X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że dziś pisałam, że rzadko się przewraca to oczywiście chwilę po tym poslizgnela się i koncertowo przydzwonila czołem w podłogę, aż echo poszło. Ale. Guza nie ma, tylko czerwona plama z zadrapaniem. Posmarowalam mlekiem, mam nadzieje że szybko zniknie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do jedzenia to ma ostatnio focha na mięso. Zjada warzywa, owoce (też nie każde). I pałeczki serowe z biedry sa hitem. A cała reszta tak se, poskubie, podziubie i tyle.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    4me Maryśka to raczej wszystko robi asekuracyjne, ale Pawlik był jak tornado, z łóżka nam spadał bardzo często (mamy trochę obniżone, ale jakaś wysokość jest) no i teraz testosteronu mu nie brakuje, więc śmiejemy się, że taki z niego wariat przez te mikrourazy.Upadki to guzik, wszystko przed tobą, my już wyciągaliśmy klocki LEGO z nosa, przerabialiśmy naostrzony palec, rozcięty łuk brwiowy bo stół nie wytrzymał udeżenia, ale opieka społeczna jeszcze nas nie odwiedzała, więc głowa do góry będzie gorzej. Chociaż z Michasiem nic takiego się nie działo, więc życie pokaże.
    OMG rozsmieszylas mnie i przerazilas za jednym razem - ale bardziej to drugie :D ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ola to moze nie tornado, ale za to chodzi po krawedzi, trzyma sie lawy albo sciany jednym palcem doslownie i tylko czekam kiedy gruchnie.A i tez wszystko zrzuca na podloge a potem probuje podniesc.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5be9c7f80e2.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc28cbd0f754.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 16:58

la_lenka, Anitka201, 4me, edysia5, agatka196, chabasse lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A co do jedzenia to ma ostatnio focha na mięso. Zjada warzywa, owoce (też nie każde). I pałeczki serowe z biedry sa hitem. A cała reszta tak se, poskubie, podziubie i tyle.
    To ja zauważyłam że młody zaczął się najadac tym co sam sobie włoży do dzioba. Tzn śniadania i kolacje (kasza, jajecznica itp) zje ode mnie. Z kolei obiad tylko i wyłącznie sam. Dzisiaj robiłam placuszki z warzyw i mięsa i o dziwo zjadł 2. Dla mnie to sukces bo do niedawna praktycznie w ogóle nie ruszał obiadów.

Ja dzisiaj kupiłam w Rossmannie podplomyki z firmy kupiec (wyglądają jak okrągłe gofry) są bez cukru. Młodemu bardzo posmakowaly

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio właśnie gorzej z jedzeniem. Już był czas, że zjadala 2 plasterki szynki, trochę bułki, nieduzego pomidora. A w tej jak ptaszek i tylko cycek.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola tez dzis protestuje, ba zupke ax ja podbilo...tylko cycek

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zupa nie przejdzie. Młody nawet nie spróbuje.
    Wyszliśmy na spacer, paluszki serowe kupione :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Ja dzisiaj kupiłam w Rossmannie podplomyki z firmy kupiec (wyglądają jak okrągłe gofry) są bez cukru. Młodemu bardzo posmakowaly
    Też coś w tym stylu mamy, ale jakiejś chyba innej firmy i z dodatkiem sera. Bez cukru, ale naprawdę bardzo smaczne.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dzis na sniadanie pare chlebkow z maselkiem zjadla, potem niecalego nalesnika i protest.Ale cos moze byc na rzeczy bo wczoraj i dzis mala sraczuszka byla.

1usa8u69die0y60t.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych fasolnowych mam :) podziwiam was, że działacie tak szybko :)

U nas tez zdążają się dzwony, na szczęście bez poważniejszych kontuzji. Dzisiaj stała przy kanapie i oglądała się do tylu na bajki, no i się zapomniała i padła uderzając głową w panele :/

U nas z jedzeniem nie ma problemu, smakuje jej wszystko co wyląduje na talerzu. Teraz ma etap dzielenia się jedzeniem i dokarmia psa i daje kawałeczek mamuni na spróbowanie :)

Co to za paluszki serowe?

Ps. Ostatnio ktoraś pisała o korkach w Toruniu. Jak sytuacja wyglada? Wybieramy się z Poznania do Jastrzębiej Góry i zastanawiamy się czy nie wziąć sobie noclegu w Toruniu, bo nigdy tam nie byliśmy :) na Google maps pokazuje jakies mega korki ale jak jest w rzeczywistości?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b4a8de7be66.jpg cztery zęby mam ale o nie dbam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 20:47

la_lenka, 4me, karolcia87, Dżuls, edysia5, agatka196, chabasse lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

http://www.jakimasklad.pl/paluszki-serowe-z-biedronki.htm

Były chyba jeszcze z szynką, ale skład gorszy więc nie brałam.

A ogólnie jeśli chodzi o ser żółty to polecam Hochland Gouda https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003007637830 - krótki skład, karoteny zamiast annato jako barwnik. Nie daje często, bo sporo soli, ale od czasu do czasu kawałeczek mała lubi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 21:34

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Gratulacje dla nowych fasolnowych mam :) podziwiam was, że działacie tak szybko :)

U nas tez zdążają się dzwony, na szczęście bez poważniejszych kontuzji. Dzisiaj stała przy kanapie i oglądała się do tylu na bajki, no i się zapomniała i padła uderzając głową w panele :/

U nas z jedzeniem nie ma problemu, smakuje jej wszystko co wyląduje na talerzu. Teraz ma etap dzielenia się jedzeniem i dokarmia psa i daje kawałeczek mamuni na spróbowanie :)

Ps. Ostatnio ktoraś pisała o korkach w Toruniu. Jak sytuacja wyglada? Wybieramy się z Poznania do Jastrzębiej Góry i zastanawiamy się czy nie wziąć sobie noclegu w Toruniu, bo nigdy tam nie byliśmy :) na Google maps pokazuje jakies mega korki ale jak jest w rzeczywistości?

Moka wy lepiej uwzględnijcie korki w trójmieście bo to jest tragedia... Na półwysep prowadzi jedna droga a jedzie tam cala Polska... Jastrzębia co prawda nie na samym polwyspie ale to prawie ta sama droga. Najgorzej u nas przy zjeździe z autostrady i za obwodnica aż do polwyspu- kilkadziesiąt km.... A jak na obwodnicy wypadek w godzinach szczytu to tez jest masakra a wypadki w wakacje sa kilka razy w tygodniu :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za cynk na paluszki i podpłomyki:) przy najbliższej okazji kupujemy :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu jechałam do świnoujścia i wybrałam trasę na Słupsk niestety 1,5h w korku od Gdyni do Wejherowa także obwodnicę bym sobie darowała, a zjazd z autostrady też kolejka, na wjazd i pobór biletu w weekendy też podobno się stoi, z Poznania do Torunia się śmiga, potem to już do kitu.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka generalnie pomyślcie, zeby jechac tak aby w Gdansk, Gdyni nie byc między 14.30 a 18. A jesli to będzie piątek to omijajcie trójmiasto aż do 20. W innym przypadku stoicie z mala w mega korkach. I nawet drogi boczne nie wiele wam pomoga :(

P.S. Pobudka o 5 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Nie daje rady juz normalnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 05:35

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, skad ja to znam... Chociaz u nas udalo sie juz przesunac pobudki na 6/6:30. Ale i to dupy nie urywa.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobodka o 7.20. O 6 wyszłam pobiegać, małż dzisiaj załatwia sprawy na miejscu wiec do pracy pojechał na 8 :-) fajna sprawa bo nawet zjedliśmy razem śniadanie :-)
    Dałam młodemu do spróbowania paluszka serowego, w sumie nie wiedział jak się za niego zabrać.
    4me plus tych podplomyków jest taki ze się nie krusza, wiec przynajmniej przy tym nie ma sprzątania :-)

karolcia87 lubi tę wiadomość

‹‹ 3224 3225 3226 3227 3228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ