X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. My mielismy/mamy torbiele. Tym razem na czworkach i tym razem byliśmy u stomatologa bo młody wariowal. Lekarz obejrzał i powiedzial, ze tak czasem rosną zeby i absolutnie sie tego nie przecina. Przecina sie dopiero, gdy jest taka wielka bulwa na kilka cm.
    Przed tem mieliśmy na jedynce- ciągnęło sie 1,5 miesiac wiec juz tez bylam zapisana do stomatologa. Nie dotarłam do niego bo wczesniej torbiel młodemu zeszla. Ale i stomatlog przez telefon i pediatra mowil, ze absolutnie tego w takim stanie sie nie nacina.

Niestety u nas to trwalo dluuugo więc trzeba uzbtoc sie w cierpliwość.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze u większości na tapecie czwórki. U nas odkąd wychodzą tez kiepskie nocki.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nadal nawet dolnych 2 nie ma :P.. opozniony ten moj syn..

tb734z17s9scq0zt.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:

Eee, bez przesady. U nas tez dolnych 2 nie ma. I poki co ja nie widze zeby mialy byc.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A moja ma już 14 zębów. Ta ma znowu przyspieszenie ;)

PePePe lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A moja ma już 14 zębów. Ta ma znowu przyspieszenie ;)

Jak pomysle, ze moj bedzie mial 14 i nadal bedzie mnie gryzl to mi slabo... Odgryzie mi reke ;)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedynki i dwójki góra dół :D ale w miejscu trójek coś zaczyna puchnąć, także zobaczymy czy idą czy nie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jeszcze inaczej wszystkie jedynki, wszystkie czworki, i gorne dwojki. Dolnych tez nie mamy

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ale dziś pogoda! od razu jakoś optymistyczniej patrzę na świat. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka.. no co ty? U nas taki zimny wiatr, że miałam ochotę zawracać na spacerze, ale szliśmy do prababci Gabrysi :) dobrze, że czapkę dla siebie wzięłam :/ Chcę już wiosnę!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubierzcie juz zimowe kurtki maluchom? U nas w dzien 8 stopni i póki co w jesiennej kurteczce chodzi, do tego podkoszulka, bluzeczka, sweterek cienki ale zastanawiam się czy nie czas juz na zimową :/ Swoją drogą muszę kupić jakąś. Pokażcie mi jak wyglada dziecko w tej prace z hm, bo wiem ze kupowalyscie :) waham się miedzy parką (nie widziałam jej na żywo) a tą http://img.t-a-o.com/medias/sys_master/images/h1b/h6b/9136293904414/77173_C2019_A_Tao-WorkingFormat_1200x1200.jpg

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nieee. Zimowa jeszcze nie. Ja to nawet jak nie spi to kocem nie okrywam. Chyba, ze bardzo zimno i bardzo wieje. O zimowej pomysle jak bedzie blizej 5 stopni i naprawde zimno. My mamy puchowa, na miekkim polarze, GAP.

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy jesienna cieńszą. Pod to body dlugi rękaw i jakas bluza. Szalik, czapka i ostatnio doszly rękawiczki. U nas tak zimno, ze bez rękawiczek wózka juz nie poprowadzisz, wiec młodemu tez zakładam. Do tego jest w śpiworze wiosennym ale my mamy dame dresy bez rajstop- jak mysle o rajstopach dla młodego to mi sie slabo robi :/ ostatnia zima z niemowlakiem w wózku byla łatwiejsza ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do parki. My mamy ale jeszcze nie nosimy. No i ta z hm to jednak typowo męska wiec nie wiem, czy Gabrysi byłoby do twarzy ;)

Wiesz jak polujesz na jakas na hm to sprawdź, czy w ogóle jeszcze sa. Ja ostatnio weszłam po kilka rzeczy, które planowałam kupic on line dla mlodego- i pustki! Wszystko wymiotło! Niektórych juz znaleźć na stronie nie można a inne jak sa to sie okazuje, ze tylko rozmiar 62 :/ te ciuchy z hm schodza jak cieple bułeczki... A u nas w miescie to tych parek nawet w hm nie widziałam. Tak samo kompletu czapka i rękawiczki, które chciałam kupi i oczywiście juz nie ma :/

Teraz przydalyby sie nam takie cieplejsze podszyte czymś spodnie (ale jeszcze nie kombinezowe), takie by sie od rajstop uchronić. Ktos ma cos sprawdzonego???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 20:14

Dżuls, chabasse lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zimno i pada . Jutro do pracy jeszcze na rano i przyszły tydzień popołudnie. Mmalutka gdzie pracujesz kim z zawodu jesteś?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ale to wygląda podobnie jak u nas ;) ok nie nosze jeszcze parki ale reszta sie zgadza ;) zreszta o 17 to my juz z domu nie wychodzimy :/ my ostatnio nie mozemy doleczyc kataru (moze to zeby???) wiec musze troche oszczędzać młodego. Szkoda mi go- tylena dworze lazil a teraz taka zmiana.
    Dzis troche nadrobilismy bo byliśmy prawie godzinę i dodatkowo z 40 min ze zlobkiem spacerowal.

Kupiliśmy dzis młodemu pchacza. Pchacz sam w sobie to zabawka, ktora pewnie starcza na miesiac a moze się w ogóle nie sprawdzić dlatego dlugo sie wahałam... Ale w końcu stwierdziłam, zebkupie pchacz drewniane auto i najwyżej bedzie ladny pojemnik na zabawaki ;) powiem wam, ze zakup okazał sie strzałem w 10. Młody caly wieczór zapitalal nim po domu i mial straaaaszna frajdę:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to my chyba przesadzamy, bo ani rajstop, ani koca. A i czasem pod bluze krotki rekaw.

My pchacz dostalismy na Dzien Dziecka i od tamtego czasu sie ani troche nie znudzil. Mamy taki grajacy, z pianinkiem i sorterem ksztaltow. Jak raz go schowalam to bylo lazenie po domu, rozgladanie az wyjal pianinko, bo znalazl pchacz rozmontowany za lozeczkiem. Kolejna rzecz, ktora jest u nas hitem to stolik edukacyjny. Tez go uwielbia. A na urodziny dostal wywrotke budowniczego i bawi sie nia od tygodnia. Konkurencje robi jej tylko balon z helem.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis był taki nieprzyjemny wiatr, że młoda pod kocykiem i tą przykrywką na nóżki od wozka :P Rajstop jeszcze nie nosimy :)

A wiecie co... nasza tablica nie przetrwała próby czasu hahaha. Gabrysi nawet tesa niestraszna, także wymyśliłam, że reaktywację zrobimy na ikeowym stoliku i wszystko damy na wkręty

Anitka201 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też bez rajstop.
    Co do parki to jak na moje oko to ona nada się w zimie do auta, na jesień i wiosne ale na prawdziwą zimę kupiliśmy puchowke z zary. Bardzo ciepła i podszyta polarem.

‹‹ 3278 3279 3280 3281 3282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ