X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    joie stages, chyba jeden z najtańszych
    Tańszy ale podobno krótko służy wiec ostatecznie długo w nim dziecko nie pojeździ. My trzymamy młodego jak najdłużej w tym 1 foteliku i później prawdopodobnie kupimy jednak do jazdy przodem. Mam ciagle wyrzuty ze nie bedzie dalej jezdzil tylem ale u nas powtarzają się wymioty podczas jazdy.

Magnolia3 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, jest do 25kg, można go potem zamontować przodem - więc chyba nie tak krótko, według opisu do 6 lat.

Istnieje jeszcze Joie Every Stage, 0-36kg i ten ma być do 12 lat.

Ja jeszcze się nie rozglądalam. I tak nie mamy samochodu.

Anitka, jak trwałość tych saszetek na musy?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    joie stages, chyba jeden z najtańszych
    Dziekuje za odp:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka nadal używam tych pierwszych. Mlody je mus co 2 dzien. Wg mnie są trwałe . Trzeba jednak pamiętać żeby w miarę szybko je wymyc tak aby nic tam w środku nie przywarlo. Przed każdym zastosowaniem przelewam je wrzątkiem. Mam 2 szpryce do napełniania i jednak lepsza jest z tupperware.

la_lenka lubi tę wiadomość

• ela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Hmm, jest do 25kg, można go potem zamontować przodem - więc chyba nie tak krótko, według opisu do 6 lat.

Istnieje jeszcze Joie Every Stage, 0-36kg i ten ma być do 12 lat.

Ja jeszcze się nie rozglądalam. I tak nie mamy samochodu.

12latek nie potrzebuje fotelika, a sześciolatek bynajmniej mój nie dałby się zapiąć w pięco punktowe pasy i nie usiedzieć w tak rozbudowanym foteliku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 21:23

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeździ przodem do kierunku jazdy mamy caretero diablo XL 9-36 i jest super polecam

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12-latek potrzebuje fotelika jeśli mierzy poniżej 150cm. Choć wiadomo, to tylko ogólna specyfikacja - bardziej chodziło mi, że fotelik wcale nie na krótko.
    A co do pasa to w każdym z tych fotelików pas 5-punktowy jest tylko na początku, od mniej więcej 3-lat jest już normalny pas.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że wzrostem racja, ale takie dziecko jeździ już na podkładce bo często pupæ się nie mieści.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita boszzzzzz ANASTAZJA <3 <3 <3 <3 <3 <3 Czy to jest, za przeproszeniem, normalne, że ona ma takie włosy w tym wieku? :D :D :D :D :D Wyglądają jak u dorosłego :D

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5.30,pobudka znów... Zle to wygląda:/ chyba kawaler znów się przerzucil na super wczesno poranne wstawanie!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, co czujesz. My sie juz przesunelismy do 6:30. Za to ja sie dzis obudzilam po 4 i... bylam wyspana i nie moglam dalej zasnac! Nie wiem czy czytalas, czy sie interesowalas, ale moze warto?

https://zdrowysendziecka.wordpress.com/2016/02/17/czasy-czuwania-czesc-3-calkowity-czas-czuwania/

Nie wszystko da sie tak wspaniale wprowadzic w zycie, ale my przesuwamy te czasy i probujemy. Moze faktycznie to moje dziecko jest przebodzcowane i przemeczone j dlatego spi jak spi. Wiem wiem, nie jest najgorzej, ale ja juz tak mam- jak moze byc lepiej to chce by bylo lepiej :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka 6.20 noc w miare normalna. Czekam na te noce kiedy dziecko będzie spało cała noc hmm ciekawe kiedy ty nastąpi.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe ja kiedyś o tym pisałam ale nie wszystkim ten sposób się podoba. U nas z totalnie rozregulowanego dnia młody zaczął miec usystemtyzowane drzemki - przy stosowaniu właśnie tej metody. Wczesniej nie dawał nam sygnału ze jest zmęczony, teraz bierze smoczek, kładzie głowę np na moim kolanie lub poduszce i robi swoje "ejoejo". Wiem wtedy ze mam jego położyć. U nas 1 drzemka jest mniej więcej po 2,5 -3 godz od porannej pobodki. Pilnuje żeby za dużo nie spał w czasie dnia. Tzn nie budzę jego z drzemki ale staram się przeciągnąć do kąpieli lub po prostu kapiemy go wcześniej. Młody zaczął spać w nocy po 12 godzin. Wczesniej to było nie do pomyślenia.
    Najlepszym sposobem wydłużenia dziecku czasów czuwania jest np spacer. Dzienne światło, zainteresowanie otoczeniem sprawia że dziecko zaśnie trochę później :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pobodka o 6.30 a w nocy 1 pobodka. Dla mnie to luksus :-) mimo że młody śpi ja i tak budzę się w jego porach :-) przyzwyczajenie :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, PePePe my mamy teraz dwie drzemki. Jedna ok 2, 2,5h po wstaniu i trwa zazwyczaj 2 godziny a druga po -3,5 lub 4h od pierwszej i trwa zazwyczaj godzinę. Te drugą mu przeciągam bo wtedy wychodzi, ze idzie spac kolo 14.30, budzi sie kolo 15.30 i do 20 nam dociągnie, kiedy to klade go spac. Czy u Was to jest podobnie???

My mieliśmy ostatnio taki problem, ze młody zasypiam dopiero po 21 ( mial trzy drzemki i ostatnia komczyla sie przed 17) wiec wlasnie uciekam mu te jedna drzemkę. Teraz chodzi spac o 20, 20.15 ale skubany wstaje znów o 5.30. A juz bylo tak pięknie wstawal kolo 7 nawet- inna jakość zycia dla mnie. Nawet wtedy ta jedna pobudka w nocy mi tak nie przeszkadzała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 11:11

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś książę zdecydował, że 6 rano w sobotę to idealna pora na zabawę; )
    W efekcie mamy już posprzatany dom, mlodemu upiekłam placuszki, zrobiłam i powiesilam pranie.
    Teraz siedzę u fryzjera, a potem idziemy w góry :)
    Wczesne wstawanie ma swoje plusy :D

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ciężko mi doradzać. Ja pilnuje żeby czasy czuwania nie przekraczały 3-3,5 godzin. Staram się nie kłaść młodego po 16 bo to podobno źle wpływa na sen nocny. Koło 17.30 idziemy na 2 spacer i młody jest w stanie dociągnąć do 19 max 19.30. Nam zależy żeby tak szybko szedł spać bo tez chcemy mieć chwile dla siebie.
    Ogólnie to dopiero od 2 nocy młody fajnie śpi. .wcześniej mieliśmy milion pobodek. Ostatnio zauważyłam że on lubi spać. Tzn wcześniej takie dziecko spało bo bylo zmęczone, teraz sam się kokosi z kocykiem i smoczkiem, przytula i chce pójść spać.

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę że da się dziecko zainteresować spacerem. U nas zmęczona Łucja + spacer to jest preludium do katastrofy. Kiedyś tak próbowałam (miała długą, pozna drzemkę, myślałam że ja spacerem przeciagne), a jeszcze nie wzięłam nosidła... Musiałam ją nieść pół miasta na rękach, bo aż się purpurowa robiła od szlochu. Po powrocie stwierdziłam, że ok - to skoro tak zmęczona to kładę ją już. Pospała 40 minut i obudziła się rzeska i wyspana kolo 19.30. A potem nocne spanie wyszło przed 23. No porażka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4Me- ja jestem tylko niezla w terorii :) Poki co 3ci dzien probuje to wprowadzic w zycie i gowno. Bo moje dziecko nie uznaje drzemek poza domem a mnie sie w taka pogode nie chce siedziec w domu. Wiec zaliczamy tylko poranna drzemke i pozniej udaje sie jakies 20 min w wozku.

• edysia5 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzis moje dziecko rzucilo tabletem i amen

edysia5
‹‹ 3222 3223 3224 3225 3226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ