Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka. My mielismy/mamy torbiele. Tym razem na czworkach i tym razem byliśmy u stomatologa bo młody wariowal. Lekarz obejrzał i powiedzial, ze tak czasem rosną zeby i absolutnie sie tego nie przecina. Przecina sie dopiero, gdy jest taka wielka bulwa na kilka cm.
Przed tem mieliśmy na jedynce- ciągnęło sie 1,5 miesiac wiec juz tez bylam zapisana do stomatologa. Nie dotarłam do niego bo wczesniej torbiel młodemu zeszla. Ale i stomatlog przez telefon i pediatra mowil, ze absolutnie tego w takim stanie sie nie nacina.
Niestety u nas to trwalo dluuugo więc trzeba uzbtoc sie w cierpliwość.
-
Ubierzcie juz zimowe kurtki maluchom? U nas w dzien 8 stopni i póki co w jesiennej kurteczce chodzi, do tego podkoszulka, bluzeczka, sweterek cienki ale zastanawiam się czy nie czas juz na zimową Swoją drogą muszę kupić jakąś. Pokażcie mi jak wyglada dziecko w tej prace z hm, bo wiem ze kupowalyscie waham się miedzy parką (nie widziałam jej na żywo) a tą http://img.t-a-o.com/medias/sys_master/images/h1b/h6b/9136293904414/77173_C2019_A_Tao-WorkingFormat_1200x1200.jpg
-
My nosimy jesienna cieńszą. Pod to body dlugi rękaw i jakas bluza. Szalik, czapka i ostatnio doszly rękawiczki. U nas tak zimno, ze bez rękawiczek wózka juz nie poprowadzisz, wiec młodemu tez zakładam. Do tego jest w śpiworze wiosennym ale my mamy dame dresy bez rajstop- jak mysle o rajstopach dla młodego to mi sie slabo robi ostatnia zima z niemowlakiem w wózku byla łatwiejsza
-
Co do parki. My mamy ale jeszcze nie nosimy. No i ta z hm to jednak typowo męska wiec nie wiem, czy Gabrysi byłoby do twarzy
Wiesz jak polujesz na jakas na hm to sprawdź, czy w ogóle jeszcze sa. Ja ostatnio weszłam po kilka rzeczy, które planowałam kupic on line dla mlodego- i pustki! Wszystko wymiotło! Niektórych juz znaleźć na stronie nie można a inne jak sa to sie okazuje, ze tylko rozmiar 62 te ciuchy z hm schodza jak cieple bułeczki... A u nas w miescie to tych parek nawet w hm nie widziałam. Tak samo kompletu czapka i rękawiczki, które chciałam kupi i oczywiście juz nie ma
Teraz przydalyby sie nam takie cieplejsze podszyte czymś spodnie (ale jeszcze nie kombinezowe), takie by sie od rajstop uchronić. Ktos ma cos sprawdzonego???
-
Anitka ale to wygląda podobnie jak u nas ok nie nosze jeszcze parki ale reszta sie zgadza zreszta o 17 to my juz z domu nie wychodzimy my ostatnio nie mozemy doleczyc kataru (moze to zeby???) wiec musze troche oszczędzać młodego. Szkoda mi go- tylena dworze lazil a teraz taka zmiana.
Dzis troche nadrobilismy bo byliśmy prawie godzinę i dodatkowo z 40 min ze zlobkiem spacerowal.
Kupiliśmy dzis młodemu pchacza. Pchacz sam w sobie to zabawka, ktora pewnie starcza na miesiac a moze się w ogóle nie sprawdzić dlatego dlugo sie wahałam... Ale w końcu stwierdziłam, zebkupie pchacz drewniane auto i najwyżej bedzie ladny pojemnik na zabawaki powiem wam, ze zakup okazał sie strzałem w 10. Młody caly wieczór zapitalal nim po domu i mial straaaaszna frajdę
-
Oj, to my chyba przesadzamy, bo ani rajstop, ani koca. A i czasem pod bluze krotki rekaw.
My pchacz dostalismy na Dzien Dziecka i od tamtego czasu sie ani troche nie znudzil. Mamy taki grajacy, z pianinkiem i sorterem ksztaltow. Jak raz go schowalam to bylo lazenie po domu, rozgladanie az wyjal pianinko, bo znalazl pchacz rozmontowany za lozeczkiem. Kolejna rzecz, ktora jest u nas hitem to stolik edukacyjny. Tez go uwielbia. A na urodziny dostal wywrotke budowniczego i bawi sie nia od tygodnia. Konkurencje robi jej tylko balon z helem. -
U nas dzis był taki nieprzyjemny wiatr, że młoda pod kocykiem i tą przykrywką na nóżki od wozka Rajstop jeszcze nie nosimy
A wiecie co... nasza tablica nie przetrwała próby czasu hahaha. Gabrysi nawet tesa niestraszna, także wymyśliłam, że reaktywację zrobimy na ikeowym stoliku i wszystko damy na wkrętyAnitka201 lubi tę wiadomość