X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odroczyłam szczepienie nawet jak młoda dwa dni wcześniej juz z niego wyszła. Poczekałam do kolejnego tygodnia, żeby była całkowicie zdrowa.
    U nas nie ma roczkowego bilansu, dopiero na dwa lata.
    Ciemiączko u nas tez nie jest zarośnięte, pani doktor powiedziała, że do 18 miesiąca jest czas

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciemiaczko juz zniknelo ale od poczatku bylo male. Ale mam inny problem. Malemu z jednrej strony jajek zrobily sie takie drobne krosty jakby odparzenie chociaz nie jestrm pewna. Nic nue zmienialam dady pampersy i chusteczki od poczatku i byl luz. Te krosty ma juz ok 3 tyg i teraz w tym tygodniu rozeszly mu sie jeszcze tak jakby w pachwinie tez po tej samej stronie i jak jest na golasa szcsegolnie w wodzie to sir ciagle drapie. Bepanten, sudokrem i maka ziemiaczana niewiele daja. Jest jakas moze skuteczniejsza masc? Miala ktpras z was cos podobnego?

edysia5
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha pozsa tyym dupka i reszta skory jest ok

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł.
    U nas maly ma gila do brody i cherla jak stary dziad. Na dzis miałam szczepienie- oczywiscie nie poszlismy :/ najgorsze jest to, ze ja nie wiem kiedy go zaszczepię jak to tak dalej bedzie wyglądać. Mial katar i kaszel, zostal tydzień w domu, wrócił na 4 dni do zlobka i znów katar i kaszel :/ a ja za tydzień wracam do oracy- chyba zacznę od razu od l4 ;( a mam nowego szefa, któremu musze pokazac co potrafię więc nie ma wymówek :/ dobija mnie lekko ten temat.

U nas młody wstaje sam bez podparcia, robi pare kroczków i narazie tyle. Zakochal sie w pchaczu za to.

Edysia ja bym poszła do lekarza jednak... Moze to buc jakies zakażenie bakteryjne i nieleczenie tego moze doprowadzić do bardzo złych skutków...

My tez jutro do dermatologa. Nie podoba mi sie skora młodego na rekacha, nogach i policzkach. Ma jakąś dziwną lekka wysypkę, kolorze skóry, ktora tak jakby niezeszla gdy jakis czas temu mial wysypkę na calym ciele od adenowirusa... Z kolei na policzkach jak zimno to u te krosty zmieniają kolor na brunatne... A miał taka piękna cerę niemowlaczek :/ żadnych krostek, potowek, nic... Ktos mi pozazdroscil ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 22:04

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pchacz to jest fail jednak. Ona owszem, z nim pójdzie chętnie, ale mamy za mało pustych przestrzeni, więc się zaraz zaczepia o coś. No i wywala go ciągle do góry nogami, prawie rzuca jedna ręką, za lekki jest i tyle :/ Staje bez podparcia coraz częściej, ale kroczka jeszcze się nie odważyła.

Ja potrzebuję do dentysty, bo mam ząb rozgrzebany, a nie mam jak, bo nos zawalony i jak mi każą oddychać nosem to się uduszę. :(

Z mężem mamy znowu jakieś kiepskie chwile, ech...

Ogólnie bardzo czekam na okres, bo PMS sprawią, że świat widzę kompletnie na czarno.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A o to Wiktor
    Ale kawaler przystojny! Wygląda na starszego, fa koszula, fryzurka, super. :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis pierwszy raz wyszlam wieczorem. Maz dal Malemu kolacje, przebral w pizame i... uspil dziecko! Bez cycka, bez awanturzenia. Polozyl, dal misia i juz. Jestem w szoku :)

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest jeszcze jakaś bez okresowa mamuśka? Ja do tej pory nie mam, nie mówię że mi jakoś wybitnie źle z tego powodu no ale jednak odczuwam jak wszystko we mnie buzuje. Mam wrażenie, że jakbym dostała to by całe ciśnienie, ze mnie uszło bo jakaś nerwowa ostatnimi czasy jestem ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam okres raz. Okolo 20 wrzesnia.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia87 fajnie masz :-) ja co miesiąc się stresuje bo co miesiąc mi się spóźnia. I na nic antykoncepcja :-) zawsze myślę że to już ciąża. :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    A ja dzis pierwszy raz wyszlam wieczorem. Maz dal Malemu kolacje, przebral w pizame i... uspil dziecko! Bez cycka, bez awanturzenia. Polozyl, dal misia i juz. Jestem w szoku :)
    Zauważyłam że młody spokojniej zasypia kiedy to mąż go usypia wiec kąpiel i usypianie całkowicie przejął małżon. Nie powiem, dla mnie to wygoda.
    Ogólnie u nas od kilku dni jest tylko jedna dzienna drzemka. Młody nie da się 2 raz położyć. Dzięki temu wieczorem jest wkładany do łóżeczka, odwraca się na bok i zasypia.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ueee, u nas katar się rozwija na całego. W sumie poza 3-dniowka to pierwsza choroba małej. Mam nadzieje, że na katarze się skończy. Na razie siedzimy w domu bo pogoda psia, jak będzie gorzej to lekarz.

Polecicie coś co warto małej podawać żeby szybciej przeszło? Oczywiście poza wodą morską + odciaganiem, maścią majerankową - bo to mamy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na noc zawsze daje Nasivin zeby spokojnien spal. I się inhalujemy. Na noc do lozeczka na posciel kropie mu olejki z eukaliptusem itp.

tb734z17s9scq0zt.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasivin z tego co wiem to tylko maks. 5 dni moze byc stosowany. My stosujemy 3 dni 3 razy dziennie. Na noc smaruje klatke Aromactive. Odciaganie. Woda morska. Masc majerankowa. Nebulizator.

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMmalutka a z nasivinem to chyba trzeba ostrożnie prawda? Ty jako lekarz nam tu wytłumacz. U nas nasivin działa cuda ale stostujemy go jak najmniej- tylko przed snem jesli widac, ze rzeczywiście dziurki nie drozne. Moj mąż sie kiedys uzaleznil od tego głównego skladnika- xylo cos tam i katar mial permanentny wiec teraz jakos super ostrożnie podchodzimy do tematu...

Lalenka jak dla mnie to na katar nic nie pomaga... W sensie nie przyspiesza wyzdrowienia. Mozna jedynie ulżyć dziecko przez jakies aromactiv (nie wiem czy działa, dopiero w akacie desperacji zaczęliśmy stosować dzis w nocy plastry) i nasivin wlasnie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 To jesteśmy w tym klubie bez okresowym razem... a często karmisz?

U nas na katar nacieram na noc plecki i klatkę piersiową taką maścią rozgrzewającą dla dzieci Depulol. Poza tym standard inhalacje, frida(jak bardzo zapchany), czasami uda się zakroplić nasivin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:06

sRUqp2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt krople mogą "uzależnić". Ja stosuje ten najsłabszy 0.01i tylko na noc.

tb734z17s9scq0zt.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tych kropli nie lubię - nie ze względu na uzależnienie, tylko u mnie to jakoś strasznie podrażnia. Starczą ze 3 dni i zaraz mi krew z nosa leci.
    Ale chyba teraz da małej kupię, bo noc była dramatyczna.

A ktoś z was używa Isonasinu Septo? Bo słyszałam, że genialne, my dopiero spróbowałyśmy, zobaczymy czy pomoże.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka My używaliśmy bardzo często jak mała miała katar i też polecam, chociaż przy bardzo zapchanym nosie trzeba czasami czegoś więcej.

sRUqp2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento jakiś czas karmiłam mała już tylko 2 razy dziennie ale odkąd zaczął się katar czyli jakiś miesiąc temu już to nie ukrywam, że częściej się znowu karmimy tak z 4 razy będzie ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 3282 3283 3284 3285 3286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ