X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy sie 2 tygodnie temu i nic sie nie działo.

Jutro mamy szczepoenie na WZW A.

A za 20 dni i 4 dyżury mam urlop!

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczkow to znajoma jeździ ze swoją córka po neurologopedach i podobno dobrym sposobem jest odcięcie główki (końcówki) smoczka lub przecięcie go wzdłuż.

la_lenka, 4me lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to smoka bym mojemu w ogóle nie dawała, ale mąż uczynił sobie z tego swój atut w zamian za mojego cycka. W sensie, że gdy ja usypiam to mam "broń" cycek, a On ma smoka. Ja jedynie na spacerach pozwalam a czasem jak widzę, że przez zęby niespokojnie śpi.
    Co do ubioru to u nas właściwie tylko dresy, bodziaki na długi rękaw, ciepłe skarki, albo i dwie pary, kurtka lżejsza lub grubsza w zal. od warunków, no i oczywiście czapka i od dzisiaj szalik (taki cienki na razie. A ponieważ mój Antek kocyków nie lubi.. to jeździmy w śpiworku wiosennym. I tu ja zadam pytanie.. macie już jakieś śpiworki na zimę upatrzone. Bo ja kompletnie nie wiem jak ugryźć temat. Z jednej strony chcę gruby, bo wiadomo ciepło i w ogóle, ale z drugiej mańki pewnie zacznie się niedługo chodzenie i raczej ubiorę w cieplejszy strój, żeby mógł wysiąść z wózka i pozapitalać na nogach.. Sama nie wiem.. z kolei myślę, że lżej wolę go ubrać i nie krępować a wsadzić w cieplejszego kondonika..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam taki
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6177388781&snapshot=MjAxNi0wOS0yNlQxNTowMTozM1o7YnV5ZXI7Mzg2MWVhZGRiMWM1OWI5NDhhMTNjMDk0MTk2MTQ5NmMyOTcwOWZjYTcwOWRmZGYxMDM4ODg1Yjc1OTQ4ZTcyNw==
    ale mam mieszane uczucia.. po pierwsze jest meega długi, po drugie to futerko w środku jest troszkę szorstkie, po trzecie słabo się zapina przez to że wcina się to ocieplenie w suwak. No i ogólnie jakoś tak nie zgrabnie w wózku wygląda.
    Zamówiłam teraz cieńsze od edisa na allegro, ale z kolei nie wiem czy nie za cienkie. No i rozmiar.. kurde 110 to trochę dużo ale 85 juz za małe.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    My szczepilismy sie 2 tygodnie temu i nic sie nie działo.

Jutro mamy szczepoenie na WZW A.

A za 20 dni i 4 dyżury mam urlop!
    a to jest standardowe szczepienie.. czy dodatkowo szczepisz z jakiegoś powodu..??

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję cieńszy śpiworek i ewentualnie kocyk na wierzch.

Łucja zyskuje nowe umiejętności, już zaczyna samodzielnie polubiać posty na forum :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    kupiłam taki
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6177388781&snapshot=MjAxNi0wOS0yNlQxNTowMTozM1o7YnV5ZXI7Mzg2MWVhZGRiMWM1OWI5NDhhMTNjMDk0MTk2MTQ5NmMyOTcwOWZjYTcwOWRmZGYxMDM4ODg1Yjc1OTQ4ZTcyNw==
    ale mam mieszane uczucia.. po pierwsze jest meega długi, po drugie to futerko w środku jest troszkę szorstkie, po trzecie słabo się zapina przez to że wcina się to ocieplenie w suwak. No i ogólnie jakoś tak nie zgrabnie w wózku wygląda.
    Zamówiłam teraz cieńsze od edisa na allegro, ale z kolei nie wiem czy nie za cienkie. No i rozmiar.. kurde 110 to trochę dużo ale 85 juz za małe.
    Mam podobny, wciskałam go do gondoli w ubiegłym roku, z tym ze moj będzie miał ok 100 cm. Na zimę myslę że będzie spoko do tej dużej spacerówki, bo do snap'a nie pasuje :/

Teraz ubieram body na długi, sweterek, kurtka, spodenki jakies grubsze niż leginsy i póki co zakładam plandekę do spacerówki :) na główę cienka czapka i komin pod szyję

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    a to jest standardowe szczepienie.. czy dodatkowo szczepisz z jakiegoś powodu..??

Szczepimy dodatkowo przed wyjazdem

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse ja gdybym nie miała spiworka elodie details to raczej zdecydowałabym się na spiworek z firmy lodger- całoroczny, łatwo regulować poziom okrycia. Minusem jest cena ale jak sobie pomyślę ze ma posłużyć dwójce dzieci to się zastanawiam nad zakupem.
    I łatwo można go później odsprzedać za sensowne pieniądze :-)
    Nasz z ed świetnie się sprawdza jako typowo zimowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 20:47

• PePePe Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko budzi sie w nocy. Wiem, wiekszosc dzieci budzi sie w nocy. Nie karmie, ale i on tego sie nie domaga. Po kilku minutach placzu zasypia mi na recach. I tu sie zaczyna problem. Jak tylko chce go odlozyc to zaczyna sie histeria. I nie ma znaczenia czy odkladam go po 5 min noszenia czy 15. Jest jeszcze czasami opcja spi na mnie. Ale ja nie chce z nim spac. Nigdy z nim nie spalam i nie zamierzalam. Przez to mamy wyjete z nocki okolo godziny. No i sobie mysle, ze skoro zasypia o 20, nie spi godzine to pospi chwile dluzej. Ale..budzi sie o 6! O 6 jest ciemna noc jeszcze. Wtedy go karmie, ludze sie, ze pociumka i zasnie. Ale gdzie tam! Zje i hop wstaje, siada. I wszystko byloby ok gdyby nie to, ze jest zmeczony. Trze oczy, marudzi, jeczy i steka. A tego to ja nie lubie bardzo. Oj bardzo. No i tez wydawaloby sie, ze on najedzony, bo jadl. Ale nieeee. Wstajemy z lozka, albo sam maz, bo on do pracy a ten sie drze mama amam. I dzis zjadl cala minikajzerke i niewyobrazalna ilosc jajecznicy (musialam mu oddac czesc mojej). Teraz sie bawi. Ale jest zmeczony. Zasnie ladnie o 10, sam, tylko odlozony do lozeczka. Pospi od 1,5-2h. Od 16 bedzie znow jeczal, stekal, czego ja nie znosze, ale polozyc sie nie da. Chce inaczej. Lepiej. Chce sie kiedys wyspac.

Pomylilam sie. Nie bedzie spal 1,5-2h. 20 min w zupelnosci wystarczylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:30

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś zupełnie odmawia drzemki, jak próbowałam ją ululać na rękach to zaczęła wyć jak obdzierana ze skóry. Siedzi w swoim pokoju i się sama bawi. Ja już nie ogarniam...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis jestem po koszmarnym dyzurze. Prawie oka nie zmrozylam..
    Chlopaki w domu za to spali do 7 :

Na dodatek cos mnie w krzyzu zlapalo, bo nie mogę zmienić pozycji. Na stojąco ok, na lezaco ok, ale wstawanie i siadanie to dramat.
    Po porocie z dyzury zgarnelam mlodego na 2h drzemke..

Byliśmy sie tez zaszczepic. Mlody ma katar, ale to od zębów wiec nas puscila.
    Za 6 tyg czeka nas Bexero.. tego się trochę obawiam..

Teraz jedziemy ogarniac temat budowy.. a wieczorem kapiel, wino i padne przed 21 pewnie :P

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pocieszenie wam tylko napisze, ze przekichane to jest, gdy oddaje sie dziecko do zlobka- i caly misterny plan i staly plan dnia, który młody miał od poczatku zycia- oczywiscie dostosowywany do wieku- idzie sie je... ! A jeszcze gorzej jest gdy mama moze to jednak na tej kamerce oglądać ;) takze ten, tego... Jak mi sie dzieci zepsuje przez Zlobek to dopiero bede chlipać :(

A my dzis mieliśmy taka akcje, ze o mało zawalu serca nie dostalam. Młody znalazł w garderobie saszetkę zapachowa, nim zdążyłam zaaragowac wsadzil ja da gęby i wiadomo rozsypalo sie maksymalnie a wiec i zostalo mu w buzi... Zaczelam mu te buzie płukać, wyjmować to co znalazłam w środku. Jestem jednak pewna, ze troche tego polknal, bo przeciez nie wytłumaczę mu, ze ma buzie woa wyplukac. Nawet zaczelam wymioty u niego powodować ale się nie udalo :/ moj mąż gnał z pracy, żebyśmy mu we dwójkę głowę przytrzymali i wypłukali co tam jeszcze ewentualnie zostalo.
    Generalnie maly zachowuje sie ok. Nie kaszle, nie ślini i nie dusi sie ale Kuźwa nie mogę sobie darować, ze on to znalazł i wziął do buzi. Jak macie cos takiego w domu- to po prostu to wyrzućcie :/ nawet jak leży na najwyższej półce... Moje tez kiedyś leżało wlasnie tam :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalutka wrote:
    A ja dzis jestem po koszmarnym dyzurze. Prawie oka nie zmrozylam..
    Chlopaki w domu za to spali do 7 :

Na dodatek cos mnie w krzyzu zlapalo, bo nie mogę zmienić pozycji. Na stojąco ok, na lezaco ok, ale wstawanie i siadanie to dramat.
    Po porocie z dyzury zgarnelam mlodego na 2h drzemke..

Byliśmy sie tez zaszczepic. Mlody ma katar, ale to od zębów wiec nas puscila.
    Za 6 tyg czeka nas Bexero.. tego się trochę obawiam..

Teraz jedziemy ogarniac temat budowy.. a wieczorem kapiel, wino i padne przed 21 pewnie :P

MMalutko wspolczuje- kłopoty z krzyżem to przekichane- wiem cos o tym :/

Bexero to menigokoki? Dlaczego sie tego obawiasz?
    Napisz proszę co myślisz bo ja raczej szczepie młodego na te dodatkowe i sama juz czasem nie wiem,co robic.

My teraz czekamy na MMR- chce juz młodego zaszczepić bo chodzi do zlobka i niebezpiecznie sie robi ale z drugiej strony ciągle jakies gile mu lecą:/ i nie wiadomo, czy przestaną bo wiadomo jak to w żłobku...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj powtorka z rozrywki wczorajszego zasypiania bez raczek.. hehe.. jak nie chciał przez 1,5h usnąć to się wkurzyłam, ubrałam nas i poszłam na spacer. Po powrocie znowu jęki i tarcie oczek ale spanie w łóżeczku nadal nie atrakcyjne. I znów skończyło się tak ze zasnal mi na rekach bujany. Z tą różnicą ze o 15 a więc to pierwsza i ostatnia dzisiaj drzemka. Super.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa w ogóle chodzę teraz do dentysty... kilka wizyt juz za mną i dzisiaj kolejna. Ponieważ karmię, babeczka nie daję mi znieczulenia zadnego. I to jest nie fajne, do pewnego momentu nie bolalo, a ostatnia wizyta do myslalam ze ja ugryze. I ponoć dzisiaj tez nie będzie bezbolesnie, bo spory ubytek i to juz bolacy.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... no I jutro lecimy na mmr, ale mam złe przeczucia, bo dzisiaj zobaczyłam u młodego jakąś pokrzywka czy cos w ten desen. Nad siusiakiem i okolice ma takie czerwone, jakby oparzenia ale takie miejsce raczej się nie odparza no i dlaczego by mialo. Niby to kropeczki czerwone niby plamki, sama nie wiem. Wygląda jak jakaś alergia, ale za bardzo skumulowane pod samą pielucha. A pieluch nie zmieniliśmy na inne i teraz nie wiem czy yo może być przeciwwskazaniem do szczepienia.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Aa w ogóle chodzę teraz do dentysty... kilka wizyt juz za mną i dzisiaj kolejna. Ponieważ karmię, babeczka nie daję mi znieczulenia zadnego. I to jest nie fajne, do pewnego momentu nie bolalo, a ostatnia wizyta do myslalam ze ja ugryze. I ponoć dzisiaj tez nie będzie bezbolesnie, bo spory ubytek i to juz bolacy.
    możesz normalnie karmić po znieczuleniu, każdym, nie musi być jakieś specjalne. na 100%

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me bez racjonalnego powodu. Naczytalam sie glupot w necie. Ale widzialam dzieciaki chorujace przez meningokoki i na bank mlodego szczepie. Mamy juz zamowiona, rpbimy za 4-5 tyg.
    A z czego macie te gile? My jak mamy sam katar tez sie szczepimy :
    I tez szczepie na wszystko co sie da :
    A jak chodzi do zlobka to na ospe malego szczepiliscie?

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 3276 3277 3278 3279 3280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ