X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy sie 2 tygodnie temu i nic sie nie działo.

Jutro mamy szczepoenie na WZW A.

A za 20 dni i 4 dyżury mam urlop!

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczkow to znajoma jeździ ze swoją córka po neurologopedach i podobno dobrym sposobem jest odcięcie główki (końcówki) smoczka lub przecięcie go wzdłuż.

la_lenka, 4me lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to smoka bym mojemu w ogóle nie dawała, ale mąż uczynił sobie z tego swój atut w zamian za mojego cycka. W sensie, że gdy ja usypiam to mam "broń" cycek, a On ma smoka. Ja jedynie na spacerach pozwalam a czasem jak widzę, że przez zęby niespokojnie śpi.
    Co do ubioru to u nas właściwie tylko dresy, bodziaki na długi rękaw, ciepłe skarki, albo i dwie pary, kurtka lżejsza lub grubsza w zal. od warunków, no i oczywiście czapka i od dzisiaj szalik (taki cienki na razie. A ponieważ mój Antek kocyków nie lubi.. to jeździmy w śpiworku wiosennym. I tu ja zadam pytanie.. macie już jakieś śpiworki na zimę upatrzone. Bo ja kompletnie nie wiem jak ugryźć temat. Z jednej strony chcę gruby, bo wiadomo ciepło i w ogóle, ale z drugiej mańki pewnie zacznie się niedługo chodzenie i raczej ubiorę w cieplejszy strój, żeby mógł wysiąść z wózka i pozapitalać na nogach.. Sama nie wiem.. z kolei myślę, że lżej wolę go ubrać i nie krępować a wsadzić w cieplejszego kondonika..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam taki
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6177388781&snapshot=MjAxNi0wOS0yNlQxNTowMTozM1o7YnV5ZXI7Mzg2MWVhZGRiMWM1OWI5NDhhMTNjMDk0MTk2MTQ5NmMyOTcwOWZjYTcwOWRmZGYxMDM4ODg1Yjc1OTQ4ZTcyNw==
    ale mam mieszane uczucia.. po pierwsze jest meega długi, po drugie to futerko w środku jest troszkę szorstkie, po trzecie słabo się zapina przez to że wcina się to ocieplenie w suwak. No i ogólnie jakoś tak nie zgrabnie w wózku wygląda.
    Zamówiłam teraz cieńsze od edisa na allegro, ale z kolei nie wiem czy nie za cienkie. No i rozmiar.. kurde 110 to trochę dużo ale 85 juz za małe.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    My szczepilismy sie 2 tygodnie temu i nic sie nie działo.

Jutro mamy szczepoenie na WZW A.

A za 20 dni i 4 dyżury mam urlop!
    a to jest standardowe szczepienie.. czy dodatkowo szczepisz z jakiegoś powodu..??

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję cieńszy śpiworek i ewentualnie kocyk na wierzch.

Łucja zyskuje nowe umiejętności, już zaczyna samodzielnie polubiać posty na forum :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    kupiłam taki
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6177388781&snapshot=MjAxNi0wOS0yNlQxNTowMTozM1o7YnV5ZXI7Mzg2MWVhZGRiMWM1OWI5NDhhMTNjMDk0MTk2MTQ5NmMyOTcwOWZjYTcwOWRmZGYxMDM4ODg1Yjc1OTQ4ZTcyNw==
    ale mam mieszane uczucia.. po pierwsze jest meega długi, po drugie to futerko w środku jest troszkę szorstkie, po trzecie słabo się zapina przez to że wcina się to ocieplenie w suwak. No i ogólnie jakoś tak nie zgrabnie w wózku wygląda.
    Zamówiłam teraz cieńsze od edisa na allegro, ale z kolei nie wiem czy nie za cienkie. No i rozmiar.. kurde 110 to trochę dużo ale 85 juz za małe.
    Mam podobny, wciskałam go do gondoli w ubiegłym roku, z tym ze moj będzie miał ok 100 cm. Na zimę myslę że będzie spoko do tej dużej spacerówki, bo do snap'a nie pasuje :/

Teraz ubieram body na długi, sweterek, kurtka, spodenki jakies grubsze niż leginsy i póki co zakładam plandekę do spacerówki :) na główę cienka czapka i komin pod szyję

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    a to jest standardowe szczepienie.. czy dodatkowo szczepisz z jakiegoś powodu..??

Szczepimy dodatkowo przed wyjazdem

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse ja gdybym nie miała spiworka elodie details to raczej zdecydowałabym się na spiworek z firmy lodger- całoroczny, łatwo regulować poziom okrycia. Minusem jest cena ale jak sobie pomyślę ze ma posłużyć dwójce dzieci to się zastanawiam nad zakupem.
    I łatwo można go później odsprzedać za sensowne pieniądze :-)
    Nasz z ed świetnie się sprawdza jako typowo zimowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 20:47

• PePePe Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko budzi sie w nocy. Wiem, wiekszosc dzieci budzi sie w nocy. Nie karmie, ale i on tego sie nie domaga. Po kilku minutach placzu zasypia mi na recach. I tu sie zaczyna problem. Jak tylko chce go odlozyc to zaczyna sie histeria. I nie ma znaczenia czy odkladam go po 5 min noszenia czy 15. Jest jeszcze czasami opcja spi na mnie. Ale ja nie chce z nim spac. Nigdy z nim nie spalam i nie zamierzalam. Przez to mamy wyjete z nocki okolo godziny. No i sobie mysle, ze skoro zasypia o 20, nie spi godzine to pospi chwile dluzej. Ale..budzi sie o 6! O 6 jest ciemna noc jeszcze. Wtedy go karmie, ludze sie, ze pociumka i zasnie. Ale gdzie tam! Zje i hop wstaje, siada. I wszystko byloby ok gdyby nie to, ze jest zmeczony. Trze oczy, marudzi, jeczy i steka. A tego to ja nie lubie bardzo. Oj bardzo. No i tez wydawaloby sie, ze on najedzony, bo jadl. Ale nieeee. Wstajemy z lozka, albo sam maz, bo on do pracy a ten sie drze mama amam. I dzis zjadl cala minikajzerke i niewyobrazalna ilosc jajecznicy (musialam mu oddac czesc mojej). Teraz sie bawi. Ale jest zmeczony. Zasnie ladnie o 10, sam, tylko odlozony do lozeczka. Pospi od 1,5-2h. Od 16 bedzie znow jeczal, stekal, czego ja nie znosze, ale polozyc sie nie da. Chce inaczej. Lepiej. Chce sie kiedys wyspac.

Pomylilam sie. Nie bedzie spal 1,5-2h. 20 min w zupelnosci wystarczylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:30

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś zupełnie odmawia drzemki, jak próbowałam ją ululać na rękach to zaczęła wyć jak obdzierana ze skóry. Siedzi w swoim pokoju i się sama bawi. Ja już nie ogarniam...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis jestem po koszmarnym dyzurze. Prawie oka nie zmrozylam..
    Chlopaki w domu za to spali do 7 :

Na dodatek cos mnie w krzyzu zlapalo, bo nie mogę zmienić pozycji. Na stojąco ok, na lezaco ok, ale wstawanie i siadanie to dramat.
    Po porocie z dyzury zgarnelam mlodego na 2h drzemke..

Byliśmy sie tez zaszczepic. Mlody ma katar, ale to od zębów wiec nas puscila.
    Za 6 tyg czeka nas Bexero.. tego się trochę obawiam..

Teraz jedziemy ogarniac temat budowy.. a wieczorem kapiel, wino i padne przed 21 pewnie :P

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pocieszenie wam tylko napisze, ze przekichane to jest, gdy oddaje sie dziecko do zlobka- i caly misterny plan i staly plan dnia, który młody miał od poczatku zycia- oczywiscie dostosowywany do wieku- idzie sie je... ! A jeszcze gorzej jest gdy mama moze to jednak na tej kamerce oglądać ;) takze ten, tego... Jak mi sie dzieci zepsuje przez Zlobek to dopiero bede chlipać :(

A my dzis mieliśmy taka akcje, ze o mało zawalu serca nie dostalam. Młody znalazł w garderobie saszetkę zapachowa, nim zdążyłam zaaragowac wsadzil ja da gęby i wiadomo rozsypalo sie maksymalnie a wiec i zostalo mu w buzi... Zaczelam mu te buzie płukać, wyjmować to co znalazłam w środku. Jestem jednak pewna, ze troche tego polknal, bo przeciez nie wytłumaczę mu, ze ma buzie woa wyplukac. Nawet zaczelam wymioty u niego powodować ale się nie udalo :/ moj mąż gnał z pracy, żebyśmy mu we dwójkę głowę przytrzymali i wypłukali co tam jeszcze ewentualnie zostalo.
    Generalnie maly zachowuje sie ok. Nie kaszle, nie ślini i nie dusi sie ale Kuźwa nie mogę sobie darować, ze on to znalazł i wziął do buzi. Jak macie cos takiego w domu- to po prostu to wyrzućcie :/ nawet jak leży na najwyższej półce... Moje tez kiedyś leżało wlasnie tam :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A ja dzis jestem po koszmarnym dyzurze. Prawie oka nie zmrozylam..
    Chlopaki w domu za to spali do 7 :

Na dodatek cos mnie w krzyzu zlapalo, bo nie mogę zmienić pozycji. Na stojąco ok, na lezaco ok, ale wstawanie i siadanie to dramat.
    Po porocie z dyzury zgarnelam mlodego na 2h drzemke..

Byliśmy sie tez zaszczepic. Mlody ma katar, ale to od zębów wiec nas puscila.
    Za 6 tyg czeka nas Bexero.. tego się trochę obawiam..

Teraz jedziemy ogarniac temat budowy.. a wieczorem kapiel, wino i padne przed 21 pewnie :P

MMalutko wspolczuje- kłopoty z krzyżem to przekichane- wiem cos o tym :/

Bexero to menigokoki? Dlaczego sie tego obawiasz?
    Napisz proszę co myślisz bo ja raczej szczepie młodego na te dodatkowe i sama juz czasem nie wiem,co robic.

My teraz czekamy na MMR- chce juz młodego zaszczepić bo chodzi do zlobka i niebezpiecznie sie robi ale z drugiej strony ciągle jakies gile mu lecą:/ i nie wiadomo, czy przestaną bo wiadomo jak to w żłobku...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj powtorka z rozrywki wczorajszego zasypiania bez raczek.. hehe.. jak nie chciał przez 1,5h usnąć to się wkurzyłam, ubrałam nas i poszłam na spacer. Po powrocie znowu jęki i tarcie oczek ale spanie w łóżeczku nadal nie atrakcyjne. I znów skończyło się tak ze zasnal mi na rekach bujany. Z tą różnicą ze o 15 a więc to pierwsza i ostatnia dzisiaj drzemka. Super.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa w ogóle chodzę teraz do dentysty... kilka wizyt juz za mną i dzisiaj kolejna. Ponieważ karmię, babeczka nie daję mi znieczulenia zadnego. I to jest nie fajne, do pewnego momentu nie bolalo, a ostatnia wizyta do myslalam ze ja ugryze. I ponoć dzisiaj tez nie będzie bezbolesnie, bo spory ubytek i to juz bolacy.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... no I jutro lecimy na mmr, ale mam złe przeczucia, bo dzisiaj zobaczyłam u młodego jakąś pokrzywka czy cos w ten desen. Nad siusiakiem i okolice ma takie czerwone, jakby oparzenia ale takie miejsce raczej się nie odparza no i dlaczego by mialo. Niby to kropeczki czerwone niby plamki, sama nie wiem. Wygląda jak jakaś alergia, ale za bardzo skumulowane pod samą pielucha. A pieluch nie zmieniliśmy na inne i teraz nie wiem czy yo może być przeciwwskazaniem do szczepienia.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Aa w ogóle chodzę teraz do dentysty... kilka wizyt juz za mną i dzisiaj kolejna. Ponieważ karmię, babeczka nie daję mi znieczulenia zadnego. I to jest nie fajne, do pewnego momentu nie bolalo, a ostatnia wizyta do myslalam ze ja ugryze. I ponoć dzisiaj tez nie będzie bezbolesnie, bo spory ubytek i to juz bolacy.
    możesz normalnie karmić po znieczuleniu, każdym, nie musi być jakieś specjalne. na 100%

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me bez racjonalnego powodu. Naczytalam sie glupot w necie. Ale widzialam dzieciaki chorujace przez meningokoki i na bank mlodego szczepie. Mamy juz zamowiona, rpbimy za 4-5 tyg.
    A z czego macie te gile? My jak mamy sam katar tez sie szczepimy :
    I tez szczepie na wszystko co sie da :
    A jak chodzi do zlobka to na ospe malego szczepiliscie?

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 3276 3277 3278 3279 3280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ