Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
4me mały już dawno sam siada i stabilnie siedzi. W foteliku pieciopunktowy pas, kask na glowie.
No to czemu nie? Fotelik od 9 do 15kg. No aż sie prosi. A my uwielbiamy ruch
Mały na poczatku był przestraszony, ale teraz sie chichra4me lubi tę wiadomość
-
Są różne opinie o foteliku rowerowym. Najczęściej, że dopiero gdy dziecko samo dobrze chodzi. A np. Zawitkowski to jest w ogóle przeciwny dla maluchow i raczej przyczepki poleca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 20:36
4me lubi tę wiadomość
-
Nie wiem jak ten fotelik jest zamocowany ale rozmawiałam kiedyś z sąsiadem który zawodowo zajmuje się rowerami to doradzał fotelik taki, który nie jest mocowany na sztywno (musi pracować). Tez wspominal o tym ze dziecko musi juz chodzic. My w tym roku odpuszczamy temat. Młody stabilnie siedzi ale poczekam na wiosne.
-
Dziewczyny rozgladalyscie się już za butami dla waszych maluchów? Moj maly coraz częściej się puszcza, kombinuje jak tu przejść pionowo od przedmiotu do przedmiotu wiec myśleliśmy żeby jemu kupić buty (na zewnatrz). W domu jednak chyba będzie śmigal na bosaka ewentualnie w attipas lub miękkich paputkach.
-
4me wrote:Tak temat butów tez musimy ogarnac! La lenka Ty na pewni wiesz
jakie buty są najlepsze dla dzieciaka ze względów ortopedycznych....
Powaga, musze tez nalemu cos kupic na dwór a nie chce wtopić pieniędzy...
http://znaczkijakrobaczki.pl/2013/12/pierwsze-buty-dla-dziecka-jak-wybrac.html
Moja jeszcze nie potrzebuje, więc mało jeszcze kopałam co konkretnie. Wiem tylko, że mają być jak najbardziej elastyczne.Anitka201, 4me, Magnolia3 lubią tę wiadomość
-
Maryśka pomału będzie potrzebować butów, co raz częściej drepcze samodzielnie po parę kroków, ale niestety nie akceptuje niczego na stopach, buty, skarpety ściąga i koniec tematu. W zimne dni zakładam rajtuzy, ale w większości śmiga na boso.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
U nas deszczu brak, dzień bardzo grzeczny
ale za to u nas od tygodnia to prawie jesień i niestety juz ma tak zostac
słońce wychodzi ale Maks 18 stopni i zimny wiatr wiec wczoraj w swetrze i chuście bylo mi zimno
jak ktos się wybiera nad polskie morze to tylko cieple ciuchy
-
W sumie mój w nawet dobrym nastroju. Zrobił mały wyjątek i podczas wizyty niani odwalil taka szopkę ze hej..no ryk jak tylko chciała go dotknąć. Zapowiada się ciekawa współpraca
ogólnie nigdy nie robił takich akcji. Może czuje ze zaraz mamy nie będzie.
Teraz gadzina odsypia wojaże. -
Wiesz ja nie zniechęcam ale z tego co pamiętam to lubisz jak jest ciepło
Bylo u nas pięknie cieplo- a i owszem- w czerwcu i troche w lipcu. Ciepłych wieczorow jak na lekarstwo. Turyści jak zimna chodzą po knajpach, basenach, przybytkach przeróżnych i kasa wychodzi podobna jak na oszcednych wakacjach na południu Europy:)
No chyba, ze ktos lubi długie spodnie i swetry w lato to zapraszamy
Zeby nie bylo- meeega sie cieszę, ze mieszkam w 3city i nie zamieniłaby tego miasta na inne