X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Od tygodnia wrocilismy do stalego rytmu, pilnujemy czasu i Maly spi tylko w lozeczku. Jest spoko. Sam zasypia, maks. 5 min. Spi tez ladnie w nocy. Ale... budzi sie na dobre 5:40-6:00.
    Gorna jedynka, ktora wychodzila tydzien temu gdzies sie schowala i juz nie wychodzi.

Jak u was wyglada taki plan? My powoli kombinujemy ze swoim ale raz sie udaje lepiej a raz gorzej:-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza drzemka jest po ok. 3-3,5h od przebudzenia. Druga po kolejnych 3-3,5h i kolejna znow po tylu.
    Modelowo- pobudka 6:30, pierwsza drzemka 9:15-9:30 i tu spi ok. 1,5 h. Kolejna drzemka ok. 14:30 i znow spi ok. 1,5 h. Na noc klade go o 19 (jest juz po kapieli). Po 3 dniach wprowadzonego rytmu zaczal przesypiac noc. Minusem jest to, ze budzi sie o 5:45.
    Moje dziecko od samego poczatku zylo w rytmie. Pozniej ja go rozregulowalam, bo myslalam, ze przeciez moze spac we wozku, na dworze, w aucie. Ale nie moze. Wrocilismy do dawnych zwyczajow i spania w domu w lozeczku i od razu zycie jest lepsze :) Musze tylko cos z ta pobudka poranna zrobic.

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby chcial przespac noc to moglby wstawac u mnie o tej 5.45:-) no to u nas sa jeszcze 3 drzemki, od 5 dniu staram sie wprowadzić taka rutyne tylko u nas jest czuwanie 2h20m po pierwszej drzemce a po nastepnych 2h30m. 2 pierwsze dni uczylismy sie spania w lozeczku bo nauczylismy go niestety w spacerowce odkad zeby ruszyly. No i 2 pierwsze dni w dzien super 1 i 2 drzemka 1.5h a trzecia 40min ale potem ti juz jakas loteria i nie wiem od czego to zalezy:-( 3 dnia 1 i 2 drzemka po 40 min a 3 1.5h. Czwartego tylko 1 1h reszta po 40 min a dzis pierwsza 40 min a 2 nastepne 1.5h a codziennie robie wszystko tak samo:-( o nicach nie bede pisac bo pobudej nawet nie próbuje liczyc

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu z 3 drzemki juz dawno zrezygnowalismy. Czas czuwania przesuwalismy co dzien o kilka/kilkanascie minut. Zabawa, wyjscie na balkon dzialaja. A pobudki po 40 min podobno sa, bo wtedy przechodzimy w ta druga faze snu. I jak dziecko sie wybudza to zeby zasnac potrzebuje tego, co mialo zasypiajac. Ale jesli Twoje samo zasypia to nie powinno miec problemu z zasnieciem dalszym. U nas po 3/4 dniach po powrocie do rytmu nocki lepsze, ale pobudka o 5:40-6:00:

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasypia somo odlozone do łóżeczka ale niestety ze smoczkiem. Wiem ze jakby mu wypadl i nie mógł znalez to utrudnia to dalsze zasniecie ale zwralalam na to uwage i czesto jak sie budzi po 40 min to ze smokiem w buzi. U nas bylo 5 drzemek wiec te 3 to juz spory sukces:-) nie mogłam wydluzyc mu czuwania bo juz po godz tarl oczy, ale od niedawna jest lepiej. No nic bede dalej probowac bo i tak jest lepiej jak było, moze uda mi sie dojsc od czego zalezy to czy zasnie po tych 40 min ponownie czh nie, dzieki za odp:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się . U Wiktora noce różne pomimo , że ma stałe pory spania. Dziś kończymy 11 miesięcy . Chciałam dodać zdjęcie , ale nie pamiętam jak , ktoś pomoże?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 21:17

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam rozkmine. .czy podczas karmienia (bardzo nieregularne max 3 razy na dobę ) może zaniknac miesiączka? ? Tzn mniej więcej w pierwszych dniach miesiąca powinnam dostać okres,a tu jego brak.
    Nie mam testów ciążowych wiec wczoraj wieczorem zrobiłam test owu ( podobno jest w stanie wykryć ciążę ) no i wyszły 2 kreski. Z tym ze tak jak czytam to karmiące mają podniesiony poziom prolaktyny wiec ten test owulacyjny jest o dupe rozbić.
    Juz się stresuje..nie planowałam teraz kolejnego bobo, nie z takim małym dzieckiem. Do tego młody znowu ma gorączkę i nie mam jak wyskoczyć do apteki po test. Dopiero mąż ma mi kupić. .

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja nie mam pojecia :(

Pepepe 19 to chyba dość wcześnie jak na nasze maluchy juz. Moze spróbuj pare dni klasc o 20. Powinien zacząć się pozniej budzic rano....

Moj maly znów dzis przespal noc ale pobudka na dobre 5.40 :/ a wczoraj spal do 8.40!!! Okazalo sie jednak, ze o 4.30 obudzil sie na mleko i tata go nosil godzinę aby usnął! Ja po imprezie nic nie slyszalam! Spalam jak kamień... Szok.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Witam się . U Wiktora noce różne pomimo , że ma stałe pory spania. Dziś kończymy 11 miesięcy . Chciałam dodać zdjęcie , ale nie pamiętam jak , ktoś pomoże?
    Wejdz na tinypic, zaladuj zdjęcie i skopiuj pozniej link, który bedzie do forum dyskusyjnych.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy 1 pobodke o 4 na mleko i młody spał do 8.
    Tylko ze o 4 znowu dostał gorączkę.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kladzenie pozniej nic nie daje. Zdarzalo sie, ze byl kladziony o 20-21 a i tak pobudka byla maks. 6:30. A usypianie po wiecej niz 3,5h od ostatniej drzemki to jakis koszmar. Trwa nawet godzine.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    U nas kladzenie pozniej nic nie daje. Zdarzalo sie, ze byl kladziony o 20-21 a i tak pobudka byla maks. 6:30. A usypianie po wiecej niz 3,5h od ostatniej drzemki to jakis koszmar. Trwa nawet godzine.
    U nas dokładnie to samo. Z tym ze nasz idzie spać o 19.30. Da się go położyć później ale wtedy pobodka jest o 6 -6.30.

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny mam rozkmine. .czy podczas karmienia (bardzo nieregularne max 3 razy na dobę ) może zaniknac miesiączka? ? Tzn mniej więcej w pierwszych dniach miesiąca powinnam dostać okres,a tu jego brak.
    Nie mam testów ciążowych wiec wczoraj wieczorem zrobiłam test owu ( podobno jest w stanie wykryć ciążę ) no i wyszły 2 kreski. Z tym ze tak jak czytam to karmiące mają podniesiony poziom prolaktyny wiec ten test owulacyjny jest o dupe rozbić.
    Juz się stresuje..nie planowałam teraz kolejnego bobo, nie z takim małym dzieckiem. Do tego młody znowu ma gorączkę i nie mam jak wyskoczyć do apteki po test. Dopiero mąż ma mi kupić. .

Wydaje mi sie ze jak juz okres przyszedl to takie karmienie na niego nie wplywa ale moge sie mylic. Po ciazy tez chyba nie od razu musi byc regularny, pewnie potrzeba kilku cykli zeby sie ustabilizowal wiec moze ci sie po prostu cykl wydluzyl...:-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, to się porobiło. Teraz to czekanie pewnie Cię dobija. Ale trzymam kciuki żeby było ok, niezależnie co wyjdzie. :) Ja sama z jednej strony planuję czekać z kolejną ciążą, ale z drugiej strony się martwię czy takie ponad 3 lata różnicy między dziećmi to nie będzie za dużo, czy znajdą taki prawdziwie wspólny język.

Co do spania dzieci to zauważyłam jedną zależność. Jak położę małą wcześnie (19-19.30) to ma zawsze godzinę-półtora pobudki koło 3-4. Jak później to śpi normalnie. Sama nie wiem jak to rozgryźć :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie też jest podobnie.. jak zaśnie o 20.30 lub 21 to budzi sie kolo 1 na cycka. A jak pójdzie spać o 22 lub trochę później to potrafi i do 5 bez pobudki. Dziwne, bo to przecież mała różnica w godżonie zasypiania ale już duża w pobudkach. Ale ogólnie ja nie narzekam na nocki. Rzadko się budzi na godzinę czy dluzej. Wstaje w miarę o tych samych porach juz na dobre... czyli kolo 7. Co prawda dla mnie to i tak za rano.. ale lepiej tak niż noszenie w ciągu nocy.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka moja kolezanka miala talka sytiacje jak twoja i tez robila test owulacujny i termin porodu ma na luty

edysia5
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Anitka moja kolezanka miala talka sytiacje jak twoja i tez robila test owulacujny i termin porodu ma na luty
    To ciekawie się zapowiada..chciałam rozpocząć starania za rok ale widocznie to nam jest pisane.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka dla mnie 3 lata różnicy byłoby ok, a tak to chyba będę musiała pomyśleć o podwójnym wózku (!!). 3 latek to już na nogach sobie poradzi. Ogarnia mnie lekkie przerażenie. Małż uspokaja ze sobie poradzimy, ja to wiem ale jakim kosztem..

• PePePe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba nie chce drugiego dziecka...

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, poczekaj na test i dopiero będziesz się zastanawiać co dalej. A może to w ogóle fałszywy alarm. Ja pomimo, że okres mam już od stycznia to długości cykli w kratkę. Obecnie moja aplikacja pokazuje mi, że dziś powinnam dostać okres, a ja dopiero teraz obserwuję dni płodne - więc "opóźnienie" będę miała 2 tygodnie (tyle, że ja wiem, że w ciąży nie jestem na bank, bo przez te moje choroby to teraz nie miałam jak zajść).

kapturnica lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3228 3229 3230 3231 3232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ