X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie skasowalo mi post

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly wyswietlacz stluczonuy. Kupilam juz nowy wiec luz

edysia5
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U nas wszystko dobrze. Lila rosnie jak na drożdżach a broi za dwójkę! Nie chcę mi się wierzyć, że niedługo nasze dzieciaczki kończą roczek...
    Poniżej kilka zdjęć mojego lobuza. ( Przepraszam, że obrocone, ale nie da się ich wrzucić poprawnie)
    Ale nie tylko to mnie do Was sprowadziło. Czułam się zobowiązana poinformować Was, że jeśli wszystko dobrze pójdzie, a innej opcji nie widzę, to zostanę kwietniowa 2017, a Lilka zostanie starszą siostrą :)
    Test w piątek pozytywny, dziś również. Pierwszy cykl starań i mamy swoją fasolkę <3.
    Tyle u nas. Pozdrawiamy Was cieplutko i przesyłamy moc uścisków dla dzieciaczków. :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/648ea218b9bb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d34a6a1a155f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7b35ca1e355.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 20:30

la_lenka, bellaVi, karolcia87, mmalutka, agatka196, edysia5, Kassie, Anitka201, 4me, Dżuls, Natka88, chabasse, Magnolia3 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak dobrze, to była nasza ostatnia samotna niedziela, za tydzień już tata z nami, oby ten tydzień szybko i bezproblemowo minął.
    Zauważyłam u małej ze po tym skoku temperatury zaczęła wieczorem charczec. Nie wiem jak to wam opisać... No tak jakby coś jej siedziało w nosku, ale codziennie działamy katarkiem do odkurzacza i nic nie wyciąga. Kilka razy dziennie aplikuje wodę morską, ale jakoś nie pomaga. Trochę odwlekam wizytę u lekarza bo nie chce czegoś gorszego przynieść. Podpowiecie coś ?

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody dziś skończył 11 miesięcy.
    Mam 4 zęby, powoli chodzi za rączki, jest wszędzie, ale na szczęście zawsze uśmiechnięty.
    Mam straszne szczęście, że mam tych moich chłopaków <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 16:33

la_lenka, edysia5, Kassie, Anitka201, 4me, Dżuls, Natka88, chabasse lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał aldona gratulacje oby wszystko bylo ok i zdrowka zycze!

edysia5
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa gratulacje i powodzenia! :-)
    mmalutka super wygladacie :-) to lesny park niespodzianek w Ustroniu czy gdzies indziej? :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa, gratsy i jak zawsze życzę nudnej ciąży :)
    Ja dziś starego mam ochotę zatłucz tłuczkiem do mięsa, aż szkoda gadać. Taki mieliśmy fajny dzień u znajomych, a potem jak w domu gębę otworzył, to już nie wiedziałam gdzie się podziać żeby mu nie zasunąć, i dobry humor szlag trafił.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa, gratuluję! Bardzo podziwiam mamy które decydują się na tak małą różnice wieku, ja jestem cykor, za bardzo się boję że bym sobie nie poradziła.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonka gratulacje. Ja tez podziwiam Was- nie wyobrażam sobie biegac teraz w drugiej ciąży za moim urwiskiem....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny moje dziecko to żywe srebro. Jest wszędzie, musi sie wspinac na kazda szafkę, pufe, kanapę a ze sobą targa do góry tony malych zabawek. Pozniej zrzuca i znów wciąga na gore i tak od kilku tygodni bez przerwy... Zabawki na ziemi są beeeee. I tak przy tej zabawie często upadnie i często uderzy sie w glowke. Czasem zalacze, czasem nie. Ja nie jestem w stanie go upilnować bo nawet jak siedze kolo niego to on jest szybszy niz moje ręce. Zatem kazdy dzien konczy sie z nowym guzem....
    Czy Wasz dzieci tez tak nabijają sobie guzy, czy tylko my jesteśmy tak nieogarnięci???
    Pytam bo niby guzy i dzieci to normalka ale ja nie widzę za bardzo czym różni się upadek z lozka od upadku i uderzenia glowka z pozycji stojącej... Wysokość taja sama! A jak dziecko spadnie nam z lozka to lecimy do szpitala, obserwujemy, nie pozwalamy spac przez kilka godzin itp itd.... I ja po każdym upadku młodego mam myśli czy w gej główce wszystko ok czy nic tam sie nie dzieje złego :(
    Jak to u Was wygląda? Wszelkie guzy tez sie tak często zdarzają? Uderzenia glowka o coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 09:51

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me u nas to samo. Młody ciągle chodzi z jakimś siniakiem. Tak samo jak Ty zastanawiam się czy te upadki i uderzenia w główkę jakoś negatywnie na niego nie wpłyną.
    Ostatnio odwiedzili nas dzieciaci znajomi i stwierdzili ze takiego świdra jak nasz młody to na prawdę ciężko upilnowac. On jest dosłownie wszędzie. Ciągle musze pamiętać żeby drzwi od toalety, łazienki i garderoby były zamknięte bo oczywiście obiektem pożądania jest toaleta i szczotka do czyszczenia toalet. W garderobie powyrzuca z szuflad całą bieliznę. Ostatnio zatrzasnal się w garderobie ( pomieszczenie bez okna) i nawet nie jeknal. Później oglądałam nowe siniaki..

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dzisiaj zaczynam ogarniać gruntownie dom. I znowu zastosuje metodę - 1 szuflada/ szafka dziennie. Nie da się przy tym narobić a po miesiącu wszystkie szafki będą posprzątane :-)

chabasse, Magnolia3 lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przewraca się rzadko, jest bardzo ostrożna, sama potrafi przewidzieć czy może przy tym wstać, jak się puszcza to tylko na miękkim materacu. itp. Aż mnie to zadziwia. Guza miała raz, walnęła o brzeg łóżeczka. Ale w kilka godzin zniknął.
    Wiadomo, czasem się poślizgnie, straci równowagę, ale ogólnie radzi sobie super. I ja w sumie od samego początku jej nie asekurowałam - jakoś sama wykombinowała co i jak :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka nie cieszę sie, ze ma ciezko ;) ale cieszę sie, ze nie jestem sama ;) co my będziemy miały jak te chłopaki wyrosną???? I nawet juz nie chodzi o to bieganie z nim, tylko o te guzy co sobie biedny ciagle nabija...
    A tata tylko chodzi i sie cieszy, ze przynajmniej prawdziwy facet mu rośnie ;)

La lenka znów potwierdzasz, ze dziewczynka to jednak inne problemy. I jeszcze pewnie będzie wracać czyściutka z piaskownicy ! ;) ( wiem, wiem dziewczynki tez rożki potrafią pokazac ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czystość to raczej jej nie grozi. Po jedzeniu to miewa brudne nawet uszy :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taak, Aldona... gratki i podziw. Ja w sumie też chcę szybciuktko. Teraz mąż ma tydzień wolnego od nas, ale jak go dorwe po tygodniu to może i ja potestuje niebawem ;) Pierwszy okres za mną. Było łatwo nawet, lepiej niż przed ciążą. Oby tak zostalo.
    Co do guzow, mój też wicher.. jest zawsze i wszedzie, uderza się czasem, ale teraz coraz rzadziej. Umie tak upasc, żeby głowy nie rozbić. Rączki wyciąga jak się przewraca. A najwięcej siniaki ma na nogach, bo żadne przeszkody mu nie strszne... klocki, kamienie..
    Jesli idzie o porządek w szafkach... ????? Co o jest...?? Juz zapomnialam. Nie mam kiedy, bo z młodego oka spuścic nie moge. Teraz jestem u rodicow, mąż został sam w chacie. Az sie boje jak wroce.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me Maryśka to raczej wszystko robi asekuracyjne, ale Pawlik był jak tornado, z łóżka nam spadał bardzo często (mamy trochę obniżone, ale jakaś wysokość jest) no i teraz testosteronu mu nie brakuje, więc śmiejemy się, że taki z niego wariat przez te mikrourazy.Upadki to guzik, wszystko przed tobą, my już wyciągaliśmy klocki LEGO z nosa, przerabialiśmy naostrzony palec, rozcięty łuk brwiowy bo stół nie wytrzymał udeżenia, ale opieka społeczna jeszcze nas nie odwiedzała, więc głowa do góry będzie gorzej. Chociaż z Michasiem nic takiego się nie działo, więc życie pokaże.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Ja ni traktuje tego jak wyścigi a poza tym jak byłam ostatnio u pediatry po mleko to powiedziała, że bedzo dobrze, że juz go sadzam bo im wcześniej tym lepiej. Sorki za określenie ale dla mnie 2 letnie dziecko sikające w pampersa ( czyli tak jak Ty chcesz uczyć za rok) to zaniedbanie
    U mnie dzieci zaczely sikac na nocnik jak mialy 2,5 roku i jest to zupelnie normalne.Mala sadzam na nocnik na kupke, bo wiem kuedy bedzie robic i latwiej mi dupke umyc i to wszystko.Nie sadzam jej na siku, ona by nie usiedziala na nocniku.

la_lenka lubi tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to tak- po kolei, 26 .07. OLA w koncu wystartowala na czterech.No teraz to juz speeeed neserszmit po prostu.Wszedzie za mna zasuwa.Staje przy czym sie da, przechodzi od mebla do mebla, aby tylko mogla jedną reką się gdzies zlapac , probuje sie puszczac, dzis po stolku dosiegnela obiema raczkami do stolu w kuchni i zerknela co tam stoi i mowi ooooooo......Potem stolek stolek ktzeselko do karmienia sciana i.....grunt pionowy sie skonczyl.Spiewa sobie i tanczy przy tym.Ząbki 3 duze i prawie jest na wierzchu 4.A w jedzeniu Ola nie wybrzydza ale wciaz kroluje cycek.

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 3223 3224 3225 3226 3227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ