X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wybralam spiworka :( musze sie tym w koncu zająć...

Dzis generalne sprzątnie chaty na glowie. Narazie leze i zbieram sily ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś załatwianie zaległości - musiałam złożyć wniosek o dowód, dopłacić montażyście itp. Ale ogarnięte. Plus mała zapisana na za dwa tygodnie na szczepienie.

No i też muszę sprzątać, w domu masakra.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczepienie w poniedziałek ale nie wiem co robic bo młody czwarty tydzień ma katar a jednak bym chciała by byl juz po. Byl w domu tydzień na podleczenie, juz bylo ok, wrócił do zlobka i znowuż ma :/

A wczoraj sie dowiedziałam, ze mojej koleżanki corka po MMR dostala jakis drgawek i jedna z diagnoz jest padaczka poszczepienna :( oby sie jednak okazało, ze to nie to. Generalnie ciężko sie słucha takich historii.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem bojazliwa i wychodze z zalozenia, ze szczepic trzeba i skoro szczepionka jest dopuszczona to zostala przebadana. Problem tkwi w samym dziecku i cos co znajduje sie w nim w interakcji ze szczepionka powoduje NOP. Jedno tylko wiem, na ten nieszczesny MMR podobno dobrze szczepic kiedy dziecko chodzi. Takie informacje dotarly do mnie od znajomych posiadajacych dzieci, ich lekarzy/rehabilitantow.

My jutro mamy impreze roczkowa.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta szczepionke produkuja rozne firmy. Podobno najbezpieczniejszy jest Priorix.
    Młodego tym szczepili.

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre chociaż to, ze u nas obecnie jest priorix wlasnie.

Pepepe wydaje mi sie, ze tu nie o bojaźliwość- to mi się zle kojarzy, prawie, ze z głupota i mówieniem "nie bede szczepić bo sasiadka z trzeciego powiedziala, ze jej wnuk ma autyzm przez szczepionkę itp itd. " :P

Nie mam zamiaru wywoływać dyskusji o zasadności szczepień bo jestem za szczepieniami i wiem tez, jak poważne mogą byc skutki nie szczepienia. To nie zmienia faktu, ze mysle o tym i pewnie bede myśleć póki nie przejdziemy bezpiecznie przez ten proces. A najgorsze jest to, ze zostaje sama z małym dokladnie tydzień po szczepieniu- a to jest czas na występowanie NOP- miedzy 6 a 12 doba :/ fakt na dwa dni, ale akurat tydzień po...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 15:33

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko chcialam przekazac to co mi dookola mowili. Ze niby dobrze zeby dziecko chodzilo. Wtedy mniejsze ryzyko NOP. Ja sama jeszcze terminu nie wyznaczylam. Ale to tylko dlatego, ze mam czas. Bo Maly dopiero tydzien temu skonczyl rok.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiadomo chociaż dlaczego lepiej, by dziecko chodziło szczepiąc się mmr..??? Pytam z ciekawosci, bo mój nie chodzi jeszcze a lekarka dobrze o tym wiedziała i nic nie wspomniała na ten temat. Jaka to roznica... w ogole..?
    W necie nic na ten temat nie mogłam znalezc.. skąd to info?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 17:04

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co mi przychodzi do głowy z tym chodzeniem, to to, że jednym z efektów niepożądanych u chodzących dzieci jest cofnięcie się tej umiejetnosci.. wtedy można pewnie zobaczyć ze coś jest nie tak. A jesli dziec nie chodzi, to nie ma się co cofac, bo przecież mówić tez nie mówi..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam przegląd kurtek i rzeczywiście ta parka nie powala grubosvia. A jak młody chciałby juz sobie sam podreptac to musi byc cieplo ubrany. Reszta kurtek spadkowych za mala. Wyslalam zatem męża po pracy do zary. Mial kupic te kurtkę i san wybrac kolor. Hehehe oczywiście wziął żółty ;) no ale niestety mamy 98 i jest dokladnie na teraz i to mierzona na jednego bodziaka, bluza by jeszcze weszla ale nie wiem, czy byloby wygodnie... Albo mamy wielkoluda albo zara przegiela ;) na matce napisali 2-3 lata ;)
    No nic potrzymam ja pare tygodni bo jest naprawdę fajna, mięciutka i ciepla na zimę. Jak sie okaże, ze młody wyrasta z niej to przed upływem miesiąca oddam. Skusila mnie cena bo 80 pln za kurtkę to naprawdę niewiele, przy obecnych standardach cenowych oczywiscie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 18:14

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Ja tylko chcialam przekazac to co mi dookola mowili. Ze niby dobrze zeby dziecko chodzilo. Wtedy mniejsze ryzyko NOP. Ja sama jeszcze terminu nie wyznaczylam. Ale to tylko dlatego, ze mam czas. Bo Maly dopiero tydzien temu skonczyl rok.
    Rozumiem ale nie chciałam podpiąć sie pod metkę bojaźliwej bo mi sie zle kojarzy :P juz wole panikara- to bardziej do mnie pasuje ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam w końcu ten śpiwór na zimę... Nie wybrałam żadnego z praktycznych, o których myślałam, ani korzystnych cenowo :/ znow wygral wygląd... Dobrze, ze chociaż ma ortalion w środku w miejscu buciorów;) no i zawsze tańszy niz elodie ;) a ta firma ma naprawde ladne wzory i mamy juz jeden od nich na wiosne/jesien i jestesmy zadowoleni.

http://www.pinkieshop.pl/spiworek-pinkie-graphic.html

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    A wiadomo chociaż dlaczego lepiej, by dziecko chodziło szczepiąc się mmr..??? Pytam z ciekawosci, bo mój nie chodzi jeszcze a lekarka dobrze o tym wiedziała i nic nie wspomniała na ten temat. Jaka to roznica... w ogole..?
    W necie nic na ten temat nie mogłam znalezc.. skąd to info?

No wlasnie ja tez do konca tego nie rozumiem. Znajoma mi tlumaczyla, ze jej rehabilitantka powiedziala, ze to moze zablokowac rozwoj chodzenia. Ale czy serio az tak? Ja sama tematu nie zglebialam. Chyba wole nie wiedziec...

• PePePe Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Rozumiem ale nie chciałam podpiąć sie pod metkę bojaźliwej bo mi sie zle kojarzy :P juz wole panikara- to bardziej do mnie pasuje ;)

Nie chcialam na pewno nazwac Ciebie, czy ktorakolwiek bojazliwa :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Nie chcialam na pewno nazwac Ciebie, czy ktorakolwiek bojazliwa :)
    Wiem, wiem ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos szczepień. Dzisiejszy artykuł z gazety.pl. Nie wiem, czy zrodlo rzetelne ale aż chce sie wierzyć, ze tak ;)

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114885,20838679,antyszczepionkowcy-sfinansowala-badanie-ktore-pokazalo-jak.html#MT

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziecko które chodzi nie musi być ciepłej ubrane od tego co siedzi w wózku, takie dziecko się rusza. Zawsze w przedszkolu słyszałam, że lekko ubieram dzieci, ale chłopcy nie chorowali, więc myślę, że nie było to złe.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki syrop na kaszel dla naszych maluchów? Mnie wczoraj zaczęło rozkładać, dzisiaj leze w lozku ale widzę ze młody coś za często kaszle (szczególnie przez sen)

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podłączam sie o pytanie jaki syrop na suchy kaszel? Młodego nam rozkłada :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My swego czasu stosowalismy Sinecod w kroplach ;-) zdrowia dla Waszych maluchów!

Anitka201 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
‹‹ 3280 3281 3282 3283 3284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ