X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie o i halacje. Syn ma katar j nie wiem czy czysta sol fizjologiczna czy pol na pol z woda? Ile czasu inhalowac?:-/ bexe wdzieczna za wskazowki

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My inhalowalismy czysta sola, z tego co pamiętam to było 3 ml. 3 razy dziennie aż do 'wyparowania całego plynu'.. lub ile dziecko wysiedzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 16:34

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety moj nie wysiedzial nawet sekundy:-( teraz boi sie juz nawet dzwieku inhalatora:-( nawet mu bajke wlaczylam co robie naprawde bardzo rzadko i nic to nie dalo. musze sie jakos inaczej ratowac. kulilam masc majerankowa i rano wyprobuje. boje sie na noc ze nie zauwaze jesli go uczuli albo cos

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam Gabrysi jednak tą miodową, ale oczywiście czapek w kompletach z kominami i rękawiczkami nigdzie odpowiednich nie ma :/ wzięłam jej rozmiar 74 co odpowiada 12 meisiacom, bo 18 na 1,5 roku wydawała mi isę za duża. Ale jak tak patrzę na te rozmiary, ktore kupujecie dzieciakom, to chyba jutro ubiorę jej jakaś grubą bluzę i zobaczę jak to wygląda. W sklepie mierzyłam na cienką bluzę i miała jeszcze miejsce... ehh dylematy..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ta miodowa z hm? ;-) to rzeczywiscie maly rozmiar, my mamy 86 i tez nie wiem czy pod spod cos grubszego ubiore :-/ a co do czapek to tez mam ten problem.. jesli juz to sa komplety -czapka i rekawiczki a o szalikach/kominach zapomnieli:-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy na gardło syrop islandzki, po 3 dniaavh mała nie miała kaszlu.

4me, Anitka201 lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis mieliśmy ciezko noc-1,5h z Glowy przez kaszel młodego. Najgorsze, ze sama nie wiem czy to mokry czy suchy. Byl ewidentnie mokry przy tym katarze ale niestety chyba zaczyna sie suchy. Dzis apteka i zapytam sie co sprzedadzą bo szkoda małego w nocy strasznie :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mąż przyniósł z pracy katar. Jeszcze tego mi tylko brakowało :( Mała na razie nic, ale coś czuję, że to zaplanowane szczepienie to się odwlecze, na pewno jej nie zaszczepię jeśli ja będę mieć gila po pas - w końcu razem śpimy, wsadza mi paluchy do buzi, całuje - nie jestem w stanie zagwarantować, że czegoś jej nie sprzedam. :/

Niesia86 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moj maly na dobre zaczal chodzic. Po raz pierwszy ciesze się z choroby. Gdyby nie to pewnie byłabym w pracy.
    Ostatnio hitem zabawowym jest basen z kulkami :-) Najchętniej by z niego nie wychodził :-)

chabasse, la_lenka, 4me lubią tę wiadomość

• ela Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka przy Katarze można szczepić, bynajmniej moja lekarka tak mówi.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Moka ta miodowa z hm? ;-) to rzeczywiscie maly rozmiar, my mamy 86 i tez nie wiem czy pod spod cos grubszego ubiore :-/ a co do czapek to tez mam ten problem.. jesli juz to sa komplety -czapka i rekawiczki a o szalikach/kominach zapomnieli:-/
    Nie z hm :) http://img.t-a-o.com/medias/sys_master/images/h1b/h6b/9136293904414/77173_C2019_A_Tao-WorkingFormat_1200x1200.jpg taką o :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis jakiś armagedon. W nocy popłakiwała, spała dość kiepsko, o 9 drzemka tylko godzinna i dalej marudna, płacząca z byle powodu. Teraz spi od 14. Obstawiam zęby :/
    Mam dzis lenia, na dworze zimno a młoda daje mi tak popalić, że nie mam ochoty nawet palcem kiwnąć jak spi ehh...

Dziewczyny, jakie buty jako pierwsze? Chyba powoli muszę się rozejrzeć, bo znając życie zaraz wejdą wiosenne buty xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej hej la la la ... a u nas meeeeega sukces. Młody od piątku usypia sam w lozeczku, bez noszenia na raczkach.. szok. Od 3 miesiąca życia nie zdarzyło się to chyba ani razu i juz nie wierzyłam ze kiedyś będzie sam usypial. W końcu mój mąż postanowił spróbować i się udalo. Po prostu odkładam go teraz do lozeczka a sama kładę się do swojego łóżka 3m od niego i nic się nie odzywam... jeśli wstaje i jęczy to mówię połóż się kochanie... a on się kladzie.. hehe.. Nie mozliwe. A po 15 minutach spi. Nie wiem może to po szczepieniach jest bardziej zmęczony o łatwiej poszlo.. niemniej jednak ciesze się ogromnie, że moje plecy trochę odpoczna.

la_lenka, Anitka201, 4me, Natka88 lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Lalenka przy Katarze można szczepić, bynajmniej moja lekarka tak mówi.
    Wiem, że niektórzy lekarze tak twierdzą ale ja się akurat z tym nie zgadzam. Mała musi być całkowicie zdrowa żebym dała ja zaszczepić, nigdy nie wiadomo czy ten katar to takie nic czy zalążek do choroby. A potem bym się zastanawiała czy to choroba czy powikłania poszczepienne. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Mało piszę bo czasu mi na wszystko brakuje... ale same wiecie jak to jest. U nas wszystko dobrze, mała zaczęła chodzić jakieś trzy tyg. temu i teraz już nieźle bryka, trzeba mieć oczy dookoła głowy.
    Na mmr jeszcze nie szczepiliśmy, ale pewnie jakoś niedługo trzeba będzie się umówić. chociaż nie powiem, stresik jest...

U Was w przychodniach jest bilans roczniaka?

La_ lenka Ostatnio jak kupowałam plakat do pokoju małej to na stronie sklepu zobaczyłam zestaw gwiazdek z księżycem. Z tego co pamiętam to chyba szukałaś czegoś takiego? http://sklep.minfred.pl/dekoracje-do-wnetrz-minfred/61-komplet-do-dekoracji-wesoly-pan-ksiezyc-minfred.html

Pozdrawiam Was i Dzieciaczki serdecznie

Anitka201 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2h2eglv.jpg
    A o to Wiktor, proszę o nie kopiowanie zdjęcia, wieczorem usunę post. Ostatnio lobuziak się zrobil ciężki do usypiania na drzemki

bento, la_lenka, chabasse, karolcia87, 4me, Natka88 lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis poszlam z Malym do przychodni, bo 3 tygodnie ma katar. I co? Oczywiscie nadal slabo przybiera. Glowa mala. Ciemiaczko nie zrosniete. No i znow musze zrobic mu badania. Tym razem wyslali nas do enfokrynologa. Wiedzialam, ze tak sie skonczy ta wizyta. Ale oczywiscie chcialam miec spokoj i zeby mi dupe przestali truc to mam za swoje.

• bento Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Ciemiaczko nie zrosniete.

Ja myślałam, że ciemiączko to do 18 miesiąca się zrasta?... U mojej córki też jeszcze niezrośnięte

sRUqp2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak myslalam, a sie okazalo, ze nasze to jednak troche za duze jest.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas jest ciemiaczko 1x1, wg tego co bebeczka napisala. A co do szczepień yrz slyszalam, że z katarem można ale ja bym nie zasczepila. Jednak katar to jakieś osłabienie dla organizmu i tak jak lenka pisala, nigdy nie wiadomo co za nim stoi. Lepiej się wstrzymać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 17:11

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 3281 3282 3283 3284 3285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ