X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że dziś pisałam, że rzadko się przewraca to oczywiście chwilę po tym poslizgnela się i koncertowo przydzwonila czołem w podłogę, aż echo poszło. Ale. Guza nie ma, tylko czerwona plama z zadrapaniem. Posmarowalam mlekiem, mam nadzieje że szybko zniknie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do jedzenia to ma ostatnio focha na mięso. Zjada warzywa, owoce (też nie każde). I pałeczki serowe z biedry sa hitem. A cała reszta tak se, poskubie, podziubie i tyle.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    4me Maryśka to raczej wszystko robi asekuracyjne, ale Pawlik był jak tornado, z łóżka nam spadał bardzo często (mamy trochę obniżone, ale jakaś wysokość jest) no i teraz testosteronu mu nie brakuje, więc śmiejemy się, że taki z niego wariat przez te mikrourazy.Upadki to guzik, wszystko przed tobą, my już wyciągaliśmy klocki LEGO z nosa, przerabialiśmy naostrzony palec, rozcięty łuk brwiowy bo stół nie wytrzymał udeżenia, ale opieka społeczna jeszcze nas nie odwiedzała, więc głowa do góry będzie gorzej. Chociaż z Michasiem nic takiego się nie działo, więc życie pokaże.
    OMG rozsmieszylas mnie i przerazilas za jednym razem - ale bardziej to drugie :D ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ola to moze nie tornado, ale za to chodzi po krawedzi, trzyma sie lawy albo sciany jednym palcem doslownie i tylko czekam kiedy gruchnie.A i tez wszystko zrzuca na podloge a potem probuje podniesc.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5be9c7f80e2.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc28cbd0f754.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 16:58

la_lenka, Anitka201, 4me, edysia5, agatka196, chabasse lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A co do jedzenia to ma ostatnio focha na mięso. Zjada warzywa, owoce (też nie każde). I pałeczki serowe z biedry sa hitem. A cała reszta tak se, poskubie, podziubie i tyle.
    To ja zauważyłam że młody zaczął się najadac tym co sam sobie włoży do dzioba. Tzn śniadania i kolacje (kasza, jajecznica itp) zje ode mnie. Z kolei obiad tylko i wyłącznie sam. Dzisiaj robiłam placuszki z warzyw i mięsa i o dziwo zjadł 2. Dla mnie to sukces bo do niedawna praktycznie w ogóle nie ruszał obiadów.

Ja dzisiaj kupiłam w Rossmannie podplomyki z firmy kupiec (wyglądają jak okrągłe gofry) są bez cukru. Młodemu bardzo posmakowaly

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio właśnie gorzej z jedzeniem. Już był czas, że zjadala 2 plasterki szynki, trochę bułki, nieduzego pomidora. A w tej jak ptaszek i tylko cycek.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola tez dzis protestuje, ba zupke ax ja podbilo...tylko cycek

1usa8u69die0y60t.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zupa nie przejdzie. Młody nawet nie spróbuje.
    Wyszliśmy na spacer, paluszki serowe kupione :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Ja dzisiaj kupiłam w Rossmannie podplomyki z firmy kupiec (wyglądają jak okrągłe gofry) są bez cukru. Młodemu bardzo posmakowaly
    Też coś w tym stylu mamy, ale jakiejś chyba innej firmy i z dodatkiem sera. Bez cukru, ale naprawdę bardzo smaczne.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dzis na sniadanie pare chlebkow z maselkiem zjadla, potem niecalego nalesnika i protest.Ale cos moze byc na rzeczy bo wczoraj i dzis mala sraczuszka byla.

1usa8u69die0y60t.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych fasolnowych mam :) podziwiam was, że działacie tak szybko :)

U nas tez zdążają się dzwony, na szczęście bez poważniejszych kontuzji. Dzisiaj stała przy kanapie i oglądała się do tylu na bajki, no i się zapomniała i padła uderzając głową w panele :/

U nas z jedzeniem nie ma problemu, smakuje jej wszystko co wyląduje na talerzu. Teraz ma etap dzielenia się jedzeniem i dokarmia psa i daje kawałeczek mamuni na spróbowanie :)

Co to za paluszki serowe?

Ps. Ostatnio ktoraś pisała o korkach w Toruniu. Jak sytuacja wyglada? Wybieramy się z Poznania do Jastrzębiej Góry i zastanawiamy się czy nie wziąć sobie noclegu w Toruniu, bo nigdy tam nie byliśmy :) na Google maps pokazuje jakies mega korki ale jak jest w rzeczywistości?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b4a8de7be66.jpg cztery zęby mam ale o nie dbam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 20:47

la_lenka, 4me, karolcia87, Dżuls, edysia5, agatka196, chabasse lubią tę wiadomość

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

http://www.jakimasklad.pl/paluszki-serowe-z-biedronki.htm

Były chyba jeszcze z szynką, ale skład gorszy więc nie brałam.

A ogólnie jeśli chodzi o ser żółty to polecam Hochland Gouda https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003007637830 - krótki skład, karoteny zamiast annato jako barwnik. Nie daje często, bo sporo soli, ale od czasu do czasu kawałeczek mała lubi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 21:34

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Gratulacje dla nowych fasolnowych mam :) podziwiam was, że działacie tak szybko :)

U nas tez zdążają się dzwony, na szczęście bez poważniejszych kontuzji. Dzisiaj stała przy kanapie i oglądała się do tylu na bajki, no i się zapomniała i padła uderzając głową w panele :/

U nas z jedzeniem nie ma problemu, smakuje jej wszystko co wyląduje na talerzu. Teraz ma etap dzielenia się jedzeniem i dokarmia psa i daje kawałeczek mamuni na spróbowanie :)

Ps. Ostatnio ktoraś pisała o korkach w Toruniu. Jak sytuacja wyglada? Wybieramy się z Poznania do Jastrzębiej Góry i zastanawiamy się czy nie wziąć sobie noclegu w Toruniu, bo nigdy tam nie byliśmy :) na Google maps pokazuje jakies mega korki ale jak jest w rzeczywistości?

Moka wy lepiej uwzględnijcie korki w trójmieście bo to jest tragedia... Na półwysep prowadzi jedna droga a jedzie tam cala Polska... Jastrzębia co prawda nie na samym polwyspie ale to prawie ta sama droga. Najgorzej u nas przy zjeździe z autostrady i za obwodnica aż do polwyspu- kilkadziesiąt km.... A jak na obwodnicy wypadek w godzinach szczytu to tez jest masakra a wypadki w wakacje sa kilka razy w tygodniu :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za cynk na paluszki i podpłomyki:) przy najbliższej okazji kupujemy :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu jechałam do świnoujścia i wybrałam trasę na Słupsk niestety 1,5h w korku od Gdyni do Wejherowa także obwodnicę bym sobie darowała, a zjazd z autostrady też kolejka, na wjazd i pobór biletu w weekendy też podobno się stoi, z Poznania do Torunia się śmiga, potem to już do kitu.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka generalnie pomyślcie, zeby jechac tak aby w Gdansk, Gdyni nie byc między 14.30 a 18. A jesli to będzie piątek to omijajcie trójmiasto aż do 20. W innym przypadku stoicie z mala w mega korkach. I nawet drogi boczne nie wiele wam pomoga :(

P.S. Pobudka o 5 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Nie daje rady juz normalnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 05:35

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, skad ja to znam... Chociaz u nas udalo sie juz przesunac pobudki na 6/6:30. Ale i to dupy nie urywa.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobodka o 7.20. O 6 wyszłam pobiegać, małż dzisiaj załatwia sprawy na miejscu wiec do pracy pojechał na 8 :-) fajna sprawa bo nawet zjedliśmy razem śniadanie :-)
    Dałam młodemu do spróbowania paluszka serowego, w sumie nie wiedział jak się za niego zabrać.
    4me plus tych podplomyków jest taki ze się nie krusza, wiec przynajmniej przy tym nie ma sprzątania :-)

karolcia87 lubi tę wiadomość

‹‹ 3224 3225 3226 3227 3228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ