X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. My mielismy/mamy torbiele. Tym razem na czworkach i tym razem byliśmy u stomatologa bo młody wariowal. Lekarz obejrzał i powiedzial, ze tak czasem rosną zeby i absolutnie sie tego nie przecina. Przecina sie dopiero, gdy jest taka wielka bulwa na kilka cm.
    Przed tem mieliśmy na jedynce- ciągnęło sie 1,5 miesiac wiec juz tez bylam zapisana do stomatologa. Nie dotarłam do niego bo wczesniej torbiel młodemu zeszla. Ale i stomatlog przez telefon i pediatra mowil, ze absolutnie tego w takim stanie sie nie nacina.

Niestety u nas to trwalo dluuugo więc trzeba uzbtoc sie w cierpliwość.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze u większości na tapecie czwórki. U nas odkąd wychodzą tez kiepskie nocki.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nadal nawet dolnych 2 nie ma :P.. opozniony ten moj syn..

tb734z17s9scq0zt.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:

Eee, bez przesady. U nas tez dolnych 2 nie ma. I poki co ja nie widze zeby mialy byc.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A moja ma już 14 zębów. Ta ma znowu przyspieszenie ;)

PePePe lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A moja ma już 14 zębów. Ta ma znowu przyspieszenie ;)

Jak pomysle, ze moj bedzie mial 14 i nadal bedzie mnie gryzl to mi slabo... Odgryzie mi reke ;)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedynki i dwójki góra dół :D ale w miejscu trójek coś zaczyna puchnąć, także zobaczymy czy idą czy nie :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jeszcze inaczej wszystkie jedynki, wszystkie czworki, i gorne dwojki. Dolnych tez nie mamy

edysia5
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ale dziś pogoda! od razu jakoś optymistyczniej patrzę na świat. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka.. no co ty? U nas taki zimny wiatr, że miałam ochotę zawracać na spacerze, ale szliśmy do prababci Gabrysi :) dobrze, że czapkę dla siebie wzięłam :/ Chcę już wiosnę!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubierzcie juz zimowe kurtki maluchom? U nas w dzien 8 stopni i póki co w jesiennej kurteczce chodzi, do tego podkoszulka, bluzeczka, sweterek cienki ale zastanawiam się czy nie czas juz na zimową :/ Swoją drogą muszę kupić jakąś. Pokażcie mi jak wyglada dziecko w tej prace z hm, bo wiem ze kupowalyscie :) waham się miedzy parką (nie widziałam jej na żywo) a tą http://img.t-a-o.com/medias/sys_master/images/h1b/h6b/9136293904414/77173_C2019_A_Tao-WorkingFormat_1200x1200.jpg

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nieee. Zimowa jeszcze nie. Ja to nawet jak nie spi to kocem nie okrywam. Chyba, ze bardzo zimno i bardzo wieje. O zimowej pomysle jak bedzie blizej 5 stopni i naprawde zimno. My mamy puchowa, na miekkim polarze, GAP.

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy jesienna cieńszą. Pod to body dlugi rękaw i jakas bluza. Szalik, czapka i ostatnio doszly rękawiczki. U nas tak zimno, ze bez rękawiczek wózka juz nie poprowadzisz, wiec młodemu tez zakładam. Do tego jest w śpiworze wiosennym ale my mamy dame dresy bez rajstop- jak mysle o rajstopach dla młodego to mi sie slabo robi :/ ostatnia zima z niemowlakiem w wózku byla łatwiejsza ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do parki. My mamy ale jeszcze nie nosimy. No i ta z hm to jednak typowo męska wiec nie wiem, czy Gabrysi byłoby do twarzy ;)

Wiesz jak polujesz na jakas na hm to sprawdź, czy w ogóle jeszcze sa. Ja ostatnio weszłam po kilka rzeczy, które planowałam kupic on line dla mlodego- i pustki! Wszystko wymiotło! Niektórych juz znaleźć na stronie nie można a inne jak sa to sie okazuje, ze tylko rozmiar 62 :/ te ciuchy z hm schodza jak cieple bułeczki... A u nas w miescie to tych parek nawet w hm nie widziałam. Tak samo kompletu czapka i rękawiczki, które chciałam kupi i oczywiście juz nie ma :/

Teraz przydalyby sie nam takie cieplejsze podszyte czymś spodnie (ale jeszcze nie kombinezowe), takie by sie od rajstop uchronić. Ktos ma cos sprawdzonego???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 20:14

Dżuls, chabasse lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zimno i pada . Jutro do pracy jeszcze na rano i przyszły tydzień popołudnie. Mmalutka gdzie pracujesz kim z zawodu jesteś?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ale to wygląda podobnie jak u nas ;) ok nie nosze jeszcze parki ale reszta sie zgadza ;) zreszta o 17 to my juz z domu nie wychodzimy :/ my ostatnio nie mozemy doleczyc kataru (moze to zeby???) wiec musze troche oszczędzać młodego. Szkoda mi go- tylena dworze lazil a teraz taka zmiana.
    Dzis troche nadrobilismy bo byliśmy prawie godzinę i dodatkowo z 40 min ze zlobkiem spacerowal.

Kupiliśmy dzis młodemu pchacza. Pchacz sam w sobie to zabawka, ktora pewnie starcza na miesiac a moze się w ogóle nie sprawdzić dlatego dlugo sie wahałam... Ale w końcu stwierdziłam, zebkupie pchacz drewniane auto i najwyżej bedzie ladny pojemnik na zabawaki ;) powiem wam, ze zakup okazał sie strzałem w 10. Młody caly wieczór zapitalal nim po domu i mial straaaaszna frajdę:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to my chyba przesadzamy, bo ani rajstop, ani koca. A i czasem pod bluze krotki rekaw.

My pchacz dostalismy na Dzien Dziecka i od tamtego czasu sie ani troche nie znudzil. Mamy taki grajacy, z pianinkiem i sorterem ksztaltow. Jak raz go schowalam to bylo lazenie po domu, rozgladanie az wyjal pianinko, bo znalazl pchacz rozmontowany za lozeczkiem. Kolejna rzecz, ktora jest u nas hitem to stolik edukacyjny. Tez go uwielbia. A na urodziny dostal wywrotke budowniczego i bawi sie nia od tygodnia. Konkurencje robi jej tylko balon z helem.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis był taki nieprzyjemny wiatr, że młoda pod kocykiem i tą przykrywką na nóżki od wozka :P Rajstop jeszcze nie nosimy :)

A wiecie co... nasza tablica nie przetrwała próby czasu hahaha. Gabrysi nawet tesa niestraszna, także wymyśliłam, że reaktywację zrobimy na ikeowym stoliku i wszystko damy na wkręty

Anitka201 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też bez rajstop.
    Co do parki to jak na moje oko to ona nada się w zimie do auta, na jesień i wiosne ale na prawdziwą zimę kupiliśmy puchowke z zary. Bardzo ciepła i podszyta polarem.

‹‹ 3278 3279 3280 3281 3282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ