Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
PePePe wrote:Kupilam dzis ksiazke "AlaAntkowe BLW" i sie zakochalam! Czytam czytam te przepisy i juz nie moge sie doczekac kiedy zaczne gotowac. Co prawda my BLW nie stosujemy, bo moje dziecko do reki bierze tylko chrupka i o dziwo 2 dni temu wzial fasolke, ale przeciez gotowac pysznosci moge a jemu podawac lyzeczka/widelcem. Zajaralam sie
korzystam ze strony internetowej ale musze kupić książkę . W sumie sama dużo kombinuje z wymyślaniem jedzenia. Młody uwielbia wszelkiego rodzaju placuszki. Dzisiaj robie z warzywami i łososiem i juz się boję reakcji bo on nie znosi ryb.
-
A ja ostatnio robiłam pare razy te super proste placuszki z banana (chyba przepis od Mokki) i młody się nimi zajada wiec tez musze wypróbować jakies warzyw i mięsne. To chyba dobra konsystencja, latwo sie chwyta i dzieciakom to pasuje
Ba te z bananami po dodaniu jogurtu greckiego i miodu to pyszne śniadanie i dla mnie
-
4me jak znajdziesz coś fajnego w temacie ozdób to daj linka
zaproszeń robić nie będę, ale pompony z bibuły brzmią fajnie
My mamy taka dużą altanke rozkładaną więc w ją rozlozymy- ochroni od słońca i deszczui fajnie by ją właśnie można ozdobić..
A balony u nas to hit
A liste prezentów już macie? -
Anitka201 wrote:Ja tez uwielbiam ich przepisy
korzystam ze strony internetowej ale musze kupić książkę . W sumie sama dużo kombinuje z wymyślaniem jedzenia. Młody uwielbia wszelkiego rodzaju placuszki. Dzisiaj robie z warzywami i łososiem i juz się boję reakcji bo on nie znosi ryb.
-
U nas tez będą pompony z bibuły, balony, kilka balonów z helem, girlanda z napisem. Mojej mamie chyba włosy staną na głowie, jak zobaczy co zrobię z jej salonem hahaha Juz się boję komentarzy nt pobrudzenia ścian haha
Magnolia ty lepiej pisz juz ten list do Mikołaja, bo zmywarka to rzecz niezbędnanienawidzę myć naczyń
Chyba zakupię młodej body z jedyneczką i do tego robię jej spódnicę tiulowąMagnolia3 lubi tę wiadomość
-
chabasse wrote:Ja tradycyjnie pomolestuje o przepis na takowe pysznobrzmiace jedzonko. Bo chyba na alaantkowe tego nie widzialam.
Wszystko wymieszałam, dodałam 2 jajka (to tez obiad dla nas) dodałam płatki jaglane blyskawiczne i trochę pełnoziarnistej mąki. Robie w piekarnikuchabasse, Magnolia3 lubią tę wiadomość
-
Co do urodzin,to my robimy grilla. Młody jest z 06.09 wiec mam nadzieje ze pogoda będzie znośna. W sumie małż będzie grillowal na tarasie,a cała impreza będzie w domu wiec nawet jak pogoda nie dopisze to będzie ok. Ja juz się rozglądam za ozdobami. Myślałam o girlandzie i jakiś pomponach/balonach itp itd. U nas obowiązkowo tort
w końcu roczek to ważna impreza
z racji tego,że moja siostra - chrzestna młodego jest fotografem zostanie nam fajna pamiątka w postaci zdjęć
Magnolia3 lubi tę wiadomość
-
Ja coś czuję, że i u nas skończy się na garden party. Nie wiem czy grill, ale raczej tak. W domu nie ma miejsca na więcej niż 6 osob, a my, dzadkowie, teściowa i rodzenstwo to już prawie 10. A gdzie najbliższe ciotki i wujki... no nie ma gdzie wszystkich posadzić w chalupie.
-
My też już planujemy roczek. Balony i dekoracje planuje na aliexpress zamawiać, jest tam tego sporo. A jeszcze powinno dojść do urodzin.
Wydawało mi się że mała lubi jeść, ale ostatnio jak wprowadzam nowości to jakoś niechętnie zjada, a nawet wcale. Robiłam już kilka przepisów z alaantkowego bloga i jest mi trochę smutno bo nie chce tego jeść. A i zwykła jajecznica też jej nie pasuje. Nie wiem. -
Ja się ostatnio specjalnie pofatygowalam kilkanaście km do auchan po jogurty i serki smakowe ekolutka bo maja dość fajny skład, a dosładzane są niewiele cukrem trzcinowym i co? Trzy łyżeczki i się wzdryga albo odmawia jedzenia
jogurt naturalny rządzi
-
U nas do roczku jeszcze troche, bo Maly z pazdziernika. Ale chyba bede musiala od kogos chate pozyczyc
bo u nas to na pewno sie nie zmiescimy. A i stolu nie mam, bo lawe wywalilismy jak Maly zaczal raczkowac, bo nie mial gdzie raczkowac
Od ponad miesiaca boli mnie glowa. I to tak boli, ze budzi mnie ten bol w nocy, ze nie widze albo mam mroczki. I zawsze po kilku godzinach takiego silnego bolu konczy sie krawawieniem z nosa. Myslalam, ze to od tabletek anty, bo od 3 opakowania mialam ciagle plamienia, ale nie biore 2 mc i nic a nic nie jest lepiej