X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Kupilam dzis ksiazke "AlaAntkowe BLW" i sie zakochalam! Czytam czytam te przepisy i juz nie moge sie doczekac kiedy zaczne gotowac. Co prawda my BLW nie stosujemy, bo moje dziecko do reki bierze tylko chrupka i o dziwo 2 dni temu wzial fasolke, ale przeciez gotowac pysznosci moge a jemu podawac lyzeczka/widelcem. Zajaralam sie :)
    Ja tez uwielbiam ich przepisy :-) korzystam ze strony internetowej ale musze kupić książkę . W sumie sama dużo kombinuje z wymyślaniem jedzenia. Młody uwielbia wszelkiego rodzaju placuszki. Dzisiaj robie z warzywami i łososiem i juz się boję reakcji bo on nie znosi ryb.

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio robiłam pare razy te super proste placuszki z banana (chyba przepis od Mokki) i młody się nimi zajada wiec tez musze wypróbować jakies warzyw i mięsne. To chyba dobra konsystencja, latwo sie chwyta i dzieciakom to pasuje :)

Ba te z bananami po dodaniu jogurtu greckiego i miodu to pyszne śniadanie i dla mnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam plan te zaproszenia i ozdoby robic już niedlugo a przynajmniej usiąść i wyszukać produkty tanie na necie. No ale jak to z planami bywa srednio mi to idzie zwłaszcza, ze u nas przygotowania do ślubu na tapecie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me jak znajdziesz coś fajnego w temacie ozdób to daj linka ;) zaproszeń robić nie będę, ale pompony z bibuły brzmią fajnie :)
    My mamy taka dużą altanke rozkładaną więc w ją rozlozymy- ochroni od słońca i deszczu :) i fajnie by ją właśnie można ozdobić..
    A balony u nas to hit :)
    A liste prezentów już macie?

tb734z17s9scq0zt.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja tez uwielbiam ich przepisy :-) korzystam ze strony internetowej ale musze kupić książkę . W sumie sama dużo kombinuje z wymyślaniem jedzenia. Młody uwielbia wszelkiego rodzaju placuszki. Dzisiaj robie z warzywami i łososiem i juz się boję reakcji bo on nie znosi ryb.
    Ja tradycyjnie pomolestuje o przepis na takowe pysznobrzmiace jedzonko. Bo chyba na alaantkowe tego nie widzialam.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez będą pompony z bibuły, balony, kilka balonów z helem, girlanda z napisem. Mojej mamie chyba włosy staną na głowie, jak zobaczy co zrobię z jej salonem hahaha Juz się boję komentarzy nt pobrudzenia ścian haha :)

Magnolia ty lepiej pisz juz ten list do Mikołaja, bo zmywarka to rzecz niezbędna :) nienawidzę myć naczyń :)

Chyba zakupię młodej body z jedyneczką i do tego robię jej spódnicę tiulową :)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A liste prezentów już macie?
    My wszystkim mówimy - robimy małej pokój, prosimy o zrzutkę w tej intencji.

mmalutka, Magnolia3 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ja tradycyjnie pomolestuje o przepis na takowe pysznobrzmiace jedzonko. Bo chyba na alaantkowe tego nie widzialam.
    U mnie to improwizacja. Łososia zrobiłam na parze, następnie posiekalam; warzywa (marchew, pietruszka, cukinia starte na tarce, por i cebula posiekane) udusilam na patelni.
    Wszystko wymieszałam, dodałam 2 jajka (to tez obiad dla nas) dodałam płatki jaglane blyskawiczne i trochę pełnoziarnistej mąki. Robie w piekarniku :-)

chabasse, Magnolia3 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do urodzin,to my robimy grilla. Młody jest z 06.09 wiec mam nadzieje ze pogoda będzie znośna. W sumie małż będzie grillowal na tarasie,a cała impreza będzie w domu wiec nawet jak pogoda nie dopisze to będzie ok. Ja juz się rozglądam za ozdobami. Myślałam o girlandzie i jakiś pomponach/balonach itp itd. U nas obowiązkowo tort :-) w końcu roczek to ważna impreza :-) z racji tego,że moja siostra - chrzestna młodego jest fotografem zostanie nam fajna pamiątka w postaci zdjęć :-)

Magnolia3 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno chce załatwić srebrne balony z helem w kształcie jedynki :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze niespełna dwa tygodnie i imprezy roczkowe ruszą pełną parą :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję, że i u nas skończy się na garden party. Nie wiem czy grill, ale raczej tak. W domu nie ma miejsca na więcej niż 6 osob, a my, dzadkowie, teściowa i rodzenstwo to już prawie 10. A gdzie najbliższe ciotki i wujki... no nie ma gdzie wszystkich posadzić w chalupie.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już planujemy roczek. Balony i dekoracje planuje na aliexpress zamawiać, jest tam tego sporo. A jeszcze powinno dojść do urodzin.
    Wydawało mi się że mała lubi jeść, ale ostatnio jak wprowadzam nowości to jakoś niechętnie zjada, a nawet wcale. Robiłam już kilka przepisów z alaantkowego bloga i jest mi trochę smutno bo nie chce tego jeść. A i zwykła jajecznica też jej nie pasuje. Nie wiem.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas postęp :-) młody zjadł 2 placuszki z lososiem :-) oczywiście sam.

moka89, Magnolia3 lubią tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio specjalnie pofatygowalam kilkanaście km do auchan po jogurty i serki smakowe ekolutka bo maja dość fajny skład, a dosładzane są niewiele cukrem trzcinowym i co? Trzy łyżeczki i się wzdryga albo odmawia jedzenia :P jogurt naturalny rządzi :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka mój je jogurt naturalny z owocami. Tzn bleduje np garść borowek, maliny, pół nektaryny z jogurtem. Dzisiaj młody tym się zajadal :-)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też :) dlatego pogardziła tym gotowcem owocowym i waniliowym :)
    Najcześciej osobno jogurt osobno owocki, bo ona rączkami lubi jeść :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu "popchnęłam" kupę młodej śliwkami i wyszły pokłady kupy chyba z całego tygodnia.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie lubi żadnego jogurtu. Ale co się dziwić, ja też nie :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do roczku jeszcze troche, bo Maly z pazdziernika. Ale chyba bede musiala od kogos chate pozyczyc :) bo u nas to na pewno sie nie zmiescimy. A i stolu nie mam, bo lawe wywalilismy jak Maly zaczal raczkowac, bo nie mial gdzie raczkowac :)

Od ponad miesiaca boli mnie glowa. I to tak boli, ze budzi mnie ten bol w nocy, ze nie widze albo mam mroczki. I zawsze po kilku godzinach takiego silnego bolu konczy sie krawawieniem z nosa. Myslalam, ze to od tabletek anty, bo od 3 opakowania mialam ciagle plamienia, ale nie biore 2 mc i nic a nic nie jest lepiej :(

‹‹ 3226 3227 3228 3229 3230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ