Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Kupilam dzis ksiazke "AlaAntkowe BLW" i sie zakochalam! Czytam czytam te przepisy i juz nie moge sie doczekac kiedy zaczne gotowac. Co prawda my BLW nie stosujemy, bo moje dziecko do reki bierze tylko chrupka i o dziwo 2 dni temu wzial fasolke, ale przeciez gotowac pysznosci moge a jemu podawac lyzeczka/widelcem. Zajaralam sie :)
    Ja tez uwielbiam ich przepisy :-) korzystam ze strony internetowej ale musze kupić książkę . W sumie sama dużo kombinuje z wymyślaniem jedzenia. Młody uwielbia wszelkiego rodzaju placuszki. Dzisiaj robie z warzywami i łososiem i juz się boję reakcji bo on nie znosi ryb.

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio robiłam pare razy te super proste placuszki z banana (chyba przepis od Mokki) i młody się nimi zajada wiec tez musze wypróbować jakies warzyw i mięsne. To chyba dobra konsystencja, latwo sie chwyta i dzieciakom to pasuje :)

Ba te z bananami po dodaniu jogurtu greckiego i miodu to pyszne śniadanie i dla mnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam plan te zaproszenia i ozdoby robic już niedlugo a przynajmniej usiąść i wyszukać produkty tanie na necie. No ale jak to z planami bywa srednio mi to idzie zwłaszcza, ze u nas przygotowania do ślubu na tapecie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jak znajdziesz coś fajnego w temacie ozdób to daj linka ;) zaproszeń robić nie będę, ale pompony z bibuły brzmią fajnie :)
    My mamy taka dużą altanke rozkładaną więc w ją rozlozymy- ochroni od słońca i deszczu :) i fajnie by ją właśnie można ozdobić..
    A balony u nas to hit :)
    A liste prezentów już macie?

tb734z17s9scq0zt.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja tez uwielbiam ich przepisy :-) korzystam ze strony internetowej ale musze kupić książkę . W sumie sama dużo kombinuje z wymyślaniem jedzenia. Młody uwielbia wszelkiego rodzaju placuszki. Dzisiaj robie z warzywami i łososiem i juz się boję reakcji bo on nie znosi ryb.
    Ja tradycyjnie pomolestuje o przepis na takowe pysznobrzmiace jedzonko. Bo chyba na alaantkowe tego nie widzialam.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez będą pompony z bibuły, balony, kilka balonów z helem, girlanda z napisem. Mojej mamie chyba włosy staną na głowie, jak zobaczy co zrobię z jej salonem hahaha Juz się boję komentarzy nt pobrudzenia ścian haha :)

Magnolia ty lepiej pisz juz ten list do Mikołaja, bo zmywarka to rzecz niezbędna :) nienawidzę myć naczyń :)

Chyba zakupię młodej body z jedyneczką i do tego robię jej spódnicę tiulową :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A liste prezentów już macie?
    My wszystkim mówimy - robimy małej pokój, prosimy o zrzutkę w tej intencji.

mmalutka, Magnolia3 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ja tradycyjnie pomolestuje o przepis na takowe pysznobrzmiace jedzonko. Bo chyba na alaantkowe tego nie widzialam.
    U mnie to improwizacja. Łososia zrobiłam na parze, następnie posiekalam; warzywa (marchew, pietruszka, cukinia starte na tarce, por i cebula posiekane) udusilam na patelni.
    Wszystko wymieszałam, dodałam 2 jajka (to tez obiad dla nas) dodałam płatki jaglane blyskawiczne i trochę pełnoziarnistej mąki. Robie w piekarniku :-)

chabasse, Magnolia3 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do urodzin,to my robimy grilla. Młody jest z 06.09 wiec mam nadzieje ze pogoda będzie znośna. W sumie małż będzie grillowal na tarasie,a cała impreza będzie w domu wiec nawet jak pogoda nie dopisze to będzie ok. Ja juz się rozglądam za ozdobami. Myślałam o girlandzie i jakiś pomponach/balonach itp itd. U nas obowiązkowo tort :-) w końcu roczek to ważna impreza :-) z racji tego,że moja siostra - chrzestna młodego jest fotografem zostanie nam fajna pamiątka w postaci zdjęć :-)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno chce załatwić srebrne balony z helem w kształcie jedynki :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze niespełna dwa tygodnie i imprezy roczkowe ruszą pełną parą :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję, że i u nas skończy się na garden party. Nie wiem czy grill, ale raczej tak. W domu nie ma miejsca na więcej niż 6 osob, a my, dzadkowie, teściowa i rodzenstwo to już prawie 10. A gdzie najbliższe ciotki i wujki... no nie ma gdzie wszystkich posadzić w chalupie.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już planujemy roczek. Balony i dekoracje planuje na aliexpress zamawiać, jest tam tego sporo. A jeszcze powinno dojść do urodzin.
    Wydawało mi się że mała lubi jeść, ale ostatnio jak wprowadzam nowości to jakoś niechętnie zjada, a nawet wcale. Robiłam już kilka przepisów z alaantkowego bloga i jest mi trochę smutno bo nie chce tego jeść. A i zwykła jajecznica też jej nie pasuje. Nie wiem.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas postęp :-) młody zjadł 2 placuszki z lososiem :-) oczywiście sam.

moka89, Magnolia3 lubią tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio specjalnie pofatygowalam kilkanaście km do auchan po jogurty i serki smakowe ekolutka bo maja dość fajny skład, a dosładzane są niewiele cukrem trzcinowym i co? Trzy łyżeczki i się wzdryga albo odmawia jedzenia :P jogurt naturalny rządzi :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka mój je jogurt naturalny z owocami. Tzn bleduje np garść borowek, maliny, pół nektaryny z jogurtem. Dzisiaj młody tym się zajadal :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też :) dlatego pogardziła tym gotowcem owocowym i waniliowym :)
    Najcześciej osobno jogurt osobno owocki, bo ona rączkami lubi jeść :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu "popchnęłam" kupę młodej śliwkami i wyszły pokłady kupy chyba z całego tygodnia.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie lubi żadnego jogurtu. Ale co się dziwić, ja też nie :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do roczku jeszcze troche, bo Maly z pazdziernika. Ale chyba bede musiala od kogos chate pozyczyc :) bo u nas to na pewno sie nie zmiescimy. A i stolu nie mam, bo lawe wywalilismy jak Maly zaczal raczkowac, bo nie mial gdzie raczkowac :)

Od ponad miesiaca boli mnie glowa. I to tak boli, ze budzi mnie ten bol w nocy, ze nie widze albo mam mroczki. I zawsze po kilku godzinach takiego silnego bolu konczy sie krawawieniem z nosa. Myslalam, ze to od tabletek anty, bo od 3 opakowania mialam ciagle plamienia, ale nie biore 2 mc i nic a nic nie jest lepiej :(

‹‹ 3226 3227 3228 3229 3230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ