X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudki byly juz od dawna o 6. Nawet mieliśmy tydzień łaski i wstawal kolo 7 ale teraz od trzech dni wlasnie 5, 5.30.... Miejmy nadzieje, ze to ten 6 zab co idzie....
    Nie nadaze za tym dzieckiem on jest zmienny jak pogoda u nas;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u nas tez....mnie dobija to ze na dwa kroki sie ruszyc nie moge bo mala hisyeryzuje, a ja juz normalnie nie moge sluchac jak ona jeczy i jeczy, no jak z nia siedze i sie bawie albo chociaz siedze to jest cacy, a tylko sie rusze i juz....naprawde plakac mi sie chce, wczoraj nawet obiadu nie zrobilam.

1usa8u69die0y60t.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa.... młoda okazała się wybitnie mięsożerna, do tego wrodziła się w mamusię. Zrobiłam dzieciom rosołek, ale sama nie jem, bo nie znoszę zup, jem za to mięso po rosołku. Otóż Mania koncertowo olała zupę, w kilku podejściach, za to jak już ja zasiadłam do gnatów, to Maniek dostał na spróbowanie, po czym złapał za całą golonkę z indyka i wpakował ją sobie do buzi :D Podziabałam jej to na mniejsze kawałki i teraz napycha sobie tym buzię, co jakiś czas oczywiście muszę jej to mięcho z buzi wydłubywać, bo awanturuje się, żen ie może pogryźć :)

Magnolia3, Anitka201 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się całkiem nie ciesz. ;) Moja miała etap, że mięso szło w pierwszej kolejności. A od jakichś 2 tygodni nawet tknąć nie chce. :/

A tak ogólnie ja ostatnio się biedzę na pokojem dla małej - na razie na samych planach. I mi źle, bo nic nie mogę wykombinować, wszystkie pomysły są do de.

I jeszcze pytanie - myślicie już o urodzinach dzieciaków? Jakieś zaproszenia się teraz robi? Wszędzie o tym słyszę, a do tej pory się jeszcze nie spotkałam. Ale może warto, byłaby fajna pamiątka?
    No i się waham czy wypada zrobić tylko na słodko, bo baaardzo mi się nie chce gotować pełnego obiadu :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi, planujemy wyjechać w poniedziałek wcześnie rano, żeby młoda jak najwięcej przespała i nie wpakować się w niewiadomo jakie korki :)

Co macie na komary? Po tych deszczach ciągną do domu i nie chcę żeby mi małą pogryzły. Wczoraj w aptece podsłuchałam jak jedna pani wychwalała chico, ten z ultradźwiękami, ma któraś?

U nas nocki się mega poprawiły, przez co chodzę w lepszym humorze i więcej mi się chce :) No chyba, że jest taka dupowata pogoda jak dzis, że oczy podpieram zapałkami :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ja wiem, że na pewno kolorem przewodnim będzie biel i róż :D chcę zrobić jakies fajne dekoracje :) tez myslalam nad opcją sama kawa i ciasto, ale mąż i moja mama stwierdzili, że tak trochę głupio (w sumie i tak muszę coś przygotować bo teście z daleka), więc będzie kawa i kolacja. Zamówię garmażerkę, robię ze dwie sałatki, jakaś kiełbacha (ajjj ta Wielkopolska) i będzie ok. U nas będzie tez kilkoro dzieci i dla nich planuję zrobić zdrowe słodkości, kolorowe talerzyki i takie tam :)
    Zaproszenia zamówię na Allegro, takie ze zdjęciem tylko musimy Gabrysi strzelić jakąś fajną fotkę :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

I jeszcze pytanie - myślicie już o urodzinach dzieciaków? Jakieś zaproszenia się teraz robi? Wszędzie o tym słyszę, a do tej pory się jeszcze nie spotkałam. Ale może warto, byłaby fajna pamiątka?
    heh, ja o urodzinach młodej myślałam tylko w kontekście wynajęcia jakiejś pani do sprzątania, co to mi migiem odsyfi chatę, po tym jak ją zapuściłam po narodzinach młodej.
    Zamówię to samo ciasto co zawsze, tochę słodyczy dla dzieci, kupię trochę jakiś dekoracyjnych pierdół w Tigerze, oczywiście balony (sprawdzone, urodziny bez balonów się nie liczą, na końcu nawet starzy klepią te balony między sobą), na słono zrobię pewnie ze dwie tarty i sałatkę, ogólnie impreza na stojąco, bez sadzania ludzi przy stole. A, no właściwie to dwie bliźniacze duże imprezy z tortem i dwie mniejsze. W sumie 4 dni urodzin.... Jedna impreza dla zadziecionych kuzynów, bo wszyscy mają dzieci w wieku naszych, razem 8 bachorów, z czego mój 4,5 latek najstarszy. Druga impreza, dla mojej wielkiej rodziny. Trzeci dla jednych dziadów i pradziadków, i czwarta dla drugich pradziadków. Mdli mnie na samą myśl. A w listopadzie ta sama bajka i 4 imprezy dla starszaka :> Nie żebym chciała, ale tak jakoś zawsze wychodziło i tak już się utarło.

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls pradziadków i dziadków dawaj na jedną turę :)

swoją drogą będą 4 torty, czy dmuchanie świeczki na pierwszej imprezie a na reszcie odtwarzanie filmik? :) hihi

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dżuls pradziadków i dziadków dawaj na jedną turę :)

swoją drogą będą 4 torty, czy dmuchanie świeczki na pierwszej imprezie a na reszcie odtwarzanie filmik? :) hihi
    2 torty na większych imprezach, z pradziadkami i dziadkami już zwykłe ciacho i herbatka :) u mojego małża wszyscy porozwodzeni po 5 razy, więc nie każdego możemy opędzić wspólną imprezą, bo by było, delikatnie mówiąc, niekomfortowo ;)

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba, że tak.. Byłoby niezręcznie :/

Z tymi tortami, to był żarcik :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my planujemy grilla. Termin ustalony, idzie pocztą pantoflowa, bez zaproszeń. Jakieś sałatki, ciasto. U nas jest o tyle fajnie, że każdy coś przynosi żeby pomóc. Bo dla 20 osób ciężko ogarnąć..

tb734z17s9scq0zt.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam dzis ksiazke "AlaAntkowe BLW" i sie zakochalam! Czytam czytam te przepisy i juz nie moge sie doczekac kiedy zaczne gotowac. Co prawda my BLW nie stosujemy, bo moje dziecko do reki bierze tylko chrupka i o dziwo 2 dni temu wzial fasolke, ale przeciez gotowac pysznosci moge a jemu podawac lyzeczka/widelcem. Zajaralam sie :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje zrobic zaproszenia ale dlatego, ze ja uwielbiam takie robótki ;) no i będzie pamiatka do albumu:)
    Z jakis DIY z neta- zrobię z bibuły pompony i inne ozdoby. Pewnie jakis napis tez walne, a co ;) generalnie chce się postarać i ladnie przyozdobić mieszkanie i na tym moj zapal się konczy :) nie wiem tez jeszcze czy bedzie tylko na słodko czy tez na slono... Ale jesli zrobię cos wytrwanego do jedzenia to tylko na stojace impreze- siedzenia przy stole nie bedzie na pewno bo nie ogarniemy ilościowo:)

Nawet nie chciałam tortu zdobionego zamawiać bo my Malo tortowi jestesmy ale zaczelam sie wahać - musze to przemyśleć. Triche szkoda tyle kasy na tort a młody to i tak w tym roku z tego akurat frajdy nie bedzie miał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 21:26

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś tylko jedna godzinna drzemka i jak tu żyć, obiad zrobić czy co kolejek bo mała nie wyspana to i marudna, a jak marudna to chce na ręce, a młody mama co mam robić, mama co mogę zjeść, mama a co mam jeszcze narysować, mama.....już wam to chyba pisałam, że nie miałabym nic przeciwko aby mała mówiła mama w okolicach 10tych urodzin, bo moje dzieciaki mając tatę przy sobie i tak wołają mama, no i potem komentarz przecież on ciebie prosił.
    Nogi mnie bolą jak cholera, leżę już w łóżku i delektuję się ciszą

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas impreza na stojąco nie przejdzie, chętnie zrobiłabym kawkę słodkie i grilla, ale w połowie września pogoda może już nie być taka fajna :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieci tak strasznie sie zmądrzyły ja skonczyly 10 mcy.Ola to chodzący wymuszacz.Chce na balkon - krzyczy zeby z Nią wyjść,na dworze xhce na nóżki to wygina sie w pałąk i wyślizguje i się drze bo chce chodzic i jak sodtknie gruntu to juz radocha.Jak nie chce jeść do jeszcze inny rodzaj krzyku i zatyka rękoma buzie orza wytrąca mi z ręki łyżkę.Jak nie chce pic to wytrąca mi z ręki butelkę.Jak nie moze przejsc od mebla do mebla bo za duza przerwa to jeszcze inny rodzaj eeeeee aaaaa.Na kazdą rzecz inny okrzyk. Już takie inuonacje słyszelismy w jej wykonaniu ze plakslismy ze smiechu.No i jak chce cycka to wręcz jakby to nazwac : gdacze??? beczy??? I jak ją podnoszę do gory to od razu nozki kuli zeby ją polozyc na kolana.A jak zobaczy golego cycka to juz szal pal.
    Noce u nad troche lepsze od kąd wyszedł 4 ząbek, ale tez się kręci i podpłakuje i 2, 3 karmienia są.
    Dzis druga drzemka byla ok 15 i to prawie 2 godzinna.Ale o 20.30 juz padla na noc
    Super.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas urodziny muszą byc full wypas.Ale przynajmniej dwie piwczenie na jednym ogniu- Ola urodzila sie 14.09. a Adi 15.09. wiec bedzie jedna impreza i ufff dzieki Bogu, tez juz o tym mysle.W sumie to bedzie jak zwykle, narobie sie , nogi wejda mi w dope, polowy nie zjedza a 3/4:imprezy bede zmywac- nie mam zmywarki:-)super nie? Nie mam stolu tylko lawe, nie wiwm jak to bedzie w tym roku-bedzie 12-16 dorodlych osob.Padne.

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ze Oli chrzestni przyjadą w sierpniu na kilka dni a potem juz nie bo są z daleka.Wiec i tak narobie sie dwa razy.

1usa8u69die0y60t.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly tylko się wkurza i ryczy jak mu zabraniam jakis,głupich zabaw, które wymyśla.... Głupich tzn niebiezpiecznych ;) a jak mu jednak pozwolę to od razu szczęśliwy.

Magnolia jak żyjesz bez zmywarki? Poproś Mikołaja w tym roku :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja planuje zrobic zaproszenia ale dlatego, ze ja uwielbiam takie robótki ;) no i będzie pamiatka do albumu:)
    Z jakis DIY z neta- zrobię z bibuły pompony i inne ozdoby. Pewnie jakis napis tez walne, a co ;) generalnie chce się postarać i ladnie przyozdobić mieszkanie i na tym moj zapal się konczy :))
    Ja też uwielbiam takie pierdółki, ale zupełnie nie mam kiedy tego robić. Jak wieczorem mała zaśnie, to ja tylko szybka praca, pranie, zmywanie i chwile posiedzieć bezmyślnie klikając w necie.

Balony też u mnie nie przejdą, bo moje dziecko się balonów boi :/ Kiedyś się bardzo przestraszyła, bo się mocno wywaliła próbując się na balonie oprzeć i do tej pory pamięta. Jakieś hostessy chciały jej dać niedawno balonik i nic, nawet nie chciała spróbować złapać, wykręcała się.

Łucja jest ostatnio w nastroju niezłym, marudzeń (poza jeść/spać) jest dużo mniej. Gorzej, że jak mówię, żeby czegoś nie robiła to chichocze i robi dalej. :P

Wczoraj jej za to kupiłam sukienkę na urodziny. Jest to zupełne przeciwieństwo tego co obecnie najczęściej dziewczynki noszą (bo to bardzo kolorowa, letnia sukienka - a nie tiule, korony itp.). Ale mi się bardzo podoba. Poza tym muszę naszykować coś luźniejszego, bo przecież ona nie wytrzyma całego dnia w jednej, i to mało wygodnej do raczkowania, sukience.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3225 3226 3227 3228 3229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ