X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odroczyłam szczepienie nawet jak młoda dwa dni wcześniej juz z niego wyszła. Poczekałam do kolejnego tygodnia, żeby była całkowicie zdrowa.
    U nas nie ma roczkowego bilansu, dopiero na dwa lata.
    Ciemiączko u nas tez nie jest zarośnięte, pani doktor powiedziała, że do 18 miesiąca jest czas

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciemiaczko juz zniknelo ale od poczatku bylo male. Ale mam inny problem. Malemu z jednrej strony jajek zrobily sie takie drobne krosty jakby odparzenie chociaz nie jestrm pewna. Nic nue zmienialam dady pampersy i chusteczki od poczatku i byl luz. Te krosty ma juz ok 3 tyg i teraz w tym tygodniu rozeszly mu sie jeszcze tak jakby w pachwinie tez po tej samej stronie i jak jest na golasa szcsegolnie w wodzie to sir ciagle drapie. Bepanten, sudokrem i maka ziemiaczana niewiele daja. Jest jakas moze skuteczniejsza masc? Miala ktpras z was cos podobnego?

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha pozsa tyym dupka i reszta skory jest ok

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł.
    U nas maly ma gila do brody i cherla jak stary dziad. Na dzis miałam szczepienie- oczywiscie nie poszlismy :/ najgorsze jest to, ze ja nie wiem kiedy go zaszczepię jak to tak dalej bedzie wyglądać. Mial katar i kaszel, zostal tydzień w domu, wrócił na 4 dni do zlobka i znów katar i kaszel :/ a ja za tydzień wracam do oracy- chyba zacznę od razu od l4 ;( a mam nowego szefa, któremu musze pokazac co potrafię więc nie ma wymówek :/ dobija mnie lekko ten temat.

U nas młody wstaje sam bez podparcia, robi pare kroczków i narazie tyle. Zakochal sie w pchaczu za to.

Edysia ja bym poszła do lekarza jednak... Moze to buc jakies zakażenie bakteryjne i nieleczenie tego moze doprowadzić do bardzo złych skutków...

My tez jutro do dermatologa. Nie podoba mi sie skora młodego na rekacha, nogach i policzkach. Ma jakąś dziwną lekka wysypkę, kolorze skóry, ktora tak jakby niezeszla gdy jakis czas temu mial wysypkę na calym ciele od adenowirusa... Z kolei na policzkach jak zimno to u te krosty zmieniają kolor na brunatne... A miał taka piękna cerę niemowlaczek :/ żadnych krostek, potowek, nic... Ktos mi pozazdroscil ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 22:04

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pchacz to jest fail jednak. Ona owszem, z nim pójdzie chętnie, ale mamy za mało pustych przestrzeni, więc się zaraz zaczepia o coś. No i wywala go ciągle do góry nogami, prawie rzuca jedna ręką, za lekki jest i tyle :/ Staje bez podparcia coraz częściej, ale kroczka jeszcze się nie odważyła.

Ja potrzebuję do dentysty, bo mam ząb rozgrzebany, a nie mam jak, bo nos zawalony i jak mi każą oddychać nosem to się uduszę. :(

Z mężem mamy znowu jakieś kiepskie chwile, ech...

Ogólnie bardzo czekam na okres, bo PMS sprawią, że świat widzę kompletnie na czarno.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A o to Wiktor
    Ale kawaler przystojny! Wygląda na starszego, fa koszula, fryzurka, super. :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis pierwszy raz wyszlam wieczorem. Maz dal Malemu kolacje, przebral w pizame i... uspil dziecko! Bez cycka, bez awanturzenia. Polozyl, dal misia i juz. Jestem w szoku :)

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest jeszcze jakaś bez okresowa mamuśka? Ja do tej pory nie mam, nie mówię że mi jakoś wybitnie źle z tego powodu no ale jednak odczuwam jak wszystko we mnie buzuje. Mam wrażenie, że jakbym dostała to by całe ciśnienie, ze mnie uszło bo jakaś nerwowa ostatnimi czasy jestem ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam okres raz. Okolo 20 wrzesnia.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia87 fajnie masz :-) ja co miesiąc się stresuje bo co miesiąc mi się spóźnia. I na nic antykoncepcja :-) zawsze myślę że to już ciąża. :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    A ja dzis pierwszy raz wyszlam wieczorem. Maz dal Malemu kolacje, przebral w pizame i... uspil dziecko! Bez cycka, bez awanturzenia. Polozyl, dal misia i juz. Jestem w szoku :)
    Zauważyłam że młody spokojniej zasypia kiedy to mąż go usypia wiec kąpiel i usypianie całkowicie przejął małżon. Nie powiem, dla mnie to wygoda.
    Ogólnie u nas od kilku dni jest tylko jedna dzienna drzemka. Młody nie da się 2 raz położyć. Dzięki temu wieczorem jest wkładany do łóżeczka, odwraca się na bok i zasypia.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ueee, u nas katar się rozwija na całego. W sumie poza 3-dniowka to pierwsza choroba małej. Mam nadzieje, że na katarze się skończy. Na razie siedzimy w domu bo pogoda psia, jak będzie gorzej to lekarz.

Polecicie coś co warto małej podawać żeby szybciej przeszło? Oczywiście poza wodą morską + odciaganiem, maścią majerankową - bo to mamy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na noc zawsze daje Nasivin zeby spokojnien spal. I się inhalujemy. Na noc do lozeczka na posciel kropie mu olejki z eukaliptusem itp.

tb734z17s9scq0zt.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasivin z tego co wiem to tylko maks. 5 dni moze byc stosowany. My stosujemy 3 dni 3 razy dziennie. Na noc smaruje klatke Aromactive. Odciaganie. Woda morska. Masc majerankowa. Nebulizator.

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMmalutka a z nasivinem to chyba trzeba ostrożnie prawda? Ty jako lekarz nam tu wytłumacz. U nas nasivin działa cuda ale stostujemy go jak najmniej- tylko przed snem jesli widac, ze rzeczywiście dziurki nie drozne. Moj mąż sie kiedys uzaleznil od tego głównego skladnika- xylo cos tam i katar mial permanentny wiec teraz jakos super ostrożnie podchodzimy do tematu...

Lalenka jak dla mnie to na katar nic nie pomaga... W sensie nie przyspiesza wyzdrowienia. Mozna jedynie ulżyć dziecko przez jakies aromactiv (nie wiem czy działa, dopiero w akacie desperacji zaczęliśmy stosować dzis w nocy plastry) i nasivin wlasnie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 To jesteśmy w tym klubie bez okresowym razem... a często karmisz?

U nas na katar nacieram na noc plecki i klatkę piersiową taką maścią rozgrzewającą dla dzieci Depulol. Poza tym standard inhalacje, frida(jak bardzo zapchany), czasami uda się zakroplić nasivin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:06

sRUqp2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt krople mogą "uzależnić". Ja stosuje ten najsłabszy 0.01i tylko na noc.

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tych kropli nie lubię - nie ze względu na uzależnienie, tylko u mnie to jakoś strasznie podrażnia. Starczą ze 3 dni i zaraz mi krew z nosa leci.
    Ale chyba teraz da małej kupię, bo noc była dramatyczna.

A ktoś z was używa Isonasinu Septo? Bo słyszałam, że genialne, my dopiero spróbowałyśmy, zobaczymy czy pomoże.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka My używaliśmy bardzo często jak mała miała katar i też polecam, chociaż przy bardzo zapchanym nosie trzeba czasami czegoś więcej.

sRUqp2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento jakiś czas karmiłam mała już tylko 2 razy dziennie ale odkąd zaczął się katar czyli jakiś miesiąc temu już to nie ukrywam, że częściej się znowu karmimy tak z 4 razy będzie ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 3282 3283 3284 3285 3286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ