i perspektywa 3 h w korku i 2 h na plazy bo w ten upal z malym to balabym sie dluzej siedziec, skutecznie mnie odwleka od tego planu

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    La lenka dobrze ze juz ci opuściło, słabo mi się robi jak sobie pomyślę o chorobie przy dziecku + ten upał.
    Gorsze było co innego - czyli chora ja i chora, płacząca, nieśpiąca w nocy, mała.
    To mnie tak dobiło. Dlatego moja choroba tyle trwa - bo najpierw miałam zwykły wirus (gorączka, ból mięśni, trochę gardła). Gdybym wyleżała, odpoczęła, to by samo przeszło. Ale że miałam jednocześnie małą z trzydniówką, to przypałętała się mi bakteria i powtórka z rozrywki - znowu gorączka, plus zawalone gardło i zatoki. Ale już coraz lepiej, dziś nawet krótki spacer planuję (głównie do paczkomatu, ale trochę powietrza złapiemy).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka zdrowiej nam szybko i wracaj do sił! :*

My za ślub daliśmy kopertę tuż przed samą ceremonią :) wysłałam świadka z misją hehe :)

Ja nie miałam mdłości, ale bardzo dużo spałam, więc na tą chwilę ciężko mi sobie wyobrazić takiego malucha i bycie w ciąży. Tym bardziej, że 3-4 dni jesteśmy same w domu :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka ja w grudniu przeszłam wspólna chorobę z młodym. Teraz na pewno wzięłabym dla młodego opiekunkę. Mąż do wieczora w pracy, jęczacy syn i do tego ja przeziebiona z jelitowka.
    Od sierpnia zaczynamy na dobre oswajac młodego z opiekunka bo za miesiąc wracam do pracy.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka kupiłaś juz te mate ezpz? Ja się nad nią ostatnio mocno zastanawiam. Młody za nic nie chce zjeść karmiony łyżeczka / widelcem. Kombinuje z obiadami i zazwyczaj robie jemu jakieś wegetarianskie kotleciki pieczone w piekarniku. On na kilometr wyczuje mięso.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie polecić jakies kompety poduszki + kołdra? Mamy ikeową ale szlag mnie juz trafia z tymi wymiarami, mąż jest wysoki i w sumie 220x200 byłaby lepsza niż ikeowe 200x200 no i pościele trzeba tylko w ikei kupować, a to uciążliwe :)

Na Allegro są jakieś mega tanie, nie wiem czy cena idzie z jakością czy nie. chcę coś porządnego i zeby poduszki były wygodne i wypełnienie się nie zabijało :) a no i wypenienie nie z pierza :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja nie pomogę, mam właśnie z ikea :-)

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy z Jyska. Jest super. Dla mnie o tyle fajna, ze składa się z 2, ktore spina się klipsami- na lato jedna warstwa, na zimę dwie ;)

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikea ma teraz standardowe rozmiary, gwarantuję. :P Takie właśnie kupił mąż, mimo że u nas od lat standard ikeowy.

edysia5 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    LaLenka kupiłaś juz te mate ezpz? Ja się nad nią ostatnio mocno zastanawiam. Młody za nic nie chce zjeść karmiony łyżeczka / widelcem. Kombinuje z obiadami i zazwyczaj robie jemu jakieś wegetarianskie kotleciki pieczone w piekarniku. On na kilometr wyczuje mięso.
    Nie, mała je prosto z blatu (i to z samego blatu, a nie nakładki, którą nauczyła się ściągać). Bałam się że mata się nie zmieści na blacie Ketera.
    Na jedzenie poza domem kupiłam zwykłą miseczkę z canpola, z przyssawką. Średnio to działa, trzeba poprawiać przyssanie, ale kosztowała z 10 zł.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak już jesteśmy przy jedzeniu to podzielcie się dzisiejszym menu..please...
    zarówno dla dzieciaczków jak i dla was. Wróciłam do domu i na dzień dobry nie wiem czym nakarmić dziecko. Na razie dostał jajecznica na sniadanie, kaszkę z owockami na drugie, a na obiad to nie mam pojecia.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotlet z piersi kurczaka (mała bez panierki) z zamrażarki, makaron, ogórek kiszony (od teściowej, wyhodowany i ukiszony). To stanowiło maks moich możliwości na dziś. :P

chabasse lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mamyz jyska ta rozpinana i jest super :-)

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U ,mnie nalesniki :-)

chabasse lubi tę wiadomość

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    U ,mnie nalesniki :-)
    Jedna z niewielu potraw którymi moje dziecko szczerze pogardza. Były próby na słodko, na słono, zwiniete, w kawałkach... Jedynie rozgniata, jeść nie chce.
    A placki już lubi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dosc..
    Jestem tak pogryziona przez swoje dziecko, ze wstydze sie z domu wychodzic w bluzkach na krotki rekaw. Czemu on tak gryzie? I czemu gryzie tylko mnie? Co ja mu zrobilam? Wbija mocno zeby, szczegolnie w ramiona (te sa na jego wysokosci kiedy biore go ja rece) lub nogi (te sa na jego wysokosci jak chce sie z nim pobawic na macie) a nastepnie zasysa i wyciaga mocno ku gorze. Mam pelno siniakow roznej kolorystyki, plus krwiaki i swieze slady samych ugryzien. Tlumaczenia, placze, podniesiony glos nic nie pomagaja. Czy powinnam sie z nim udac do psychologa?
    Obiad? Ja pomidorowa, Maly buraki, pulpety i ryz. Wszystko oczywiscie podane lyzeczka przeze mnie, bo sam jedzenia do rak ni wezmie.
    Lenka- fajny patent z tym materacem. U nas by nie przeszlo, ale Ty moze sie dzieki temu szybciej zregenerujesz.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jedna z niewielu potraw którymi moje dziecko szczerze pogardza. Były próby na słodko, na słono, zwiniete, w kawałkach... Jedynie rozgniata, jeść nie chce.
    A placki już lubi.
    Ja naleśniki robie takie mini właśnie w formie placuszków. To zje :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe a może on w ten sposób okazuje tobie miłość? Wiem że to głupie ale tak robił syn znajomych. Jak zaczął więcej rozumieć to przestał gryźć.

‹‹ 3217 3218 3219 3220 3221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ