X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    joie stages, chyba jeden z najtańszych
    Tańszy ale podobno krótko służy wiec ostatecznie długo w nim dziecko nie pojeździ. My trzymamy młodego jak najdłużej w tym 1 foteliku i później prawdopodobnie kupimy jednak do jazdy przodem. Mam ciagle wyrzuty ze nie bedzie dalej jezdzil tylem ale u nas powtarzają się wymioty podczas jazdy.

Magnolia3 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, jest do 25kg, można go potem zamontować przodem - więc chyba nie tak krótko, według opisu do 6 lat.

Istnieje jeszcze Joie Every Stage, 0-36kg i ten ma być do 12 lat.

Ja jeszcze się nie rozglądalam. I tak nie mamy samochodu.

Anitka, jak trwałość tych saszetek na musy?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    joie stages, chyba jeden z najtańszych
    Dziekuje za odp:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka nadal używam tych pierwszych. Mlody je mus co 2 dzien. Wg mnie są trwałe . Trzeba jednak pamiętać żeby w miarę szybko je wymyc tak aby nic tam w środku nie przywarlo. Przed każdym zastosowaniem przelewam je wrzątkiem. Mam 2 szpryce do napełniania i jednak lepsza jest z tupperware.

la_lenka lubi tę wiadomość

• ela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Hmm, jest do 25kg, można go potem zamontować przodem - więc chyba nie tak krótko, według opisu do 6 lat.

Istnieje jeszcze Joie Every Stage, 0-36kg i ten ma być do 12 lat.

Ja jeszcze się nie rozglądalam. I tak nie mamy samochodu.

12latek nie potrzebuje fotelika, a sześciolatek bynajmniej mój nie dałby się zapiąć w pięco punktowe pasy i nie usiedzieć w tak rozbudowanym foteliku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 21:23

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeździ przodem do kierunku jazdy mamy caretero diablo XL 9-36 i jest super polecam

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12-latek potrzebuje fotelika jeśli mierzy poniżej 150cm. Choć wiadomo, to tylko ogólna specyfikacja - bardziej chodziło mi, że fotelik wcale nie na krótko.
    A co do pasa to w każdym z tych fotelików pas 5-punktowy jest tylko na początku, od mniej więcej 3-lat jest już normalny pas.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że wzrostem racja, ale takie dziecko jeździ już na podkładce bo często pupæ się nie mieści.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita boszzzzzz ANASTAZJA <3 <3 <3 <3 <3 <3 Czy to jest, za przeproszeniem, normalne, że ona ma takie włosy w tym wieku? :D :D :D :D :D Wyglądają jak u dorosłego :D

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5.30,pobudka znów... Zle to wygląda:/ chyba kawaler znów się przerzucil na super wczesno poranne wstawanie!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, co czujesz. My sie juz przesunelismy do 6:30. Za to ja sie dzis obudzilam po 4 i... bylam wyspana i nie moglam dalej zasnac! Nie wiem czy czytalas, czy sie interesowalas, ale moze warto?

https://zdrowysendziecka.wordpress.com/2016/02/17/czasy-czuwania-czesc-3-calkowity-czas-czuwania/

Nie wszystko da sie tak wspaniale wprowadzic w zycie, ale my przesuwamy te czasy i probujemy. Moze faktycznie to moje dziecko jest przebodzcowane i przemeczone j dlatego spi jak spi. Wiem wiem, nie jest najgorzej, ale ja juz tak mam- jak moze byc lepiej to chce by bylo lepiej :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka 6.20 noc w miare normalna. Czekam na te noce kiedy dziecko będzie spało cała noc hmm ciekawe kiedy ty nastąpi.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe ja kiedyś o tym pisałam ale nie wszystkim ten sposób się podoba. U nas z totalnie rozregulowanego dnia młody zaczął miec usystemtyzowane drzemki - przy stosowaniu właśnie tej metody. Wczesniej nie dawał nam sygnału ze jest zmęczony, teraz bierze smoczek, kładzie głowę np na moim kolanie lub poduszce i robi swoje "ejoejo". Wiem wtedy ze mam jego położyć. U nas 1 drzemka jest mniej więcej po 2,5 -3 godz od porannej pobodki. Pilnuje żeby za dużo nie spał w czasie dnia. Tzn nie budzę jego z drzemki ale staram się przeciągnąć do kąpieli lub po prostu kapiemy go wcześniej. Młody zaczął spać w nocy po 12 godzin. Wczesniej to było nie do pomyślenia.
    Najlepszym sposobem wydłużenia dziecku czasów czuwania jest np spacer. Dzienne światło, zainteresowanie otoczeniem sprawia że dziecko zaśnie trochę później :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pobodka o 6.30 a w nocy 1 pobodka. Dla mnie to luksus :-) mimo że młody śpi ja i tak budzę się w jego porach :-) przyzwyczajenie :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, PePePe my mamy teraz dwie drzemki. Jedna ok 2, 2,5h po wstaniu i trwa zazwyczaj 2 godziny a druga po -3,5 lub 4h od pierwszej i trwa zazwyczaj godzinę. Te drugą mu przeciągam bo wtedy wychodzi, ze idzie spac kolo 14.30, budzi sie kolo 15.30 i do 20 nam dociągnie, kiedy to klade go spac. Czy u Was to jest podobnie???

My mieliśmy ostatnio taki problem, ze młody zasypiam dopiero po 21 ( mial trzy drzemki i ostatnia komczyla sie przed 17) wiec wlasnie uciekam mu te jedna drzemkę. Teraz chodzi spac o 20, 20.15 ale skubany wstaje znów o 5.30. A juz bylo tak pięknie wstawal kolo 7 nawet- inna jakość zycia dla mnie. Nawet wtedy ta jedna pobudka w nocy mi tak nie przeszkadzała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 11:11

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś książę zdecydował, że 6 rano w sobotę to idealna pora na zabawę; )
    W efekcie mamy już posprzatany dom, mlodemu upiekłam placuszki, zrobiłam i powiesilam pranie.
    Teraz siedzę u fryzjera, a potem idziemy w góry :)
    Wczesne wstawanie ma swoje plusy :D

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ciężko mi doradzać. Ja pilnuje żeby czasy czuwania nie przekraczały 3-3,5 godzin. Staram się nie kłaść młodego po 16 bo to podobno źle wpływa na sen nocny. Koło 17.30 idziemy na 2 spacer i młody jest w stanie dociągnąć do 19 max 19.30. Nam zależy żeby tak szybko szedł spać bo tez chcemy mieć chwile dla siebie.
    Ogólnie to dopiero od 2 nocy młody fajnie śpi. .wcześniej mieliśmy milion pobodek. Ostatnio zauważyłam że on lubi spać. Tzn wcześniej takie dziecko spało bo bylo zmęczone, teraz sam się kokosi z kocykiem i smoczkiem, przytula i chce pójść spać.

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę że da się dziecko zainteresować spacerem. U nas zmęczona Łucja + spacer to jest preludium do katastrofy. Kiedyś tak próbowałam (miała długą, pozna drzemkę, myślałam że ja spacerem przeciagne), a jeszcze nie wzięłam nosidła... Musiałam ją nieść pół miasta na rękach, bo aż się purpurowa robiła od szlochu. Po powrocie stwierdziłam, że ok - to skoro tak zmęczona to kładę ją już. Pospała 40 minut i obudziła się rzeska i wyspana kolo 19.30. A potem nocne spanie wyszło przed 23. No porażka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4Me- ja jestem tylko niezla w terorii :) Poki co 3ci dzien probuje to wprowadzic w zycie i gowno. Bo moje dziecko nie uznaje drzemek poza domem a mnie sie w taka pogode nie chce siedziec w domu. Wiec zaliczamy tylko poranna drzemke i pozniej udaje sie jakies 20 min w wozku.

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzis moje dziecko rzucilo tabletem i amen

edysia5
‹‹ 3222 3223 3224 3225 3226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ